Μαρινέλλα-Ρέμος: Εως τον Απρίλιο στην ”Αρένα”

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού και ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες, θα εμφανιστούν για έναν ακόμα μήνα στο Αθηνών Αρένα. Η Μαρινέλλα και ο Αντώνης Ρέμος, μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη σεζόν, θα κατεβάσουν αυλαία την 1η Απριλίου. Εμείς τους επισκεφτήκαμε και συμφωνήσαμε με το γνωστό άσμα, ”τα λόγια είναι περιττά”.
Μαρινέλλα-Ρέμος: Εως τον Απρίλιο στην ”Αρένα”

Στο in2life, όπως πολλοί θα έχετε παρατηρήσει, αποφεύγουμε να αναφερόμαστε σε θέματα σχετικά με τις νυχτερινές λαϊκές πίστες και τα μπουζούκια.

Η επιτυχία, ωστόσο, που σημείωσε φέτος το πρόγραμμα της νυχτερινής πίστας Αθηνών Αρένα, μας προκάλεσε το ενδιαφέρον και μας μαγνήτισε να το επισκεφτούμε και εμείς. Θαυμάζοντας την 50ετή πορεία της σπουδαίας αοιδού και εκτιμώντας την ανοδικότατη πορεία του νέου λαϊκού καλλιτέχνη, αποφασίσαμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμασοι την ζωντανή και επί σκηνής απόδοση του πολυσυζητημένου ντουέτου, Μαρινέλλα-Ρέμος.

Η έκπληξη αρχικά ήρθε από το μέγεθος και την πολυτέλεια του Αθηνών Αρένα. Πρόκειται έναν από τους σημαντικότερους χώρους ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα, δομημένο σαν music hall που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά του εξωτερικού, με τρεις σειρές από αμφιθεατρικά μπαλκόνια και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει εκατοντάδες κόσμου.

Η δεύτερη έκπληξη, ήταν η έναρξη του προγράμματος, κατά τις 11, με τη Μαρινέλλα και τον Αντώνη Ρέμο να τραγουδούν σε ντουέτο, ενώ η μουσική ενορχήστρωση, με το πιάνο και τα βιολιά, θυμίζει κλασσική παράσταση. Τα λόγια είναι περιττά. Αυτή η τόσο δυνατή, αν και σύντομη, ”πρώτη πράξη” μας προϊδεάζει για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Τρίτη έκπληξη. Δέκα νέα, όμορφα, ταλαντούχα παιδιά που αποδίδουν το ίδιο καλά στο χορό και στο τραγούδι, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Κάποιοι από αυτούς περισσότερο και κάποιοι λιγότερο γνωστοί, μας εντυπωσίασαν με την αρμονικότητά τους, τα ”ανεβαστικά” τραγούδια τους αλλά και τα ντουέτα τους, έπειτα, με τους δύο πρωταγωνιστές. Μας χαροποίησε, δε, ιδιαίτερα ότι στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται τα πληκτικά, μεμονωμένα χορευτικά που συνηθίζαμε να βλέπουμε στις πίστες στο παρελθόν.

Το πρόγραμμα κυλάει τόσο ευχάριστα και πρωτότυπα που το ενδιαφέρον μας παραμένει αστείρευτο και το βλέμμα μας δε λέει να ξεκολλήσει από την σκηνή. Η σπουδαία Μαρινέλλα ερμηνεύει, στο μεγαλύτερο μέρος, τις παλαιότερες επιτυχίες της, που γνωρίζουν να σιγοτραγουδούν ακόμα και οι πλέον νεαροί πελάτες. Οι φωνητικές της δυνατότητες δείχνουν να μην έχουν τέλος, ενώ οι χορευτικές της κινήσεις παραμένουν δραματικές και φέρνουν στο νου στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Αλλά και ο Αντώνης Ρέμος αποδεικνύεται αντάξιος παρτενέρ. Στέκεται δίπλα της, φωνητικά και ερμηνευτικά, με αξιοπρέπεια και τη συνοδεύει επαρκώς τόσο στα τραγουδιστικά, όσο και στα χορευτικά τους ντουέτα.

Το δικό του κομμάτι στην πίστα διαρκεί λίγο παραπάνω και περιλαμβάνει τις γνωστότερες παλιές και νέες του επιτυχίες. Οι μουσικές εναλλαγές είναι συνεχείς, από μπαλάντα, σε ζεμπέκικο και μετά πάλι σε πόπ ήχους, και προκαλούν το κοινό που ξεσηκώνεται όλο και περισσότερο.

Από το πρόγραμμα απουσιάζουν τα εκθαμβωτικά οπτικά εφέ και τα εξεζητημένα σκηνικά και κοστούμια. Θα ήταν άλλωστε και αυτά περιττά. Αρκεί η εμφάνιση του μαέστρου Γιώργου Θεοφάνους στα μέσα του προγράμματος, πάνω σε ένα στρογγυλό μπαλκόνι από θολό γυαλί, που παραπέμπει στο φεγγάρι, με τη σκιά του να παίζει αρμόνιο, ενώ αργότερα κατεβαίνει στην πίστα και συνοδεύει τη Μαρινέλλα και το Ρέμο στα τραγούδια τους.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τους δύο καλλιτέχνες μέχρι τέλους. Η Μαρινέλλα αποτελεί φαινόμενο ερμηνείας και κινήσεων. Η παρουσία της γεμίζει την πίστα, η φωνή της φτάνει σε κάθε γωνία του μαγαζιού και η θεατρικότητα με την οποία συμπληρώνει το κάθε τραγούδι προκαλεί δέος.

Και ενώ τα αναλογιζόμασταν όλα αυτά, συνειδητοποιήσαμε πως δεν είναι αρκετό να δει κανείς, ένα τέτοιο πρόγραμμα, μία μόνο φορά για να το απολαύσει. Έτσι, είτε το πιστεύετε ή όχι, την επόμενη εβδομάδα ήμασταν πάλι εκεί!

Αθηνών Αρένα: Πειραιώς 166, Γκάζι. Τηλ. 210 34 71 111

Ανοικτά: Πέμπτη-Κυριακή

Τιμές: Φιάλη 180 ευρώ και 195 ευρώ (κομπλέ). Κρασί (ανά 2 άτομα)100 ευρώ, μενού από 55 ευρώ (με μισό μπουκάλι κρασί). Είσοδος (με ποτό)15 ευρώ και 20 ευρώ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Λήξη προγράμματος: Κυριακή 1η Απριλίου.

Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v