Πάσχα στην Αθήνα: Οδηγός επιβίωσης

Αν ανήκετε στην ”άτυχη” μειοψηφία που θα περάσει το Πάσχα εντός τειχών και μελαγχολείτε μόνο που το σκέφτεστε, καιρός να αναθεωρήσετε. Η Αθήνα αυτές τις μέρες είναι άδεια, γοητευτική και γεμάτη επιλογές. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές.
Πάσχα στην Αθήνα: Οδηγός επιβίωσης

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί η πλειονότητα των Αθηναίων δηλώνει ότι μισεί την Αθήνα. Συνήθως καταλήγω ότι φταίει η πολυκοσμία. Ή το γεγονός πως η εν λόγω πλειονότητα δεν έχει ζήσει στην επαρχία περισσότερο από ένα μήνα.

Διότι σαφέστατα, όταν ξεκινάς νωρίς το πρωί να πας στο γραφείο ”παρέα” με μερικές χιλιάδες κόσμου, που ακολουθούν την ίδια διαδρομή και εποφθαλμιούν την ίδια θέση πάρκινγκ με εσένα, τότε η ερημιά της επαρχίας σου φαίνεται γαλήνη, το κουτσομπολιό ανθρώπινη επικοινωνία και τα κιτς υπαίθρια γλέντια αναβίωση των παραδόσεων.

Αν ανήκετε στην προαναφερθείσα πλειονότητα και ταυτόχρονα βιώνετε το πλήγμα του σύμπαντος που συνωμότησε εναντίον σας ώστε να περάσετε το φετινό Πάσχα στο κλεινόν άστυ, σας έχουμε καλά νέα. Η Αθήνα αυτές τις μέρες είναι άδεια, πανέμορφη και γεμάτη επιλογές.

Αφήστε, λοιπόν, τους υπόλοιπους να οδηγούν επτά ώρες μέχρι το χωριό, να παρακολουθούν live το χαριτωμένο έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού και να περνούν τα βράδια με κρασί σε σπίτια ή ταβερνάκια, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις και οργανώστε ένα αξέχαστο τριήμερο σε μια πόλη που δε θα αναγνωρίζετε –όσο κι αν, αμυδρώς, κάτι θα σας θυμίζει.

Ξεκινώντας από τις –άκρως απαραίτητες, αυτές τις ημέρες– γαστριμαργικές απολαύσεις, όλα σχεδόν τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης έχουν ετοιμάσει ειδικά gourmet μενού για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και την Κυριακή του Πάσχα.

Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε τα μενού του Grande Bretagne, όπου το βράδυ της Ανάστασης θα δοκιμάσετε, μεταξύ άλλων, μαριναρισμένο σολομό με σέλινο και ντρέσινγκ από άνηθο, παραδοσιακή μαγειρίτσα και αρνί ψητό στο φούρνο με Ιταλικά μυρωδικά, σφολιάτες με γλυκό αρακά και σος από θυμάρι, στο Roof Garden, προς 85 ευρώ το άτομο, ενώ την Κυριακή σας περιμένουν menu a la carte και μπουφές με επιλογές όπως κοκορέτσι με πατάτες φούρνου και σος δεντρολίβανου και φιλέτο σολομού σε σος από λευκό κρασί και ταλιατέλες λαχανικών, στην τιμή των 75 ευρώ. Το ξενοδοχείο προσφέρει, επίσης, ειδικά πακέτα διαμονής για τις ημέρες του Πάσχα, σε τιμές που ξεκινούν από 248 ευρώ.

Ειδικό μενού για το βράδυ της Ανάστασης, με μαγειρίτσα και πλούσιο μπουφέ, έχει ετοιμάσει και το Intercontinental, από όπου θα έχετε κατά πάσα πιθανότητα περάσει και την προηγούμενη μέρα, για να δοκιμάσετε τις εκατό γλυκές και αλμυρές γεύσεις του σαρακοστιανού μεσημεριανού μπουφέ. Όσο για την Κυριακή του Πάσχα; Παραδοσιακό ψήσιμο με ζωντανή μουσική και χορό και άφθονο δωρεάν κρασί. Για κρατήσεις, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 9206000.

Αναστάσιμο δείπνο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και στο εξαιρετικό La Terrasse, του ξενοδοχείου Pentelikon, στην τιμή των 80 ευρώ το άτομο, ενώ την Κυριακή του Πάσχα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του γεύματος στο ξενοδοχείο (85 ευρώ κατ’ άτομο) ή του πλούσιου μπουφέ με ορχήστρα, χορό, κλόουν και διασκεδαστές στο Κτήμα Πεντελικόν (80 ευρώ ενήλικες, 40 ευρώ παιδιά κάτω των 12 ετών). Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210 6230650-6.

Πασχαλινό πακέτο διαμονής, που θα σας δώσει την αίσθηση της απόδρασης χωρίς να χρειαστεί να κολλήσετε για ώρες στην κίνηση, προσφέρει και το Astir Palace στη Βουλιαγμένη. Οι τιμές για τα deluxe δίκλινα δωμάτια με θέα στη θάλασσα ξεκινούν από 180 ευρώ, ενώ το αναστάσιμο δείπνο και ο μπουφές της Κυριακής θα σας κοστίσουν 65 και 98 ευρώ κατ’ άτομο αντίστοιχα. Για κρατήσεις, καλέστε το 210 8901765-6.

Εκτός, όμως, από τις γαστριμαργικές αναζητήσεις, το Πάσχα είναι, για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, άρρηκτα συνδεδεμένο και με ένα άλλο… χαρμόσυνο γεγονός. Τα openings των πρώτων παραλιακών clubs που σηματοδοτούν την έλευση της καλοκαιρινής περιόδου. Και μπορεί φέτος το Πάσχα να έρχεται νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως, τα αθηναϊκά έθιμα όμως δεν εγκαταλείπονται.

Έτσι, τέσσερα αγαπημένα clubs θα δώσουν το παρόν στην παραλιακή ζώνη αμέσως μετά την Ανάσταση. Συγκεκριμένα, το Galea κατέφθασε πρώτο, την περασμένη Πέμπτη, ανακαινισμένο από το διακοσμητή Δημήτρη Οικονόμου, στον χώρο του Ειρηνικού, στη Γλυφάδα, όπου στεγάζεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγουν τις πόρτες τους τα Babae, στη θέση του Balux, που ήδη έχει ανακοινώσει πολλά εβδομαδιαία πάρτι –ξεχωρίζουν τα R’n’ B του Νίκου Βουρλιώτη και τα electro του CJ Jeff–, Bo, που φέτος επιστρέφει με το παλιό του όνομα, και Reina, στο χώρο του Γαλάζιο, στο Ελληνικό.

Πάρτι αμέσως μετά την Ανάσταση διοργανώνει το Motel (Ρήγα Παλαμήδου 9 και Σαρρή 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3238970) με οικοδεσπότες τον DJ Dimpap, την ομάδα Spirit of Love και special guest από τη Νέα Υόρκη τον house DJ και παραγωγό Filsonik. Οι πόρτες του club ανοίγουν λίγο μετά τη 1, ενώ η είσοδος κοστίζει 20 ευρώ με ποτό.

Την ίδια ημέρα και ώρα, το ”κάτω” Club 22 (Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής 3, τηλ.: 210 9222244, 6976333372) σας περιμένει για ένα Greek night πάρτι μέχρι το πρωί, με τους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού John Greek.

Αν έχετε διάθεση για πιο ”καθαρόαιμο” clubbing, στα decks του Luv (Ερμού και Ασωμάτων, τηλ.: 210 3224553) το βράδυ του Σαββάτου θα βρίσκεται ο Mikee, ενώ την Κυριακή του Πάσχα τη σκυτάλη παίρνουν οι Nick-H και DJ Lik.

Σε περισσότερο… αντισυμβατικούς ρυθμούς κινείται το Decadence (Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας 2, Λόφος Στρέφη, τηλ.: 210 8827045) που διοργανώνει τέσσερα συνεχόμενα πάρτι, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα. Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Παρασκευή οι Μάκης Παπασημακόπουλος και Manwolf Louie αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στην dark side of the indies, από τα 80s μέχρι σήμερα, το βράδυ της Ανάστασης διοργανώνεται αφιέρωμα στους Abba, την pop των 80s και το rock ’n’ roll των 50s και 60s, ενώ την Κυριακή… ”we’re gonna rock and roll all nhite”, με το αφιέρωμα στον Elvis και τη Merylin.

Ανοικτό όλες τις ημέρες του Πάσχα, πλην της Μεγάλης Παρασκευής, θα παραμείνει το Vinilio (Λεωφ. Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9681056) για να μας βοηθήσει να θυμηθούμε –όχι ότι τα ξεχάσαμε ποτέ– τα all time classic boogie nights με μουσικές 60s, 70s και 80s.

Κάνοντας μια βόλτα στην περιοχή του Ψυρρή, ανοικτό θα βρείτε το άρτι αφιχθέν Banana Moon (Αριστοφάνους και Κατσικογιάννη 1, τηλ.: 210 3411513), καθώς και τα Mao (Αγ. Αναργύρων & Αγαθάρχου 3, τηλ.: 210 3317649), Envy (Αγ. Ελεούσης 3, Ψυρρή, 2103317801-2) και Candy Bar (Αριστοφάνους 11 & Κατσικογιάννη, τηλ.: 210 3317105) –το τελευταίο μόνο το Μεγάλο Σάββατο.

Αν έχετε διάθεση για latin, επισκεφθείτε το Palenque (Φαραντάτων 41, Γουδί, τηλ.: 210 7752360), όπου από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο διοργανώνεται latin fiesta, με DJs τους Μιλτιάδη και Τάκη Ιωνά.

Ανοικτά θα παραμείνουν από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή του Πάσχα τα Barouge (Ανδρονίκου 4 & Τζαφέρι, Γκάζι, τηλ.: 210 3424994) και Guzel (Λ. Κηφισίας 280, Σίδερα Χαλανδρίου, τηλ.: 210 6800101) ενώ το Bocca (Πανεπιστημίου 10 (στοά Ζολώτα), τηλ.: 210 3638201) θα είναι ανοικτό την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v