Βεράντα Party: Βγείτε μέσα!

Καλέστε μόνο καλούς φίλους, βάλτε τη μουσική δυνατά, κλέψτε τις ιδέες για μεζεδάκια και κοκτέιλ που συγκεντρώσαμε για εσάς και βγείτε... στη βεράντα σας. Το απαιτεί η εποχή.
Βεράντα Party: Βγείτε μέσα!
Το Πάσχα μας τα χάλασε λίγο ο καιρός, η Πρωτομαγιά είναι πλέον μια καλή αλλά μακρινή ανάμνηση, και το καλοκαίρι μοιάζει μακριά. Ή μήπως όχι; Αν πιστέψουμε εκείνη τη διαφήμιση που έλεγε ότι «χειμώνας είναι αν έτσι αισθάνεστε», και την παραφράσουμε λίγο, θα λέγαμε ότι καλοκαιρινό σκηνικό –αλλά και διάθεση– μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε στη βεράντα σας, διοργανώνοντας ένα πάρτι που θα σας βάλει στο απαραίτητο mood, χωρίς να χρειαστεί να (ξανα)σπαταλήσετε μέρες από την καλοκαιρινή σας άδεια.

Καλέστε, λοιπόν, κόσμο, φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και διασκεδάστε με την ψυχή σας, σε ένα από τα καλύτερα πάρτι που κάνατε ποτέ. Εμείς βάζουμε τις ιδέες. Εσείς βάλτε τη μουσική (δυνατά).

Διακόσμηση
Η υπερβολική πολυτέλεια σε αυτή την περίσταση είναι περιττή. Το κλειδί είναι η όσο το δυνατόν πιο «χαλαρή», εξωτική ατμόσφαιρα, που θα σας κάνει να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε διακοπές. Επενδύστε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) σε μεγάλα, εντυπωσιακά φυτά εξωτερικού χώρου, μπουκέτα με πολύχρωμα λουλούδια και αρωματικά κεριά ή χάρτινα φαναράκια που θα φωτίσουν απαλά και θα δώσουν ρομαντική αίσθηση στο χώρο.

Αντί για καρέκλες, προτιμήστε να βγάλετε στη βεράντα μεγάλα, χρωματιστά μαξιλάρια –όχι μόνο θα σας απαλλάξουν από τον προβληματισμό «πού θα χωρέσουν όλοι» αλλά θα προσθέσουν και μια παιχνιδιάρικη νότα στη βραδιά σας. Γενικότερα, εξοικονομήστε χώρο απομακρύνοντας τα περιττά έπιπλα –ένα ή δύο τραπεζάκια, που θα φιλοξενήσουν το μπουφέ και τα ποτά σας είναι αρκετά.

Φαγητό
Ξεχάστε για μία φορά τα περίπλοκα μαγειρευτά και τα ταψιά με τα σπιτικά γλυκά. Είπαμε, το ζητούμενο απόψε είναι να διασκεδάσετε, όχι να κουραστείτε. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα αφήσετε τους καλεσμένους σας στο έλεος του αλκοόλ με άδειο στομάχι. Σερβίρετε απλά, κρύα μεζεδάκια, που απαιτούν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, δε βαραίνουν το στομάχι, «γεμίζουν» όμως το μάτι, καθώς θεωρούνται πολύ σικ τα τελευταία χρόνια. Δεν το πιστεύετε; Σκεφτείτε το λίγο: τι είναι το “finger food” που όλα τα καλά μαγαζιά διατείνονται ότι προσφέρουν; Ακριβώς αυτό: κρύα, πρωτότυπα μεζεδάκια φτιαγμένα με φαντασία.

Κόψτε ψωμί σε μικρά κομματάκια και φτιάξτε καναπεδάκια με ό,τι χωράει ο νους σας. Όσο πιο απίθανοι είναι οι συνδυασμοί, τόσο περισσότερες πιθανότητες να ενθουσιάσει έχει το gourmet μενού σας. Ψητό κοτόπουλο με ροδάκινο, σαγανάκι με σουσάμι, τόνο με άνηθο, σπανάκι με φουντούκια, κομματάκια χοιρινού με πορτοκάλι… Όλα τα υλικά που έχετε στο ψυγείο σας συνδυάζονται μεταξύ τους, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Αυτό κάνουν και οι μεγάλοι σεφ που δημιουργούν τις παγκόσμιες τάσεις στη γαστρονομία. Απλά βάζουν και την υπογραφή τους από κάτω.

Αν παρ’ όλα αυτά, όντας παραδοσιακοί τύποι προτιμάτε κάτι πιο «ασφαλές», τα κάθε είδους πιττάκια που ετοιμάζετε για τα πάρτι των παιδιών μπορούν να σας βγάλουν, και σε αυτή την περίπτωση, ασπροπρόσωπους. Επίσης, όλα τα «απλά» μεζεδάκια (γαρίδες, κεφτεδάκια, κομματάκια κρέας περασμένα σε σουβλάκια) δείχνουν εντυπωσιακά, αν σερβιριστούν με φαντασία.

Ποτά
Καθώς η εποχή ενδείκνυται για δροσερά, εύγευστα ποτά (η βότκα και το ουίσκι εφευρέθηκαν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός) συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές απλούστατες συνταγές των πιο ανοιξιάτικων κοκτέιλ που θα κρατήσουν το κέφι σε υψηλά επίπεδα, χωρίς να χρειαστεί να φέρετε τον ανεμιστήρα στη βεράντα.

Coco Cabana: Χτυπήστε στο σέικερ 4 μεζούρες Batida de Coco, 2 μεζούρες λευκό ρούμι και 8 μεζούρες χυμό ανανά, μαζί με παγάκια. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι, γαρνίροντάς το με ένα κερασάκι και ένα κομμάτι ανανά.

Strawberry Daiquiry: Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών κοκτέηλ. Χτυπήστε στο μπλέντερ μισή μεζούρα Schnapps φράουλα, μία μεζούρα ρούμι, μία μεζούρα χυμό λάιμ, μία μεζούρα φράουλες και μία κουταλιά ζάχαρη άχνη, μαζί με πάγο και σερβίρετε σε ποτήρι κοκτέηλ.

Carribean Dream: Χτυπήστε στο σέικερ δύο μεζούρες χυμό πορτοκάλι, μια μεζούρα ρούμι, μια μεζούρα Schnapps ροδάκινο και 5 ml γρεναδίνη. Σερβίρετε με πάγο.

Mexican Surfer: Βάλτε σε ψηλό ποτήρι δύο μεζούρες Malibu και μία μεζούρα τεκίλα και συμπληρώστε με χυμό ανανά. Προσθέστε πάγο και ανακατέψτε καλά.

Funky Cold Medina: Λίγο πιο περίπλοκο από τα υπόλοιπα, αλλά αφού έγινε και τραγούδι, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Σε ποτήρι του ουίσκι, βάζουμε μια μεζούρα βότκα, μια μεζούρα Southern Comfort, μια μεζούρα Blue Curacao και συμπληρώνουμε με χυμό βατόμουρο. Προσοχή: καταναλώνεται με μέτρο…

Virgin Sex on the Beach: Γιατί θα χρειαστείτε και κάτι μη αλκοολούχο… Σε ψηλό ποτήρι, βάλτε ίσες ποσότητες χυμού πορτοκάλι και βατόμουρο. Προσθέστε μια μεζούρα νέκταρ βερίκοκο, βάλτε πάγο και, στο τέλος, μία κουταλιά της σούπας γρεναδίνη. Γαρνίρετε με ανανά.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v