R'n'B στην Αθήνα: P.I.M.P. my party

Sexy dance shows, "δυνατοί" MCs και κόσμος που λικνίζεται υπό τους ήχους ρυθμικών beats. Όπως όλα δείχνουν, τα R'n'B parties ήθαν στην Αθήνα για να μείνουν. Πήγαμε στα καλύτερα και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις που λένε ότι, απλά, δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση εξόδου αυτή τη στιγμή στην πόλη.
RnB στην Αθήνα: P.I.M.P. my party
της Ηρώς Κουνάδη

«Σ’ αυτήν την πόλη δε χορεύουν όλοι κατά κανόνα» λέει ένας στίχος των Locomondo, που θα ήταν απόλυτα αληθής αν κάποια από τα μεγάλα clubs δεν εγκαινίαζαν, πριν από μερικά χρόνια, το θεσμό των R’n’B parties. Η απάντηση στα παράπονα των Αθηναίων για άνευρο clubbing και «στημένους» θαμώνες, ήρθε σαν δώρο εξ ουρανού να εγκατασταθεί στο night life της πόλης, αρχικά κάθε Τετάρτη –δε γίνεται να τα έχεις όλα σε αυτήν τη ζωή– και αργότερα, σιγά σιγά, σχεδόν κάθε βράδυ της εβδομάδας. Εκτός από τα Σάββατα. Είπαμε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή.

Κάπως έτσι, φτάσαμε αισίως να διανύουμε μία σαιζόν με R’n’B parties κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή. Σα να λέμε, ότι σε αυτήν την πόλη είναι καλύτερα να ακούς R’n’B παρά pop και mainstream αν θέλεις να περάσεις καλά ένα βράδυ έξω –διότι, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες μόδες που καταφθάνουν στο κλεινόν άστυ, άπαξ και τις υιοθετήσαμε δεν τίθεται θέμα overdose. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, διότι από τα αλλεπάλληλα R’n’B πάρτι οι αμύητοι μπορούμε να αποκομίσουμε έναν πακτωλό χρήσιμων γνώσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται απαντήσεις σε ερωτήσεις που πάντα βασάνιζαν τα φτωχά μυαλά μας, όπως το πού πάνε το βράδυ όλοι οι φοιτητές του αθηναϊκού Erasmus, ποια είναι τα στέκια της πολύχρωμης μεταναστευτικής κοινότητας, πώς φοριούνται καλύτερα τα καπέλα –στο πλάι, αν αναρωτιέστε– και σε τι ακριβώς χρησιμεύουν οι τύποι με τα μικρόφωνα δίπλα στον DJ –γνωστοί και ως MCs.

Στις δύο εβδομάδες που κράτησε η έρευνα για αυτό το άρθρο είδαμε celebrities να λικνίζονται στους ρυθμούς των «μαύρων» ακουσμάτων, εκτιμήσαμε την αξία των ημίγυμνων χορευτριών πάνω στις μπάρες –πέραν του να αποσπούν την προσοχή των ανδρών, ξεσηκώνουν και τον κόσμο–, συνειδητοποιήσαμε πως ένας καλός MC κάνει τη διαφορά, μετατρέποντας ένα καλό R’n’B πάρτι σε απόλυτη επιτυχία, διαπιστώσαμε πως, παρά το όνομά τους, η μουσική που έχει τον πρώτο λόγο στα συγκεκριμένα πάρτι δεν είναι μόνο R’n’B, αλλά και rap και hip hop και όλα τα ρεύματα και οι συνδυασμοί αυτών, χορέψαμε για ώρες δίπλα σε παρέες 20χρονων παιδιών με φαρδιά T-shirts και στραβά καπέλα που χόρευαν δίπλα στον DJ που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι φίλος τους, και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως απλά δεν υπάρχει καλύτερη μουσική για χορό και καλύτερη πρόταση για έξοδο αυτήν τη στιγμή στην πόλη.

Για να το διαπιστώσετε και ιδίοις όμασι, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα καλύτερα «στάνταρ» –γιατί υπάρχουν και πολλά έκτακτα, τα οποία επίσης αξίζει τον κόπο να αναζητήσετε– R’n’B parties που… συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Κάθε Παρασκευή @ Dome: Το ultimate
Ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της εν Ελλάδι σκηνής, οι Tang Ram, δίνουν ρέστα σε DJing και MCing κάθε Παρασκευή στο πρώην Motel σε ένα πάρτι που κρατάει πάντα μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Από δικά τους κομμάτια μέχρι 50 Cent και από κλασσικές R’n’B επιτυχίες μέχρι «ψαγμένη» underground rap, το… μενού έχει τα πάντα, αριστοτεχνικά δεμένα μεταξύ τους από τον Airth πίσω από την κονσόλα και με τους Zeraw και PhyroSun να εναλλάσσονται στο μικρόφωνο προκαλώντας πανικό στην κοινότητα του Erasmus που χορεύει ασταμάτητα από κάτω.
Σαρρή και Ρήγα Παλαμίδη 9, Ψυρρή, τηλ.: 210 3238970, 6974423468. Οι πόρτες ανοίυν στι 12. Είσοδος 15 ευρώ. 

Κάθε Τετάρτη @ Envy: Το underground
Οι DJs Mr Chi, Matt, Player, Chris Star και Vox εναλλάσσονται στα decks του Εnvy μιξάροντας τις πιο hot hip hop και R’n’B επιτυχίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, συνοδευόμενοι από τους καλύτερους Έλληνες MCs –Yποχθόνιος και Εισβολέας ήδη έχουν δώσει το παρών, με πολλούς surprise guests να αναμένονται να ακολουθήσουν. Ο μέσος όρος ηλικίας των θαμώνων είναι under-22, κι αυτό είναι θετικό, γιατί εγγυάται χορό μέχρι τελικής πτώσης και happy vibes να σιγοντάρουν την όλη underground ατμόσφαιρα που δένει τόσο καλά με το περιβάλλον ενός από τα λίγα massive clubs της Αθήνας και υποστηρίζεται από ένα άκρως ετερόκλιτο, όσο και πολύχρωμο, κοινό από κάθε –στην κυριολεξία– γωνιά της Γης.
Αγ. Ελεούσης 3, Ψυρρή (Monastiraki Center), τηλ.: 210 3317801-2. Οι πόρτες ανοίγουν στις 12.00. Είσοδος 15 ευρώ

Κάθε Τετάρτη @ Baraonda: Το glam
Η ομάδα των Magna σίγουρα δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Διοργανώνει, εδώ και χρόνια, τα πλέον επιτυχημένα R’n’B parties σε Αθήνα και Ευρώπη, και διεκδικεί επάξια τα σκήπτρα του πρωτοπόρου, που έβαλε τη «μαύρη» μουσική στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μεγάλων clubs της Αθήνας. Έχει, επίσης, τις πιο σέξι χορεύτριες και το πιο stylish κοινό –οι χτυπημένοι από το φαινόμενο τις celebrito-μανίας, εδώ θα βρουν τον παράδεισό τους. Κατά τα άλλα, σωστό –εννοείται– MCing χωρίς υπερβολές, πολυδιάστατες επιλογές στη μουσική, πάντα με αναφορά στην R’n’B, και κέφι που ανεβαίνει σταδιακά μέχρι να φτάσει στο ζενίθ –αν βαριέστε να περιμένετε, ελάτε καλύτερα μετά τις 2.00.
Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6444308, 210 6441778. Είσοδος ελεύθερη.

Κάθε Κυριακή @ Dekko: Το stylish chic
Ο T.N.S. με τον Ominus αναλαμβάνουν μια φορά την εβδομάδα τα decks του πιο στυλάτου club του Κολωνακίου και προκαλούν πανδαιμόνιο στα dancefloors με τις R’n’B και hip hop επιτυχίες που επιλέγουν. Αν έρχεστε από το Baraonda, οι χορεύτριες θα σας φανούν μάλλον… ντυμένες, πράγμα, όμως, που δεν τις εμποδίζει στο ελάχιστο να ξεσηκώνουν το κοινό και να δημιουργούν ρίγη ανατριχίλας στους άρρενες θαμώνες. Το κοινό είναι mix ‘n’ match, λίγο από Κολωνάκι και λίγο από r’n’b street style, η διάθεση χορευτική και το κέφι, παρ’ όλο που είναι Κυριακή, κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να «κλείσετε» την εβδομάδα.
Κανάρη 24, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3630145, 210 3622110

Και ακόμα…
* Η ομάδα των Knockout αναλαμβάνει την κονσόλα του Boutique κάθε Τρίτη, με τον MC Gifted να δίνει το στίγμα του σωστού R’n’B πάρτι από τις 2.00 και μετά.
Φιλελλήνων 15, τηλ.: 210 3231315, 6948749311. Είσοδος με ποτό 15 ευρώ.
* Ο DJ Destiny ξεσηκώνει το Cristal κάθε Τετάρτη, με τη βοήθεια των απόλυτα sexy dancers του.
Λ. Κηφισίας 46, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 210 6180603, 6972811740
* Η Τετάρτη παραμένει η απόλυτη ημέρα των R’n’B parties –οι παλιές συνήθειες δύσκολα κόβονται– με δύο ακόμα επιλογές: το Nostos Club (Χατζηγιάννη Μέξη 6, Χίλτον, τηλ.: 210 7241562) και το Divine (Λ. Κηφισίας 46, Παράδεισος Αμαρουσίου, τηλ.: 210 6180603, 6972811740).
* Αν η Κυριακή δε σας εμπνέει για ξενύχτι, περάστε μια βόλτα από το Mansion, που φέτος παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει τα R’n’B parties του νωρίς.
Κολοκοτρώνη 34, Πλ. Κεφαλαρίου, τηλ.: 210 6233472-3
* Τα Very Cherry Sundays της ομάδας Family the Label του Νίκου Βουρλιώτη ξεχειμωνιάζουν φέτος… βόρεια, στο Guzel, και υπόσχονται fun δια χειρός… ειδικών.
Λ. Κηφισίας 280, Σίδερα Χαλανδρίου, τηλ.: 210 6800101. Είσοδος 10 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v