Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν: Γεύσεις, εικόνες και μουσικές

Λάμψη, θεϊκές γεύσεις και φαντασμαγορικό περιβάλλον μας περιμένει στα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της πόλης που ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχθούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον καινούργιο χρόνο. Πού θα κάνουμε φέτος ρεβεγιόν;
Πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν: Γεύσεις, εικόνες και μουσικές
της Έλενας Μπούλια

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μία παραδοσιακά οικογενειακή γιορτή, κατά την οποία φίλοι και συγγενείς μαζευόμαστε σε σπίτια, παίζουμε χαρτιά και παρακολουθούμε tv shows του ’95 με τη Ρούλα, η Πρωτοχρονιά όμως, και μάλιστα η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μας βρει εκτός σπιτιού.

Ίσως εντός κάποιου φιλικού διαμερίσματος, αλλά το πιθανότερο εντός κάποιου ασφυκτικά γεμάτου μαγαζιού, club, εστιατορίου, πίστας, ρεμπετάδικου ή μουσικής σκηνής. Αν ανήκετε στους τρομερά οργανωτικούς τύπους, έχετε ήδη «κλείσει» για το πρώτο ξημέρωμα του χρόνου σε ένα από τα παραπάνω.

Οι υπόλοιποι, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε, έχετε ακόμα λίγο χρόνο να επιλέξετε ανάμεσα στις πολυτελέστερες προτάσεις των καλύτερων ξενοδοχείων και εστιατορίων της πόλης, αν θέλετε να σας μπει το 2008 με το ζενίθ των γεύσεων, των εικόνων και των ακουσμάτων:

Ledra Marriott

Τα λαμπερά εστιατόρια Zephyros & KONA KAI «ανοίγουν» για άλλη μία φορά τους πλούσιους μπουφέδες τους με τις μοναδικές νοστιμιές και τον ανάλογο εορταστικό στολισμό προσκαλώντας μας σε ένα πολυτελές και άρτια οργανωμένο περιβάλλον, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο Director F&B/Executive Chef Friedrich G. Hummel και η ομάδα του έχουν επιλέξει και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα εντυπωσιακότερά τους εδέσματα.

Στο εστιατόριο Zephyros, ο εορταστικός μπουφές για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα στοιχίζει 108 ευρώ το άτομο, ενώ το γεύμα σας θα συνοδεύει ζωντανή μουσική με πιάνο και τραγούδι. Σε παρόμοιο, μουσικό περιβάλλον θα λάβει χώρα και το δείπνο στο εστιατόριο Κona Kai, με καθορισμένο μενού και κόστος κατ’άτομο στα 158 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο Crystal Lounge του ξενοδοχείου ένα μεγάλο πάρτι με χορευτική μουσική θα εκτυλίσσεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η είσοδος με ένα ποτό θα στοιχίζει 35 ευρώ το άτομο.

Αν πάλι αναζητάτε το πρώτο πρωινό της νέας χρονιάς, μία καλή πρόταση είναι αυτή του Ledra Marriott στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, το οποίο θα σερβίρεται από τις 4 μέχρι τις 11 το πρωί και θα στοιχίζει 43 ευρώ κατ’άτομο. Αργότερα, στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει εορταστικός μπουφές με ζωντανή μουσική, τραγούδι και πιάνο, με κόστος 88 ευρώ κατ’άτομο. Στις τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά. Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 930 0024.

King George Palace – Classical Hotels

H Πρωτοχρονιά στο Ballroom του King George Palace είναι σίγουρο πως θα σας μείνει αξέχαστη. Με ένα εκτενές μενού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δροσερά φύλλα ρόκας και mâche με σολομό Balik και κοχύλια Saint Jacques σε dressing από χαβιάρι, σούπα από κάστανο με ψητές καραβιδοουρές και φρέσκια κρέμα, φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος και πατάτες rissoles με σπόρους παπαρούνας και εξαιρετικά γλυκά, η νέα χρονιά θα σας βρει με τις καλύτερες γεύσεις. Το κόστος του γεύματος ανέρχεται στα 230 ευρώ κατ’άτομο.

Το πρωτοχρονιάτικο πρωινό στο King George θα σας κοστίσει 60 ευρώ το άτομο, στο Athens Plaza είναι στα 50 ευρώ, στο Athens Imperial θα υπάρχει ένα εξαιρετικό brunch στα 60 ευρώ, στο Classical Baby Grand το πρωινό θα στοιχίζει 35 ευρώ, ενώ στο Classical Vouliagmeni Suites το brunch της Πρωτοχρονιάς θα είναι στα 55 ευρώ.

Αν σκοπεύετε να συνδυάσετε τις ημέρες εκείνες με κάποια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, τη Λάρισα ή την Αλεξανδρούπολη, στο μεν Macedonia Palace το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στο 5 The Restaurant ξεκινάει από 90 ευρώ, στον Αριστοτέλη από 115 ευρώ, ενώ τα πρωινά στοιχίζουν από 35 ευρώ στον Αλέξανδρο και από 65 ευρώ στο 5 The Restaurant. Στο δε e-Filoxenia της Καλαμάτας το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στοιχίζει 65 ευρώ, και στο Classical Larissa Imperial 80 ευρώ. Τέλος, στο Classical Egnatia Grand της Αλεξανδρούπολης, το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ξεκινάει από 75 ευρώ.

Για κεντρικές κρατήσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 801 11 21 021, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα sites των ξενοδοχείων.

Hotel Grande Bretagne

Επιλέξτε να προσφέρετε στον εαυτό σας και στους δικούς σας τη διαμονή στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Νέου Έτους και γίνετε μέλος μιας ομάδας διακεκριμένων καλεσμένων που ξέρουν να διαλέγουν μόνο το καλύτερο. Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή για να υποδεχθεί κανείς το Νέο Έτος και να παρακολουθήσει τις Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις. Απολαύστε απαράμιλλες υπηρεσίες στους πολυτελείς χώρους της Μεγάλης Κυρίας των Ελληνικών ξενοδοχείων, που θα μετατρέψουν τη διαμονή σας σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Οι τιμές για διαμονή στο Grand Bretagne ξεκινούν από 245 ευρώ για το κλασσικό δωμάτιο, ανεβαίνουν στα 395 ευρώ deluxe δωμάτιο με θέα στην Ακρόπολη και φτάνουν τα 2.100 ευρώ για την Grand Deluxe σουίτα.

Όσο για το γεύμα σας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι τρεις χώροι του Grand Bretagne, GB Corner, GB Roof Garden και Grand Ballroom σας περιμένουν για να σας προσφέρουν ό,τι καλύτερο ως προς τις γεύσεις και τις μουσικές. Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της παραμονής στο Winter Garden από τις 20.00 έως τις 22.00 θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με κουαρτέτο από βιολιά, μπάσο και τσέλο. Στο GB Corner θα υπάρχει ζωντανή μουσική με βιολί και κιθάρα σε ρυθμούς γιορτινής μουσικής, η οποία θα συνοδεύει ένα εξαίσιο μενού από όστρακο με ζαμπόν “Serano” και άρωμα σαμπάνιας “Laurent Perrier”, τηγανητά χτένια, βελουτέ από αγκινάρα “topinambour”, με μπύρα και αντίδια, φιλέτο από καλκάνι “a la plancha”, μους από σπαράγγια με χαβιάρι Σεβρούγκα και πολλά άλλα. Το κόστος κατ’άτομο ανέρχεται στα 265 ευρώ.

Στο GB Roof Garden τη μουσική επιμέλεια θα αναλάβει κορυφαίος DJ, ενώ το γεύμα, πέρα από ελεύθερη κατανάλωση σαμπάνιας, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παρφαίτ από καπνιστό καλκάνι με χαβιάρι Σεβρούγκα και νεροκάρδαμο, εσκάλοπ από συκώτι πάπιας σε πουρέ πατάτας με τρούφες και νουαζέτα βουτύρου, ριζότο με αστακό πράσινα σπαράγγια και τρούφα “Perigord” κ.α. Το κόστος εδώ ανέρχεται στα 425 ευρώ κατ’άτομο.

Τέλος, στο Grand Ballroom θα πραγματοποιηθεί το “The Big Apple Réveillon”
Black Tie Gala Event
. Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του έτους με εκπλήξεις για όλους, συνοδεία της δεκαπενταμελούς ζωντανής ορχήστρας “Love Affaire” και DJ. Το γεύμα, εξίσου εντυπωσιακό με τρίο με τερίνα από συκώτι πάπιας, μενταγιόν αστακόυ και χαβιάρι Σεβρούγκα, ορτύκι με σπαράγγια και σέρυ “Tio Pepe”, χτένια και γαρίδες σε τρούφα πατάτας περιχυμένα με κρασί Πόρτο και πολλά άλλα. Το κόστος του ρεβεγιόν εδώ ανέρχεται στα 340 ευρώ κατ’άτομο.

Ενδιαφέροντα events θα πραγματοποιηθούν και ανήμερα Πρωτοχρονιάς, ενώ από το πρωί θα λειτουργεί η αίθουσα πρωινού με μία τεράστια ποικιλία από κρύα και ζεστά εδέσματα. Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς το γεύμα στο GB Corner θα περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας, καραβίδες και χτένια “a la plancha”, τοστ με κρέμα σκόρδου και “mesclum”, μικρή ψητή ουρά πεσκανδρίτσας με καρυκεύματα, ριζότο “Riviera” και σαφράν καπουτσίνο, μενταγιόν από φιλέτο ελαφιού σε κρούστα από κάστανο, γκιρόλες και ψητά πορτσίνι και πολλά άλλα, με κόστος 135 ευρώ κατ’άτομο και 45 ευρώ για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 210 33 30 799 ή επισκεφθείτε το site του ξενοδοχείου.

Hilton Athens Hotel

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, υποδεχτείτε το 2008 στο Galaxy Bar με ένα ποτήρι σαμπάνια (είσοδος 50 ευρώ - Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 7281402), και συνεχίστε στο Ballroom για πιο glamourous πάρτι της χρονιάς: “Red Night” από τον Βασίλη Τσιλιχρήστο και τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο, με αισθησιακά χορευτικά και ένα εντυπωσιακό σόου από βεγγαλικά (είσοδος 30 ευρώ - Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 6936 125116).

Εναλλακτικά, επιλέξτε το Βυζαντινό για ένα Gala Δείπνο, από τις 21:00 μέχρι τις 3:00, συνοδεία πενταμελούς ζωντανής ορχήστρας, με ένα γευστικότατο μενού που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συκώτι πάπιας πάνω σε brioche, μαρμελάδα κυδωνιού
και σάλτσα από κρασί πόρτο και ξύδι βαλσαμικό, χτένια ψητά με λεμονόχορτο, ταρτάρ από καβούρι Αλάσκας, χαβιάρι “Masago” και Ponzu ντρέσιγκ, καπνιστό στήθος από ορτύκια, με πουρέ πράσου και βινεγκρέτ από Syrah, σορμπέ μάνγκο με σιρόπι βασιλικού και άλλα. Το κόστος του δείπνου ξεκινά από 195 ευρώ κατ’άτομο, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι Veuve Clicquot. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 7281351.

Μετά το ξενύχτι, κατευθυνθείτε στο Βυζαντινό για να απολαύσετε το παραδοσιακό πρωτοχρονιάτικο πρωινό σε ένα πλούσιο μπουφέ, που θα σερβίρεται από τις 4:30 έως τις 10:30, με κόστος 55 ευρώ το άτομο. Μετά τις 10:30 θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο brunch buffet με κόστος 125 ευρώ το άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι Veuve Clicquot, ενώ θα συνοδεύει ζωντανή μουσική με ντουέτο. Τέλος, από τις 19:00 έως τη 1:00 την πρώτη του χρόνου, το Βυζαντινό συνεχίζει δυναμικά με μπουφέ δείπνου, στα 80 ευρώ κατ’άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 7281351.

Δείπνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθεί και στο εστιατόριο Milos, με ένα πλούσιο μενού από αυγοτάραχο, σπαράγγι και πατέ από συκώτι πεσκανδρίτσας, καβουροκεφτές του Μέριλαντ, πικάντικη σάλτσα και βιολογικά φασόλια Πρεσπά Πιάζι, ροφός αυγολέμονο, τόρο Maguro τόνος μαριναρισμένος σε παλπ λεμονιού και γαλλική σαλάτα “mâche” κ.α. και κόστος στα 150 ευρώ το άτομο.

Divanis Chain Hotels

Εκτός από τις ειδικές τιμές που προσφέρει το ξενοδοχείο Divanis για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (105 ευρώ για το μονόκλινο δωμάτιο,115 ευρώ για το δίκλινο και 135 ευρώ για το τρίκλινο δωμάτιο με πρωινό), εδώ μπορείτε να γιορτάσετε και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τον καλύτερο τρόπο.

Στο Brown’s Restaurant σας περιμένει ένα εντυπωσιακό μενού με καρπάτσο ελαφιού με τυρί Φοντίνα, φρέσκια σαλάτα και σάλτσα μανταρίνι, κρέμα καρύδας με αμύγδαλα και κινέζικα μανιτάρια, γαρίδες σχάρας σε στρώμα από σπανάκι με γλυκάνισο κ.α. Το κόστος ανέρχεται στα 125 ευρώ κατ’άτομο.

Στο Olympia Ballroom, με το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα της ορχήστρας, το μενού περιλαμβάνει σαλάτα αστακού με αρμπαρόριζα και φύκια της θάλασσας
σε στρώμα καπνιστού σολομού μπαλίκ, βελουτέ μαντζουράνας με λάδι τρούφας
και κρουτόν καραμελωμένης παπάγια κ.α. Το κόστος ανέρχεται στα 115 ευρώ κατ’άτομο.

Για όσους συνεχίσουν τη διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, θα τους περιμένει το ειδικό «Πρωινό του Ξενύχτη» στο εστιατόριο “Κωνσταντινούπολις”, με 52 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ ανήμερα Πρωτοχρονιά, ένα πλούσιο εορταστικό Brunch θα σας περιμένει στο εστιατόριο “Κωνσταντινούπολις” με τη συνοδεία του πιάνου και κόστος 68 ευρώ κατ’ άτομο.

Ξενοδοχείο Τitania

Στον υψηλότερο όροφο του ΤΙΤΑΝΙΑ βρίσκεται το κόσμημα του ξενοδοχείου, το Olive Garden. Το φημισμένο εστιατόριο με τον εντυπωσιακό κήπο των ελαιών, που έτυχε βράβευσης από τον Δήμο των Αθηναίων, έχει αποσπάσει άριστες κριτικές και βραβεία για την αισθητική του και την προσπάθειά του να προσεγγίσει τα μυστικά της Ελληνικής και της Μεσογειακής κουζίνας. Η πανοραμική θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού και οι αξεπέραστες δημιουργίες των σεφ του, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για μια μαγευτική βραδιά. Γιορτάστε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, και «κρατήστε» τη μαγεία των βεγγαλικών που θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό συντροφιά με εξαιρετικά μενού και μελωδίες από πιάνο και τραγούδι.

Το μενού του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει αμιούζ μπους, κρέμα πικραμύγδαλου με κονφιτούρα κυδωνιού και άρωμα αρμπαρόριζας, μενταγιόν άγριου ορτυκιού σε κρέπα με ταχίνι και σάλτσα Πόρτο με τζίντζερ και σόγια, ραβιόλι “Negro” γεμιστό με αστακό, γλυκάδια και φύλλα χρυσού, σάλτσα από άσπρες και μαύρες τρούφες κ.α. και το κόστος ανέρχεται στα 110 ευρώ κατ’άτομο.

Το εστιατόριο “LA BRASSERIE”, στο εντυπωσιακό Lobby του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ σας περιμένει νωρίς το χάραμα της Πρώτης Ημέρας του νέου χρόνου (από 03:30- 09:00), να σας προσφέρει ένα λαμπερό πρωινό με εκλεκτά υλικά και γιορτινούς συνδυασμούς γεύσεων. Τιμή κατ’ άτομο στα 38,00 ευρώ.

Hyatt Regency Thessaloniki

Για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας, το ξενοδοχείο Hyatt έχει φροντίσει να ετοιμάσει και φέτος ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για παραμονή αλλά και ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα Grand Ballroom, οι Θεσσαλονικιοί θα υποδεχτούν το 2008 στο πιο κλασικό πρωτοχρονιάτικο πάρτι με υπέροχη μουσική, γιορτινό κέφι και διάθεση για χορό.

Το μενού το δείπνου του ρεβεγιόν, πέρα από ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος θα περιλαμβάνει αστακό και γαρίδες κοκτέιλ σε σαλάτα από πικάντικα θαλασσινά φύκια και χαβιάρι, ψητό φιλέτο φαγκρί με μανιτάρια πορτσίνι και πουρέ από μπρόκολο, καπουτσίνο από σπαράγγια με τραγανό κριτσίνι δενδρολίβανου και ισπανικό χοιρινό «Serrano» κ.α. Η τιμή του δείπνου κατ’άτομο είναι στα 155 ευρώ.

Επιπλέον, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στο εστιατόριο Ambrosia θα υπάρχει πλούσιος εορταστικός πρωινός μπουφές (στα 55 ευρώ κατ’άτομο), ενώ από τη 13:30 και μετά θα ακολουθήσει πρωτοχρονιάτικο brunch με ζωντανή μουσική αλλά και διαγωνισμός με δώρα (στα 65 ευρώ κατ’άτομο). Ταυτόχρονα, πιο νεανικό πρόγραμμα θα περιμένει τους μικρούς φίλους στον ασφαλή παιδότοπο Prefunction με έναν εξίσου πλούσιο μπουφέ και χαρούμενη μουσική από DJ. Το κόστος κατ’άτομο ανέρχεται στα 65 ευρώ, για τα παιδιά 0-2 ετών δεν υπάρχει χρέωση, ενώ για ηλικίες 2-15 ετών υπάρχει έκπτωση 50%. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310 401 234.

Πέρα από τα πολυτελή ξενοδοχεία, εντυπωσιακά δείπνα ετοιμάζουν και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 3 από τα κορυφαία εστιατόρια της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα:

* Εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Βασισμένα πάντα σε αγνά υλικά και μανιάτικες πρώτες ύλες και παραδόσεις, το αγαπημένο εστιατόριο ετοιμάζει για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έναν αριθμό εντυπωσιακών πιατών, ορεκτικών και γλυκών, που θα σας αφήσουν τις καλύτερες γεύσεις για την καινούργια χρονιά. Στο μενού της Πρωτοχρονιάς, λοιπόν, θα δούμε μεταξύ άλλων, βελουτέ από κάστανο, σαλάτα με μπουκιές χοιρινού και πατάτες σε βινεγκρέτ από σιναπόσπορο, στήθος πάπιας με πουρέ κολοκύθας σε σάλτσα από μύρτιλα κα. Το κόστος του δείπνου ανέρχεται στα 45 ευρώ κατ’άτομο, ενώ το εστιατόριο δωρίζει μία φιάλη «σπιτικό» κρασί ανά τέσσερα άτομα. (ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Φαλήρου 10, Κουκάκι – Τηλ. 210 9218180)

* Εστιατόριο Κιούπια

Τα Κιούπια φέτος μας προτείνουν για την παραμονή Πρωτοχρονιάς ένα εορταστικό μενού με αρώματα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα, από τα Γιάννενα και τη Βέροια μέχρι την Κάρπαθο και τη Ρόδο. Οι γεύσεις λοιπόν του εορταστικού μενού θα σας μείνουν αξέχαστες.

Τι εννοούμε; Γιορτινή Κοκκορόσουπα από το Μαντούδι (Μαγειρίτσα των Χριστουγέννων), ζυμωτό ψωμί του δωδεκαημέρου από φρέσκο αλεύρι με σαφράν Κοζάνης, κούμαρα του Υμηττού και ξύδι φράουλας, χειροποίητο βούτυρο από στάκα Καρπάθου αρωματισμένο με μαύρη τρούφα, είναι κάποιες μόνο από τις δημιουργίες των σεφ. (Τα Κιούπια: Δεινοκράτους & Αν. Πολέμου 22, 115 21 Κολωνάκι, τηλ. 2107400150).

* Εστιατόριο Sale Pepe

Γευστικές ιταλικές προτάσεις από το Sale Pepe για τη φετινή παραμονή Πρωτοχρονιάς με ένα μενού που περιλαμβάνει αφρό από μπακαλιάρο με μαργαριτάρια από balsamico και τραγανή polenta, γαρίδες ψητές με πικάντικη σάλτσα από καφέ Arabica και μικρή σαλάτα εποχής, garganelli από κρόκο Κοζάνης με ragout από λουκάνικο Τοσκάνης, μανιτάρια και pecorino και πολλά άλλα πιάτα με κόστος 82 ευρώ κατ’άτομο. (Sale Pepe: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, τηλ. 210 72 34 102).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v