Earthdance: Ο χορός ενώνει τους λαούς του κόσμου

"Give peace a dance" είναι το κεντρικό σύνθημα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού για την Ειρήνη που φιλοδοξεί να ενώσει, μέσω ζωντανής διαδικτιακής σύνδεσης, 57 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σε ένα χορευτικό κρεσέντο για την παγκόσμια ειρήνη στις 15 Σεπτεμβρίου.
Earthdance: Ο χορός ενώνει τους λαούς του κόσμου
Ο Σεπτέμβρης πάντα επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στο κοινό των φεστιβάλ και αυτός ο Σεπτέμβρης δεν θα αποτελέσει εξαίρεση αφού φέρνει για τρίτη χρονιά το Earthdance 2007 στην Αθήνα, στην Ακτή του Ήλιου, δίπλα στη θάλασσα.

Από το ηλιοβασίλεμα μέχρι την ανατολή, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007, πάνω από 340 πόλεις σε 57 χώρες θα ενωθούν σε ένα χορευτικό κρεσέντο σε υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης. Η πεμπτουσία του Earthdance είναι ένα παγκόσμιο link στις 15 Σεπτεμβρίου (00.00 GMT) που ενώνει μέσω του internet 340 πόλεις σε 57 χώρες σε μια κοινή έκκληση για την ειρήνη.

Στην Ακτή του Ήλιου το Earthdance θα ξεκινήσει την Παρασκευή 14/09 από τις 18:00 και θα κρατήσει δύο ημέρες, με 2 stages που θα φιλοξενήσουν πάνω από 70 καλλιτέχνες. Μουσική, χορός, κι ένας υπαίθριος κινηματογράφος που θα προβάλλει αφιερώματα στη σύγχρονη ψηφιακή τέχνη. Η κάθε μέρα θα παρουσιάσει επί σκηνής ένα ξεχωριστό ύφος, δείχνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν όρια στο πού μπορεί να φτάσει η μουσική όταν οι μουσικοί απλά διασκεδάζουν.

Χαρακτηριστικά, την ίδια σκηνή θα μοιραστούν συγκροτήματα όπως οι Eleusis, Gad, Direct connection και Tang Ram. Από τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία του τριημέρου αναμένεται να είναι και οι διασκευές σε κομμάτια της διεθνούς Rap-Rock σκηνής όπως αυτά των Run-D.M.C. και Aerosmith, Puff Daddy και Led Zeppelin καθώς και Kid Rock και Metallica που ετοιμάζουν οι special guest των B2bk,Hannibal.

Από την ίδρυση του το 1996,το EarthDance, Διεθνές Φεστιβάλ χορού για την Ειρήνη, έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο συγχρονισμένο γεγονός χορού παγκοσμίως. Η μουσική βιομηχανία το χαρακτηρίζει σαν «Dance Aid» για την νέα χιλιετία ενώ ο διεθνής τύπος διαπιστώνει πως «είναι το μεγαλύτερο χορευτικό γεγονός στη γη».

Σκοπός του EarthDance για το 2007, εκτός από την ενιαία έκκληση για την ειρήνη, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το αγαθό που όλοι θεωρούμε δεδομένο κι όμως παγκοσμίως τείνει να εκλείψει. Το νερό και η έλλειψή του θα είναι η κύρια αναφορά και το θέμα της συνειδητοποιημένης προσπάθειας ενημέρωσης των επισκεπτών από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που θα συμμετάσχουν.

Το EarthDance 2007 είναι ένας τέλειος χώρος για όλους προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες, να εμπνευστούν, να εμπνεύσουν και να δώσουν νέα διάσταση στην κάθε μέρα. Αργεντινή, Αυστραλία, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Κίνα, Ουγγαρία, Ινδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Κορέα , Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ταϊβάν, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, ΗΠΑ είναι μερικές μόνο από τις χώρες που θα συμμετέχουν στο global link.

Αθήνα, Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Ακτή του Ήλιου, Στάση τραμ: Καλαμάκι
Σαντορίνη, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Beach bar, Παραλία Περίσσας
Κέρκυρα, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, περιοχή Πέλεκα
Είσοδος Ελεύθερη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v