Αυγουστιάτικη πανσέληνος με... μουσική και ενεργειακά vibes

Εβδομήντα αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πύλες τους το βράδυ της 16ης Αυγούστου, για να θαυμάσουμε από τον ατμοσφαιρικό χώρο τους το αυγουστιάτικο φεγγάρι, ενώ σαράντα από αυτούς φιλοξενούν θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.
Αυγουστιάτικη πανσέληνος με... μουσική και ενεργειακά vibes
Όσοι από εμάς έχουν περάσει έστω και έναν Αύγουστο στην Αθήνα, γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει ένας –τουλάχιστον– καλός λόγος να το ξανακάνουν: η θέα της αυγουστιάτικης Πανσελήνου από τη φωτισμένη Ακρόπολη, που παραμένει ανοιχτή για το κοινό μία και μοναδική νύχτα το χρόνο –αυτήν. Και όσοι, όμως, θα βρίσκονται μακριά από τα τείχη της πόλης δε θα μείνουν παραπονεμένοι.

Εβδομήντα συνολικά αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν το βράδυ της 16ης Αυγούστου τις πύλες τους για το κοινό σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε σαράντα από αυτούς θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες μουσικές ή θεατρικές εκδηλώσεις.

Από αυτές, ξεχωρίσαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση με το δεκαμελές σύνολο No Knock Entry στην Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης, τη μουσική εκδήλωση «Σταυρός του Νότου» στον Πύργο Ουρανούπολης στη Χαλκιδική, τη συναυλία των Blues Wire στο Μεσαιωνικό Κάστρο Άρτας και τη συναυλία των Μελίνας Ασλανίδου και Ραλλίας Χρηστίδου στον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης στην Πρέβεζα.

Κατεβαίνοντας… νοτιότερα, οι σημαντικότερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τη συναυλία των Χαΐνηδων στο ατμοσφαιρικό Κάστρο Παλαμηδίου στο Ναύπλιο, τη συναυλία "με τραγούδια του Φεγγαριού… και άλλα" με τους Δ. Σταυριανό, Σ. Καρβουνά, Ι. Κωστάντζο στην Αρχαία Ολυμπία, και την «Ελλαδογραφία», σάτιρα - μιούζικαλ από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας στο Φρούριο Πύλου.

Στην Αττική και τη Στερεά Ελλάδα ενδιαφέρον παρουσιάζουν η συναυλία κλασικής και έντεχνης μουσικής από το Ελληνικό Τρίο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η συναυλία «ένα πιάνο στο φεγγάρι» με τον Ηρ. Πασχαλίδη στο Νομισματικό Μουσείο (Ιλίου Μέλαθρον), η παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στην Ακρόπολη Πρόερνας και οι rock μπαλάντες του Μιχάλη Άνθη στο Φρούριο Ναυπάκτου.

Στα νησιά, ξεχωρίζουν η συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στον Αρχαιολογικό Χώρο Καμίρου, η συναυλία των Ν. Μαυρουδή, Α. Μουτσάτσου, Π. Μάργαρη στο Ηραίο της Σάμου και η συναυλία του κουαρτέτου σαξοφώνων Ακρόαμα.

* Δείτε όλες τις εκδηλώσεις στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v