Τσάι στη Σαχάρα: Εναλλακτική σκηνή με άποψη

Μία ξεχωριστή εναλλακτική σκηνή βρίσκεται εδώ και 17 χρόνια ανάμεσά μας, φιλοξενώντας γνωστούς καλλιτέχνες σε έναν ζεστό χώρο με άποψη. Το "Τσάι στην Σαχάρα" μας καλεί να το... πιούμε και μας εγγυάται αξέχαστες βραδιές ποιοτικής διασκέδασης.
Τσάι στη Σαχάρα: Εναλλακτική σκηνή με άποψη
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ένα από τα καλά της Αθήνας είναι η ποικιλία που προσφέρει στη διασκέδαση. Όποιο είδος σου αρέσει θα βρεις αντίστοιχο μαγαζί να πας. Οι πίστες δε μονοπωλούν όπως λέγεται το κοινό, καθώς η επονομαζόμενη εναλλακτική- έντεχνη- ροκ σκηνή κερδίζει έδαφος, έχει σταθερό κοινό και προσφέρει εναλλακτικές!

Υπάρχουν οι μεγάλες μουσικές σκηνές που είναι μια αντιστοιχία στις πίστες όσον αφορά τα προγράμματα, το μέγεθος των χώρων και τα είδη. Δειλά δειλά «ξεπετάγονται» κάθε χρόνο και νέες μικρές εναλλακτικές σκηνές, όχι παραπάνω από 150 ατόμων που φαίνεται ότι αποκτούν σταθερούς θαμώνες και προτιμούνται για τις εξόδους των Αθηναίων και μη.
Αυτά που αντιστέκονται στο χρόνο είναι όσα πλέον έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Ένα από αυτά είναι το ξεχωριστό στο είδος του «Τσάι στη Σαχάρα». Όνομα ιδιαίτερο που έχει τη βάση του στην…ιστορία και την ποίηση.

«Το πρώτο φλιτζάνι τσάι πίνεται σκέτο.
Είναι το «τσάι της ζωής»
Το δεύτερο , με λίγη ζάχαρη.
Είναι το «τσάι του έρωτα».
Το τρίτο είναι γλυκό, με άφθονη ζάχαρη.
Είναι το «τσάι του θανάτου».»


Σύμφωνα με τις παραδόσεις των βεδουίνων, στους καλεσμένους προσφέρονται με τη σειρά τα τρία φλιτζάνια, για να υποδηλώσουν τον τρόπο που νιώθουν οι φυλές των νομάδων της ερήμου την ανθρώπινη παρουσία μέσα στη γύμνια και την απεραντοσύνη του τοπίου : Ο λ ο κ λ η ρ η. Έτσι καλεί και τον επισκέπτη του το Τσάι στη Σαχάρα . Ο λ ο κ λ η ρ ο.
Άνοιξε το 1991 και ήταν ο πρώτος χώρος που συνέδεσε την πορεία του με την πολύμορφη μουσική παράδοση Ανατολής και Δύσης . Φιλοξενεί γνωστούς καλλιτέχνες, θέτει νέες προτάσεις με συνεργασίες έκπληξη, δίνει βήμα σε νέα παιδιά να εκφραστούν, οργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων και εικαστικές εκθέσεις.

Καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Νικολάου που φιλοξένησε συναδέρφους όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Γιώτα Νέγκα και άλλους πολλούς, βρήκαν την ιδανική στέγη σε ένα χώρο που αφήνει ελευθερία στην έκφραση. Σε ένα πρόγραμμα με παλιές γνώριμες πολυτραγουδισμένες επιτυχίες του πρώην «Λαθρεπιβάτη» Γιάννη Νικολάου και τη συνεργία μια εξαιρετικής νέας φωνής της Ιφιγένειας Κορολόγου, η οποία μετά τη θητεία της στη Σπείρα Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη αποκαλύπτει όλο το εύρος των δυνατοτήτων της δίπλα σε έναν τραγουδοποιό με άποψη. Βραδιές που ήταν sold out και δημιούργησαν παρακαταθήκη για ακόμα πιο τολμηρά προγράμματα, όπως το εορταστικό πρόγραμμα αποχαιρετισμού του 2008 με τον συνθέτη Άλκη Κόλλια, το Γιάννη Νικολάου, τη Marina Markou Castillo, την Ιφιγένεια Κορολόγου σε ένα ταξιδιάρικο πρόγραμμα με τον τίτλο «Ταξίδια εντός- Βενεζουέλα -Αργεντινή – Κρήτη -Πειραιά».

Και υποδεχόμαστε το 2009 με προγράμματα φωτιά με τον Γιώργη Χριστοδούλου με ήχους του γαλλικού και βερολινέζικου καμπαρέ, “παιδικά” τραγούδια στα ισπανικά, γαλλικά, ιταλικά και φυσικά με την προσωπική δισκογραφία του Γιώργη, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν οι Film Noir, το κουαρτέτο της Μαρίας Ρεμπούτσικα και του Ανδρέα Συμβουλόπουλου, με τραγούδια από Χατζιδάκι, Καλαντζόπουλο, Ρεμπούτσικα, με ταγκό, με βιολιά και καρδιές ανάλαφρες από μουσικές πολυαγαπημένες.

Όπως αναφέρει και η Βίκυ Παρασκευοπούλου, στην οποία ανήκει το μαγαζί «δημιουργήθηκε με το σκεπτικό της ζεστής παρεΐστικης ατμόσφαιρας . Με την αισθητική του να νιώθει κανείς «σα το σπίτι του» και να αφήνει τα συναισθήματα του ελεύθερα να τον οδηγήσουν στην αγωγή της ψυχής .Στη ΨΥΧΑγωγία .»
Ένας τέτοιος χώρος με σταθερούς θαμώνες, με αγάπη προς το θεατή που αγαπά την καλή μουσική, με προσεγμένο σέρβις, με λογικό εισιτήριο, με εξαιρετικά κοκτέιλ φτιαγμένα από έναν από τους καλύτερους μπάρμαν της πόλης( δοκιμάστε τα σφηνάκια του και δε θα χάσετε, απλά δημιουργεί!) είναι από μόνος του εγγύηση για ωραίες βραδιές για όσους αρέσκονται σε λιγότερο κραυγαλέα διασκέδαση.

Τσάι στη Σαχάρα
Λαοδικείας 18, Ιλίσια
210 7710611

ΥΓ. Για όλο το πρόγραμμα των ερχόμενων μηνών επισκεφτείτε το διαδικτιακό τόπο του μαγαζιού που είναι εξαιρετικά ενημερωμένος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v