Αγ. Βαλεντίνος: 17 tips για εορτάζοντες και... μη

Ρομαντικά δείπνα υπό το φως των κεριών, spa για δύο, live jazz, βόλτες με λιμουζίνα, πάρτι και... αντι-πάρτι μέχρι πρωίας είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις μας για να γιορτάσετε ή να... αντιδράσετε στις 14 Φεβρουαρίου.
Αγ. Βαλεντίνος: 17 tips για εορτάζοντες και... μη

Οι ρομαντικότεροι τη βλέπουν ως μία ακόμη αφορμή να (απο)δείξουν την αγάπη τους, οι κατά τι κυνικοί την απορρίπτουν ως ”γιορτή των ανθοπωλών” ή εμπορευματοποίηση των συναισθημάτων, οι προσφάτως χωρισμένοι τη θεωρούν άλλη μια συνωμοσία του σύμπαντος, από αυτές που υπάρχουν αποκλειστικά για να τους εκνευρίζουν. Όλοι ανεξαιρέτως, πάντως, έχουν μία άποψη για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Όποια κι αν είναι η δική σας, όσο κι αν απορρίπτετε τα ”ξενόφερτα έθιμα” ή πιστεύετε ότι η αγάπη πρέπει να γιορτάζεται κάθε μέρα, παραδεχτείτε το: μία ακόμη αφορμή για έξοδο είναι εξ ορισμού γιορτή για το μέσο Αθηναίο. Είτε γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο, είτε οποιονδήποτε άλλο άγιο, εθνική ή ημερολογιακή επέτειο, η ίδια η γιορτή είναι, τις περισσότερες φορές, απλά άλλη μια καλή δικαιολογία για να βγούμε.

Αν, λοιπόν, συμφωνείτε με το concept της γιορτής, οι προτάσεις για να την… τιμήσετε όπως αρμόζει είναι άπειρες. Αν πάλι όχι, δεν υπάρχει λόγος να μείνετε μέσα. Δείτε την ημέρα –ή μάλλον τη νύχτα– σαν απλή ευκαιρία για διασκέδαση, όπως αυτές που παρουσιάζονται καθημερινά στην πόλη, αποφύγετε τα πολύ ρομαντικά δείπνα και προτιμήστε κάτι περισσότερο εναλλακτικό. Εμείς ετοιμάσαμε προτάσεις για όλα τα γούστα.

* Ρομαντικό δείπνο για δύο, με ζωντανή μουσική στο πιάνο, σπέσιαλ μενού, σαμπάνια Mumm Gordon Rouge και κόκκινα τριαντάφυλλα για τις κυρίες σας περιμένουν στο βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο του Inercontinental, Premiere. Η τιμή του μενού είναι 80 ευρώ κατ’ άτομο.

* Στο παρακείμενο, στιλάτο Café Zoe του Intercontinental, ο βραδινός μπουφές αποτελεί την ιδανική πρόταση για όσους επιθυμούν μία πιο μοντέρνα επιλογή εξόδου. Σαμπάνια Gordon Rouge, ένα μικρό δωράκι για όλους και ζωντανή μουσική συμπληρώνουν ιδανικά τη βραδιά. Τιμή κατ’ άτομο 65 ευρώ. Για κρατήσεις και στα δύο εστιατόρια, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 9206000.

* Μοναδικά κοκτέιλ σαμπάνιας Veuve Clicquot στο bar Bar και βελούδινες γεύσεις στα εστιατόρια είναι η πρόταση του ξενοδοχείου Pentelikon (τηλ.: 210 6230650) ενώ το ρομαντικό rooftop restaurant St’ Astra, του Park Hotel, ετοιμάζει ένα Special Valentine’s Menu, με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Herve Pronzato, και τη συνοδεία της live jazz, του swing και της bosa nova από τους Es-Ex Quintet. Η τιμή του μενού είναι 85 ευρώ.

* Επίσης στο Park Hotel, το Alexandra’s Restaurant, σας περιμένει για μια ρομαντική βραδιά με γευστικές δημιουργίες και ζωντανή μουσική με πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι από τις Dos Aires. Και για να ολοκληρώσετε τη βραδιά, δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, σαμπάνια και σοκολατένιες λιχουδιές. Η τιμή του μενού είναι 50 ευρώ, ενώ αυτή του δωματίου 110 ευρώ. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 8894500.

* Ένα exclusive ξενοδοχείο όπως το Grande Bretagne δε θα μπορούσε βέβαια να απέχει από τους εορτασμούς. Στα GB Roof Garden και GB Corner θα απολαύσετε, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, gourmet δημιουργίες όπως αστακό σε καρπάτσιο από μάνγκο αρωματισμένο με σαφράν βινεγκρέτ, ξιφία με κομπόστα πιπεριάς και σος μεσογειακή και μοσχαρίσιο φιλέτο με μυρωδικά, λαζάνια λαχανικών και σος απο πορτσίνι μανιταριών, στην τιμή των 90 και 95 ευρώ κατ’ άτομο αντίστοιχα.

* Δεν είναι, όμως, μόνο το δείπνο… Το Grande Bretagne ετοίμασε πολλές άλλες ιδέες για να εκπλήξετε το έτερον ήμισυ, όπως το Lovely Half-Day Romance, που περιλαμβάνει χρήση των εγκαταστάσεων του Spa (εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με υδρομασάζ, Thermal Suite, ατμόλουτρα, Amethyst Grotto, σάουνα, Laconium, συντριβάνι πάγου, μασάζ ποδιών και ειδικά ντους με αιθέρια έλαια πορτοκαλιού) για μιάμιση ώρα, πριν από μία από τις 25λεπτες περιποιήσεις στην VIP Couples Suite του GB Spa, στην τιμή των 170 ευρώ για δύο άτομα. Η προσφορά ισχύει από τις 9 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

* Ειδικό μενού για τη γιορτή ετοίμασε και το boutique hotel του Ψυρρή, Ochre & Brown (Λεωκορίου 7, τηλ.: 210 3312940-2) με κρέμα πράσου με μανιτάρια μορίγιες, τριλογία οσπρίων με μπαρμπούνι, χτένια και καραβίδες σε χυμό οστράκων, τουρνεντό γάλακτος με foie gras, τιμπάλ πατάτας και σάλτσα πούδρας μανιταριών Γρεβενών, στην τιμή των 70 ευρώ κατ’ άτομο. Για τη συνέχεια της βραδιάς, το Deluxe δωμάτιο, με δείπνο και αμερικάνικο πρωινό με σαμπάνια, θα σας κοστίσει 300 ευρώ για δύο άτομα.

* Στο Olive Garden του Titania Hotel (Πανεπιστημίου 52, τηλ.: 210 3326000) θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πουγκιά από μπρεζάολα με καβούρι, κόκκινα μαργαριτάρια και σάλτσα Martini, καρδιά κιτρινόπτερου τόνου μαριναρισμένη με τζίντζερ και βότανα και άλλες gourmet δημιουργίες, με θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό και live πιάνο.

* Ριζότο με φράουλες αρωματισμένο με κρασί spumante, φλύδες παρμεζάνας και καραμελωμένο ξύδι βαλσάμικο, μπουκέτο πολύχρωμων σαλατικών με καραβιδοουρές και ραβιγκότ κάπαρης, χοιρινό καρέ γεμιστό με άγρια μανιτάρια, προσούτο και καρότο, με σάλτσα γλασαρισμένων κρεμμυδιών και πατάτες chateau και για επιδόρπιο μους σοκολάτας αρωματισμένη με Kalhua σε φωλιά χρυσής τουλίπας… Το εκλεκτό αυτό μενού θα απολαύσετε στο Supper του Κολωνακίου (Σίνα 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3645575) προς μόλις 45 ευρώ το άτομο.

* Special menu προσφέρει και το εστιατόριο Aleria (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5222633) στην τιμή των 45 ευρώ, το εστιατόριο Milos (Βας. Σοφίας 46, τηλ.: 210 7244400) στην τιμή των 75 ευρώ, αλλά και το Sesto Senso (Εθνικής Αντιστάσεως 39, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6825181) που προτείνει ριζότο με γαρίδες και σαφράν, ψαρονέφρι σοτέ σβησμένο με chardonnay, φιλετάκια μοσχαριού με σάλτσα μαυροδάφνης, φιλέτο γάλακτος chateaubriand και υγρό κέικ σοκολάτας με γλυκό τριαντάφυλλο, υπό τους ήχους του σαξόφωνου.

* Ένα βήμα παραπέρα πηγαίνει το ρομαντικό σας δείπνο το Cilentio (Μαζάρου 3 και Σόλωνος 54, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3633144), δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ξαφνιάσετε ευχάριστα τον/την σύντροφό σας, κάνοντας μία βόλτα στους δρόμους της πόλης με την υπερπολυτελή Lincoln λιμουζίνα 10 μέτρων, πριν φτάσετε στο εστιατόριο, για να δειπνήσετε δίπλα στο τζάκι υπό το φως των κεριών. Η τιμή κατ’ άτομο για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου είναι 64 ευρώ και περιλαμβάνει τη βόλτα με τη λιμουζίνα.

* Μια τέτοια βραδιά απαιτεί και το κατάλληλο ρομαντικό σκηνικό. Η Πισίνα, στη Μαρίνα Ζέας το γνωρίζει καλά, γι’ αυτό δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα, με live passion music, μενού εκλεκτών γεύσεων (θαλασσινή πανδαισία από μύδια, χτένια, χταπόδι και γαρίδα σε φωλιά κινέζικου λάχανου με sauce καραβίδας και άγριο ρύζι, μιλφέιγ χοιρινού με πατάτες, άγρια μανιτάρια και sauce θυμαριού και άλλες gourmet δημιουργίες) και το απαράμιλλο περιβάλλον που δημιουργεί η φωτισμένη πισίνα και η θέα στα πολυτελή γιοτ της μαρίνας. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 38 ευρώ. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 4511324-5.

* Ακόμη καλύτερη θέα στη θάλασσα προσφέρει το café restaurant Ιστιοπλοϊκός, στο Μικρολίμανο, που ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων προτείνει ένα σπέσιαλ μενού πέντε πιάτων, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σούπα βελουτέ με σπαράγγια και κρουτόν αρωματισμένο με θυμάρι, και φιλετάκια σοτέ με θαλασσινά, μεσογειακά λαχανικά αρωματισμένα με σαφράν και άγριο ρύζι, συνοδεία live saxophone και DJ, στην τιμή των 45 ευρώ κατ’ άτομο. Για κρατήσεις, επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 4134084 -184.

* Κλασσικό και αγαπημένο, το Θάλαττα στο Γκάζι (Βίτωνος 5, τηλ.: 210 3464204) κάνει τη δική του ξεχωριστή πρόταση, πάντα με έμφαση στα θαλασσινά, η οποία περιλαμβάνει βελουτέ θαλασσινών με μπρικ και κόκκους παπαρούνας, φιλέτο γλώσσας με γαρίδα ποσέ σε sauce σαμπάνιας και μοσχαράκι γάλακτος με γλυκοπατάτα. Και όλα αυτά προς 48 ευρώ το άτομο.

* Ελληνική μουσική υπόκρουση θα έχει η γιορτή των ερωτευμένων στη brasserie Βοτανικός, στον πολυχώρο Αθηναΐς (Καστροιάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210 3480000), όπου φιλοξενείται η Ζωή Τηγανούρια και η ορχήστρα της.

* Προτιμάτε party αντί για ρομαντικό δείπνο; Κανένα πρόβλημα. Στο ”It’s only Love” του bar restaurant Lallabai, στον Κήπο Ζαππείου (τηλ.: 210 3369302) θα ακούσετε σπινταριστά σουίνγκ, μπαλάντες με συναίσθημα αλλά και lounge επιλογές σε ένα… ”ηχητικό όργιο” με την υπογραφή του DJ Momos, ενώ στο Vivilio θα το γιορτάσετε α λα 80s, σε ένα ”Love is in the Air” party μέχρι πρωίας.

* Τέλος, για τους… αντιφρονούντες, την παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου το Decadence (Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας 2, Λόφος Στρέφη, τηλ.: 210 8827045) διοργανώνει Anti-Valentine party, ενώ ανήμερα το Club 22 (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 3, τηλ.: 210 9222244) εμπνέεται από τη γιορτή για ένα θεματικό Kitscherella-Love party. Οι συστάσεις περιττεύουν.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v