Η original μπάντα των Blues Brothers live στην Αθήνα

Η original δεκαμελής μπάντα που "δημιούργησαν" οι John Belushi και Dan Aykroyd έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία στις 25 Ιουλίου στο Γήπεδο Softball. Λάβετε μέρος στην κλήρωση του in2life και ζήστε από κοντά το απόλυτο R'n'B party.
Η original μπάντα των Blues Brothers live στην Αθήνα
* Λάβετε μέρος στην κλήρωση του In2life και κερδίστε 10 μονές προσκλήσεις για τη συναυλία των Blues Brothers, επικοινωνώντας μαζί μας μέσω των "σχολίων" αυτού του άρθρου μέχρι την Πέμπτη, 19 Ιουλίου.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την θρυλική πλέον ταινία που στην Ελλάδα λανσαρίστηκε με την ατυχή μετάφραση "Οι ατσίδες με τα μπλε";

Οι χαρακτήρες που υποδήθηκαν ο πρόωρα χαμένος Τζο Μπελούσι και ο Νταν Ακρόυντ άφησαν εποχή- όπως και το υπέροχο soundrack της ταινίας με Aretha Franklin, James Brown, Ray Charles, John Lee Hooker και πολλούς πολλούς άλλους. Οι διάσημοι ηθοποιοί εν έτει 1978 δημιούργησαν την ομώνυμη μπάντα σαν μέρος μουσικής παράστασης της επιτυχημένης σειράς Saturday Night Live. Και η ιστορία ξεκίνησε.  
   
Εκτοτε οι απόπειρες μίμησης της μουσικής εκείνης επιτυχίας δεν ήταν λίγες- αν και πάντα με πενιχρά αποτελέσματα. Φωτεινή εξαίρεση, απευθυνόμενη στους αυθεντικούς λάτρεις της συγκεκριμένης μουσικής, η προαναφερθείσα αυθεντική μπάντα, που όμως δεν έχουμε συχνά την αυκαιρία να παρακολουθούμε.            

Φέτος, οι Blues Brothers επιστρέφουν
. Μία ακόμα εμφάνιση της εκρηκτικής μπάντας από την Νέα Υόρκη, είναι προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου στην Αθήνα, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους για το 2007.

H μουσική τους βασίζεται στο R&B, την blues και την soul με στοιχεία rock, jazz και country και τα μέλη τους είναι μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς, εξάλλου έχουν συνεργασθεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως Booker T, Otis Redding, Eric Clapton, Dr.Joην, Wilson Pickett και πολλούς blues legends.

Το 2004, το Musical Blues Brothers 2000 έκανε πρεμιέρα στο Chicago. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική μπάντα που για την εμφάνιση τους στο ονομαστό θέατρο Olympia του Παρισιού, ξηλώθηκαν οι καρέκλες.

Oι Blues Brothers συνεχίζουν να είναι ένας μουσικός θρύλος, με χιλιάδες fans σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες όντας ένα φαινόμενο που δεν θα πεθάνει ποτέ. Στην δεκαμελή μπάντα των The Blues Brothers Band είναι ακόμα τα original μέλη που είχαν διαλέξει οι John Belushi και Dan Aykroyd για την δημιουργία της ultimate rhythm and blues band: Steve "The Colonel" Cropper – Guitar, Lou "Blue Lou" Marini – Sax, "Smokin" John Tropea – Guitar, Eric "The Red" Udel – Bass. Επίσης ο Rob "Honeydripper" Paparozzi – Vocals and Harmonica και στα φωνητικά ο Eddie "Knock on Wood" Floyd.

Ο Eddie Floyd είναι ένας από τους μεγαλύτερους Soul / R & B τραγουδιστές και συνθέτες, από την εποχή της θρυλικής Stax μέχρι σήμερα. Με συνεργασίες με Sam and Dave, Booker T , Carla Thomas, Steve Cropper, Wilson Pickett, Otis Redding κλπ. Με δεκάδες επιτυχίες στα Billboards Top 100, μεταξύ άλλων και το “Knock On Wood” που έχει διασκευαστεί από δεκάδες καλλιτέχνες.

Οι The John Tropea Band, από τους σημαντικότερους κιθαρίστες, συνθέτες και παραγωγούς, ανοίγουν τη συναυλία των Blues Brothers, με R’N’B, Funk και Jazz standards και original συνθέσεις.

Ο John Tropea έχει παίξει με Eric Clapton, Dr.John, Alice Cooper,James Brown, Roberta Flack, Aretha Franklin ακόμα και με τον Frank Sinatra, όντας ένας από τους πιο πολυσυζητημένους session μουσικούς. Έχει κυκλοφορήσει 9 albums, και κάνει συνεχώς περιοδείες σε όλον τον κόσμο είτε με την μπάντα του είτε σαν session μουσικός με διάφορους καλλιτέχνες.

Η εμφάνιση του John Tropea και της μπάντας του, σαν support στην εκδήλωση, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα προετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την υποδοχή της best party band των Original Blues Brothers Band.

Χώρος: Γήπεδο Softball - Ολυμπιακά Ακίνητα

Πρόσβαση και parking: Η πρόσβαση στο χώρο είναι πολύ εύκολη, είτε με αυτοκίνητο είτε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (τραμ, λεωφορεία). Δύο λεωφόροι, η παραλιακή Λ. Ποσειδώνος και η Λ. Αλίμου (μέσω της Λ. Βουλιαγμένης) οδηγούν άνετα και γρήγορα ως εκεί, ενώ, για όσους επιλέξουν το τραμ, η παραλιακή βόλτα θα είναι απολαυστική. Όσοι πάλι προτιμήσουν να έρθουν με το αυτοκίνητό τους θα χαρούν να αντικρύσουν έναν πραγματικά τεράστιο χώρο για παρκάρισμα, κατάλληλο για πάνω από 3.000 αυτοκίνητα.

Τα εισιτήρια προπωλούνται στην τιμή των 36 ευρώ σε όλα τα δισκοπωλεία Metropolis, στο Ticket House, το Ticket Point, το δίκτυο καταστημάτων ACS, τα βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης και μέσω διαδικτύου στα i-ticket και ticketquest και στην είσοδο προς 40 ευρώ.

* Λάβετε μέρος στην κλήρωση του In2life και κερδίστε 10 μονές προσκλήσεις για τη συναυλία των Blues Brothers, επικοινωνώντας μαζί μας μέσω των "σχολίων" αυτού του άρθρου μέχρι την Πέμπτη, 19 Ιουλίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v