Crash test στα καλύτερα summer clubs της Αθήνας

Αν ο λόγος που αποφεύγετε τα clubs της παραλιακής (και όχι μόνο) είναι η πολυκοσμία και -ως εκ τούτου- η κακή εξυπηρέτηση, τώρα που η Αθήνα αδειάζει είναι η κατάλληλη εποχή να τα απολαύσετε στο μέγιστο. Επισκεφθήκαμε και σας προτείνουμε τα καλύτερα.
Crash test στα καλύτερα summer clubs της Αθήνας
των Έλενας Μπούλια, Νικόλα Γεωργιακώδη, Ηρώς Κουνάδη

Τώρα που η πόλη αδειάζει και η υψηλή θερμοκρασία απαιτεί παραλία, οι βραδινές μας έξοδοι μπορούν να έχουν έναν μόνο προορισμό: Τα clubs της παραλιακής (αλλά και αυτά που θυμίζουν παραλιακή), και έναν στόχο: Παγωμένα κοκτέιλ. Δεν θα σας στείλουμε όμως όπου κι όπου. Βρεθήκαμε στα καλύτερα, περάσαμε βράδια ολόκληρα στους super-glam χώρους τους, χορέψαμε μέχρι τελικής πτώσης και ανακαλύψαμε τα «υπέρ» και τα «κατά» τους. Επισκεφθείτε τα πριν την επιστροφή των... Μυρίων!

Ακρωτήρι Boutique: Όταν το στυλ συνάντησε τη διασκέδαση
Η συνεργασία Ακρωτήρι-Boutique δε θα μπορούσε παρά να «γεννήσει» τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης για φέτος το καλοκαίρι. Βρεθήκαμε εκεί ένα Σάββατο βράδυ… που’βρεχε, κατά το γνωστό άσμα, δημιουργώντας τις πλέον αντίξοες συνθήκες για χορό στον εξωτερικό χώρο, αλλά δεν πτοηθήκαμε! Στριμωχτήκαμε για λίγο στο σκεπασμένο σαλόνι του μαγαζιού, και όταν τα σύννεφα εξαφανίστηκαν σπεύσαμε ξανά στα άνετα (και φρεσκο-σκουπισμένα) τραπέζια μας.

Λόγω του τεράστιου χώρου που φιλοξενεί το Ακρωτήρι, είναι από τα ελάχιστα clubs της παραλιακής, που ακόμα και όταν ασφυκτιούν από κόσμο, υπάρχει πάντα χώρος να κινηθείς και να χορέψεις, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία θαμώνες. Το δε design και décor του μαγαζιού, σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα στη θάλασσα, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εντυπωσιακό και στιλάτο ταυτόχρονα. Άνετοι καναπέδες με μαξιλάρια, πολλά επίπεδα που δίνουν «αέρα» στο μαγαζί, μία γιγαντιαία ντισκομπάλα βουτηγμένη στην πισίνα και δύο τεράστιοι ρινόκεροι που ατενίζουν τη θάλασσα προσδίδουν εξωτισμό και λάμψη.

Ο κόσμος, κάθε ηλικίας με τους 25-30 να πλειοψηφούν, έδειχνε σε κάθε περίπτωση να διασκεδάζει με τους mainstream ήχους των djs, οι οποίοι αργότερα έγιναν πιο χορευτικοί (έως και λάτιν), ενώ κατά τις 2.30 δεν άργησαν και τα ελληνικά, σύγχρονα αλλά και παλαιότερες επιτυχίες. Όσο περνούσε η ώρα, μάλιστα, τόσο πιο πολύ το απολαμβάναμε και παρά την εξάντληση από τον χορό δεν λέγαμε να φύγουμε.

Τα events του Ακρωτήρι περιλαμβάνουν το r’n’b Bootycall από τους Magna κάθε Τετάρτη, τους Émigré Live κάθε Πέμπτη και ελληνική βραδιά με ζωντανή ορχήστρα κάθε Κυριακή.

Τέλος, μία συμβουλή σε όσους ετοιμάζονται να το επισκεφθούν: Το μεγάλο πρόβλημα στο Ακρωτήρι είναι η πρόσβαση, από το φανάρι της Ποσειδώνος μέχρι το parking του club. Αν, λοιπόν, δεν θέλετε να περάσετε το μισό σας βράδυ στη διαδρομή αυτή σας συμβουλεύω να φτάσετε εκεί νωρίς (κατά τις 11.30) που δεν θα έχει ακόμα πολύ κόσμο, για να παρκάρετε και να μπείτε με την ησυχία σας.

Ακρωτήρι Boutique: Βασιλέως Γεωργίου Β5, Άγιος Κοσμάς. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 9859147-9. Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό τις καθημερινές, 15 ευρώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Απλή φιάλη 100 ευρώ, σπέσιαλ φιάλη 110 ευρώ.

Güzel Summer: Τόπο στα νιάτα
Το μυκονιάτικο μαγαζί που γνωρίσαμε τον χειμώνα στο Χαλάνδρι, έχει «μετακομίσει» για καλοκαίρι στον χώρο του Galea της Βούλας, προσφέροντας στους θαμώνες του άπειρα parties και glam ατμόσφαιρα. Συνταγή δοκιμασμένη και αποτελεσματική.

Βρεθήκαμε εκεί μία Τρίτη, όπου όπως κάθε Τρίτη, η ομάδα Knockout και ο mc Gifted προκαλούν πανικό στην νεολαία με τα r’n’b parties που διοργανώνουν. Το face control, αυστηρό, ενίοτε υπερβολικό («ο νεαρός είναι πολύ σπορ ντυμένος, λυπάμαι. ») προκαλεί αναταραχή στα πιτσιρίκια («μα είναι οι φίλοι μου μέσα!»). Η απουσία κοριτσιών, άλλωστε, κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα…

Ο κόσμος, ένεκα ίσως και της ημέρας, στα όρια της ενηλικίωσης. Καλοντυμένα κορίτσια που είναι 17 και μοιάζουν 27, έγχρωμοι νεαροί με hip hop ενδυμασία και ο ίδιος ο Λούα Λούα να βγάζει φωτογραφίες με τον κόσμο. Εντυπωσιακές παρουσίες στον κύριο χώρο του μαγαζιού, ο οποίος δεν έχει αλλάξει και πολύ από πέρσι. Οι opium ταπετσαρίες δίνουν στον χώρο ένα ανατολίτικο στυλ. Τα τραπέζια, στον πριβέ χώρο του εστιατορίου, φιλοξενούν τους γνωστούς ημι-διάσημους 60ρηδες που (συνοδευόμενοι από μοντέλα) δείχνουν να παίρνουν ζωή από τη νεανική διασκέδαση. Η κουζίνα, απ’ό,τι μάθαμε, περιέχει μεσογειακές αλλά και ασιατικές γεύσεις. Ενδιαφέρον…

Από ένα σημείο και μετά επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο Mc Gifted, ανεβασμένος στην πίστα, δίνει τον παλμό στο πλήθος. Καλλίγραμμες χορεύτριες μαγνητίζουν τα βλέμματα πάνω στο μπαρ και ο κόσμος συνεχίζει να συρρέει. Από ξεφάντωμα άλλο τίποτα, αλλά κατά τις 2.00 η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική –η υπερβολική ζέστη άλλωστε δεν βοηθάει. Αποχωρούμε εξουθενωμένοι αλλά ιδιαίτερα «ανεβασμένοι» με σκοπό να ξανάρθουμε!

Güzel Summer: Λ. Καραμανλή 4, Β΄ πλαζ ΕΟΤ Βούλας, 2108952403. Είσοδος: 12 ευρώ τις καθημερινές με ποτό, 15 ευρώ Παρασκευή και Σάββατο (ή προσαρμόζεται ανάλογα με το event). Απλή φιάλη 110 ευρώ, σπέσιαλ 130 ευρώ.

Island: Με την κομψότητα των Κυκλάδων
Αυτό που χαρακτηρίζει το Island, πέρα από την εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, την οποία ωστόσο έχουν τη χαρά να απολαμβάνουν κυρίως όσοι επισκέπτονται το εστιατόριο του club, είναι το υπέρκομψο κυκλαδίτικο στυλ του, που δημιουργεί την εντύπωση ότι κανείς βρίσκεται πραγματικά σε νησί –και δη στη Μύκονο.

Εξίσου κομψός και ο κόσμος που συχνάζει στο μαγαζί, στην πλειοψηφία του άνω των 25, κάτι που γίνεται κατανοητό αν υπολογίσει κανείς τη μακρινή απόσταση από το κέντρο (απαιτείται αυτοκίνητο για να πάει κανείς εκεί), αλλά και τα αυτοκίνητα που φιγουράρουν έξω από το club, η αξία των οποίων δεν προσεγγίζεται εύκολα από τους περισσότερους 18ρηδες.

Η μουσική του Island εναλλάσσεται από mainstream σε oriental και από lounge σε ελληνικά 80’s, χορευτική ως επί το πλείστον, και έτσι δεν νιώσαμε ούτε στιγμή να πλήττουμε. Τα cd του Island, άλλωστε, είναι γνωστά για τις ενδιαφέρουσες διαχρονικές συλλογές τους.

Βρεθήκαμε εκεί ένα Σάββατο βράδυ, με πραγματικά πολύ κόσμο –ένεκα και του μικρού σχετικά χώρου που φιλοξενεί το club. Αν, λοιπόν, είστε clubbers της… άνεσης, είναι καλύτερα να το επισκεφθείτε καθημερινή. Πιστέψτε με, είναι τόσο όμορφο το μαγαζί που θα το απολαύσετε πολύ περισσότερο!

Island: 27ο χλμ. Λεωφ. Αθήνας-Σουνίου, Βάρκιζα. Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 8925000. Είσοδος: Ελεύθερη με αυστηρό, ωστόσο, face control. Το απλό ποτό κοστίζει 10 ευρώ και το σπέσιαλ 12 ευρώ, ενώ η απλή φιάλη κοστίζει 100 ευρώ και η σπέσιαλ 120 ευρώ.

Ακάνθους: Χορός πάνω στο κύμα
Πιο κοντά στη θάλασσα δεν γίνεται! Τόσο κοντά, μάλιστα, που οι κοπέλες με τα ψηλοτάκουνα υποφέρουν όταν αναγκαστούν να κατέβουν στις ξαπλώστρες πάνω στην άμμο για ποτάκι και κουβεντούλα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που στις μεγάλες ζεστές… βουτάνε!

Στο σύμπλεγμα του Αστέρα Γλυφάδας, ανάμεσα στα πιο in στέκια της παραλιακής, φιγουράρει και το πολύ καλοκαιρινό Ακάνθους, το οποίο από τότε που άνοιξε έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες που έρχονται από κάθε μεριά της Αθήνας, τόσο για να διασκεδάσουν στο club κομμάτι του μαγαζιού, όσο και για να απολαύσουν την εξαιρετική κουζίνα του εστιατορίου.

Βρεθήκαμε εκεί σχετικά νωρίς ένα βράδυ Σαββάτου και τα τραπεζάκια πάνω στην προβλήματα πριν την παραλία μας επέτρεπαν να απολαύσουμε τόσο την mainstream χορευτική μουσική (που γρήγορα εξελίχθηκε σε ελληνική ποπ και ελαφρολαϊκή) όσο και το ρυθμικό κυματάκι πάνω στην αμμουδιά. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι τη 1 περίπου, που ο κόσμος πλημμύρισε τόσο το μαγαζί όσο και την παραλία, με αποτέλεσμα καθιστοί να απολαμβάνουμε τελικά μόνο… οπίσθια!

Με μεγάλο αβαντάζ την εξαιρετική θέση πάνω στην παραλία, το μαγαζί δυστυχώς δεν χαρακτηρίζεται από την στιλάτη του διακόσμηση. Πέρα από το λευκό φόντο και την επίπλωση, που θυμίζει κάτι από νησί, ο φωτισμός στο σκεπαστό τμήμα του μαγαζιού (στο οποίο κάνει πραγματικά αφόρητη ζέστη) είναι υπερβολικά χαμηλός και θολός, σε μία πορτοκαλί απόχρωση που μάλλον ζαλίζει, παρά βοηθάει το βλέμμα. Επίσης, αν σας έρθει να… επισκεφθείτε την τουαλέτα, αποφασίστε το σχετικά νωρίς, διότι -ειδικά έξω από τις γυναικείες- θα συναντήσετε μία ουρά μερικών δεκάδων μέτρων! Κατά τα άλλα, ας μην γκρινιάζουμε, περάσαμε μια χαρά!

Ακάνθους: Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ. 210 9680800. Είσοδος: 12 ευρώ, φιάλη 100 ευρώ.

Villa Mercedes: Clubbing στον… κήπο!
Απομακρυνόμαστε λίγο από την παραλιακή και οδηγούμαστε στην καρδιά της Αθήνας, στο Γκάζι, όπου βρίσκουμε ακόμα ένα hot spot του καλοκαιριού. Το Villa Mercedes του Βασίλη Τσιλιχρήστου, στον ίδιο χώρο που ήταν και το χειμερινό, χαρίζει κάθε βράδυ στους θαμώνες του αξέχαστες mainstream -και όχι μόνο- βραδιές. Η πολυκοσμία στην είσοδο και η όμορφες παρουσίες προϊδεάζουν για το τι επικρατεί στο εσωτερικό του μαγαζιού.

«Κυριλέ» νεαρόκοσμος, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες δίνουν το παρόν. Το face control αυστηρό, κρατά σωστές αναλογίες ανδρών-γυναικών μέσα στο club. Στην είσοδο έχετε δύο επιλογές: Αν πάτε δεξιά θα βρεθείτε στον χώρο του cocktail-club restaurant σε white wisp αποχρώσεις με τουρκουάζ πινελιές, αλλά και εντυπωσιακά eight palms cream φωτιστικά πάνω από το cocktail bar. Το restaurant ξεχωρίζει σε άποψη και στυλ με Meditarrean nouvelle cuisine και chef τον Κώστα Τερζούδη. Λευκά τραπέζια γύρω από μια ελιά, βουκαμβίλιες και πολλοί καθρέφτες κυριαρχούν στον πριβέ αυτό χώρο, που συγκεντρώνει επώνυμο και στιλάτο κοινό.

Αν πάτε αριστερά, θα βρεθείτε στο κυρίως club με τις υπέροχες λευκές βουκαμβίλιες, rozy blush φωτισμό και επίσης απαλές white wisp αποχρώσεις να δημιουργούν μια έντονα ερωτική ατμόσφαιρα και να δίνουν την εντύπωση ενός καταπράσινου κήπου, τη στιγμή που, στην πραγματικότητα το μαγαζί είναι κλειστό. Είναι από τα λίγα clubs της Αθήνας στο οποίο θα ευχαριστηθείτε χορό, συνοδεία των σέξι χορευτών στο μπαρ, ειδικά αν βρεθείτε εκεί μία από τις θεματικές βραδιές:

Κάθε Δευτέρα, λοιπόν, στο club λαμβάνει χώρα το prive R’n'B party της πόλης “Don΄t Tell My Booker” με special guest dj τoν Nίκο ‘Νivo’ Βουρλιώτης. Κάθε Τρίτη “The Date” με μουσική από τη Ναταλία Γερμανού και πολλούς VIP καλεσμένους. Κάθε Tετάρτη “The City Pulse” με τον Guest dj John John. Κάθε Πέμπτη “Lollipop” με τον Θέμη Γεωργαντά στα decks. Τις Κυριακές “Back to Venue” με τις hot επιλογές του Βασίλη Τσιλιχρήστου.

Villa Mercedes: Ανδρονίκου & Τζαφέρι 11, Ρουφ, 2103422606, 2103422886. Κρατήσεις: 6944 835 436. Είσοδος: Ελεύθερη με face control. Η τιμή του ποτού είναι 10 ευρώ, η απλή φιάλη κοστίζει 100 ευρώ και η σπέσιαλ 120 ευρώ.
 
Mao: All time classic
Καθιερωμένο, πλέον, ψηλά στη λίστα των προτιμήσεών μας, πλάι στην πισίνα του Cataralla, το Mao ανανεώθηκε για μία ακόμα χρονιά, για να αποκτήσει αυτή τη φορά και εστιατόριο δίπλα στο χώρο του club, και άνοιξε πρώτο τις πόρτες του μια Παρασκευή του Μαρτίου. Βρεθήκαμε εκεί εν μέσω καταιγίδας που καθόλου δεν προϊδέαζε για Παραλιακή, ξεχάσαμε όμως τα πάντα μόλις αντικρίσαμε τη φωτισμένη πισίνα –που η αλήθεια να λέγεται είναι μια από τις ωραιότερες της Αθήνας– και αρχίσαμε να λικνιζόμαστε υπό τα beats του DJ set του Νίκου Μουρατίδη.

Η διακόσμηση του χώρου, με τους ολόλευκους καναπέδες στα υπερυψωμένα επίπεδα, τα λευκά τούλια να κρέμονται από ψηλά δημιουργώντας ζεν ατμόσφαιρα που δένει με το feeling Ανατολής που αποπνέει το όνομά του, τις τέσσερις μεγάλες μπάρες και τα open spaces στο κέντρο, δημιουργεί την αίσθηση mega club –πράγμα που μας είχε λείψει όλο το χειμώνα, με αποτέλεσμα να το εκτιμήσουμε δεόντως. Η μουσική κινείται αρχικά σε R’n’B ρυθμούς, ενώ όσο περνά η ώρα κάνει στροφή προς το mainstream, και το κέφι βρίσκεται στο απόγειο περί τις δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα.

Η είδηση, βέβαια, για φέτος, δεν είναι άλλη από αυτή του restaurant μου προστέθηκε στο όνομα του Mao Club, για να συμπληρώσει το προφίλ του. Με τον σεφ Βασίλη Χαριτάκη στο τιμόνι, προσφέρει ένα μενού μεσογειακών επιρροών με ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι, ενώ καταλαμβάνει τον prive χώρο δίπλα στο club. Όπως πάντα, οι θαμώνες είναι κάθε ηλικίας, με τους 20something να μαζεύονται στο κέντρο του club για χορό γύρω από τις μπάρες και τους μεγαλύτερους να πιάνουν θέση στα υπερυψωμένα σαλονάκια περιμετρικά του χώρου.

Τα πάρτι που θα μας φέρουν φέτος ξανά και ξανά στο Mao είναι τα The Mafia R’n’B Project κάθε Τρίτη, με sexy dance shows και τους DJs Sparky T και Kam, Greek Nights με τους παραγωγούς του Λάμψη FM να αναλαμβάνουν κάθε Τετάρτη τα decks και Eyes Wide Shut, μια σειρά από Special Erotic Events με special guest performers κάθε Πέμπτη.

Mao Summer: Διαδόχου Παύλου, B Mαρίνα Γλυφάδας, τηλ.: 210 8944048. Είσοδος: 10 ευρώ τις καθημερινές, 15 ευρώ από Πέμπτη έως Σάββατο. Φιάλη ουίσκι: 110 ευρώ και 130 ευρώ η σπέσιαλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v