Μ. Ασλανίδου & Ρ. Χρηστίδου: "Απέναντι" σε ένα λαϊκό πρόγραμμα

Δύο καλές φωνές που δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δύο άριστες σκηνικές παρουσίες που συνομιλούν επιτυχημένα με το κοινό, και μια εξαιρετική ορχήστρα που συμμετέχει και το διασκεδάζει συνθέτουν ένα καλό λαϊκό πρόγραμμα στο Απέναντι του Σταυρού του Νότου.
Μ. Ασλανίδου & Ρ. Χρηστίδου: Απέναντι σε ένα λαϊκό πρόγραμμα
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ένα καλό λαϊκό πρόγραμμα. Με τα όλα του και με μια ορχήστρα που ξέρει να χειρίζεται τη λαϊκότητα των κομματιών και να τα αποδίδει. Άλλωστε όταν στο μπουζούκι είναι ο πιο καθαρός και καλός δεξιοτέχνης που υπάρχει στην Ελλάδα αναγνωρισμένος, ο Μανώλης Καραντίνης, δε μπορεί παρά να βγει ένα καλό πρόγραμμα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Δύο νέες και φρέσκιες παρουσίες, η Μελίνα Ασλανίδου με περισσότερα χιλιόμετρα στο χώρο, με καθαρή λαϊκή χροιά και ζεστή ερμηνεία, και η Ραλλία Χρηστίδου, που έπειτα από ένα επιτυχημένο one woman show στο Σταυρό, όπου έδειξε ότι μπορεί να «σηκώσει πρόγραμμα» με τη συμβολή εξαίρετων μουσικών στο πλευρό της, συνεργάζονται επί σκηνής Σταυρού του Νότου με τσαχπινιά, θηλυκότητα και νάζι και καλές επιλογές κομματιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σπανίως ακούγονται κομμάτια όπως το «γιορτή ζεϊμπέκηδων» σε live προγραμμα. Όταν λοιπόν έχεις δύο ωραίες φωνές που δένουν αρμονικά στα ντουέτα, κινησιολογικά ελέγχουν τη σκηνή και παίζουν πολύ ωραία με το κοινό, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να αρέσει.

Στο πρώτο μέρος ακούμε επιλογές από την προσωπική δισκογραφία της καθεμιάς, μετά από μια δυνατή έναρξη και επιλογές τραγουδιών από το έντεχνο τραγούδι. Το δεύτερο μέρος είναι το καθαρά λαϊκό, όπου και οι δυο τους ανταπεξέρχονται πολύ καλά. Η πιο «ροκ» ίσως χροιά της Ραλλίας δε χάνει τόσο από την καθαρά λαϊκή της Ασλανίδου, καθώς ερμηνεύει με το δικό της τρόπο τα τραγούδια. Η Μελίνα δοκιμασμένη, ξέρει να χειρίζεται άρτια τα κομμάτια.

Στο πλευρό τους έχουν, εκτός από τον Καραντίνη, εξίσου εξαιρετικούς μουσικούς που δείχνουν να το διασκεδάζουν και προσθέτουν έναν άλλο τόνο στην παράσταση καθώς δεν είναι απλά διεκπεραιωτές. Στην ενορχήστρωση, τα πλήκτρα και το τρομπόνι, ο Χρήστος «Πρόεδρος» Αλεξάκης δίνει έναν πιο ανάλαφρο τόνο, σεβόμενος πλήρως τα τραγούδια – η υπέροχη διασκευή του «πόσο λυπάμαι» αξίζει να μπει σε δίσκο-, στα τύμπανα ο Αλέξανδρος «Π-Αράφρων» Αποστολάκης δίνει έναν ροκ τόνο που ξεχωρίζει και ξεσηκώνει, στην Γκάιντα, το ζουρνά, τις φλογέρες, το καβάλ, το κλαρίνο και τη φωνή, ο Tigran «Τιγκράν» Sargsyan, που φέρνει μνήμες από τα παλιά, ειδικά στο «Μιλώ για Σένα», στις Κιθάρες, ο υπέροχος Οδυσσέας «Μποέμ» Γαλανάκης και στο μπάσο, ο Κωστής «Cartoon» Βήχος, που δείχνει πόσο βασικό είναι σε μια ορχήστρα ένα πολύ καλό μπάσο.

Σε ένα χώρο που σέβεται το θαμώνα, τον άνθρωπο που βγήκε να διασκεδάσει, στο Απέναντι του Σταυρού του Νότου, θα απολαύσετε ένα πρόγραμμα που θα σας διασκεδάσει και θα σας κάνει να ξεδώσετε. Ένα μπράβο στην Εβίτα Σκουρλέτη που δε σταματά να εκπλήσσει με τις επιλογές της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v