Πάρτι στα clubs: Αποχαιρετάμε τη χρονιά... χορεύοντας

Δε διεκδικεί άδικα τον τίτλο της πιο κεφάτης εξόδου η τελευταία νύχτα του χρόνου. Τα αθηναϊκά clubs ανοίγουν τις πόρτες τους και μας υποδέχονται σε all star parties, που ποικίλλουν από do-it-yourself DJing μέχρι τον Paul Oakenfold... himself στα decks.
Πάρτι στα clubs: Αποχαιρετάμε τη χρονιά... χορεύοντας
της Ηρώς Κουνάδη

Είτε θέλετε να… ξορκίσετε τη χρονιά που φεύγει, για να βεβαιωθείτε ότι η νέα θα είναι καλύτερη, είτε να κατευνάσετε το σύμπαν που φέτος σας φέρθηκε τόσο καλά για να μη φανείτε αγνώμονες και χάσετε την εύνοιά του, ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτείτε το 2008 είναι χορεύοντας… μέχρι την πρώτη ανατολή της χρονιάς. Ίσως και λίγο παραπάνω.

Διότι καλά τα ρεβεγιόν, οι φορτωμένοι με gourmet δημιουργίες μπουφέδες, το σπιτικό φαγητό μέχρι… σκασίματος σε φιλικές συγκεντρώσεις και το Black Jack μέχρι χρεοκοπίας, αλλά –κακά τα ψέματα– αν η αλλαγή του χρόνου συνεπαγόταν ήσυχους εορτασμούς θα γινόταν μέρα. Μέχρι, λοιπόν, να καθιερώσουμε τον παραδοσιακό εορτασμό στις 7 το χάραμα με πρωινό, παραμένουμε πιστοί στις κλασσικές λίστες των πρωτοχρονιάτικων πάρτι. Και αναρωτιόμαστε πού να (πρωτο)πάμε.

Η ομάδα Fresh & Yellow διοργανώνει ένα ακόμη από τα γνωστά επιτυχημένα parties της –αυτά για τα οποία κυκλοφορούν φήμες ότι φέρνουν… γούρι στους παρευρισκόμενους– την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Braff (Πανόρμου και Δουκ. Πλακεντίας 122, Αμπελόκηποι, Στάση Μετρό Πανόρμου). Στα πλατό οι F&Y dj's Χρήστος Μήλιος και Αλέξανδρος Καναπίτσας μιξάρουν αγαπημένες pop-rock μουσικές του χθες και του σήμερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη, το πάρτι αρχίζει στη 01:30.

Sex Party με τη μουσική υπογραφή του Απόστολου Μητρόπουλου και τη συμμετοχή χορευτών σε fetish shows φιλοξενεί το αμιγώς dance club της Αθήνας, The Hall, με guest DJ τoν Christian Cambas. Παράλληλα, στο ξενοδοχείο Intercontinental φιλοξενείται ένα δυνατό πρωτοχρονιάτικο event με τη σφραγίδα του... άλλου The Hall, που τιτλοφορείται “Nye Balls” και ανεβάζει beats με τους Little Louie Vega, Anane, Gene Perez, Tiga + Solaρ και Ison στα δύο stages του. Είσοδος 50 ευρώ με ποτό, προπώληση 40 ευρώ με ποτό από: www.i-ticket.gr, www.ticketshop.gr, www.ticketnet.gr.

Η Klik Records σε συνεργασία με τον Εν Λευκώ και τον Best 92.6 FM παρουσιάζουν την βραδιά Οne Night in Heaven σε δύο stages στον Πολυχώρο Αθηναΐδα. Στο Βlue stage θα εμφανιστούν ο Φιλανδός Jori Hulkkonen, ο Ιάπωνας Satoshi Fumi και οι δικοί μας Σπύρος Παγιατάκης, Νίκος Διαμαντόπουλος και Γιώργος Κυριάκου ενώ στο White Stage την μουσική θα αναλάβουν οι παραγωγοί του Εν Λευκώ, Γρηγόρης Σαμουρκάσογλου, Δημήτρης Τζανίνης και Μανώλης Οικονόμου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 50 ευρώ με… όσο ποτό αντέχετε και είναι διαθέσιμα για προπώληση σε επιλεγμένα καταστήματα Prime Timers καθώς επίσης και στα γραφεία της Klik records (210-6104691). Για κράτηση σε τραπέζι το κόστος ανέρχεται σε 60 ευρώ ανά άτομο, πάλι με open bar, ήτοι όσο ποτό αντέχετε, και θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στο τηλέφωνο 6944-727862.

Στο ολοκαίνουργιο, εντυπωσιακό Conference Center του ξενοδοχείου Intercontinental, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής (Λεωφ. Συγγρού 103-105, Νέος Κόσμος) σε δύο ειδικά διαμορφωμένα stages θα εμφανιστούν κορυφαία ονόματα από την παγκόσμια και εγχώρια χορευτική σκηνή – Daniele Davoli, James Algate, Kludg, Danilo Vigorito, Silversurfer, Mikee και Cj Jeff– με κορυφαίο τον Paul Oakenfold, ο οποίος αναμένεται στα decks γύρω στις 4.00. Εισιτήρια προπωλούνται προς 53 ευρώ, στα καταστήματα Metropolis και το Ticket House (Πανεπιστημίου 42). Στην είσοδο θα κοστίζουν 60 ευρώ. Για reservations επικοινωνήστε με την Detox, στο τηλέφωνο 210 9625105, 10.00 – 18.00 καθημερινές.

Για ένα έξτρα glam touch κατευθυνθείτε στο Hilton, στο Ballroom του οποίου φιλοξενείται από τα μεσάνυχτα το πρωτοχρονιάτικο πάρτι θεσμός που ακούει στο όνομα Red Night. Με Βασίλη Τσιλιχρήστο και Αλέξανδρο Χριστόπουλο στα decks, special shows by sensual Red Dancers, special effects show, champagne bar, VIP & executive area και fireworks (είσοδος 30 ευρώ). Για κρατήσεις και πληροφορίες τηλεφωνήστε: 6936125116, 6945373446.

Ένα πάρτι-πρόταση διοργανώνουν από κοινού τα BarGuruBar και Fuzz, στο χώρο του δεύτερου (Λ. Βουλιαγμένης 22, Ν. Κόσμος, τηλ.: 210 9220802) με έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους dj, τον παριζιάνο dj Click, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα full live-set με 2 μουσικούς, 2 χορεύτριες και έναν mc επι σκηνής, αναμιγνύοντας το oriental και το flamenco με τσιγγάνικους, βαλκανικούς και ινδικούς ήχους. Support live set απο τους Imam Baildi, ένα ολόφρεσκο ελληνικό project που ήδη εμφανίζεται και ακούγεται στην Ευρώπη. Για τους "μυημένους" το coctail-bar του Guru θα λειτουργεί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Fuzz.

Πρωτοχρονιάτικα πάρτι διοργανώνουν και τα –all time favorites– Almodobar (Κωνσταντινουπόλεως 60, Γκάζι, τηλ.: 6946457442) και Vinilio (Λ. Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα (Hotel Εμμαντίνα), τηλ.: 210 9681056), το μεν πρώτο με τους Panos D, Tony Z και DJ Love Me να εναλλάσσονται σε back to back sets, το δε δεύτερο με τα γνωστά, αγαπημένα 60s, 70s, 80s vibes.

Εν τω μεταξύ, η Faith Productions μας προ(σ)καλεί σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι άνευ προηγουμένου, με ερωτική διάθεση και αισθησιακά shows. Στο Aurora (τηλ.: 210 4952472) στον Κορυδαλλό, δύο ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου. Οι Klinik αναλαμβάνουν το ίδιο βράδυ τα decks του Loop (Πλ. Αγ. Ασωμάτων 3, Θησείο, τηλ.: 210 3247666) και υποδέχεται τη νέα χρονιά με techno και electro tunes. «The Most Embarrassing E-Pop Party Ever» διοργανώνεται στο Dark Sun (Θηβών 42, Περιστέρι) υπό τους ήχους εκείνους που ποτέ δε φανταζόσασταν ότι θα επέλεγαν οι resident DJs Γιώργος Δρίβας και Λεωνίδας Σκιαδάς.

Το πλέον αντισυμβατικό πάρτι της χρονιάς διοργανώνει, για μία ακόμη φορά, το Club Decadence (Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας 2, Λόφος Στρέφη, τηλ.: 210 8827045, 6995419867) για να υποδεχτεί το… 1964 που (νομίζει ότι) ξημερώνει. «Η Πρωτοχρονιά της Κολάσεως» είναι ένα μαραθώνιο πάρτι με θέμα την αμαρτία σε δύο κλαμπ με περισσότερους από δέκα djs. Ραντεβού στα τυφλά, “Σε είδα στο Decadence” και πιγκ πογκ για τρεις. Το ζευγάρι που θα χορέψει καλύτερα θα πίνει δωρεάν όλο το χρόνο. Δώρα από τον Santa Εlvis. Και όπως πάντα, εκδρομή στο Σούνιο για την πρώτη ανατολή του χρόνου.

Το πρωτοχρονιάτικο party του Underworld (Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα 5, τηλ.: 210 3840965) ξεκινά από τις 10.30 το βράδυ, για όσους θέλουν να κάνουν αλλαγή του χρόνου μέσα στο club, χορεύοντας υπό τους ήχους των resident djs Γ. Φακίνου και Γ.Μαντωνανάκη. Και μάλιστα με δωρεάν είσοδο μέχρι τα μεσάνυχτα. Μετά τα μεσάνυχτα, η είσοδος γίνεται 10 ευρώ με ποτό, ενώ οι 2 resident djs δεν θα σταματήσουν να παίζουν τους harsh electro/industrial/EBM/TBM/Industrial rock/noise ήχους τους. Όλη τη διάρκεια της νύχτας (μέχρι τις 9 το πρωί τουλάχιστον), θα υπάρχουν και 2 fetish dancers για να το γιορτάσουμε in style.

Λίγο μετά την αλλαγή της χρονιάς, το Alley Cat (Κωνσταντινουπόλεως 50, Γκάζι, τηλ.: 210 3454406) ανοίγει για το πρώτο rock, hardcore, electro, ebm + metal πάρτι του 2008, με ελεύθερη είσοδο. Στα decks oι resident DJs Λεωνίδας Βρανάς και Γιώργος Αποστόλου που επιστρέφει στα πλατό του Alley ύστερα από το καλοκαίρι. Στο Barrio (Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5246564) από την άλλη, το πάρτι θα είναι interactive: ο DJ παίζει όποιο τραγούδι ζητήσετε, αρκεί να έχετε μαζί σας το CD και να υποσχεθείτε ότι θα το χορέψετε. Στο Key Bar (Πραξιτέλους 37, τηλ.: 210 3230380) το πάρτι ξεκινά από τις 5.00 το απόγευμα, με την DJ Crazy Thalia να παραδίδει στις 10 τη σκυτάλη στους Quentin και DJ Giorgos, που θα συνεχίσουν… μέχρι το πρωί.

Τέλος, η ομάδα Massive διοργανώνει το μεγάλο πρωτοχρονιάτικο πάρτι της στο Fetisch (Αγ. Ελεούσης 3, Ψυρρή, Monastiraki Center) με kinky χορευτικά shows και hip hop, r&b και disco επιτυχίες της τελευταίας εικοσαετίας. Μόνο γι’ αυτήν τη βραδιά οι κρατήσεις γίνονται στο 6974104791.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v