Μamma Mia: Ένας ABBA

Τα τραγούδια των μοναδικών ABBA, ένα παραμυθένιο ελληνικό νησί και ένας γάμος που θα μας μείνει αξέχαστος. Τα παρασκήνια και τα μυστικά του Mamma Mia που έρχεται σε λίγο καιρό στην Ελλάδα, δια στόματος Βjörn Ulvaeus, του ενός από τα δύο "Β" των ABBA.
Μamma Mia: Ένας ABBA
Η συνέντευξη τύπου για το «MAMMA MIA!», το κλασικό μιούζικαλ που έρχεται στην Αθήνα από 6 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Badminton, με βασικό φιλοξενούμενο τον Βjörn Ulvaeus των θρυλικών ABBA, τα τραγούδια των οποίων αποτελούν βασικό συστατικό της μεγάλης επιτυχίας του «MAMMA MIA!».

Τη συνέντευξη άνοιξε ο κ. Μιχάλης Αδάμ της ADaM Productions δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή που αυτό το τόσο δημοφιλές μιούζικαλ, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε εισιτήρια και εισπράξεις, θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Βadminton. Με αφορμή αυτήν την παραγωγή, δήλωσε πολύ χαρούμενος που η Ελλάδα μπορεί πια και βρίσκεται στο χάρτη των μεγάλων παραγωγών και διεθνών περιοδειών όλου του κόσμου.

Τόνισε ότι η δυνατότητα αυτή μας δίνεται μιας και το θέατρο Βadminton πληροί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις τέτοιων παραγωγών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι η παραγωγή που έρχεται το Μάιο στην Ελλάδα είναι ακριβώς η ίδια με τις παραγωγές που παρουσιάζονται ταυτόχρονα στα μεγάλα θέατρα τόσο της Ευρώπης όσο και ολόκληρου του κόσμου. Το «MAMMA MIA!» παίζεται αυτή τη στιγμή στο West End του Λονδίνου, στο Broadway της Νέας Υόρκης, στο Las Vegas, στην Ισπανία, τη Γερμάνια, τη Ρωσία και την Κορέα στις αντίστοιχες γλώσσες. Στην Αθήνα έρχεται η International Tour που περιοδεύει αυτή τη στιγμή στην Αγγλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως δήλωσε. η προπώληση των εισιτηρίων στην Αθήνα έχει ξεπεράσει τα 20.000.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Nick Grace, o παραγωγός της International Tour. Η International Tour ταξιδεύει από το 2004 και έχει ήδη επισκεφτεί 22 χώρες. Τις παραγωγές του «MAMMA MIA!» έχουν δει μέχρι σήμερα συνολικά 30.000.000 άνθρωποι και βλέπουν καθημερινά πάνω από 18.000 άνθρωποι. Kαι ο Nick Grace με τη σειρά του τόνισε την ποιότητα που επιδιώκουν να κρατούν σε όλες τις παραγωγές παγκοσμίως και ότι η παραγωγή της Αθήνας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραγωγές του εξωτερικού. Κλείνοντας, εξέφρασε τη χαρά του που το μιούζικαλ επισκέπτεται την Ελλάδα μιας και η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα ελληνικό νησί αλλά και τα θερμά του συγχαρητήρια για το θέατρο Badminton.

Ο επίσημος προσκεκλημένος της συνέντευξης ήταν βέβαια ο Βjörn Ulvaeus, o οποίος αστειευόμενος για την κακοκαιρία που έφερε μαζί του από τη Σουηδία τόνισε την μεγάλη χαρά του που το μιούζικαλ έρχεται επιτέλους σπίτι του. Σχετικά με το γιατί η ιστορίας διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί, τόνισε ότι θεωρεί ιδανική επιλογή την Ελλάδα διότι πιστεύει ότι η Donna (MAMMA MIA), η πρωταγωνίστρια του έργου (ανύπαντρη Αγγλίδα μητέρα που ζει μόνιμα στην Ελλάδα), είναι αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας κάθε ελληνικού νησιού. Στη συνέχεια ο κ. Βjörn Ulvaeus απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο σχετικά με τους ΑΒΒΑ όσο και με το «MAMMA MIA!».

Στην ερώτηση για το πώς το μιούζικαλ μπορεί και ανανεώνεται, δεδομένου ότι παίζεται εδώ και πολλά χρόνια, απάντησε ότι σχεδόν κάθε χρόνο μπαίνουν στο καστ καινούριοι ηθοποιοί και ταυτόχρονα οι σκηνοθέτες της κάθε παραγωγής φροντίζουν να είναι πάντα επίκαιρες και να έχουν στοιχεία από τη χώρα που παίζεται.

Για το δημοφιλές συγκρότημα των ΑBBA δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να τους ξαναδούμε μαζί στη σκηνή γιατί θα αυτό που θέλουν είναι να μείνουν γνωστοί ως το γκρουπ που δεν επέστρεψε και δεν ξαναενώθηκε ποτέ. Αστειευόμενος συμπλήρωσε «Ποιος άλλωστε θέλει να δει στη σκηνή 4 εξηνταοχτάχρονους;». Συνέχισε λέγοντας ότι θα έχει πάντα στην καρδιά του τους ΑΒΒΑ και εκπλήσσεται ακόμα και ο ίδιος που μετά από τόσα χρόνια συνεχίζουν να είναι αγαπητοί στον κόσμο, μη μπορώντας να εξηγήσει τι ακριβώς ήταν αυτό που τους έκανε τόσο ξεχωριστούς και τους χάρισε τεράστια επιτυχία.

Σχετικά με την ταινία «MAMMA MIA!», μετά τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν σε Σκιάθο και Σκόπελο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του μοντάζ και η προγραμματισμένη πρεμιέρα είναι την 1η Ιουλίου στο Λονδίνο. Μάλιστα ο ίδιος πιστεύει ότι η ταινία αυτή θα «γεμίσει» τη χώρα μας με τουρίστες καθώς μεγάλο μέρος της αποτελεί έξοχη διαφήμιση για τα ελληνικά νησιά.

Για τα μελλοντικά του σχέδια, αποκάλυψε ότι συνεχίζει να συνθέτει τραγούδια με τον Benny Anderson, το έτερο μέλος των ΑΒΒΑ και αυτή την περίοδο ετοιμάζουν ένα νέο μιούζικαλ με ολοκαίνουρια τραγούδια.

Θεωρεί ότι αυτό που έκανε το «MAMMA MIA!» ξεχωριστό είναι, τόσο τα πολύ γνωστά τραγούδια των ΑΒΒΑ αλλά κυρίως το γεγονός ότι δίνει την ευκαιρία στους θεατές του να περάσουν δυο πολύ ευχάριστες ώρες και να διασκεδάσουν πραγματικά.

Τέλος, σχολιάζοντας τις ενδυματολογικές επιλογές των ΑΒΒΑ, με μεγάλη δόση χιούμορ, τις χαρακτήρισε αποκορύφωμα της υπερβολής και του κακού γούστου και τις δικαιολόγησε λέγοντας ότι ο σκοπός ήταν απλά να κερδίσουν τις εντυπώσεις στη στο διαγωνισμό της Eurovision του 1974, μιας εποχής που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζεται από ροκ και γκλαμουρ.

Στη συνέντευξη προβλήθηκαν και βίντεο με αποσπάσματα από το «MAMMA MIA!» αλλά και ένας χαιρετισμός στους Έλληνες δημοσιογράφους από την παραγωγό του «MAMMA MIA!», Judy Cramer.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v