Yamato: Drums με κοινωνικό μήνυμα στο Λυκαβηττό

Πενήντα τύμπανα φέρνουν στη σκηνή του Λυκαβηττού στις 15 και 16 Ιουνίου οι Ιάπωνες Yamato για να παρουσιάσουν, σε συνεργασία με την ομάδα κρουστών του κέντρου απεξάρτησης ”Ιθάκη”, ένα φαντασμαγορικό show, υπό τον τίτλο Heartbeat. Η παράσταση στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
Yamato: Drums με κοινωνικό μήνυμα στο Λυκαβηττό

Την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο οι καρδιές στο Λυκαβηττό θα ενωθούν και ο χτύπος τους θα ακουστεί όσο πιο δυνατά και μακριά γίνεται για να δώσει ένα μήνυμα απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Τα ναρκωτικά. Και είναι η Τέχνη που θέλει και μπορεί να δώσει αυτό το ηχηρό μήνυμα.

Πιστεύω πως η τέχνη μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιου. Μια ζωγραφιά, ένα μουσικό κομμάτι, μια παράσταση μπορούν να αγγίξουν την καρδιά κάποιου η περισσότερο να έχουν μια θετική επιρροή στον τρόπο που κανείς αντιλαμβάνεται την ίδια τη ζωή” δηλώνει ο Masa Ogawa, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των YAMATO, εκφράζοντας την άποψή του για τον κοινωνικό σκοπό των παραστάσεων.

Η σκηνή του Λυκαβηττού θα φιλοξενήσει την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή που θα ”μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά” αλλά και μια ιδιαίτερα ανθρώπινη σύμπραξη.

Με τη καινούρια παραγωγή τους που φέρει τον τίτλο Shin On (Heartbeat η καρδιοχτύπι στα ελληνικά) οι Yamato, η παγκοσμίως γνωστή ομάδα Ιαπώνων τυμπανιστών, η οποία αποτελείται από πέντε γυναίκες και πέντε άντρες κρουστούς και έχει ήδη στο ενεργητικό της 900 παραστάσεις σε 52 χώρες, θα φέρουν στη σκηνή του Θεάτρου Λυκαβηττού πενήντα τύμπανα που ποικίλλουν σε μέγεθος και βάρος και υπόσχονται ένα φαντασμαγορικό σόου. Ένα σόου που δεν θα περιγράφει μόνο την τέχνη των τυμπάνων αλλά θα παρουσιάσει και την Ιαπωνική κουλτούρα μέσα από μια σύγχρονη μουσική ματιά προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό θέαμα.

”Δεν είναι μόνο ένα σόου με ντραμς…” εξηγεί ο Masa Ogawa για να συνεχίσει ”…γράφω νέα τραγούδια για παραδοσιακά όργανα και συνδυάζω το παραδοσιακό στυλ των ντραμς με νεωτεριστικές τεχνικές όπως φωτισμούς, χορογραφίες καθώς και πολλά στιγμιότυπα που περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή του κόσμου”.

Για το όνομα που ο ίδιος έδωσε στην παράστασή του ο Masa Ogawa πιστεύει πως ” …ο τρόπος που χτυπάς τα ντραμς συνδέεται άμεσα με το ρυθμό της καρδιάς, το ρυθμό της ζωής. Το σόου μας κάποιες στιγμές είναι πολύ έντονο κάποιες άλλες είναι απαλό και αρκετά συναισθηματικό…”.

Όλα όμως είναι εξίσου έτοιμα και για την ιδιαίτερη σύμπραξη επί σκηνής των Ιαπώνων τυμπανιστών Yamato με την Ομάδα Κρουστών της Θεραπευτικής Κοινότητας Ιθάκη. Μια σύμπραξη που θέλει να δώσει το μήνυμα της αισιοδοξίας, των στόχων, των ιδανικών, της πειθαρχίας, των ονείρων, της λαχτάρας και του πάθους για τη ζωή.

”Στην ”Ιθάκη”, με το συγκρότημα κρουστών έμαθα πως όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και να παίξω με τους Υamato. Τώρα ξέρω πως μπορώ νά ΄μαι μπροστά στο όνειρο. Η ανάδυση από το τίποτα στο πολύ είναι... πολύ”.

Αυτά είναι τα λόγια του 26χρονου Χρήστου πρώην τοξικομανή και μέλος εδώ και έξι μήνες της θεραπευτικής κοινότητας ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Μουσικός παλιότερα, έπαιζε τύμπανα και συνέθετε στο αρμόνιο κομμάτια για μικρές μπάντες. Σήμερα, μετά από την περιπέτειά του, είναι ένας από τους συνολικά 16 κρουστούς της ΙΘΑΚΗΣ και δηλώνει ενθουσιασμένος με τις ”προοπτικές” του συγκροτήματος αλλά- κυρίως- με τη διαδικασία, τις πρόβες, την προετοιμασία τους για τη μεγάλη σύμπραξη.

Η διαδικασία της συνύπαρξης και της συν-έκφρασης, η συνεργασία, η αίσθηση δημιουργικότητας αλλά κυρίως το δικαίωμα στο όνειρο έχει γεμίσει χαρά και αισιοδοξία το συγκρότημα που ετοιμάζεται με τα δικά του ”κρουστά” ήτοι ντενεκέδες, σκούπες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα να ανέβει στη σκηνή του Λυκαβηττού και να συμπράξει με τους εντυπωσιακούς Yamato χτυπώντας τα κρουστά τους και φωνάζοντας δυνατά ”Ο ρυθμός, η ένταση, η μουσική είναι ζωή. Η ζωή είναι η καλύτερη πρέζα”.

Δημιουργία και συνύπαρξη, ένταση και ρυθμός, όνειρα και πάθος για τη ζωή. Η διάσημη ομάδα τυμπανιστών Yamato σε ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα. Η Ομάδα Κρουστών της Θεραπευτικής Κοινότητας Ιθάκη σε μια ελπιδοφόρα σύμπραξη. Και η καρδιά να χτυπά στους παλμούς της ζωής.

Προπώληση Εισιτηρίων:

* Αθήνα - Θέατρο Λυκαβηττού, Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Ιουνίου

• Ταμείο Φεστιβάλ Αθηνών – Πανεπιστημίου 39 – Τηλ: 210 9282 900

• Δισκοπωλεία Virgin Megastores

• Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 7234 567

Τιμές εισιτηρίων: 50€, 40€, 30€ και 20€ το φοιτητικό

Πληροφορίες: 210 7258 510

* Πάτρα - Αρχαίο Ωδείο, Δευτέρα 18 Ιουνίου, Πληροφορίες: 2610 270512

* Θεσσαλονίκη - Θέατρο Γης, Τετάρτη 20 Ιουνίου, Ταμείο Πλατείας Αριστοτέλους, Τηλ: 2310 271116

Τιμές εισιτηρίων: 30€ και 20€ το φοιτητικό

Πληροφορίες: 2310 271116

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v