Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 17 exclusive προτάσεις

Gourmet εορταστικά μενού, ακριβή σαμπάνια και καλή μουσική, όλα πασπαλισμένα με λαμπερή χρυσόσκονη και με μια δόση πολυτέλειας είναι τα βασικά συστατικά της δοκιμασμένης συνταγής των ρεβεγιόν των αθηναϊκών ξενοδοχείων. Και τις επιτυχημένες συνταγές δεν τις αλλάζουμε.
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: 17 exclusive προτάσεις
της Ηρώς Κουνάδη

Τι θα ήταν ένας χρόνος χωρίς γιορτές; Και τι θα ήταν οι γιορτές χωρίς… ρεβεγιόν-χωρίς δηλαδή τη μία και μοναδική ημέρα που αποτελεί το αποκορύφωμα της προσμονής τους;

Είναι τα ρεβεγιόν η πιο συμφέρουσα επιλογή για έξοδο που μπορεί να κάνει κανείς; Δύσκολα θα βρίσκατε κάποιον να σας απαντήσει καταφατικά. Οι τιμές είναι διπλάσιες και η πολυκοσμία συνήθως δημιουργεί την αίσθηση του «καθήκοντος για έξοδο». Τίποτα πιο ξενερωτικό για την γιορτινή διασκέδαση.

Για κάποιους η λύση είναι να καθίσουν σπίτι με φίλους ή με συγγενείς θεωρώντας ότι δεν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα. Για τους υπόλοιπους, τους θιασώτες της βόλτας και τους λάτρεις της λάμψης αυτής των ρεβεγιόν η καλύτερη λύση είναι ίσως το «κανόνισμα».

Παράπονο από την ποικιλία των όσων οργανώνουν τα αθηναϊκά εστιατόρια και ξενοδοχεία δεν πρέπει να έχουμε. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα όσα πολυτελή προτείνονται για τις ημέρες εκείνες, προσπαθώντας να επιλέξουμε τον καλύτερο λόγο ποιότητας-τιμής.

Athens Hilton

Το εστιατόριο Βυζαντινό αποτελεί πλέον την κλασική επιλογή για το ρεβεγιόν της Παραμονής των Χριστουγέννων με πλούσιο μενού, το οποίο σερβίρεται από τις 19.30 έως τις 2.00, εκλεκτή σαμπάνια Veuve Clicquot και ζωντανή μουσική. Η τιμή είναι 145 ευρώ το άτομο. Μπουφέ για την Παραμονή των Χριστουγέννων έχει ετοιμάσει και το Aethrion, όπου μπορείτε να απολαύσετε gourmet δημιουργίες, συνοδεία ζωντανής μουσικής από διμελή ορχήστρα και τραγουδίστρια, στην τιμή των 115 ευρώ το άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 7281351.

Παράλληλα, το εστιατόριο Milos θα προσφέρει ειδικό εορταστικό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φρεσκοφουρνισμένες πίτες με άγρια χόρτα και μυρωδικά, ψητό φιλέτο ροφού με σταμναγκάθι και γουρουνόπουλο Κυθήρων στο φούρνο με λεμονάτες πατάτες φούρνου Νορμουτιέ, και σερβίρεται από τις 19.30 μέχρι τη 1.00, στην τιμή των 120 ευρώ κατ’ άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το 210 7244400.

Επιπλέον, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, μπορείτε να απολαύσετε ένα εορταστικό 4ήμερο στο Hilton Αθηνών πληρώνοντας μόνο 3 διανυκτερεύσεις. Η τιμή των 139 ευρώ ανά διανυκτέρευση περιλαμβάνει δωμάτιο με θέα στην Ακρόπολη, πρωινό, ένα μπουκάλι κρασί στο δωμάτιο και πρόσβαση στο γυμναστήριο, στη σάουνα και στη θερμαινόμενη πισίνα του Hiltonia Spa, ενώ με 129 ευρώ ανά διανυκτέρευση απολαμβάνετε ένα εορταστικό τριήμερο πληρώνοντας μόνο τις δύο διανυκτερεύσεις, και έχετε όλα τα παραπάνω προνόμια, πλην της χρήσης του γυμναστηρίου, της σάουνα και της πισίνας. Για κρατήσεις δωματίων επικοινωνήστε με το 210 7281100.

Grande Bretagne

Το άμεσα συνυφασμένο με το όνομά του glam touch κυριαρχεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του ιστορικού Μεγάλη Βρετανία. Την παραμονή των Χριστουγέννων, το Winter Garden σας περιμένει με ζωντανή μουσική και πιάνο από τις 20.00 έως τις 2.00, το GB Corner φιλοξενεί ζωντανή μουσική με βιολί και κιθάρα σε ρυθμούς Χριστουγεννιάτικης μουσικής από τις 20:00 μέχρι τις 02:00, το Roof Garden γιορτάζει με χορευτική μουσική από κορυφαίο DJ από τις 20.00 έως τις 3.00 και το Grand Ballroom φιλοξενεί επταμελή ορχήστρα και DJ στα διαλείμματα. Το κόστος συμμετοχής είναι 155 ευρώ το άτομο στο GB Corner, 240 στο Roof Garden και 175 στο Ballroom.

Το μενού του GB Corner περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ψητό φιλέτο γλώσσας σε ρολό, πουρέ κολοκύθας με κάστανα και φρέσκα γλυκά αμύγδαλα και παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο και φασκόμηλο, μανιτάρια του δάσους και γκρατέν “Dauphinois”, σος από μύρτιλλο. Στο Roof Garden θα δοκιμάσετε ντούο από σολομό και καλκάνι με λάδι σόγια, Βέλγικα αντίδια, πεπαλαιωμένο μπαλσάμικο Μόντενας και ντομάτες κονφί, σορμπέ σαμπάνιας και παραδοσιακή γαλοπούλα με Ιταλικά λουκάνικα και κάστανο, γκρατιναρισμένες πατάτες με παρμεζάνα, σος από μύρτιλλο. Τέλος, στο Ballroom θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων, σύνθεση από καπνιστό σολομό και κaβουρόψυχα με χαβιάρι Σεβρούγκα και φύλλα μαρουλιού με σος από μουστάρδα και άνηθο και παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση από κάστανο, λαχανάκια Βρυξελλών και σος από μύρτιλλο ή μενταγιόν από μοσχαράκι σε κρούστα από μυρωδικά με σος “Cassis”, κέικ πατάτας και καλαθάκι μελιτζάνας.

Οι εκπλήξεις, όμως, δε σταματούν εδώ. Μείνετε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και ζήστε τη γιορτινή ατμόσφαιρα της Αθήνας. Ζήστε την πολυτέλεια με την αποκλειστική Χριστουγεννιάτικη προσφορά που περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε πολυτελές δωμάτιο, πρωινό μπουφέ στο μοναδικό GB Roof Garden, ελεύθερη χρήση του GB Spa, της εσωτερικής πισίνας, των «Thermal Suites» και της αίθουσας χαλάρωσης, απεριόριστη πρόσβαση στο GB Fitness Studio, 15% έκπτωση σε κάθε μεμονωμένη περιποίηση στο GB Spa, χριστουγεννιάτικο δώρο και εφημερίδα στο δωμάτιό σας σε τιμές που ξεκινούν από 255 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο και 480 ευρώ για τη deluxe σουίτα. Απολαύστε ένα πολυτελές ρομαντικό δείπνο πέντε πιάτων υπό το φως των κεριών με μια φιάλη σαμπάνια Laurent Perrier Brut στο δωμάτιό σας στη τιμή των 295 ευρώ (για δείπνο δύο ατόμων). Η προσφορά ισχύει από 21 Δεκεμβρίου 2007 έως 4 Ιανουαρίου 2008.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το τηλ. 210 3330880

Ledra Marriott

Στους στολισμένους χώρους του θα υποδεχτεί και φέτος τους επισκέπτες του το ξενοδοχείο Ledra Marriott. Τα εστιατόρια Zephyros και Kona Kai με πλούσιους μπουφέδες με μοναδικές νοστιμιές και ανάλογο εορταστικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό προσκαλούν τους πελάτες να περάσουν τις ημέρες των εορτών σε ένα περιβάλλον πολυτελές με άψογη εξυπηρέτηση και ποιότητα, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο Director F&B/Executive Chef Friedrich G. Hummel και η ομάδα του για τις εορταστικές ημέρες έχουν ήδη αποφασίσει να προσφέρουν στους καλεσμένους τα ωραιότερα, γευστικότερα αλλά και εντυπωσιακά τους εδέσματα.

Ο εορταστικός μπουφές της παραμονής των Χριστουγέννων στο εστιατόριο Zephyros σας περιμένει να απολαύσετε gourmet δημιουργίες, συνοδεία ζωντανής μουσικής με πιάνο και τραγούδι, στην τιμή των 104 ευρώ το άτομο, ενώ για το set menu του Kona Kai –επίσης με συνοδεία ζωντανής μουσικής– η τιμή κατ’ άτομο είναι 128 ευρώ. Στις τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά. Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 9300024.

Divani Caravel

Στο υψηλής αισθητικής εστιατόριο “Brown’s” θα περάσετε μια αξέχαστη παραμονή Χριστουγέννων με gourmet πιάτα, πιάνο και τραγούδι. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μανιτάρια μορίλ γεμιστά με κατσικίσιο τυρί, jamón serrano και μικρή φρέσκια σαλάτα, φιλετάκια γαλοπούλας με πουρέ κολοκύθας και σάλτσα μαστίχας, πατάτα γεμιστή με παραδοσιακή γέμιση και κάστανα γλασσέ. Το κόστος είναι 105 ευρώ κατ’ άτομο.

Επίσης, για την περίοδο των εορτών (20/12/2007 έως και 06/01/2008) ισχύουν ειδικές τιμές για την παραμονή στο ξενοδοχείο: 115 ευρώ για το δίκλινο και 135 ευρώ για το τρίκλινο δωμάτιο, μαζί με το πρωινό σε Αμερικανικό Μπουφέ. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το τμήμα κρατήσεων, στο τηλ. 210 7207000.

King George Palace - Classical Hotels

Λαμπερά ρεβεγιόν και άλλες εορταστικές προσφορές έχουν ετοιμάσει τα ξενοδοχεία της αλυσίδας Classical για τα φετινά Χριστούγεννα. Στο μοναδικό King George της Πλατείας Συντάγματος το μενού του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν στο Tudor Hall περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πράσινα ραβιολάκια με αστακό και σάλτσα από μανιτάρια porcini, χριστόψαρο σε μαρμελάδα από σπαράγγια και σάλτσα bouillabaisse, sorbet από ρόδι και νουαζέτες από αγριογούρουνο “a la Mauresque” με σταφίδες και αυθεντικό gravy σε φίνο mousseline γλυκοπατάτας. Η τιμή είναι 240 ευρώ το άτομο.

Στο… γειτονικό Athens Plaza η συμμετοχή στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν κοστίζει 145 ευρώ το άτομο, ποτών συμπεριλαμβανομένων, ενώ στο Athens Imperial 70 ευρώ το άτομο. Αν αναζητάτε μια πρόταση εξόδου με άρωμα θάλασσας και αίσθηση… απόδρασης, το Vouliagmeni Suites της αλυσίδας διοργανώνει glamorous χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, το οποίο θα σας κοστίσει μόλις 75 ευρώ το άτομο, μαζί με τα ποτά, ενώ προσφέρει για την περίοδο των εορτών πολυτελή δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 137 ευρώ.

Το Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης, από την άλλη, φιλοξενεί στα decks του τους Βασίλη Τσιλιχρήστο και Αλέξανδρο Χριστόπουλο για ένα Xmas Eve πάρτι άνευ προηγουμένου –είσοδος 30 ευρώ με ποτό. Προτείνει, επίσης, δύο διαφορετικά χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν, ένα στο 5 The Restaurant και ένα στο 9 Cloud Level, στην τιμή των 80 και 95 ευρώ το άτομο αντίστοιχα.

Μίνι απόδραση με την απαραίτητη δόση glam προσφέρουν τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας Classical: το e-Filoxenia στην Καλαμάτα προσφέρει, για την περίοδο των γιορτών, δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 92 ευρώ, ενώ διοργανώνει και χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, το οποίο δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 55 ευρώ το άτομο. Η προσφορά του Larissa Imperial περιλαμβάνει δωμάτια που ξεκινούν από 95 ευρώ και χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στην τιμή των 70 ευρώ ανά άτομο. Για πιο… μάξι αποδράσεις το Egnatia Grand στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει διαμονή από 107 ευρώ και ρεβεγιόν Χριστουγέννων προς 60 ευρώ το άτομο.

Για κρατήσεις σε όλα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας, μπορείτε να καλείτε στο 801 11 21021 ή στο 210 3743590.

Divani Apollon Palace & Spa

Αν αναζητάτε μια ρομαντική, περισσότερο prive πρόταση για την παραμονή των Χριστουγέννων, το Divani Apollon Palace & Spa έχει ετοιμάσει την ιδανική προσφορά για εσάς: ένα πακέτο τριών διανυκτερεύσεων, στην τιμή των 740 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, και ένα πακέτο δύο διανυκτερεύσεων, στην τιμή των 600 ευρώ για το δίκλινο, για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κατά την άφιξή σας θα σας περιμένουν παραδοσιακά ελληνικά γλυκά και ένα μπουκάλι αφρώδης οίνος. Στην τιμή και των δύο πακέτων συμπεριλαμβάνεται αμερικανικό πρωινό σε μπουφέ καθώς και συμμετοχή στα ρεβεγιόν Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς στο Ballroom “Aristotelis Divanis”.

Αν στα παραπάνω επιθυμείτε να προσθέσετε και μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και ηρεμίας, στο μοναδικό Divani Athens Spa & Thalasso Centre το Εορταστικό Πρόγραμμα Spa περιλαμβάνει αρωματικό λουτρό Υδρομασάζ με θαλασσινό νερό, χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια 50’, θεραπεία ενυδάτωσης προσώπου Hydra Moisture και αναλυτική συνεδρία υδρομασάζ 14 σημείων στην πισίνα θαλασσοθεραπείας, στην τιμή των 220 ευρώ κατ’ άτομο.

Για τη συμμετοχή σας στο εορταστικό πρόγραμμα την Παραμονή Χριστουγέννων, στο Ballroom “Aristotelis Divanis” το κόστος είναι € 125 κατ’ άτομο και € 70 για τα παιδιά και στο εστιατόριο “Μύθος της Θάλασσας” είναι €130 κατ’ άτομο και € 75 για τα παιδιά αντίστοιχα. Τα εορταστικά μενού της ημέρας περιλαμβάνουν, του μεν Ballroom, κρέμα γλυκιάς κολοκύθας με μαύρη τρούφα, σαλάτα σπανάκι με καπνιστή πάπια, βατόμουρα και βινεγκρέτ από ξύδι xeres και γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση, σάλτσα γκρέιβι και κράνμπερι, φίνα μουσελίν γλυκοπατάτας και ψητά μήλα, του δε Μύθου, κρέμα κάστανο με μικρό ραβιόλι από φουά γκρά και δαμάσκηνα, σφυρίδα με μους γαρίδας τυλιγμένα με λάχανο σαβοΐας σάλτσα μπουγιαμπέσας, σορμπέ βατόμουρο, φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση κουκουνάρια και πανσέτα, ριζότο κολοκύθας και βούτυρο φασκόμηλου.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 8911100.

Hyatt Regency Thessaloniki

Στο Buenos Aires μας ταξιδεύει το Χριστουγεννιάτικο Gala του Regency Casino Thessaloniki. Η Compania Estamos Vivos Tango ντύνει τις νύχτες μας με αυθεντικούς ρυθμούς από την Αργεντινή, με την παράσταση E.V. Tango featuring Ultra Tango. Μετά το τέλος της παράστασης, οι E.V. Tango μας προσκαλούν να ανεβούμε στη σκηνή και να χορέψουμε μαζί τους στο ρυθμό του tango με τη συνοδεία live μουσικής, ενώ αργότερα το πάρτι συνεχίζεται με DJ στα decks και χορό μέχρι πρωίας.

Για τους λιγότερο «ζωηρούς» το gala dinner του Grand Ballroom αποτελεί την ιδανικότερη πρόταση: το απαραίτητο gourmet μενού που δημιούργησε ο executive chef Michel Jost, για την παραμονή των Χριστουγέννων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προσούτο τόνου και γαρίδες με σαντιγί βασιλικού, φρέσκια πράσινη σαλάτα και wakame και ντουέτο από χοιρινό και αρνίσιο κρέας σε κρούστα λιαστής ντομάτας και σος από κρασί Πόρτο. Η τιμή ανά άτομο είναι 93 ευρώ και περιλαμβάνει μισή φιάλη λευκό ή κόκκινο κρασί.

Εορταστικό δείπνο με ζωντανή μουσική θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και στο εστιατόριο Ambrosia. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σολομό και μανιτάρια Πορτομπέλο με άνηθο και σος από κρασί Chardonnay, καπουτσίνο αστακού με κάστανα και Remy Martin και φιλέτο φραγκόκοτας γεμιστό με παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γέμιση και σος από κουκουνάρι ή ζαρκάδι φιλέτο με foie gras και φασκόμηλο, τυλιγμένο σε προσούτο και σος από κρασί Μαρσάλα. Η τιμή είναι 140 ευρώ και δεν περιλαμβάνει τα ποτά.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλ. 2310 401402 και ώρες 10.00-22.00.

Titania

Το μενού του μοναδικού Olive Garden με την πανοραμική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη για την Παραμονή Χριστουγέννων είναι μια δημιουργία που ικανοποιεί και τις πιο ιδιαίτερες απαιτήσεις. Για αρχή Καρπάτσιο από φιλέτο Ελαφιού σε καφέ “Blue Mountain” και Αστακού με Παρφαί Σελινόριζας και πράσινου Μήλου, Κονσομέ από ποικιλία άγριων Μανιταριών με Κάστανα και σπιτικά ζυμαρικά γεμιστά με Φουά Γκρα και Τρούφες, Μπαρμπούνι γεμιστό με μους Αγκινάρας σε γλασαρισμένο κόκκινο Λάχανο και απαλή σάλτσα μουστάρδας Προβενσάλ. Στη συνέχεια η ροή της γεύσης φρεσκάρεται από ένα Σορμπέ Ροδιού με Τζίντζερ και φύτρες Ρόκας.

Η πανδαισία συνεχίζεται με Χήνα ψητή με ζαχαρωμένη κολοκύθα, πουτίγκα κυδωνιού και αρωματική σάλτσα από αγιορείτικο κρασί με ροζ Γκρέηπφρουτ, Τάρτα “Shadows of blue” με γλυκό φιστίκι Αιγίνης και λικέρ Κράνας και Τριλογία από μους Σοκολάτας με φρούτα του δάσους σε τραγανό μπισκότο αμυγδάλου. Κλείνουμε με καφέ ή τσάι και Μινιαρντίς. Τιμή κατ’ άτομο: €90,00. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3326000.

Και ακόμα…

* Το μενού των Χριστουγέννων στο Μάνη Μάνη περιλαμβάνει βελουτέ μανιταριών με φρέσκα βότανα και γιαούρτι, ανάμικτη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο σε φύλλο κανταϊφι και ντομάτες κονφί, ραβιόλι με σύγκλινο σε σάλτσα από μάραθο και φασκόμηλο, στήθος γαλοπούλας με σπανάκι, κουκουναρόσπορο και σάλτσα πορτοκαλιού, αμυγδαλόπιτα με αχλάδι και σος από φρούτα του δάσους και κοστίζει μόλις 45 ευρώ ανά άτομο, με δώρο μια φιάλη κρασί ανά τέσσερα άτομα.

* Η γευστική πρόταση του Sale & Pepe αυτές τις γιορτές βασίζεται σε αγαπημένες Βόρειο-Ιταλικές γεύσεις αλλά και σε πιάτα που εμπνέονται από τη θάλασσα! Ειδικότερα, την Παραμονή των Χριστουγέννων το εστιατόριο σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μενού, ένα με κρέας και ένα με ψάρι, τα οποία δε θα σας κοστίσουν περισσότερα από 88 ευρώ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v