"Στην Άκρη" (του λιμανιού στην Ελαφόνησο): Το καλοκαιρινό μας στέκι

Αλμυρές και γλυκές δημιουργίες πηγαινοέρχονται πάνω στους δραστήριους δίσκους, ήχοι και μυρωδιές Κούβας και Ανδαλουσίας ντύνουν τις νύχτες, σπιτικές μαραμελάδες και δροσερά κοκτέιλ φροντίζουν τον ουρανίσκο μας από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα all day στέκι με άκρως θερινή εσάνς στην Ελαφόνησο.
Στην Άκρη (του λιμανιού στην Ελαφόνησο): Το καλοκαιρινό μας στέκι
Εκεί, «στην Άκρη», η ούγια του ελαφονησιώτικου υφάσματος είναι κεντημένη με θάλασσα και γλάρους. Ψαρότσαρκες, μικροί φάροι, ο Άγιος Σπυρίδωνας να επιβλέπει, μικρές μαγικές στιγμές να ξεχειλίζουν από τα καλοκαιρινά εικοσιτετράωρα.

Η Άκρη μεταμορφώνεται σε ιδανικό θερινό στέκι. Υπό την νοσταλγική ορχήστρα των καμπανών ο ξεχασμένος ταξιδιώτης αφήνεται στην αύρα του πρωινού. Με την απαλή μουσική πιστό καθοδηγητή, αγαπημένα καλοκαιρινά προγράμματα έχουν την τιμητική τους. Τα ζάρια στήνουν μελωδίες στο τάβλι, τα πούλια ζητάνε προσοχή με αντίζηλους διεκδικητές σπέσιαλ ομελέτες, ζεστά αφράτα ψωμάκια με μαρμελάδα της γιαγιάς, φρουτοσαλάτες, bagel, american pancakes. Στην Άκρη της γλώσσας αλμυρές και γλυκές γεύσεις ιντριγκάρουν τις πρωινές αφυπνιστικές απολαύσεις. Κρύα και ζεστά ροφήματα αράζουν περήφανα πάνω στα ξύλινα τραπέζια με σύμβολο- στολίδι την γλυκιά ορχιδέα.

Καθώς ο ήλιος γίνεται κάθετος η καλοκαιρινή μεσημεριάτικη ζέστη μπαίνει γλυκά από τις υπολογισμένες με μαεστρία -φαντάζει!- χαραμάδες της καλαμωτής. Ζαχαρένια συμπυκνωμένος στον χώρο αυτό, ένας λήθαργος που οδηγεί το βλέμμα στην θάλασσα όπου αντανακλά ο ουρανός. Τα μεσημέρια της γλυκιάς λιποθυμίας έχουν γεύση φρουτένια και τα ξαφνικά βοριαδάκια συναγωνίζονται στην απόλαυση τις μικρές και τις μεγάλες αλμυρές μπουκίτσες που κυκλοφορούν πάνω στους δραστήριους δίσκους. Στο κέντρο του δίσκου δεσπόζει συχνά η αγαπημένη «Άκρη», η χαρακτηριστική σαλάτα με σως γιαουρτιού, μασκότ της καλοκαιρινής γευστικής ομάδας.

Λίγη Κούβα, αρκετή Ανδαλουσία, με βάση την Ελληνική νησιωτική ταυτότητα και πασπαλισμένη με μπόλικη αστερόσκονη, έτσι συνθέτει τα βραδάκια της Η Άκρη. Κεράκια, λουλούδια και μελωδίες. Όλα εξωτικά, οικεία, διακριτικά και φιλικά. Ουζάκια παγωμένα, daiquiris, caipirosca, σφηνάκια. Χίλιες γλυκές μπουκιές ολοκληρώνουν την σύνθεση. Ιντερλούδιο θερινού οράματος με γεύση σουφλέ και δροσιά καρπουζιού.
 
Εκεί που τα άκρα τέμνονται, η νοσταλγία μπερδεύεται με την γλυκιά λήθη, ο χώρος και ο χρόνος απολαμβάνουν παιχνίδια νησιώτικα και οι αισθήσεις πιάνουν θείο βήμα καλοκαιρινό. Στην Άκρη της απόλαυσης η θέα έχει εσάνς ονείρου. Γιατί όλα είναι φτιαγμένα με γούστο και αγάπη.

Μ.Α.

INFO: «Στην Άκρη», all day θερινό στέκι στην άκρη του λιμανιού στην Ελαφόνησο Λακωνίας, τηλ.: 27340 61005
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v