Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού στο Δήμο Αμαρουσίου

Θέατρο, χορό, μουσική, διαλέξεις και παιδικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού 2008, που φιλοξενεί και φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου στο Αμαλίειον Οικοτροφείο και στο Σπαθάρειο Μουσείο, όπου διοργανώνονται για μία ακόμη χρονιά τα Σπαθάρεια 2008.
Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού στο Δήμο Αμαρουσίου
Ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα σχεδίασε και φιλοξενεί ο Δήμος Αμαρουσίου για το φετινό καλοκαίρι. Θέατρο, χορός, συναυλίες, αλλά και διαλέξεις και παιδικό θέατρο μας περιμένουν στο Αμαλίειον Οικοτροφείο, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και στο Σπαθάρειο Μουσείο, που φιλοξενεί και φέτος τις εκδηλώσεις για τα Σπαθάρεια 2008.

«Η τέχνη μας ενώνει και έχει τη μαγική ιδιότητα να βγάζει στην επιφάνεια ό,τι καλό έχει ο καθένας στην ψυχή του. Είμαι βέβαιος ότι "Οι Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού" του Δήμου Αμαρουσίου θα βρουν θερμή ανταπόκριση και θ΄ αποτελέσουν σημείο αναφοράς και συνάντησης για όλους» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Στα highlights του προγράμματος, η Χορευτική παράσταση "Αποσπάσματα Έρωτα" με το Αέναον Χοροθέατρο σε χορογραφίες Daniel Lommel και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, στις 20 Ιουλίου, η «Ηλέκτρα Αυτουργός» από το Χοροθέατρο Ροές της Σοφίας Σπυράτου την επόμενη μέρα, η συναυλία των Β. Παπακωνσταντίνου, Χρ. Θηβαίο, Σ. Μπουλά στις 30 Ιουλίου, οι Πέρσες του Αισχύλου από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη με τους Εύα Κοταμανίδου και Σοφοκλή Πέππα, στις 2 Σεπτεμβρίου και το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με τη σοπράνο Ελένη Κελεσίδου.

Οι μικρότεροι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Ρομπέν των Δασών της Κάρμεν Ρουγγέρη στις 14 Ιουλίου, ενώ η διάλεξη για θέματα περιβάλλοντος με τίτλο «Αειφόρος Φύση» με τους καθηγητές Πανεπιστημίων Ι. Λυριτζή, Γ. Ματσόπουλο, Ξ. Κακάτσιο και Γ. Γραμματικάκη θα μας ευαισθητοποιήσει όλους οικολογικά.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των συναυλιών για το Μαρούσι: Locomondo στις 4/9, Εν Πλω στις 6/9, Ημισκούμπρια στις 7/9, Νίκος Ξυδάκης με Encardia, Οίστρον και Νίκο Πλατύραχο στις 8/9, Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις 10/9, Γιώργος Λεμπέσης στις 12/9. Τον ίδιο μήνα κλείνουμε θέση και για τα Σπαθάρεια 2008, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στο ομώνυμο μουσείο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

Απόρρητο
v