Το αθηναϊκό nightlife... πάει παραλία

Οι... ”μόνιμοι κάτοικοι” της παραλιακής ζώνης της Αθήνας, αλλά και ορισμένοι newcomers, φόρεσαν τα καλά τους, έκλεισαν resident DJs, ανακοίνωσαν εβδομαδιαία πάρτι και events και πήραν τις θέσεις τους για μια ιδιαίτερα καυτή καλοκαιρινή σαιζόν. Πάρτε μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Το αθηναϊκό nightlife... πάει παραλία

Από νωρίς άρχισε φέτος να μετρά αφίξεις η παραλιακή club scene, εν μέρει λόγω του πρώιμου Πάσχα, εν μέρει λόγω του… ανύπαρκτου χειμώνα. Ήδη από το βράδυ της Ανάστασης τέσσερις εκ των μόνιμων κατοίκων δήλωσαν το παρόν και, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για χειμώνα στην καρδιά της άνοιξης, συνέχισαν ακάθεκτοι να προλογίζουν το καλοκαιρινό night fever, που προβλέπεται ιδιαίτερα θερμό.

Ανακαινισμένοι χώροι, όλοι ανεξαιρέτως με πολύ ιδιαίτερα prive sections, λίγες –αλλά καλές– μεταγραφές, έμφαση στα mainstream ακούσματα και τους γνωστούς DJs, αλλά και πολλά dance, R’n’B και ελληνικά εβδομαδιαία πάρτι είναι τα βασικά στοιχεία του φετινού σκηνικού.

Για να ξεκινήσουμε από τα… γνωστά –σε περίπτωση που τα έχετε ξεχάσει– το Galea (Λ. Καραμανλή 4, Α’ πλαζ ΕΟΤ Βούλας, τηλ.: 210 8944990) επέστρεψε φέτος πρώτο στο καλοκαιρινό του στέκι, στο χώρο του Ειρηνικού. Ανακαινισμένο από τον διακοσμητή Δημήτρη Οικονόμου και με resident DJs τους Νίκο Σαλπαδήμα και Δημήτρη Κίκλη, υπόσχεται να συνεχίσει για τέταρτη χρονιά την ένδοξη ιστορία του.

Το δημοφιλές Bo (Λ. Καραμανλή 14, Βούλα, τηλ.: 210 8959645) επέστρεψε με το παλιό του όνομα, υπό τη διεύθυνση του Gazarte team, κάνοντας μία αξιοπρόσεκτη στροφή προς το mainstream, ενώ προγραμματίζει ελληνικά και ξένα live κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Για δεύτερη χρονιά άνοιξε τις πόρτες του στην παραλία του Αγίου Κοσμά το Reina Summer (Λ. Ποσειδώνος (εντός ΕΑΚΝ), Άγ. Κοσμάς, τηλ.: 210 9851182, 6973700750) μετά την περσινή του επιτυχία. Ανακαινισμένο, με πολλά μπαρόκ στοιχεία στο σκηνικό, resident τους Φίλιππο Τουρλουμούση και Χρήστο Φούκα και πολλά προγραμματισμένα πάρτι. Ανοίξτε ατζέντες και σημειώστε: κάθε Τρίτη Candy Bar night, Τετάρτη dance party με τον DJ Mikele, Πέμπτη R’n’B πάρτι και Κυριακή ελληνική βραδιά.

Θετικότατη εντύπωση έκανε ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του το πρώτο φετινό new entry, που ακούει στο όνομα Babae (Λ. Ποσειδώνος 88, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8941620) και εδρεύει στο ριζικά ανακαινισμένο χώρο του Balux. Με funky, νεανικό ντεκόρ, κοσμοπολίτικο αέρα, εξαιρετικά κοκτέιλ σαμπάνιας και resident τον DJ Haton του Rock ’n’ Roll, διεκδικεί το θρόνο του απόλυτου καλοκαιρινού hot spot. Όσο για events; Ο Νίκος NiVo Βουρλιώτης αναλαμβάνει τα decks για ένα ”The Game” R’n’B party κάθε Τετάρτη και οι Onirama, από το χειμερινό Baraonda, τραγουδούν live ελληνικά χιτ κάθε Κυριακή από τις 21.00.

Κλασσικό και αγαπημένο, το Mao Summer (Διαδόχου Παύλου, παραλία Γλυφάδας, τηλ.: 210 8944048) μετράει ήδη δύο εβδομάδες στην καλοκαιρινή του έδρα, γύρω από την πισίνα του πάλαι ποτέ Cataralla. Ριζικά ανακαινισμένο από τον interior designer Μάρκο Λύκαρη, με resident DJs τους Γιώργο Καρακωνσταντόγλου και Ηλία Μαλλιάρα να εναλλάσσουν τα mainstream ακούσματα με r’n’b, disco και ελληνικά, αλλά και πολλά εβδομαδιαία events χρίζεται το αντιπροσωπευτικότερο mainstream club της παραλιακής ζώνης.

Η ατζέντα του περιλαμβάνει Greek parties με την παραγωγό του Orange FM Άντζελα Παντελή και πολλούς guests - Αντύπα, Λευτέρη Πανταζή, Νίκο Κουρκούλη, Κέλλυ Κελεκίδου, Χρύσπα, Onirama– κάθε Τετάρτη, απογευματινό πάρτι στην πισίνα κάθε Κυριακή και hip-hop, streetsoul και funky μουσικές δια χειρός Sparky T. κάθε Πέμπτη. Τέλος, αυτό το καλοκαίρι το Mao επιφυλάσσει μεγάλα events με μετακλήσεις καταξιωμένων DJs του εξωτερικού. Ονόματα και ημερομηνίες αναμένονται σύντομα.

Εντυπωσιακά ανακαινισμένο και το Envy Mediterraneo (Πλαζ Αγίου Κοσμά, Ελληνικό, τηλ.: 210 9852994-5, 6937396616) με cozy καναπέδες ακριβώς μπροστά στη θάλασσα και modern art ντεκόρ. Στα decks συναντάμε και πάλι τους Τάκη Χατζάκη και Λευτέρη Ξενάκη, ενώ τα πάρτι περιλαμβάνουν R’n’B κάθε Τετάρτη και greek night με λουλουδοπόλεμο και σπάσιμο πιάτων κάθε Πέμπτη.

Ακριβώς δίπλα, το Dekko (Πλαζ Αγ. Κοσμά, Ελληνικό, τηλ.: 210 3630145, 6937175551) κινείται επίσης σε mainstream ρυθμούς, αλλά επιμένει ελληνικά κάθε Πέμπτη. Τις Κυριακές τα decks αναλαμβάνει ο DJ Viton, για dance parties μέχρι πρωίας. Extra bonus η εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Ένα ακόμη κλασσικό hot spot, το Ακρωτήρι (Βασ. Γεωργίου Β’ 5, Άγιος Κοσμάς, τηλ.: 210 9859147-9) έκανε το opening party του την περασμένη εβδομάδα. Με resident DJs τους Γιάννη Λάχανο και Θεόδωρο Αποστολόπουλο, και τα r’n’B parties της ομάδας Magna που άφησαν εποχή να συνεχίζονται ακάθεκτα κάθε Τετάρτη, υπόσχεται να δικαιώσει για μία ακόμη χρονιά τη φήμη του.

Η φετινή έκπληξη συναντάται στην αρχή της παραλιακής –για την ακρίβεια, στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Το επιτυχημένο oriental club Shisha (Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου 10, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, τηλ.: 210 4834190) μετακομίζει εδώ από το λιμάνι του Πειραιά και κάνει τη διαφορά, με το ανατολίτικο στοιχείο να έχει την τιμητική του, τόσο στο ντεκόρ όσο και στη μουσική –χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κονσόλα δεν τιμά δεόντως τους mainstream, house και ελληνικούς ήχους.

Το καλύτερο, βέβαια, το κρατήσαμε για το τέλος. Μετά την περσινή του επιτυχία, που έκανε τη μισή Αθήνα να σχηματίζει ουρές στα σκαλάκια του Riba’s όσο η άλλη μισή χόρευε μέσα το YMCA, το Vinilio (τηλ.: 210 9681056, 210 9655555) επιστρέφει την 1η Ιουνίου στην καλοκαιρινή του έδρα, στη Βάρκιζα. Saturday night fever, κανείς;

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v