Yoga Bala - Outro: Και όμως, η dance σκηνή κινείται

Ποιοι είναι οι Outro και γιατί πλημμυρίζει από κόσμο ένα συγκεκριμένο στενάκι του Ψυρρή κάθε φορά που κάνουν πάρτι; Ανακρίναμε τις ηθικές αυτουργούς των εβδομαδιαίων event του Yoga Bala για τα κίνητρα, τις προθέσεις και τα σχέδιά τους να αλλάξουν το χάρτη του αθηναϊκού nightlife.
Yoga Bala - Outro: Και όμως, η dance σκηνή κινείται
Κάτι συμβαίνει στο ισόγειο του γοητευτικού, ανατολίτικων αποχρώσεων bar restaurant Yoga Bala στου Ψυρρή. Εδώ και τρία χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2004, τα εβδομαδιαία events που διοργανώνονται στο χώρο του bar δίνουν νέα πνοή στο νυχτερινό χάρτη της περιοχής, προσφέροντας τη διέξοδο από τα συνηθισμένα που τόσο έχει ανάγκη το αθηναϊκό κοινό. Αναζητήσαμε τις… ηθικές αυτουργούς μερικών από τα καλύτερα πάρτι των τελευταίων χρόνων για να μάθουμε τα κίνητρα, τις προθέσεις και τα σχέδιά τους.

Συνέντευξη στον Demis Lebrun

Ποιοι αποτελούν την ομάδα Οutro;
Οι OUTRO είναι η Χριστίνα Ροδοπούλου και η Χριστίνα Σταυροπούλου, ή αλλιώς οι Χριστίνες όπως μας ξέρουν οι περισσότεροι.

Πότε ξεκίνησαν οι Outro και με ποιο σκοπό;
25 Σεπτεμβρίου 2004, στα γενέθλια της Χ.Σ. και κάτω από την επήρεια
κρητικής ρακής, ανακαλύψαμε ένα χώρο στα στενά του Ψυρρή, που έμοιαζε με ένα μεγάλο κυριλέ σαλόνι και είχε το περίεργο όνομα Yoga Bala. Ουσιαστικά άρχισε σαν πλακά, μας άρεσε ο χώρος και είπαμε να κάνουμε ένα party με τον φίλο μας τον Γιώργο Μαντά (DJ Blend). Αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει για πρώτη φορά με κόσμο το στενάκι της Ρήγα Παλαμίδου και φυσικά και το Yoga. Η επόμενη σκέψη ήταν “γιατί να μην το ξανακάνουμε;”.
Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο το τι θέλουμε να παρουσιάσουμε σε μουσικό επίπεδο, θέλαμε να συνεργαστούμε με πολύ κόσμο που να αντιπροσωπεύει διαφορετικά μουσικά ακούσματα...Στην αρχή δεν τους ξέραμε όλους και σκεφτόμασταν δεν μπορεί, είναι κάπου εκεί έξω αυτοί που ψάχνουμε, δεν μπορεί να παίζουν όλοι τα ίδια και τα ίδια. Τελικά λειτούργησε από μόνο του, οι περισσότεροι DJs που συνεργαστήκαμε ήρθαν και μας βρήκαν αυτοί μόλις ακούστηκε τι φάση παίζει.

Τι γνώμη έχετε για την μουσική σκηνή στην πόλη μας;
Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, προσπάθειες γίνονται από
αρκετές πλευρές, είτε αυτοί είναι χώροι είτε άλλες ομάδες. Όμως η εντύπωση που μένει είναι ότι αυτό δεν είναι αρκετό γιατί το μουσικό κοινό που έχει απαιτήσεις είναι πολύ περιορισμένο. Αυτό σημαίνει πως δεν υποστηρίζονται αρκετά αυτές οι προσπάθειες, με αποτέλεσμα και οι ομάδες αλλά και τα μαγαζιά να μην μπορούν να εξελίξουν αυτό που έχουν να προτείνουν και να μένουμε πάντα σε μια μετριότητα. Δεν πιστεύουμε ότι ο περισσότερος κόσμος που βγαίνει στα μαγαζιά έχει κίνητρο την μουσική.

Ποια είναι τα τρία καλύτερα πάρτι των Outro;
Καταρχήν το πρώτο μας, στο οποίο προαναφερθήκαμε. Το δεύτερο ήταν όταν φέραμε τον πρώτο guest από το εξωτερικό, τον Bonobo από Ninja Tune (Ιούνιος 2006), όπου καταλάβαμε τελικά πως υπάρχει κόσμος που μπορεί να συνδεθεί με αυτό που κάνουμε. Τέλος το Back to the Streets, σε συνεργασία με την ομάδα KRK (koukouroukou team), ένα διήμερο που παίξανε όλοι οι DJs με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί, με αποτέλεσμα να έρθουν πιο κοντά και να προκύψουν νέες συνεργασίες. Οι KRK από την πλευρά τους σκηνοθέτησαν για πρώτη φορά παιχνίδια δρόμου για μικρούς και μεγάλους. Φαντάσου τον κόσμο να παίζει μήλα στον οριοθετημένο με κιμωλία δρόμο μέχρι τις 5 το πρωί. Παρόλα αυτά είναι τόσες οι βραδιές που έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρονιά, ανεξάρτητα με το ποιος έπαιζε και αν είχαμε guest ή όχι, που σίγουρα ξεχνάμε συναισθήματα και καταστάσεις. Περιμένουμε λοιπόν τις επόμενες καλύτερες βραδιές που θα έρθουν.

Ποια είναι τα σχέδια σας για τον χειμώνα;
Όσο υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο για κάτι διαφορετικό σε μουσικό επίπεδο, εμείς θα είμαστε εδώ και θα έχουμε πράγματα να προτείνουμε. Στις 6 Οκτωβρίου θα φέρουμε μαζί με τους Loot DJs τον πρώτο guest για φέτος, τον Γιαπωνέζο Masaaki Yoshida aka Anchorsong για ένα live set. Στις 13 Οκτωβρίου γιορτάζουμε τα 3 μας χρόνια και φέρνουμε έναν πολύ αγαπημένο DJ και πολύ σημαντικό παραγωγό, τον Daniel Wang, που πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει όχι μόνο μουσικά αλλά και με τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετωπίζει τον χώρο. Γενικότερα φέτος θέλουμε να δώσουμε βάση στους guests από το εξωτερικό, αφού είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουμε ότι πρέπει να ακούσουμε….Κατά τα αλλά οι βραδιές μας συνεχίζονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με εγχώριους κυρίως DJs που μας εκφράζουν μουσικά, όπως οι Black Athena, o Moxie Paul, o πολιτογραφημένος πλέον Βρετανός με τα cult edits στη Moxie, ο DJ Winjer, η Anna Mystic και άλλοι, ενώ θα προστεθούν αρκετά καινούργια σχήματα.

Yoga Bala, Ρήγα Παλαμήδου 5-7, Ψυρρή, τηλ.: 210 3311335
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v