Movida Club Restaurant: Η βραδινή ζωή της Αθήνας γίνεται καλύτερη

Ένα ακόμα club στην πόλη; Μάλλον όχι. Το Movida άνοιξε για να φέρει νέα πνοή στις αθηναϊκές νύχτες, κάνοντας πράξη την ανάγκη του κοινού για ανανεωμένες μουσικές επιλογές.
Movida Club Restaurant: Η βραδινή ζωή της Αθήνας γίνεται καλύτερη
Το όνομα Movida δεν επιλέχτηκε τυχαία για το νέο club της πόλης που ήρθε να αντικαταστήσει το περσινό Disco και το πολύ παλαιότερο Banana Moon, δίπλα στο Καλλιμάρμαρο. Movida σημαίνει ουσιαστικά «καλύτερη ζωή» και είναι το όνομα που έχουν πάρει κάποια από τα γνωστότερα club της Ευρώπης στο Λονδίνο, τη Μπολόνια και το Έσεν. Άνοιξε πριν 15 περίπου μέρες και στόχος του είναι να κάνει τις νύχτες μας στην Αθήνα… Mo vida!

Το Movida μας άρεσε γιατί, σε αντίθεση με τα περισσότερα clubs της πόλης, δείχνει να έχει μπει στο πνεύμα της γενικότερης μουσικής επαναφοράς, που απαιτεί από τα τετριμμένα «mainstream» playlists των djs να ανανεωθούν -ενδεχομένως και να «αναπαλαιωθούν»- αντικαθιστώντας τα ξεπερασμένα house και τα εντελώς ξεπεσμένα βαριά λαϊκά, με περισσότερο εναλλακτικούς ήχους, με κομμάτια που δεν ακούμε συχνά στα «μεγάλα» μαγαζιά καθώς και αγαπημένα hits από το παρελθόν.

Το πολυμορφικό πλέον μουσικό ρεύμα της Αθήνας, με την επαναφορά του rock, του rock ‘n roll και του punk, απαιτεί τη δημιουργία μαγαζιών που να ανταποκρίνονται σε αυτή την τάση. To test πέτυχε: Οι μουσικές επιλογές των djs, από beat μέχρι Michael Jackson, από Μαρινέλλα μέχρι hard rock και από r ‘n b μέχρι latin, μας παραξένεψαν λίγο στην αρχή, όταν όμως παρατηρήσαμε το κοινό να «ανεβαίνει» και να χορεύει όλο και πιο ρυθμικά καταλήξαμε πως μάλλον έχουμε έρθει σε ένα club με προοπτικές.

Η αλήθεια είναι πως για Σάββατο βράδυ, ο χώρος δεν ήταν αποπνικτικά γεμάτος. Κρίνοντας από το μέγεθος του μαγαζιού -ούτε μεγάλο ούτε μικρό- θα περιμέναμε, στην προσπάθειά μας να διασχίσουμε την αίθουσα και να φτάσουμε στο μπαρ, να αντιμετωπίσουμε το γνωστό ποδοπάτημα και «σπρωξίδι». Κι όμως, τα πράγματα ήταν πολύ άνετα. Τα υπερυψωμένα τραπέζια, βέβαια, γύρω από την πίστα, αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι, ήταν γεμάτα, ενώ μπορούσαμε να κάτσουμε ευχάριστα στο ένα και μοναδικό μπαρ και να απολαύσει το ποτό μας.

Πολύ ευχάριστο, λοιπόν, το περιβάλλον, με αρκετά νεαρό κόσμο, άνετους καναπέδες -σαφώς διαχωρισμένους ο ένας από τον άλλο-, ρετρό ταπετσαρίες και όμορφο φωτισμό. Το σέρβις άψογο, οι djs εξαιρετικοί και με μεγάλα κέφια. Δεν μετανιώσαμε ούτε στιγμή την επιλογή μας να επισκεφτούμε το ολόφρεσκο Movida και δεν νιώσαμε ούτε στιγμή την ανάγκη να αποχωρίσουμε, όσο αργά κι αν είχε πάει.

Αν θα έπρεπε να αναγνωρίσουμε κάποια αρνητικά στο Movida αυτά -με πολύ αυστηρότητα- είναι δύο: Η τοποθεσία του μαγαζιού, που κάνει την ανεύρεση θέσης parking να μοιάζει με κυνήγι χαμένου θησαυρού (μπορείτε πάντα να αφήσετε το αυτοκίνητο στους παρκαδόρους) και ο ανεπαρκής εξαερισμός που μας έκανε συχνά να δυσφορούμε. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε πως το Movida λειτουργεί και σαν restaurant, ο χώρος του οποίου βρίσκεται στην είσοδο το μαγαζιού και διαχωρίζεται από το club με μία μεγάλη τζαμαρία.

Το Movida λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής και Δευτέρας, ενώ κάθε Πέμπτη διοργανώνεται βραδιά r ‘n b με επίσημους προσκεκλημένους τον TNS World των Goin’ Through, τον DJ: KC και τον MC: God’s Gift.

Movida Club Restaurant: Βασιλέως Κωνσταντίνου 2, Καλλιμάρμαρο. Τηλ. 210 70 11 753. Τιμή φιάλης: 100 ευρώ, 120 ευρώ η σπέσιαλ. Δεν υπάρχει κόστος εισόδου, ενώ η χαμηλότερη κατανάλωση είναι 10 ευρώ.

Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v