Φαντασμαγορικά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής

Με τρεις δελεαστικές παραστάσεις το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται φέτος τα Χριστούγεννα και προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του να ζήσουν τη μαγεία με κινέζικα ακροβατικά, παιδική μουσική παράσταση αλλά και την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Καμεράτα.
Φαντασμαγορικά Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής
Όλη η μαγεία των Χριστουγέννων αναδεικνύεται μέσα από τις γιορτινές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής, που αποτελούν πια μέρος της παράδοσης των ημερών. Τα εισιτήρια των εκδηλώσεων που αναμένονται κάθε χρόνο με ανυπομονησία από τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους του Μεγάρου, αρχίζουν να πωλούνται από σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Φέτος το Μέγαρο, έχει τρεις εξαιρετικά δελεαστικές προτάσεις που περιλαμβάνουν: Ακροβατικά από το Πεκίνο που θα συναρπάσουν, μουσικό θέατρο για παιδιά με την υπογραφή της Μαρίας Παπαγιάννη και του Θάνου Μικρούτσικου που φέρει τον τίτλο «Παράξενο δεν είναι;» καθώς και μουσικές θείες που θα αποδώσει η Χριστουγεννιάτικη Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Αποκλειστικός χορηγός του Κύκλου Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ

Λίγους μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, η Ελλάδα υποδέχεται έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς πρεσβευτές της Κίνας, το Εθνικό Θέατρο Ακροβατών, το οποίο θα δώσει 11 φαντασμαγορικές παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στις 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.). «Θεαματικά ακροβατικά», λοιπόν, σε αυτή την ιδιαίτερων αξιώσεων συμπαραγωγή του Μεγάρου με την Prime Art, που προσκαλεί τους Έλληνες θεατές σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στη μαγεία της κινεζικής ακροβατικής παράδοσης. Χορηγός επικοινωνίας είναι το MEGA και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί : ΔΙΕΣΗ 101,3 και ΛΑΜΨΗ 92,3.

Ο παγκοσμίου φήμης θίασος θα επιστρατεύσει όλες του τις δημιουργικές δυνάμεις σε ένα παιχνίδι ακραίων ισορροπιών, λαμπερών χρωμάτων και εξωτικών ήχων που θα διαρκέσει σχεδόν δύο ώρες. Πριγκίπισσες, μάγισσες, πολεμιστές, δράκοντες, που υποδύονται περισσότεροι από πενήντα καλλιτέχνες ηλικίας είκοσι ετών κατά μέσο όρο, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή, αψηφώντας τη βαρύτητα, υπερβαίνοντας τα όρια του ανθρώπινου σώματος, παίζοντας με ξίφη και σπαθιά, ακροβατώντας με ποδήλατα σε τεντωμένα σχοινιά, ισορροπώντας επάνω σε πιάτα και ποτήρια.

Στα εξήντα σχεδόν χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας, το διάσημο κινεζικό καλλιτεχνικό συγκρότημα έχει αποσπάσει πολυάριθμα μετάλλια σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, με κορυφαία στιγμή την πληθώρα διακρίσεων που του απονεμήθηκαν, το 2001, στο Α΄ Φεστιβάλ Ακροβατικής Τέχνης της Κίνας: βραβείο καλύτερου σόλο προγράμματος, σκηνοθεσίας, ερμηνευτή, μουσικής, εκπαιδευτή, σκηνικής πρωτοτυπίας κ.ά.. Αλλά και στην Ευρώπη οι επιδόσεις του περίφημου ακροβατικού συνόλου είναι εντυπωσιακές: πρόσφατα, σάρωσε τα βραβεία στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ακροβατικών του Αύριο στο Παρίσι και στο Διεθνές Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο. Το ευρύτερο, αλλά και το τηλεοπτικό, κοινό, θα έχει επίσης την ευκαιρία να απολαύσει τους μοναδικούς ακροβάτες του διάσημου κινεζικού συγκροτήματος, κατά την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 20 €, 30 €, 45 € και 60 €-Διακεκριμένη Ζώνη). Μάλιστα, φέτος, το Μέγαρο επιφυλάσσει μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη στους νεαρούς θεατές του: όσοι και όσες επιλέξουν φοιτητικό ή παιδικό εισιτήριο, θα έχουν έκπτωση 50% επί της τιμής της κάθε ζώνης. Μια δελεαστική πρόταση για ένα πολύ ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους!

«ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;»

Μία παραγγελία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία της παιδικής παράστασης «Παράξενο δεν είναι;», που μιλά για τα χρώματα της αλήθειας μέσα από το όνειρο. Σε αυτό το νέο μουσικοθεατρικό θέαμα που ανεβαίνει σε πρώτη παρουσίαση τα Χριστούγεννα (από τις 20 έως τις 23 και από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη απλώνουν μια αγκαλιά από νότες και λέξεις μπροστά στα μάτια των μικρών –αλλά και λιγότερο μικρών– παιδιών που αναζητούν πάντα το χρυσό κλειδάκι για τον κόσμο της φαντασίας. «Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα έργο χωρίς πιστώσεις και χωρίς λογοκρισία, πάντα μέσα στο πνεύμα των παιδιών. Θέλαμε να έχει απ’ όλα: παραμύθι, μουσική, τσίρκο, πειρατές ζώα και φυσικά μια κακιά μάγισσα κι ένα γέροντα σοφό» εξομολογείται η συγγραφέας και μεταφράστρια παιδικών βιβλίων Μαρία Παπαγιάννη που υπογράφει το κείμενο της παράστασης, χωρίς να διστάζει να αποκαλύψει τα συστατικά της μαγικής φόρμουλας του μύθου που έπλασε μέσα από τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο γνωστός και αγαπημένος συνθέτης ξαναπαίρνει τα μονοπάτια του πενταγράμμου για να διηγηθεί την ιστορία δύο παιδιών, του Γιόμο και της Κόρα σε στίχους Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Καββαδία, Άλκη Αλκαίου, Μελίνας Καρακώστα και Μαρίας Παπαγιάννη. Ο Παναγιώτης Λάρκου και ο Θάνος Μικρούτσικος υπογράφουν τη δραματουργική επεξεργασία. Οι Σεσίλ Μικρούτσικου και Παναγιώτης Λάρκου αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία, και ο Γιώργος Βαφιάς κάνει τα σκηνικά- κοστούμια. Τους φωτισμούς επιμελείται ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος και τη χορογραφία η Σεσίλ Μικρούτσικου. Χορεύουν οι Ράνια Γλυμίτσα και η Κωνσταντίνα Μικρούτσικου. Παίζουν και τραγουδούν η Χαρά Κεφαλά και ο Δημήτρης Πακσόγλου. Παίζουν οι Κόρα Καρβούνη, ο Χρήστος Μαλάκης και ο Δημήτρης Ντάσκας. Στο πιάνο και στη διεύθυνση ο Θάνος Μικρούτσικος.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10€(Φοιτητικά-Παιδικά) και 25€(Γενική είσοδος).

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑΤΑ

Στους φίλους της μουσικής που επιθυμούν να γίνουν κοινωνοί της κατανυκτικής ατμόσφαιρας των Χριστουγεννιάτικων ημερών, απευθύνεται η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Καμεράτα, Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στις 27/12, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ. Με την επιβλητική μουσική παρουσία του εκκλησιαστικού οργάνου που ερμηνεύει ο μόνιμος οργανίστας του Μεγάρου, βρετανός Νίκολας Κύναστον και διακεκριμένους ερμηνευτές, όπως η σοπράνο Μαρία Μητσοπούλου, ο τενόρος Μάριο Τζεφύρι και ο μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης, η συναυλία αυτή αναδεικνύεται σε μία από τις καλύτερες πολιτιστικές προτάσεις των ημερών.

Η έναρξη της βραδιάς γίνεται με το Μοτέτο, BWV 229, “Komm Jesu, komm” του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, το πρόγραμμα συνεχίζεται με το έργο Miss choralis για χορωδία και εκκλησιαστικό Όργανο του Φραντς Λιστ και κλείνει με τη Λειτουργία αρ.2 σε σολ μείζονα, D 167 του Φραντς Σούμπερτ. Με την ευγενική συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας της ΔΕΗ.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 7€(Φοιτητικά) – 12,00 – 21,00 – 30,00 – 43,00(Διακεκριμένη Ζώνη)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v