Ζαν Ντ΄Αρκ: Ένα γκόθικ ορατόριο στο Μέγαρο Μουσικής

Μία "γκόθικ" παράσταση για την πίστη και τα θαύματα πλαισιωμένη από σημαντικούς συντελεστές, παρουσιάζεται για μία και μόνο μέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , με θέμα την ζωή και τους αγώνες της  γαλλίδας ηρωίδας Ζαν Ντ'Άρκ.
Ζαν Ντ΄Αρκ: Ένα γκόθικ ορατόριο στο Μέγαρο Μουσικής
Η Εβελίνα Παπούλια στο ρόλο της γυναίκας θρύλος, Ζαν Ντ’ Αρκ και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο διπλό ρόλο του αφηγητή και του βασιλιά, υπό τη σκηνοθετική διεύθυνση του Σταύρου Τσακίρη παρουσιάζουν το ροκ ορατόριο «Ζαν Ντ΄Αρκ» του Βελισάριου Capocci σε ενορχήστρωση Αντώνη Μιτζέλου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009, στις 20:30.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια παράσταση σε ρυθμούς ροκ και σε κλίμα «γκόθικ» ακολουθεί τα βήματα της ηρωίδας της Γαλλίας, η οποία αποφάσισε να απαρνηθεί την ηρεμία της απλής ζωής και να ντυθεί με πανοπλία στρατιώτη για να διώξει τον κατακτητή. Οδηγός της η πίστη. Ένα πυρακτωμένο θαύμα η ίδια, καταδικασμένο να καεί μέσα στις ίδιες του τις φλόγες, θύμα της κρατικής αλλά και της εκκλησιαστικής εξουσίας, που αποσιωπούσαν την αλήθεια και έτρεμαν τη διαφορετικότητα.

Η Ιωάννα της Λορένης θα καεί στην πυρά για να αγιοποιηθεί στα σύγχρονα χρόνια και να ανακηρυχθεί Αγία της Καθολικής Εκκλησίας, προστάτιδα της Γαλλίας. Αυτή η γυναίκα – το κορίτσι – μύθος και πρότυπο για τη δύναμη και την αποφασιστικότητά της, σύμβολο μαχητικότητας θα εμπνεύσει τους απλούς ανθρώπους αλλά και τους δημιουργούς διαχρονικά.

Η παράσταση ακολουθεί το δρόμο της ηρωίδας και μεταφέρει το μήνυμα της στην εποχή μας μέσα από ρυθμούς ροκ και με τη μπάντα επί σκηνής. Με ηλεκτρικούς ήχους του σήμερα, ανάμεσα σε καλώδια και μηχανήματα, άγγελοι και δικαστές, βασιλιάδες και άγιοι συνδέονται μουσικά και διηγούνται την ιστορία μιας γυναίκας που έγινε στάχτη στο βωμό της πίστης της.

Στην παράσταση εκτός από τους γνωστούς πρωταγωνιστές του θεάτρου και του λυρικού τραγουδιού, συμμετέχουν σε ρόλους Δικαστών και Αγγέλων και καλλιτέχνες μη βλέποντες, οι οποίοι με την παρουσία τους δίνουν το δικό τους - ταιριαστό με το έργο - μήνυμα ζωής, ενώ οι βίντεο-αρτ προβολές, και τα ιδιαίτερα κοστούμια προσφέρουν ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο σκηνικό χώρο δημιουργώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τρόπο παρουσίασης της παράστασης.

Τιμές εισιτηρίων: 75€ (διακεκριμένη ζώνη) 20€, 38€, 55€, 12€ (φοιτητικό). Η προπώληση ξεκίνησε από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v