Openings: Ανανέωση και μεταγραφές στο αθηναϊκό nightlife

Στα χειμερινά τους πόστα επιστρέφουν το ένα μετά το άλλο τα αθηναϊκά clubs. Μάθαμε νέα, κρυφακούσαμε φήμες, τσεκάραμε μέρη και σας παρουσιάζουμε, με διευθύνσεις και τηλέφωνα, το χάρτη του nightlife της νέας σαιζόν.
Openings: Ανανέωση και μεταγραφές στο αθηναϊκό nightlife
της Ηρώς Κουνάδη

Καθώς το αθηναϊκό nightlife μοιάζει, από χρόνο σε χρόνο, ευμετάβλητο αλλά χωρίς συγκλονιστικές διαφοροποιήσεις ή καινοτομίες, παρατηρείται η τάση εκεί γύρω στο Φεβρουάριο η πλειοψηφία των κατοίκων του κλεινού άστεως να έχουν βαρεθεί τα πάντα και να ορκίζονται ότι δε θα ξαναβγούν από το σπίτι τους αν δεν καλοκαιριάσει –κι αυτό για να πάνε στις παραλίες– ενώ λίγους μήνες αργότερα, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, να αδημονούν να μάθουν όλα τα σχετικά με openings, μετακομίσεις, νέες αφίξεις, μεταγραφές, συνεργασίες –ό,τι εν γένει κινείται στην αθηναϊκή clubbing σκηνή.

Κάτι το σύνδρομο της επανόδου από τις διακοπές, που μετά το πρώτο στάδιο της μελαγχολίας περνά στην αναζήτηση τρόπων να περάσουμε καλά στην πόλη, κάτι το γεγονός ότι μας έλειψαν τα στέκια του κέντρου το καλοκαίρι, και κάτι η κρυφή ελπίδα ότι φέτος θα δούμε φρέσκες ιδέες, πρωτότυπα concept και ανανεωμένους χώρους, αρχίζουμε, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, να αναζητάμε τις πρώτες ανακοινώσεις της σαιζόν, να διαβάζουμε δελτία τύπου και να επισκεπτόμαστε τα παλιά μας στέκια που ανακαινίστηκαν, ξεσκονίστηκαν, φόρεσαν τα καλά τους και μας περιμένουν για μία ολοκαίνουρια χρονιά. Έτσι και φέτος. Συγκεντρώσαμε όλα τα νέα, κρυφακούσαμε ψιθύρους από τις «πιάτσες» της πόλης και ανακρίναμε τους ιθύνοντες του αθηναϊκού nightlife, για να ξέρουμε πού θα… ξεχειμωνιάσουμε φέτος. Μέχρι να αρχίσουν οι πρώτες ζέστες και να δηλώσουμε ότι (για μία ακόμη φορά) τα βαρεθήκαμε όλα.

Αρχίζοντας από τα κλασσικά, στα χειμερινά τους πόστα βρίσκονται ήδη, από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τα all time classic Motel (Ρήγα Παλαμίδη 9 και Σαρρή 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3238970) το οποίο περιμένουμε να μετακομίσει σύντομα στο Γκάζι, Mad (Περσεφόνης 53, Γκάζι, τηλ.: 210 3462027), Salon de Oro (Αριστοφάνους 22, Ψυρρή, τηλ.: 210 3244891) και Envy (Αγ. Ελεούσης 3, Ψυρρή, 2103317801-2).

Το Mad δείχνει να απολαμβάνει τη νέα του έδρα στο Γκάζι, στη νεοσύστατη πλατεία του οποίου έχει μάλιστα βγάλει και τραπεζάκια που υπόσχονται να μας φιλοξενήσουν από νωρίς κάθε βράδυ, ενώ μέσα θα προβάλλονται ταινίες και video art, θα φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις θεάτρου και χορού και θα οργανώνονται κεφάτα parties. Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει 60s και 70s progressive rock και soul – funk, ενώ κάθε Πέμπτη ο resident DJ Gregory θα τιμά τα electro ακούσματα. Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, Αλέκα Απέργη και Τάσος Χρηστίδης είναι μερικά από τα ονόματα που θα αναλαμβάνουν τα decks τα Παρασκευοσάββατα.

Το πάλαι ποτέ Salon Oriental επιμένει στο mainstream προσανατολισμό που επέλεξε πέρυσι, ως Salon de Oro, στην ίδια έδρα και αφιερώνει τις Πέμπτες στη dance σκηνή, ενώ το –επίσης mainstream– Envy παραμένει πιστό στη μόδα που προκάλεσε αιχμές περί φαντασίας στην αθηναϊκή club σκηνή πέρυσι, και που ήθελε R’n’B parties να πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ελληνικές βραδιές κάθε Κυριακή.

Τα δύο αγαπημένα μας “concept clubs” επανήλθαν, επίσης, στις έδρες τους πριν από λίγες μέρες. Τα Club 22 (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 3, τηλ.: 6976333372, 210 9222244) και Fuzz (Λεωφ. Βουλιαγμένης 22, τηλ.: 2109220802, 2109224641) αναμένεται να δώσουν και στο φετινό χειμώνα λόγο(υς) για clubbing. Το πρώτο θα λειτουργήσει αρχικά μόνο Παρασκευές και Σάββατα, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα πολλά νέα events που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, όπως τα πολυαγαπημένα Kitscherella Parties που έχουν γράψει ιστορία. Το Fuzz, από την άλλη, υπόσχεται πολλά parties, παρουσιάσεις δίσκων, avant premieres ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, guest DJs, πολλά live σε συνεργασία με την εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών Άνωση, αλλά και ένα νέο, εντυπωσιακό dance club μέσα στο χώρο του, το New Generation Club της ομάδας Blend productions, που θα φιλοξενεί μεγάλα ονόματα DJs και labels του εξωτερικού.

Ένα από τα δημοφιλέστερα club restaurants του Ψυρρή, το Vanilla (Σαρρή 37, τηλ.: 210 3220647) που άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Πέμπτη, ετοιμάζει για φέτος ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με live ελληνικό rock κάθε Κυριακή από τους 15 50, χορευτικό ροκ από τον DJ Petros Floorfiller κάθε Παρασκευή και Σάββατο και electronica τις Πέμπτες. Resident στον επάνω όροφο και ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, ενώ Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται τα νέα bar theater events.

Πιο low profile, το ανακαινισμένο Braff της Πανόρμου (Δουκίσσης Πλακεντίας 122 & Πανόρμου, Αμπελόκηποι, τηλ.: 6977367047) που έγινε πέρυσι talk of the town, ετοιμάζει indie parties με τους Fresh & Yellow για τα βράδια του Σαββάτου, post modern parties με τους DJs Alex και Nek για τις Παρασκευές και, βέβαια, τα εξαρετικά επιτυχημένα Mystical Reggae nights της Anna Mystic για τις Πέμπτες.

Από τα αγαπημένα μας latin στέκια, το Palenque (Φαραντάτων 41, Πλ. Αγίου Θωμά, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7752360) είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο με τους γνωστούς residents Βασίλη Σταματίου και Τάκη Ιωνά, ενώ από 1η Οκτωβρίου επιστρέφουν τα ξεσηκωτικά του live. Στις 5 Οκτωβρίου ανοίγει τις πόρτες της και άλλη μία live σκηνή, αυτή του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310) που γιορτάζει τα 30 χρόνια του με ονόματα όπως αυτά των Milo Z, Sonny Fortune, Kevin Mahogany και Hubert Sumlin.

Στα προσεχώς, το Vinilio εγκαταλείπει την εξαιρετική καλοκαιρινή του έδρα και εγκαθίσταται για άλλον ένα χειμώνα στο υπόγειο του ξενοδοχείου Miranda την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, πανέτοιμο για… every night fever, ενώ το κολωνακιώτικο Plus X (Π. Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7221558, 6949982460) που ενθουσίασε πέρυσι τους λάτρεις της –εκλιπούσας τα τελευταία χρόνια από την Αθήνα– dance σκηνής, επανέρχεται στις 3 Οκτωβρίου στο υπόγειο του παλιού Dragoste. Στα decks κάθε Πέμπτη ο CJ Jeff με τα electricity electro parties του, κάθε Παρασκευή ο DJ Akylla με Breathe Deep house nights και κάθε Σάββατο ο DJ Jojo με Beeyond mainstream nights.

Το έτερο dance στέκι –κατά πολλούς το μοναδικό αυθεντικό που είχε απομείνει στην πόλη– που μέχρι τώρα ξέραμε ως Luv, μετονομάζεται The Hall (Ερμού και Ασωμάτων 1, Θησείο, τηλ.: 210 3224553) και κάνει opening party το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου με τον Ali Dubfire των Deep Dish στα decks. Στο ετήσιο πρόγραμμα του club παραμένουν τα άκρως επιτυχημένα sex parties που έκλεψαν πέρυσι την παράσταση, ενώ προστίθενται R’n’B και hip hop nights.

Έδρα αλλάζει το Fetisch, που φιλοξενούταν μέχρι πέρυσι στο πατάρι του Envy, και το οποίο θα κάνει opening στις αρχές Οκτωβρίου με top dj’s & live acts της διεθνούς και εγχώριας ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής σκηνής. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Μεγάλο comeback αυτό του Χοροστάσιο Club, υπό το όνομα Χοροστάσιο Residence, στην παλιά του έδρα στον πεζόδρομο της Σκουλενίου, εκεί που τώρα βρίσκεται το Switch, ριζικά ανακαινισμένο με cosy feeling, alternative pop ακούσματα, 80s και 90s επιρροές, αλλά και πολλά events, προβολές ταινιών και εκθέσεις.

Αρχές Οκτωβρίου –στις 5 και 4 του μηνός αντίστοιχα– επιστρέφουν στις βάσεις τους δύο ακόμη all time classic clubs, τα Mao (Πλατεία Αγ. Αναργύρων & Αγαθάρχου 3, Ψυρρή, τηλ.: 210 3317646, 210 3317649) και El Pecado (Τουρναβίτου 11 & Σαρρή, Ψυρρή, τηλ.: 210 3244049) του Ψυρρή. Στο πρώτο συνεχίζονται τα άκρως επιτυχημένα greek night parties κάθε Τετάρτη, ενώ ετοιμάζεται και ένα ολόφρεσκο R’n’B εβδομαδιαίο event, ενώ στο δεύτερο ξεχωρίζει η ριζική ανακαίνιση του χώρου και η φήμη που θέλει τις αδελφές Μαγγίρα να παρουσιάζουν εδώ ένα ξεκαρδιστικό show κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Για τις 5 Οκτωβρίου έχει προγραμματίσει το opening party του και το Earth (Αριστοφάνους 1, Ψυρρή, τηλ.: 210 3232515) με τον «βασιλιά του νέου γαλλικού freestyle» Kid Loco στα decks να παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, κομμάτια από την τελευταία του, ακυκλοφόρητη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Party Animals & Disco Biscuits” και ελεύθερη είσοδο. Μία ημέρα πριν, το team του Galea ανηφορίζει στην οδό Φιλελλήνων, για να εγκαινιάσει, για μία ακόμη σαιζόν, το επιτυχημένο Boutique με residents τους Νίκο Παπαδήμα και Δημήτρη Κίκλη σε έναν ανακαινισμένο χώρο, που προβλέπεται να φιλοξενήσει πολλά εβδομαδιαία events.

Λίγο αργότερα, στα τέλη Οκτωβρίου το πειραιώτικο Shisha μετακομίζει από την καλοκαιρινή του έδρα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη χειμερινή, στην Ακτή Κονδύλη στο λιμάνι, για έναν ακόμη oriental χειμώνα με αργιλέδες, belly dancers αλλά και mainstream ακούσματα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v