Πρώτο τραπέζι… πίστα!

Δυνατά σχήματα, one-man-shows και νεανικά προγράμματα που θυμίζουν club αναμένεται να αποτελέσουν το μωσαϊκό των φετινών βραδιών στις αθηναϊκές πίστες. Ποιους θα δούμε; Πού και πότε;
Πρώτο τραπέζι… πίστα!
της Έλενας Μπούλια

Αναφέρονται πολλοί τον τελευταίο καιρό στον επερχόμενο «θάνατο των μπουζουκιών», και δεν μας κάνει εντύπωση. Τόσο οικονομική κρίση που βιώνουμε όσο οι εξωφρενικές τιμές των «μπουκαλιών» είναι τέτοια, που δύσκολα μπορούν να επιτρέψουν στους περισσότερους από εμάς να διασκεδάζουμε στις μεγάλες σκηνές ή πίστες της πόλης τακτικότερα από μία φορά τον μήνα (το πολύ). Αυτό που μας κάνει, όμως, εντύπωση είναι το πώς, παρ’όλα αυτά, «μικρότερα» σχήματα (όπως αυτά της «Θέας» ή των «Αστεριών») καταφέρνουν ακόμα όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και να γεμίζουν ασφυκτικά Δευτέρες και Τρίτες. Μήπως απλά γκρινιάζουμε για να γκρινιάξουμε;

Μάλλον όχι, γιατί τα φετινά χειμερινά σχήματα στις πίστες, όχι μόνο άργησαν να συσταθούν, αλλά -περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά- αποτελούνται πλέον από δύο ή και τρία «μεγάλα» λαϊκά ονόματα μαζί, ενώ άλλα (όπως το «Ρουβάς – Μαγγίρα») δείχνουν να αναζητούν εναλλακτικές φόρμουλες, που απέχουν από το πολύ πολυφορεμένο μπουζούκι και τείνουν σε πιο performance ή live καταστάσεις. Επιπροσθέτως, είναι ελάχιστα τα μαγαζιά που θα λειτουργούν περισσότερα από τρία βράδια την εβδομάδα, ενώ οι τιμές τους, αν και υψηλές, είναι φέτος πιο συγκρατημένες.

Ο τελικός απολογισμός, φυσικά, θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Προς το παρόν, ενημερωνόμαστε για το πού και πότε θα τραγουδήσουν οι… εθνικοί μας σταρς και κλείνουμε τραπέζια κατά το δοκούν. 

Θέα (Λ. Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι, 2109813950): Γιώργος Τσαλίκης – Θάνος Πετρέλης – Νίκος Οικονομόπουλος
Έναρξη:
Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από 22 Αυγούστου
Συνεχίζεται άκρως επιτυχημένα το πρόγραμμα των τριών ελαφρολαϊκών τραγουδιστών, που καταφέρνουν να δημιουργούν ένα ευχάριστο, παρεΐστικο και νεανικό κλίμα. Μαζί τους η Βανέσα Αδαμοπούλου.

Αστέρια Γλυφάδας (Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108944558, 2108946898): Πάνος Κιάμος – Αμαρυλλίς
Έναρξη:
Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από 15 Σεπτεμβρίου
Από τις λίγες αθηναϊκές πίστες που γεμίζουν ακόμα μεσοβδόμαδα, ίσως γιατί συνδυάζει pop, mainstream αλλά και ελαφρολαϊκά ακούσματα που προσελκύουν τη νεολαία. Μαζί τους πολλοί νέοι τραγουδιστές.

Όπερα (Ιερά Οδός 30, 210 3460377): Τόλης Βοσκόπουλος – Λευτέρης Πανταζής
Έναρξη: Παρασκευή 10 Οκτωβρίου
Δύο ξεχωριστές, διαχρονικές φωνές από δύο άντρες με μακρόχρονη πορεία στις αθηναϊκές πίστες ενώνονται και υπόσχονται μοναδικές, ερωτικές βραδιές.

Rex (Πανεπιστημίου 48, 210 3814591, 210 3825842): Γιάννης Πλούταρχος
Έναρξη: Πέμπτη 16 Οκτωβρίου
Μονομάχος και φέτος ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής σε καινούργιο χώρο και με νέο δίσκο που έχει ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού.

Βοτανικός (Κασσάνδρας 19, Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση, τηλ. 210 3473835): Νατάσσα Θεοδωρίδου – Γιώργος Μαζωνάκης
Έναρξη:
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου
Νέο πρόγραμμα με νέες ιδέες και όλα αυτά σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Μία γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια με εξαιρετικό ρεπερτόριο και ένας απρόβλεπτος Γιώργος Μαζωνάκης που υπόσχεται να μας εκπλήξει. Μαζί τους η Τάμτα.

Διογένης Studio (Λ. Συγγρού 259, Ν. Σμύρνη, 210 9425754): Μαρινέλλα - Γιάννης Πάριος
Έναρξη: Πέμπτη 23 Οκτωβρίου
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού με τον απόλυτο ερωτικό βάρδο υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στις παλαιότερες επιτυχίες τους που όλοι αγαπήσαμε αλλά και στους καινούργιους τους δίσκους.

Posidonio (Λ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό, 210 8941033): Νίκος Κουρκούλης
Έναρξη: Παρασκευή 24 Οκτωβρίου
Από τον Νίκο Βέρτη και τη Μαρία Ιακώβου, που ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους τη Δευτέρα 13/10, η σκυτάλη περνάει στον Νίκο Κουρκούλη, που ξεκινά στις 24/10, σε ένα one-man-show που αναμένεται να μας εκπλήξει.

Αθηνών Αρένα (Πειραιώς 166, Γκάζι, 2103471111): Αντώνης Ρέμος
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου
Μετά την τεράστια περσινή και προπέρσινη επιτυχία του μαζί με τη Μαρινέλλα, ο Αντώνης Ρέμος αποφάσισε φέτος να το ρισκάρει και να κρατήσει μόνος του τα σκήπτρα της μεγαλύτερης μουσικής σκηνής της Αθήνας, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο. Μαζί του Émigré. Από Ιανουάριο και μετά ακούγεται πως τη σκυτάλη θα πάρει, μόνη της και αυτή, η Άννα Βίσση που προς το παρόν ετοιμάζει τον καινούργιο της δίσκο στην Αμερική.

Ιερά Οδός (Ιερά Οδός 18-20, 210 3428272-6): Πασχάλης Τερζής – Έλενα Παπαρίζου
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου
Φαίνεται πως η συνεργασία τους πάει και για άλλη μία φορά συναντάμε φέτος, και στον ίδιο χώρο, τους Πασχάλη Τερζή και Έλενα Παπαρίζου, σε ένα συνοθύλευμα αμιγώς λαϊκού αλλά και καλού pop προγράμματος, από τους δύο μετρ του είδους.

Έναστρον (Πειραιώς 178 & Λαμίας 4, Ταύρος, 210 3476606, 2103476772): Νότης Σφακιανάκης – Έλλη Κοκκίνου
Έναρξη:
Τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου
Συντροφιά με την πανέμορφη Έλλη Κοκκίνου θα περάσει φέτος τον χειμώνα του επαγγελματικά ο Νότης Σφακιανάκης. Δύο δυνατές λαϊκές φωνές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί πολύ.

69 (Πλατεία Ασωμάτων 1 -Έρμού και Ασωμάτων, Θησείο, 210 3224553): Σάκης Ρουβάς – Ματθίλδη και Μπέτυ Μαγγίρα
Έναρξη:
Τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου
Αν δεν το θυμάστε ως «Χάντρες», ίσως το ξέρετε ως «Luv» και αν πάλι όχι, σίγουρα το γνωρίσατε ως «The Hall». Με νέο όνομα (69) και ένα άκρως πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα δεδομένα, ο αγαπημένος χώρος στο Θησείο θα φιλοξενεί σε λίγες μέρες τον Σάκη Ρουβά με τις αδελφές Μαγγίρα. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, αλλά μετά από 3 χρόνια απουσίας από τις αθηναϊκές πίστες, οι ρουβίτσες ανυπομονούν για δυναμικό comeback!

VOX (Ιερά Οδός 16, Γκάζι, 210 3411000): Πέγκυ Ζήνα – Κώστας Καραφώτης – Νίνο
Έναρξη: Τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου
Τα’φέραν από δω, τα’φέραν από κει και είπαν -φαντάζομαι- «αφού μας πήγε καλά μία φορά, δεν το επαναλαμβάνουμε;». Έτσι, το μέχρι πρότινος πιο… έντεχνο VOX μετατρέπεται πάλι σε χώρο μπουζουκιών και φιλοξενεί τρεις νέες ελαφρολαϊκές φωνές με πολύ μεγάλο, ωστόσο, κοινό.

Fever (Λαγουμιτζή 25 και Λ.Συγγρου 132, Φίξ, 210 9217333): Σταμάτης Γονίδης – Νίκος Μακρόπουλος – Αποστολία Ζώη
Έναρξη:
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου
Για εσάς που αναζητάτε ένα αμιγώς λαϊκό πρόγραμμα, υπομονή έναν μήνα περίπου ακόμα, μέχρι τα εγκαίνια του Fever που φέτος φιλοξενεί δύο «βαριές» λαϊκές φωνές και μία γυναικεία που θα... ελαφρύνει λίγο το κλίμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v