Πίστες και μουσικές σκηνές: Φωτιά στα πορτοφόλια μας!

Πόσο μεγάλο ποσοστό του μισθού σας είστε διατεθιμένοι να καταθέσετε για ένα Σαββατόβραδο; Πόση διαφορά πιστεύετε ότι έχουν οι τιμές σε μια live σκηνή και μια "πίστα"; Κάναμε μια βόλτα στην αθηναϊκή νύχτα, "ποιοτική" και μη, και καταγράψαμε τιμές, σκέψεις και... γκρίνιες.
Πίστες και μουσικές σκηνές: Φωτιά στα πορτοφόλια μας!
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Είναι Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο είναι μια πραγματικότητα και εσείς έχετε αποφασίσει να διασκεδάσετε. Επιλέγετε με την παρέα σας να πάτε σε μια μεγάλη πίστα, για να ακούσετε ένα μεγάλο όνομα να τραγουδάει και για να χορέψετε, να αφήσετε πίσω τη δύσκολη βδομάδα. Και μετά από μια ωραία βραδιά, έρχεται η ώρα της «λυπητερής», ο λεγόμενος λογαριασμός. Πόσο κοστίζει σε ένα άτομο μία βραδιά διασκέδασης; Σας παραθέτουμε όλες τις τιμές των κέντρων διασκεδάσεως και αποφαινόμαστε ότι εν κατακλείδι, η διαφορά έντεχνου-«ποιοτικού» με τις επονομαζόμενες πίστες είναι μόνο στα χαρτιά. Οι τιμές είναι υψηλές όπου και να πας.

Αυτή η γκρίνια που υπάρχει ότι τα μαγαζιά δε γεμίζουν είναι αβάσιμη, λοιπόν. Διότι δε γίνεται να χρεώνεις 50 ευρώ σχεδόν το άτομο, χώρια το πάρκινγκ ή τα ταξί και να περιμένεις να είσαι γεμάτος κάθε μέρα. Αυτό ισχύει και για τις πίστες και για τις μουσικές σκηνές. Με την ταμπέλα «ποιοτικός» χρεώνουν 40 ευρώ το λιγότερο την κεφαλή. Σωστό χαράτσι. Μπορεί ο Έλληνας να χαρακτηρίζεται γλεντζές, αλλά κάποια στιγμή δε θα έχει να δώσει άλλα χρήματα.

Ορίστε λοιπόν οι τιμές για να έχετε να διαλέξετε που θα καταθέσετε το μισθό σας. Συνηθίζεται το κρασί να είναι ανά δύο άτομα και η φιάλη ουίσκι ανά τέσσερα και όπου δεν το αναφέρουμε ξεχωριστά, στην τιμή περιλαμβάνονται και τα παρελκόμενα, ξηροί καρποί, φρούτα ή ό,τι προσφέρει το εκάστοτε μαγαζί και επιλέγει ο κάθε πελάτης.

Θέλετε να πάτε σε μια μεγάλη πίστα; Σας αρέσει ο Ρέμος με τη Μαρινέλλα; Τότε θα καταβάλλετε στο Αθηνών Αρένα τη φιάλη κρασί ανά δύο άτομα € 100 ενώ τη φιάλη ουίσκι € 180 ανά τέσσερα άτομα. Είστε οπαδοί του αυθεντικού λαϊκού γλεντιού, όπως αυτό που δημιουργούν ο Αντύπας με την Άντζελα Δημητρίου, τον Παναγιώτης Λάλεζα και την Ίνα Λαζοπούλου; Στα Αστέρια η φιάλη ουίσκι κοστίζει € 160 ανά τέσσερα άτομα, ενώ κρασί ανά δύο άτομα € 80. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ € 15.

Αν θέλετε να απολαύσετε τη Νατάσα Θεοδωρίδου, το Νίκο Κουρκούλη και τον Σαρμπέλ στο Βοτανικό θα σας κοστίσει η είσοδος με ποτό στο μπαρ € 20, η φιάλη ουίσκι € 180 ανά τέσσερα άτομα και το κρασί ανά δύο άτομα € 100. Στο Διογένης Studio σας υποδέχονται η Δέσποινα Βανδή, ο Βασίλης Καρράς και ο Νίνο. Το ποτό στο μπαρ την Πέμπτη είναι € 15, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο € 20, το κρασί ανά δύο άτομα είναι € 100 και η φιάλη ουίσκι €180.

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από Εurovision και έναν ιδιαίτερο τραγουδιστή τότε το Έναστρον θα είναι η επιλογή σας. Νότης Σφακιανάκης, Χρύσπα και η πρωτοεμφανιζόμενη Γιάννα Τερζή. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ € 15, το λευκό κρασί ανά δύο άτομα είναι € 85, το κόκκινο € 95 ενώ η φιάλη ουίσκι € 170.

Το πιο ακριβό πρόγραμμα της σεζόν με τις πιο τσουχτερές τιμές είναι η συνάντηση στην Ιερά Οδό του Πασχάλη Τερζή με την Πέγκυ Ζήνα. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ είναι € 20, το κρασί ανά δύο άτομα € 100, και η φιάλη ουίσκι € 200 ανά τέσσερα άτομα. Ο συμπαθέστατος Γιάννης Πλούταρχος με την Αποστολία Ζώη, την Τάμτα, και το Γιάννη Βαρδή σας περιμένουν στο Κέντρο Αθηνών. Εάν επιλέξετε κρασί ανά δύο άτομα είναι €90, ενώ η φιάλη ουίσκι ασυνόδευτη είναι € 170 και €190 κομπλέ. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ την Πέμπτη και την Κυριακή είναι € 15, ενώ Παρασκευή και Σάββατο € 20.

Δυο μεγάλες κυρίες του ποιοτικού τραγουδιού συναντούνται σε μια μεγάλη πίστα το Rex. Δήμητρα Γαλάνη και Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ κοστολογείται €20, ενώ το κρασί ανά δύο άτομα € 100 και η φιάλη ουίσκι € 180. Ένα πρόγραμμα ποπ με καλό λαϊκό: στο Vox βρίσκουμε το Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Γλυκερία. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ € 20, το κρασί ανά δύο άτομα € 100 και η φιάλη ουίσκι € 180.

Είστε θαυμαστής του «ποιοτικού»; του εναλλακτικού; του πιο ροκ; Και εκεί θα πληρώσετε ακριβά τη βραδιά. Στην Ακτή Πειραιώς ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Σάκης Μπουλάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Δημήτρης Σταρόβας, χρεώνουν την είσοδο με ποτό στο μπαρ € 20, τη φιάλη ουίσκι € 170 , ενώ το λευκό κρασί ανά δύο άτομα € 85 και το κόκκινο €95. Στο Ζυγό οι τιμές θυμίζουν μεγάλη πίστα. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ είναι € 20, το κρασί ανά δύο άτομα € 90,ενώ η φιάλη ουίσκι € 180, για να δείτε την Άλκηστις Πρωτοψάλτη με το "Τρίφωνο", τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και την Αποστολίνα Μάη απο τους "'Αμμος".

Δυο νέες σκηνές δίπλα δίπλα, επί της Πέτρου Ράλλη το Polis Stage, όπου ο Μανώλης Λιδάκης με την Άννα Λινάρδου σας υποδέχονται με καλό τραγούδι, η είσοδος με ποτό στο μπαρ είναι € 15, ενώ το κρασί ανά δύο άτομα € 70, και η φιάλη ουίσκι € 140 και το Polis Theatre όπου μέχρι 29 Μαρτίου απολαμβάνετε τη συνάντηση της χρονιάς του Διονύση Σαββόπουλου με το Θανάση Παπακωνσταντίνου, θα πληρώσετε την είσοδο με ποτό στο μπαρ ή τις αναπαυτικές μαξιλάρες € 15, ενώ το κρασί ανά δύο άτομα € 80 και τη φιάλη ουίσκι € 160.

Στους Αγίους Αναργύρους, Δίπλα στο Ποτάμι συναντιούνται ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος. Η είσοδος είναι € 11 με ποτό στο μπαρ, το κρασί ανά δύο άτομα είναι €65 ή €71 ανάλογα τη μάρκα, και η φιάλη ουίσκι € 130. Στον Κεραμεικό σας περιμένει ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Γιάννης Κούτρας, η Νάντια Καραγιάννη, η Αφεντούλα Ραζέλη, η Ειρήνη Διαλεχτή και ο Παναγιώτης Μπούσαλης και στο πιάνο ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος. Μπαρ δε διαθέτει το μαγαζί, το κρασί ανά δύο ασυνόδευτο είναι € 50 , ενώ κομπλέ €60 ενώ η ασυνόδευτη φιάλη ουίσκι ανά τέσσερα άτομα € 100 και κομπλέ €120.

Στο Μετρό συναντάμε ένα τραγουδοποιό από τη Θεσσαλονίκη, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, κάθε Παρασκευή και Πέμπτη ενώ κάθε Τετάρτη τη Μάρθα Φριντζήλα με τους Kubara Project. Η είσοδος με ποτό στο μπαρ € 15, η ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι είναι €35 κατ’ άτομο, κρασί ανά δύο άτομα από € 70 και η φιάλη ουίσκι € 140. Στο Οξυγόνο Live ροκάρουν ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Γιώργος Μυλωνάς και ο Πάνος Μουζουράκης . Η είσοδος με ποτό στο μπαρ την Πέμπτη είναι € 12 ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο €15. Στο τραπέζι την Πέμπτη χρεώνεστε €15 ενώ Παρασκευή και Σάββατο €18.

Στο Σταυρό του Νότου μια σημαντική συνάντηση της Λιζέτας Καλημέρη, με τη Μελίνα Κανά και τον Ορφέα Περίδη. Θα πληρώσετε €70 το κρασί ανά ύο άτομα ενώ €140 τη φιάλη ουίσκι. Επίσης, η ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι είναι €20 και στο μπαρ είναι €15 με ποτό. Στο Απέναντι του Σταυρού του Νότου, για να δείτε τη Μελίνα Ασλανίδου και τη Ραλλία Χρηστίδου θα πληρώσετε το ποτό στο μπαρ € 15, το κρασί ανά δύο άτομα € 65 και τη φιάλη ουίσκι € 130. Τέλος, στο Χάραμα ο Δημήτρης Μπάσης συναντά τη Λένα Αλκαίου και η φιάλη ουίσκι τιμάται € 120 και το κρασί ανά δύο άτομα € 60.

Και καλή μας διασκέδαση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v