Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 15 ιδέες για glam ρεβεγιόν

Σε μερικές ημέρες το 2008 θα αποτελεί παρελθόν για όλους μας. Όλοι αδημονούν για τον ερχομό του 2009, το οποίο αναμένεται να εορταστεί πιο δυναμικά από ποτέ. Όμορφες μουσικές και γεύσεις θα μας κρατήσουν και φέτος παρέα για να φύγει ο παλιός
(και ο… κακός) ο χρόνος.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 15 ιδέες για glam ρεβεγιόν
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί τα Χριστούγεννα να σας βρουν σπίτι ή σε κάποιο φιλικό τραπέζι, αλλά η παραμονή Πρωτοχρονιάς, κατά πάσα πιθανότητα, θα σας βρει έξω. Αν τα νυχτερινά μαγαζιά και τα πολύβουα clubs δεν είναι ακριβώς του στυλ σας, τότε η επιλογή ενός όμορφου ρεβεγιόν σε κάποιο από τα δεκάδες ξενοδοχεία της πόλης και της συμπρωτεύουσας, σίγουρα θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω. Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο όμορφα μενού από τα εστιατόρια των ξενοδόχείων, για μια ... γευστική αλλάγη του χρόνου.

Astir Palace

Το συγκρότημα Astir Palace θα διοργανώσει όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις στα ξενοδοχεία Arion, A Luxury Collection Resort & Spa και The Westin Athens. Στην αίθουσα ALEXANDER BALLROOM του ξενοδοχείου Arion θα πραγματοποιηθεί Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με εορταστικό gala dinner. Το δείπνο σας θα συνοδεύει Πενταμελής ορχήστρα με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Το μενού θα περιλαμβάνει καλωσόρισμα με ένα ποτήρι Σαμπάνια MUMM, Τερίνα από Φουά γκρά πάπιας με ραγκού από γλυκά εσπεριδοειδή και τραγανό καρυδόψωμο, Γλώσσα “Dover” σχάρας με σπαγγέτι λαχανικών και μυρωδάτη σάλτσα βουτύρου, Σορμπέ πικρού πορτοκαλιού με “Campari”, Μοσχαρίσιο φιλέτο “Angus” με γαρίδες “Jumbo”, πουρέ από γλυκοπατάτα και κολοκύθα και ψημένα λαχανικά εποχής, Ποσέ αχλάδι αρωματισμένο με “Saffron” και παγωτό από μαύρη τρούφα πάνω σε τσουρέκι. Τιμή: 155€ το άτομο (χωρίς τα ποτά), 50% έκπτωση σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Στο COSMOS HALL του The Westin Athens θα πραγματοποιηθεί παραμονή Πρωτοχρονιάς εορταστικό gala dinner σε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική Disco, Latin και άλλα. Εκεί θα γευτείτε Σολομό “Balik”, ταρτάρ από λαβράκι και τερίνα θαλλασινών, Πεσκανδρίτσα τουρνεντό τυλιγμένη με πανσέτα, με φρέσκιες ταλιατέλες και φύκι Μαστίχα Σορμπέ, Φιλέτο Μοσχαρίσιο “Angus” με σωταρισμένο φουά γκρά, αρωματικά και λαχανικά νέας σοδειάς, Δροσερή “Chiboust” με άρωμα λεμονιού, σορμπέ Τζιν και Τόνικ και ζεστό σουφλέ σοκολάτας. Τιμή: 155€ το άτομο (χωρίς τα ποτά), 50% έκπτωση σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, καλέστε 210.8902000. Εφόσον συμμετέχετε στις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς θα έχετε και 10% έκπτωση στις τιμές των δωματιων.

Athens Plaza

Το ξενοδοχείο N.J.V Athens Plaza μας καλεί να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά στην πιο λαμπερή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Στο Εστιατόριο "The Parliament" θα γευθείτε εντυπωσιακά πιάτα συνοδεία ζωντανής μελωδικής μουσικής: Φιλετίνια Ορτυκιού Σωτέ σε Χειμωνιάτικα Σαλατικά, Καραβίδες Ποσέ με το Ζωμό τους σε Ραβιόλι με Πουρέ Μάνγκο, Μινεστρόνε Κρεατικών και πολλά ακόμα σας περιμένουν να τα απολαύσετε. Τιμή € 190 κατ΄άτομο υμπεριλαμβανομένων και των Ποτών (House Wine, Μπύρες, Αναψυκτικά, Χυμοί Φρούτων). Κρατήσεις: 210 33 52 400. 

Divani Caravel

To ξενοδοχείο Divani Caravel "επιστρατεύει" τα εστιατόρια Brown's και Ολυμπία για το πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν. To Brown's θα σερβίρει Πιπεριά Φλωρίνης Γεμιστή με Κατσικίσιο Τυρί και Προσούτο σε Δροσερή Σαλάτα Άγριου Ρυζιού, Κρέμα Καραβίδας με Τσιπς Αγκινάρας και Λεβάντα, Προφιτερόλ Πάπιας με Φουαγκρά, Κουμκουάτ και Πικάντικη Σάλτσα Mole, Γαρίδες Σχάρας σε Μπανανόφυλλο με Καραμέλα και Τζίντζερ, Ανθό Κολοκυθιού Γεμιστός με Σπαράγγια, Σορμπέ Ανανά με Βότκα, Φιλέτο Μόσχου με Τρούφα και Σάλτσα Σαμπάνιας, Κέικ Πατάτας με Μοτσαρέλλα και Βασιλικό και Πουτίγκα Σοκολάτας με Μήλο Ποσέ σε Κρασί Μαρσάλα και Μαρέγκα Γκρατινέ. Τιμή: 130€ το άτομο.

Στο Ολύμπια το μενού είναι διαφορετικό και άκρως δελεαστικό: Παρφαί Αστακού με Μαστίχα και Μοσχολέμονα, Βελουτέ Αρακά με Κονφί Πάπιας, Τραγανό Πουγκί με Καραβίδα, Καβούρι και Σχοινόπρασο, Δροσερή Σαλάτα με Καρπάτσιο Ζαρκαδιού και Βιναιγκρέτ Εσπρέσσο, Μοσχαρίσια Φιλετάκια με Μανιτάρια Morilles, Πατάτες Σαντορίνης και Δεματάκι Λαχανικών με Προσούτο Παρφαί Σοκολάτας με Αγριοκέρασα, Σάλτσα Λεβάντας και Μπισκότο Μελιού. Τιμή: 130€ (συμπεριλαμβάνεται 1/2 μπουκάλι κρασί ανά άτομο.)

Κρατήσεις:  2107207000

Grande Bretagne

Κοσμοπολίτικα ρεβεγιόν και φέτος στο lux ξενοδοχείο της πόλης. Αν θέλετε να αποχαιρετήσετε το 2008 με την ανάλογη πολυτέλεια που το αρμόζει(;) και δεν σας νοιάζει και ιδιαίτερα τί θα διαθέσετε, τότε σίγουρα το μενού του GB Roof Garden θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Άφθονη κατανάλωση σαμπάνιας MOET, Καρπάτσιο από χτένια με μαύρη τρούφα, Κρέμα από άγρια μανιτάρια πορτσίνι σε φύλλο, “Mille-Feuille” από συκώτι πάπιας με πράσινο μήλο και σος κρασιού “Barolo”, Ριζότο με αστακό, πράσινα σπαράγγια
και χαβιάρι “Oscietra”, Σορμπέ με γλυκάνισο, Μενταγιόν από μοσχαράκι γκρατιναρισμένα
με παρμεζάνα, πουρέ από σέλερυ, πατάτες σε στυλ “crème caramel” και σος “Brunello di Montalcino και Συμφωνία από τον Chef Patissier σας περιμένουν στην τιμή των 425€ το άτομο. Τα μενού των άλλων δύο εστιατορίων του ξενοδοχείου (GB Corner και Grand Ballroom μπορείτε να τα δείτε στα σχετικά έγγραφα. Για κρατήσεις: 210 33 30 880

Athens Hilton

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υποδεχτείτε το 2009 στο Galaxy Bar με ένα ποτήρι σαμπάνια στις 21:00 (Είσοδος: €55 ανά άτομο). Ύστερα μπορείτε να συνεχίσετε με το "Red Night" Party στο Ballroom με τις μουσικές του Βασίλη Τσιλιχρήστου και  Αλέξανδρου Χριστόπουλου. Εναρξη: 00:15 Είσοδος: €30 ανά άτομο.

Αν δεν είστε του "όρθιου" μπορείτε να γευματίσετε στο Βυζαντινό, όπου το μενού θα περιλαμβάνει Ραβιόλι τόνου με καβουρόψιχα, ψητά ντοματίνια σε ελαιόλαδο, χαβιάρι beluga και καπαρόμηλα σε πολτό ελιάς, Αστακό στη σχάρα με τορτελίνι από αρακά σε σάλτσα από καρότο και λάδι βασιλικού, Σολομό σε κρούστα πιπεριών με ριζότο αρωματισμένο με Pernod, καλαμάρι σχάρας σε κύβους και σάλτσα από πορτοκάλι, Σορμπέ από σαμπάνια, Φιλέτο μοσχάρι με φουά γκρά και καραμελωμένα κρεμμυδάκια, πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα και κρουτόν με γαρίδες σε σάλτσα από ζωμό μοσχαριού και Τάρτα αχλαδιού με παγωτό μέλι και blue cheese και κρέμα από καρύδι. €195 ανά άτομο. Το μενού το εστιατορίου Milos (150€ το άτομο) μπορείτε να το βρείτε στα σχετικά έγγραφα. Παιδιά 5-12 ετών έχουν έκπτωση 50%Για κρατήσεις: 210 728 1100

Hyatt Regency Thessaloniki 

Τα ρεβεγιόν στην συμπρωτεύουσα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αθηναϊκά. Στο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης υπόδέχεται το 2009 με ένα ξέφρενο πάρτυ γεμάτο όμορφες παρουσίες, εκλεκτές γεύσεις, live μουσική και ασταμάτητο χορό. Στην αίθουσα Grand Ballroom το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων καπνιστό σολομό Νορβηγίας με σος από μουστάρδα και μέλι, ιταλικές λιχουδιές Tucco Becco, γλυκίσματα από σοκολάτα Fondue με φράουλες, και φρέσκα φρούτα εποχής. Τιμή ανά άτομο 95€. Ώρα 22:00.

Στο εστιατοριο Ambrosia θα υπάρχει επίσης ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική (150€ το άτομο, ώρα 21:00). Για κρατήσεις: 2310 4010234.

Elefsina Hotel


Νέα είσοδος στα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν το Elefsina Hotel προσφέρει μία ολοκληρωμένη και οικονομική πρόταση για την αλλαγή του χρόνου. Στο εστιατόριο «Στάχυ» παραμονή πρωτοχρονιάς το μενού θα περιλαμβάνει Μενταγιόν Αστακού με sause Perno, Σπαραγγόσουπα Πανδαισία με τραγανό στήθος πάπιας και cherry Βινεγκρέτ, Φιλέτο Ελαφιού με Ντουζέλ Άγριων μανιταριών σε σάλτσα Βισάντο και Μιλφέιγ Φραμπουάζ . Τιμή: 60€ το άτομο. Αν θέλετε μπορείτε επίσης να μείνετε στο ξενοδοχείο παραμονή και ανήμερα πρωτοχρονιάς. Το πακέτο στοιχίζει € 345,00 σε executive δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνει 3 διανυκτερεύσεις για 2 με σαμπάνια στο δωμάτιο, Δείπνο Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Στάχυ με ζωντανή ορχήστρα jazz και τραγούδι και Εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο Πρωινό. Για κρατήσεις: τηλ. 210 5589700

Hotel Pentelikon

Στα βόρεια προάστια το αγαπημένο ξενοδοχείο Pentelikon έχει τις δικές του προτάσεις για το ρεβεγιόν του νέου έτους. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο εστιατόριο La Terrace ή στον χώρο του Ballroom. Στο La Terrace θα απολαύσετε Σαμπάνια Piper Heidsieck , Βελουτέ από λευκά σπαράγγια και σύγκλινο Μάνης, Αστακό με καραμελωμένο αχλάδι και μάγκο, φρέσκα λαχανικά αρωματισμένα με ξίδι xeres , Ραβιόλι καραβίδας με lemon grass και σάλτσα οστρακοειδών, Σορμπέ Mojito, Κοτολέτες από γουρουνάκι γάλακτος με πουρέ πατάτας, πράσο και ψητά κυδώνια και Μιλφέιγ σοκολάτας με κρέμα κάστανο και σως ανγκλαίζ. Τιμή: € 165,00 (ενήλικες), € 45,00 (παιδιά ως 12 ετών). Στο Ballroom αντίστοιχα το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Τερίνα φουά γκρά με μαρμελάδα σύκου και καραμελωμένα σταφύλια, Pavé από λαβράκι με φοινόκιο αρωματισμένο με βανίλια και Κροκάν σοκολάτας γάλακτος και νούγκα αρωματισμένο με Remy Martin. Tιμή κατ’ άτομο:  € 185,00(ενήλικες), € 45,00 (παιδιά ως 12 ετών). Περισσότερες πληροφορίες για το Brunch ανήμερα πρωτοχρονιάς μπορείτε να βρείτε στα σχετικά έγγραφα. Για κρατήσεις: Τηλ. 210 6230650-6.

St. George Lycabettus

Δείπνο με μαγευτική θέα στην γιορτινή Αθήνα θα μας προσφέρει και φέτος το πολυτελές ξενοδοχείο του Λυκαβηττού. Επιλέγουμε ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς στο εστιατόριο Grand Balcon και γευόμαστε καραμελωμένα φρέσκα χτένια με citrus fruit και ζελέ Dry Martini, ζωμό καραβίδας με ραβιόλι και αφρό βανίλιας, φρέσκα πράσινα σαλατικά σε ψητά φύλλα παρμεζάνας, μπαρμπούνι με χυμό λάϊμ και ριζότο με μαστίχα, σορμπέ πράσινο μήλο, φιλετάκι γάλακτος σε κρούστα μυρωδικών, σεμιφρέντο πικρής σοκολάτας τόνγκα σε σάλτσα από φρούτα του δάσους και κραμπέλ αμυγδάλου και τέλος την παραδοσιακή βασιλόπιτα. 180€ το άτομο. Περίπου το ίδιο μενού με ορισμένες τροποποιήσεις θα βρείτε και στο bar-restaurant Frame στην τιμή των 140€. Για κρατήσεις: 210 7290711-19.

Titania Hotel

Πιστό στην παράδοση να διοργανώνει όμορφα ρεβεγιόν, το ξενοδοχείο του κέντρου και φέτος μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την νέα χρονια στο Olive Garden, στον υψηλότερο όροφο του ξενοδοχείου, με πανοραμική θέα στο φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού με τις απολαυστικές δημιουργίες του σεφ και τους ελληνικούς και διεθνείς ρυθμούς της Ορχήστρας να συνθέτουν το κατάλληλο κλίμα για τις ξεχωριστές αυτές βραδιές. Εκεί θα γευτούμε Πέρδικα γεμιστή με άγρια Μανιτάρια σε σαλάτα με Σελινόριζα και λευκή Πικραλίδα , Χρυσαφένιο ζωμός Χριστόψαρου με Κυδώνια, Γυαλιστερές και πράσινα σπαράγγια , Ραβιόλι από Παντζάρι, γεμιστό με Καβούρι και άρωμα λευκής Τρούφας και πολλές ακόμα «πρωτοχρονιάτικες» γεύσεις. Τιμή: 130€ το άτομο. Αν η παραμονή σας βρει εκτός σε κάποιο club τότε το ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΞΕΝΥΧΤΗ θα σας κρατήσει συντροφιά το επόμενο πρωί (από 03:30- 09:00) στην πιο νέα ημέρα του χρόνου με ιδιαίτερα ελκυστική τιμή € 25,00 ανά άτομο. Για κρατήσεις: 210 332 6000.

King George Palace

Το πολυτελές ξενοδοχείο σ το Σύνταγμα προτείνει δύο εναλλακτικές για να υποδεχτείτε το 2009. Στο αρχοντικό Tudor Hall θα σας περιμένουν άφθονη σαμπάνια και ένα μενού πέρα από κάθε φαντασία: Σούπα από καραβίδες με αγκινάρες “Jerusalem”, Ραγού φρέσκου αστακού “Βρετάνης” με βινεγκρέτ από ξύδι Barolo και λαχανικά προβενσάλ, Καλκάνι μπραιζέ με ραβιόλι από μανιτάρια “girolles” και σάλτσα αρωματισμένη με λάδι βανίλιας, Sorbet μάνγκο με σαφράν, Φιλέτο από βίσονα με foie gras σάλτσα με μαύρη τρούφα και πατάτες confites και Σούπα κόκκινων φρούτων με Campari και “Royal” σοκολάτας. Τιμή κατ’άτομο 460€. Κρατήσεις: Κύριος Γιώργος Κυριάκης (κινητό 6947 275 199) Για τους… ξενύχτηδες θα υπάρχει πρωινός μπουφές στον ίδιο χώρο με 60€ το άτομο. Για το πρωινό η κράτηση δεν είναι απαραίτητη.

Στο εστιατόριο T Palace το οποίο επίσης διοργανώνει δείπνο για το νέο έτος το μενού θα περιέχει βοδινό κονσομέ με πέρλες λαχανικών και παπιέτες χρυσού, πράσινη σαλάτα με ρόκα, καραβίδες, αβοκάντο, τοματίνια και σπαράγγια, σκορπίνα με σάλτσα μπουγιαμπέσα & αρωματικό ριζότο, σορμπέ φράουλας με βασιλικό και μενταγιόν ελαφίνας με μανιτάρια Μορχέλες, πράσινα λαχανικά σωτέ και σάλτσα πιπεριών. Τιμή: 160€ το άτομο, για κρατήσεις τηλ. 2103222210.

Επίσης…

….προτείνουμε τρία από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας για να αναλάβουν το ρεβεγιόν σας με την γευστική πανδαισία των πιάτων τους. Το κλασικό και classy εστιατόριο του Κεφαλαρίου Vardis, τιμημένο με αστέρι Michelin, σερβίρει μεταξύ άλλων: Αστακό ψητό με τρυφερά φύλλα από σπανάκι, γλυκοπατάτα, μανταρίνι και σάλτσα εσπεριδοειδών, Φιλέτο από καλκάνι και στρείδι στον ατμό, άγρια μανιτάρια και πράσινα σπαράγγια, Σορμπέ από φιρίκια με κανελάτη Κυθήρων Φιλέτο μόσχου γάλακτος, σουφλέ πατάτας με χειμωνιάτικη τρούφα,κάστανα και καρότα καραμελιζέ. Τιμή: 210€ το άτομο, τηλ: 2106230650-6. Το επίσης βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Βαρούλκο (Πειραιώς 80, 2105228400) προτείνει Σούπα μανταρίνι με πέρλες καπονιού και ζωμό λαχανικών, Αυγοτάραχο Μεσολογγίου με κρέμα σε φωλιά αυγού, Τερίνα με σάλτσα αστακού και Γαρίδες με μονοράβιολο και προσούτο. Τιμή: 95€ το άτομο. Τέλος, η γαλλική κουζίνα του Premiere στο ξενοδοχείο Intercontinental (Λ. Συγγρού 89-93, 2109206000) θα περιλαμβάνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πικάντικο κονσομέ αστακού, ραβιόλι με φουά γκρα και αρωματικά βότανα, πεσκανδρίτσα με γαρίδες & μουσελίν πατάτας με τρούφα και γρανίτα από ρόδι αρωματισμένη με λουίζα συνοδεία ζωντανής μουσικής. Τιμή 270€ το άτομο.

Σημείωση: Όσο πιο έγκαιρα κάνετε κράτηση τόσο το καλύτερο για εσάς. Μπορεί να μεσολαβούν αρκετές μέρες ακόμα για το πολυπόθητο ρεβεγιόν, αλλά όπως μας ενημερώνουν οι υπεύθυνοι τα τραπέζια κλείνουν το ένα μετά το άλλο!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v