Σταυρός του Νότου: Κανά και Θαλασσινός σε κορυφαίες ερμηνευτικές στιγμές

Από τις πιο πολυαναμενόμενες μουσικές συνεργασίες της χειμερινής σεζόν, η Μελίνα Κανά και ο Παντελής Θαλασσινός συναντιούνται στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού και γεμίζουν τις νύχτες μας μέλι και θάλασσα... Το In2life βρέθηκε εκεί.
Σταυρός του Νότου: Κανά και Θαλασσινός σε κορυφαίες ερμηνευτικές στιγμές
της Φιλουμένας Ζλατάνου

"Θα βάλω τα μεταξωτά και θα φυσάει…ένα Νοέμβρη μήνα"... Και θα πορευτώ προς την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου όπου από 14 Νοέμβρη και κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Μελίνα Κανά και ο Παντελής Θαλασσινός με μια πλειάδα εξαίρετων μουσικών με υποδέχονται για πολλά υποσχόμενες βραδιές.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πολυ-αναμενόμενη συνεργασία της χειμερινής σεζόν. Μία ερμηνεύτρια από τις κορυφαίες του ελληνικού τραγουδιού συναντά επί σκηνής έναν τραγουδοποιό-τροβαδούρο τα τραγούδια του οποίου συντροφεύουν κάθε λογής άτομα. Η Μελίνα και ο Παντελής χαρακτηρίζονται από εξαιρετική χημεία επί σκηνής, μπλέκουν τραγούδια που όλοι σιγοτραγουδάμε με τα νέας εσοδείας τραγούδια, που θα συμπεριληφθούν στον δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι δυο τους, πατάνε σε στέρεο έδαφος και δημιουργούν ένα πρόγραμμα «γκανιάν», που εν τη γενέσει του μύριζε επιτυχία.

Εμπιστεύονται οκτώ μουσικούς-σολίστ, που γεμίζουν διαφορετικά ηχοχρώματα τα τραγούδια και τα σέβονται αναδεικνύοντάς τα ακόμη πιο πλούσια σε νότες και μελωδίες. Ο Νίκος Μέρμηγκας στα νυκτά έγχορδα απλά «κάνει παπάδες» και κεντάει τις νότες με περισσό μεράκι και ταλέντο, ενώ στο μπουζούκι του αχνοτρεκλίζει ένας λυγμός. Ο Γιάννης Πλαγιανάκος αποτελεί την απόδειξη ότι το μπάσο δεν είναι απλά συνοδευτικό όργανο αλλά μπορεί στα κατάλληλα χέρια να είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Γιώργος Μακρής είναι η περίπτωση μουσικού που ξέρεις ότι απλά γεννήθηκε από μουσική για τη μουσική. Με τη γκάιντα και τα λοιπά πνευστά -είναι ο μοναδικός που κατασκευάζει ο ίδιος γκάιντες- δίνει ξεχωριστό τόνο στα τραγούδια. Ο Πάνος Δημητρακόπουλος αναμιγνύει την Ανατολή με τη Δύση λαξεύοντας τις μελωδίες στο κανονάκι του. Ο Δημήτρης Γασιάς ξέρει να εναλλάσσει στο βιολί τα παραδοσιακά με τα μοντέρνα και να γλυκαίνει τα αυτιά των ακροατών. Ο Δημήτρης Πάντος τραγουδά με φωνή ζεστή και παίζει κιθάρες αποδεικνύοντας ότι δε βγήκε τυχαία η ρήση ότι τα μουσικά όργανα για τους πραγματικά καλούς μουσικούς αποτελούν προέκταση του σώματός τους. Ο Δημήτρης Εμμανουήλ στα τύμπανα ξέρει πώς να συνοδεύει, πώς να ροκάρει χωρίς να το παίρνεις μυρωδιά και δίνει την απαραίτητη δύναμη που χρειάζονται τα τραγούδια. Τέλος, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος στο πιάνο αποτελεί τη βάση που χρειάζεται ένα τέτοιο σχήμα για να μπορούν να χτίζουν πολυκατοικίες στα θεμέλια όλοι οι υπόλοιποι.

Και πώς να μην κτίσεις ουρανοξύστη όταν έχεις μια Μελίνα Κανά στην πιο ώριμη ερμηνευτική της στιγμή, που κάνει δική της τη σκηνή με την εκρηκτική σκηνική της παρουσία, με μια φωνή που ο χρόνος της φέρθηκε με αγάπη, της χάρισε μια αισθαντική βραχνάδα και τη δυνατότητα να μοιάζουν οι ψηλές νότες που βγάζει, σα δάκρυ χαρμολύπης που χαϊδεύει απαλά τα μάγουλα και εν προκειμένω τα αυτιά και τις αισθήσεις. Μια Μελίνα με μπρίο, με ερμηνευτική δεινότητα πότε να μοιάζει κοριτσάκι και πότε γυναίκα συνειδητοποιημένη. Είναι μια εποχή για τη Μελίνα ισάξια -ίσως και καλύτερη- με την αρχή της, που συναντιέται με ένα δημιουργό που βρίσκεται σε εξαιρετικά δημιουργική περίοδο, και δίνει το 100% των δυνατοτήτων της ενθουσιάζοντας θαυμαστές, ακροατές και κοινό.
Και αυτή η Μελίνα ερμηνεύει ταιριαστά και μοναδικά τα νέα τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού σε στίχους Θοδωρή Γκόνη. Τραγούδια που μόλις κυκλοφορήσουν θα αγαπηθούν και θα τραγουδηθούν καθώς πρόκειται για τραγούδια που έχουν τη «στόφα» να μείνουν κλασσικά.

Ο Παντελής Θαλασσινός ξέρει πώς να παρασέρνει το κοινό σε ένα ταξιδάκι στις αισθήσεις και τις αναμνήσεις ερώτων και ριζών. Ξέρει πώς να βρίσκει με μια του νότα την καρδιά του ακροατή και απλά να την κάνει ό, τι θέλει. Είναι από τους πιο ολοκληρωμένους τραγουδοποιούς, καθώς δεν ερμηνεύει καλά απλά γιατί εκείνος έγραψε τα τραγούδια. Ερμηνεύει με εξαιρετική δεινότητα με την καθαρή, δουλεμένη μελωδική χροιά του τα παλιά και τα νέα τραγούδια. Ο Παντελής Θαλασσινός με τη ζεστή σκηνική παρουσία του, διαθέτει το χάρισμα της μεταδοτικότητας και ξέρει πώς να μαγνητίζει το κοινό.

Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε
να πάμε κατευθείαν για δουλειά
απόψε στ' ακρογιάλι θα τη βρούμε
Θα πιούμε όλες τις μπίρες αγκαλιά

Και σε μια παραλλαγή του τραγουδιού... απόψε λέω να πάμε στον Σταυρό του Νότου και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας!

Σταυρός του Νότου: Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9226975.
Ώρα έναρξης: 11.00
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v