Tablo: Όταν η μαγεία γίνεται... παράσταση

Ένας καλιτέχνης, μια αιώνια ιστορία αγάπης, ένα ταχυδακτυλουργικό θέαμα που δεν παρουσιάζεται ως τέτοιο, αλλά ως παράσταση με συνοχή, γεμάτη μουσική, χορό και θεατρικότητα. Το Tablo του Gaetano Triggiano έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Badminton, από τις 6 Φεβρουαρίου.
Tablo: Όταν η μαγεία γίνεται... παράσταση
Ένα σκοτεινό δωμάτιο, μουσική στο βάθος, ένας πίνακας στον τοίχο, μια πόρτα. Ένας νεαρός άντρας μπαίνει στο δωμάτιο και κάθεται μπροστά στο σημειωματάριό του γράφοντας λόγια χιλιοειπωμένα που αφιερώνει σε μια προ πολλού χαμένη αγάπη. Οι κινήσεις του νεαρού επαναλαμβάνονται για χρόνια, όμως αυτό το απόγευμα κάτι θ’ αλλάξει για πάντα. Ένα απαλό φύσημα του αέρα ρίχνει ένα βέλο από τον πίνακα κι εκείνη εμφανίζεται πιο όμορφη από ποτέ. Ίσως είναι όνειρο, ή μάλλον αυταπάτη. Μ’ ένα διστακτικό άγγιγμα η αγάπη τους ξαναγεννιέται…

Η παράσταση Tablo γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ταχυδακτυλουργικού θεάματος που έπρεπε να διαφέρει απ’ ότι έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα στην παγκόσμια αγορά. Η ιδέα για ένα εντελώς διαφορετικό τύπο παράστασης που δεν θα επισκιαζόταν από τις ήδη υπάρχουσες ήταν του Gaetano Triggiano.

Τότε, χρειάστηκε να δημιουργηθεί μια ιστορία, να βρεθεί ένα θέμα που θα οδηγούσε τους θεατές σ’ ένα μονοπάτι εναλλασσόμενων συναισθημάτων: Συνεπώς, δεν πρόκειται για το συναίσθημα που προκαλεί ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο, αλλά για το συναίσθημα μιας ιστορίας όπου η ψευδαίσθηση είναι ο συνδετικός κρίκος. Έτσι γεννήθηκε μια ιστορία αγάπης, μια αιώνια ιστορία που είναι πάντα καινούρια.

Ένας καλλιτέχνης, μόνος στο δωμάτιό του, ξαναζεί τη χαμένη αγάπη που τον οδηγεί σε θαυμαστούς κόσμους πέρα από το χώρο και τον χρόνο. Η αναζήτηση εκείνης της γυναίκας, εκείνης της αγάπης, είναι η κινητήριος δύναμη του ταξιδιού του που, όπως καταλαβαίνουμε στο τέλος, συμβαίνει στο υποσυνείδητό του. Αυτή η γυναίκα αντιπροσωπεύει το πάθος, τη φαντασία που διαθέτει κάθε καλλιτέχνης και που μόνο αν την ακολουθήσει ανεπιφύλακτα θα του επιτραπεί η είσοδος σ’ αυτούς τους θαυμαστούς κόσμους. Ο καλλιτέχνης θα την χρησιμοποιήσει αλλά ποτέ δεν θα καταφέρει να την κυριεύσει: θα είναι μόνο η έμπνευσή του.

Το Tablo είναι η ιστορία του ταξιδιού τους, ένα παιχνίδι αποπλάνησης ανάμεσα στο νεαρό άντρα και την έμπνευσή του. Μια οδυνηρή ιστορία αγάπης, ένα απίστευτο ταξίδι για την αναζήτησή της, έστω κι αν υπάρχει μόνο στη φαντασία του. Ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στο χωροχρόνο, που μας πάει σε μέρη μακρινά, όπου η φευγαλέα μούσα του τον προκαλεί να την ακολουθήσει, μόνο για να εξαφανιστεί ξανά. Εμφανίζεται σαν τρυφερή ερωμένη, σαν «Ιουλιέτα» μπροστά στο Ρομέο, μία σιωπηλή ντίβα του κινηματογράφου, ένας ταξιδιώτης (πρώτης θέσης;) σ’ ένα πλοίο που δεν θα φτάσει ποτέ στο λιμάνι.
 
Ένα ταξίδι κατά το οποίο ο ιλουζιονισμός είναι οδηγός ενός συμπλέγματος αναμνήσεων, συναισθημάτων και φαντασίας, μια παράσταση που θα σας διασκεδάσει και θα σας συγκινήσει, και κυρίως, θα σας καταπλήξει.

Tablò με τον Gaetano Trigianno από 6 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Badminton
Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α 50 ευρώ, Β 40 ευρώ, Γ 30 ευρώ, Δ 20 ευρώ, Ε 10 ευρώ
Οργάνωση-Παραγωγή: ADaM Productions
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 8840600

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v