6 προτάσεις για να τσικνήσετε στα... καλύτερα

Αν νιώθετε τύψεις για τη γραμή σας, αφήστε το για άλλη μέρα! Οι προτάσεις του in2life για το παραδοσιακό ”τσίκνισμα” περιλαμβάνουν από ελληνική χασαποταβέρνα ως τους γευστικούς ναούς της διεθνούς κρεατοφαγικής κουζίνας.
6 προτάσεις για να τσικνήσετε στα... καλύτερα

Αφορμή ψάχναμε και φέτος να ξεχάσουμε τις δίαιτες και τις υγιεινές διατροφές στις οποίες δίνουμε όρκους και όρκους πίστης κάθε χρόνο, και να κατρακυλήσουμε στην κραιπάλη! Αυτή είναι άλλωστε και η φύση του λαού μας: εγκράτεια όταν θυμόμαστε πως είμαστε Ευρωπαίοι και αποχαλίνωση όταν ξυπνάει μέσα μας το ανατολίτικο στοιχείο.

Και σαν να μην έφτανε η χαρακτηριστική μας καλοφαγία, έχει γεμίσει και η Αθήνα με κάλλιστες ψησταριές και ταβέρνες, και δεν ξέρουμε πού να το πρωτο-τσικνίσουμε!

Είμαστε απελπιστικά διχασμένοι ανάμεσα στις παραδοσιακές ψησταριές που ”το τσικνίζεις” και τσικνίζεσαι και ο ίδιος, και στις πιο κομψές που ανήκουν στην κατηγορία των εστιατορίων, που ξέρεις πως θα γευτείς άριστης ποιότητας κρέας. Σας παραθέτουμε λοιπόν τις προτάσεις μας και αφήνουμε την επιλογή σε εσάς.

Στην κατηγορία της παραδοσιακής ψησταριάς την πρώτη θέση δίνουμε στον Τέλη και στα περίφημα μπριζολάκια του. Εκεί δεν θα πάτε για να απολαύσετε το περιβάλλον και το décor, εκεί θα πάτε για να ευχαριστηθείτε πεντανόστιμες και θηριώδεις μερίδες ψητού. Ο Τέλης βρίσκεται στις αρχές της Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας, και οι τιμές του κυμαίνονται στα 15 με 20 ευρώ (τηλ. 210 32 42 775).

Στο ίδιο κλίμα κυμαίνεται και ο Σέσουλας στο Περιστέρι, όπου θα φάτε κυριολεκτικά στη λαδόκολλα και θα γλύφετε και τα δάχτυλα... των ποδιών σας! (Αθ. Διάκου 17, τηλ. 210 57 75 594)

Κλασικές και αγαπημένες ψησταριές μπορούμε πάντα να βρούμε στα βλάχικα της Βάρης. Αν καταφέρετε να προσεγγίσετε την περιοχή και αν βρείτε κάπου να παρκάρετε, εμείς σας προτείνουμε τον ”Βλάχο”, τα ”Άγραφα” και τα ”Βλάχικα”. Οι τιμές και εδώ δύσκολα θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ κατ’ άτομο.

Στην απέναντι όχθη των πιο κομψών εστιατορίων έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο Oro Toro και στο El Bandoneon. Πρόκειται για δύο αυθεντικά steak houses με Αργεντίνικο πνεύμα. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε κρέας άριστης ποιότητας και να απολαύσετε εξαιρετικό κόκκινο κρασί. Οι τιμές, πιο τσουχτερές εδώ, κυμαίνονται στα 30 με 40 ευρώ κατ’άτομο για το Oro Toro (Λεωφ. Βάρης 73, Δίλοφο Βάρης, τηλ. 210 89 94 514)και 50 με 60 ευρώ για το El Bandoneon (Βιργινίας Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου, τηλ. 210 52 24 346).

Επόμενη πρόταση είναι το Meat Square με τα δύο του υποκαταστήματα στα βόρεια προάστια. Εδώ θα συναντήσετε ένα απλό και ζεστό περιβάλλον, θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πραγματικά παραδοσιακά πιάτα και θα διαπιστώσετε την εξαιρετική σχέση ποιότητας/ τιμής, στα 25 με 30 ευρώ, ενώ δεν έχετε να ανησυχείτε για το parking αφού και τα δύο καταστήματα διαθέτουν κατάλληλους χώρους. (Εθν. Αντιστάσεως 9-11, Χαλάνδρι, στο εμπορικό κέντρο ”Κεράμειος”, τηλ. 210 68 31 300 και Λεωφ. Σταμάτας 5Α & Σολωμού, Δροσιά, στο εμπορικό κέντρο ”Φάρος”, τηλ. 210 80 04 700).

Τέλος, μία εξίσου καλή ιδέα είναι το πιο μοντέρνο και νεανικό Meat Me σε ένα ευχάριστο περιβάλλον με λιτή και νόστιμη κουζίνα και μία μεγάλη γκάμα από κρεατικά μεζεδάκια στην ποσότητα που επιθυμείτε. Οι τιμές εδώ ξεκινούν από 20 έως 25 ευρώ. (Ξενοδοχείο Athena Grand, πλ. Κοτζιά, τηλ. 210 32 50 900).

Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v