Aluminum: Όταν το αλουμίνιο... χορεύει!

Βιομηχανικά υλικά παίρνουν ζωή, το άψυχο μεταμορφώνεται σε έμψυχο, η μια ιδέα διαδέχεται την άλλη και ο χορός συναντά το θεατρικό παιχνίδι σε μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, απλότητα και ειλικρίνεια από 31 Ιανουαρίου στο Γυάλινο Μοσικό Θέατρο.
Aluminum: Όταν το αλουμίνιο... χορεύει!
* Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας! Οι νικητές του διαγωνισμού για τις διπλές προσκλήσεις είναι οι Μανωλοπούλου Κωνσταντίνα, Κυπριώτου Δήμητρα, Χατζηθωμάογλου Κώστας, Γκίσλη Αλεξάνδρα, Μόσχος Μάνθος, Τόφης Νίκος, Χαμηλοθώρη Ελένη, Εφραιμίδου Γαλήνη, Πετράτος Πέτρος, Χαραλαμπάκη Στέλλα.

Τίποτα δεν μπορεί να προετοιμάσει τους θεατές για αυτή την μοναδική παράσταση. Ο καινοτόμος ισραηλινός χορευτής και δημιουργός Ilan Azriel συνδυάζει κίνηση, χορό και εικαστικό θέατρο με τρόπο μοναδικό. Μετά την τελευταία τους, πολύ πετυχημένη παράσταση Around the world -που εκπροσώπησε τη χώρα τους σε διεθνή φεστιβάλ και εκθέσεις- ο Ilan Azriel και η ανερχομένη ομάδα συγχρόνου χορού Dollbeat επιστρέφουν με ένα σύνθετο, εντυπωσιακό και πρωτότυπο υπερθέαμα, που αιχμαλωτίζει από την πρώτη στιγμή το κοινό με την ανεξάντλητη ευρηματικότητα των εικόνων και των θεμάτων του.

Επτά χορευτές - ακροβάτες, με την υποστήριξη μίας ειδικευμένης στο χειρισμό life-size μαριονέτας και στη χρήση ειδικών εφέ ομάδας τεχνικών, δίνουν ζωή, ενέργεια, συναίσθημα και προσωπικότητα σε άψυχα αντικείμενα, δημιουργώντας ένα φωτεινό και ανακλαστικό σύμπαν από αλουμίνιο και βιομηχανικά υλικά. Ένας παροξυσμός χαράς, χιούμορ, ποίησης, φαντασίας και ψευδαίσθησης, ένα κολάζ εικόνων, απίστευτης ομορφιάς και ευαισθησίας, με μόνο υλικό το αλουμίνιο. Μέσα από την δημιουργική ματιά και τις πρωτοποριακές τεχνικές του Ilan Azriel, το υλικό αυτό μπορεί να πάρει την οποιαδήποτε μορφή.

Γιγαντιαία μαξιλάρια πλέουν στον αέρα σαν ασημένια σύννεφα πάνω από τα κεφάλια των θεατών, μεταξοσκώληκες φλερτάρουν μεταξύ τους, σαρανταποδαρούσες δημιουργούν την δική τους συμμορία, φίδια καταβροχθίζουν τα θηράματα τους, ακέφαλοι ασημένιοι ιππότες χορεύουν ροκ, ενώ μία ευτραφής λυρική τραγουδίστρια νανουρίζει «αλουμινάκια» με άριες όπερας… Η μια ιδέα διαδέχεται την άλλη σε γρήγορους ρυθμούς και παρά την «παγωμένη» υφή του αλουμινίου και το μεταλλικό χρώμα, ο δημιουργός καταφέρνει να ενσταλάξει στους αλουμινένιους σωλήνες μια ανθρώπινη αίσθηση και ζεστασιά, κερδίζοντας τη συμπάθεια των θεατών για αυτόν τον καινούργιο κόσμο που ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους.

[Βίντεο από την παράσταση]

Το φινάλε της παράστασης θυμίζει πραγματικά γιορτή. Τεράστια μπαλόνια και σωλήνες αλουμινίου πέφτουν σαν βροχή σε όλη την αίθουσα, καθώς το κοινό θα κληθεί να συμμετάσχει σε ένα διαδραστικό παιχνίδι της πραγματικότητας και του φανταστικού κόσμου του μοναδικού αυτού υλικού, του αλουμινίου. Τα φιλόξενα και ζεστά «πλάσματα» αποχαιρετούν τους θεατές μόνο όπως αυτά ξέρουν.

Η ιδέα του Ilan Azriel να αξιοποιήσει με καλλιτεχνικό τρόπο βιομηχανικά «προϊόντα» πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από αρκετό καιρό επιμέρους πειραματισμών με την ομάδα Dollbeat. Στο διάστημα αυτό, ο Azriel εξέλιξε τις ιδέες και τεχνικές του προκειμένου το αποτέλεσμα να ξεφύγει από τον απλό πειραματισμό με ένα νέο υλικό και να μην αναλωθεί σε σειρά εντυπωσιακών εφέ, χωρίς βαθύτερη καλλιτεχνική υπόσταση. Για να το πετύχει, η επιλογή ήταν σαφής: καθαρή χορογραφική δομή, πλαστικότητα στην κινησιολογία των αλουμινένιων πλασμάτων, υποβλητικοί φωτισμοί, σύγχρονη μουσική, χιούμορ, συγκίνηση, απλότητα και ειλικρίνεια.

Σε συνεργασία με τρεις κορυφαίους στο είδος τους δημιουργούς -τον Yuval Kedem στα ειδικά εφέ, τον Yona Avi (Bambi) Bueno στο φωτισμό και τον Αvi Bellely στη μουσική επένδυση της παράστασης, η ομάδα Dollbeat δημιουργεί έναν διαφορετικό, μαγικό κόσμο ορατό σε εκείνους που η πραγματικότητα δεν έχει καταστρέψει τη φαντασία τους.

To Aluminum πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Ισραήλ, το 2003 και από τότε έχει περιοδεύσει σε ολόκληρο τον κόσμο (Αργεντινή, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία κ.α.), με εξαιρετικές κριτικές και sold out παραστάσεις.

O Ilan Azriel γεννήθηκε το 1968. Για πολλά χρόνια υπήρξε χορευτής του Inbal Dance-Theater και στη συνέχεια του Kibbutz Contemporary Dance Company. Το 1997 ίδρυσε την ομάδα Dollbeat ως ανεξάρτητος δημιουργός. Οι παραστάσεις του συνδυάζουν χορό, ακροβατικά, κουκλοθέατρο και θέατρο μάσκας.

Ένα θέαμα – έκπληξη κατάλληλο για όλη την οικογένεια

Ημέρες και τιμές παραστάσεων:
Πέμπτη 21.30: Ζώνη Α 40 ευρώ, Β 30 ευρώ, Γ 20 ευρώ, Δ 15 ευρώ (Παιδικά Α 25, Β 20, Γ 15, Δ 10)
Παρασκευή 22.30: Ζώνη Α 45 ευρώ, Β 35 ευρώ, Γ 25 ευρώ, Δ 15 ευρώ (Παιδικά Α 25, Β 20, Γ 15, Δ 10)
Σάββατο 18.00: Ζώνη Α 40 ευρώ, Β 30 ευρώ, Γ 20 ευρώ, Δ 15 ευρώ (Παιδικά Α 25, Β 20, Γ 15, Δ 10)
Σάββατο 22.30: Ζώνη Α 45 ευρώ, Β 35 ευρώ, Γ 25 ευρώ, Δ 15 ευρώ (Παιδικά Α 25, Β 20, Γ 15, Δ 10)
Κυριακή 20.00: Ζώνη Α 40 ευρώ, Β 30 ευρώ, Γ 20 ευρώ, Δ 15 ευρώ (Παιδικά Α 25, Β 20, Γ 15, Δ 10)

Πληροφορίες –κρατήσεις: 210 9315600 και www.gialino.gr

* Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας! Οι νικητές του διαγωνισμού για τις διπλές προσκλήσεις είναι οι Μανωλοπούλου Κωνσταντίνα, Κυπριώτου Δήμητρα, Χατζηθωμάογλου Κώστας, Γκίσλη Αλεξάνδρα, Μόσχος Μάνθος, Τόφης Νίκος, Χαμηλοθώρη Ελένη, Εφραιμίδου Γαλήνη, Πετράτος Πέτρος, Χαραλαμπάκη Στέλλα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v