Νίκος Πορτοκάλογλου: Ένα βήμα πιο κοντά

Σε μια βόλτα ”πάνω από τα σύννεφα” μας προσκαλούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η παρέα του, από τη σκηνή του Σταυρού του Νότου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Κλασσικά αλλά και νεότερα τραγούδια, σε νέες ενορχηστρώσεις που ξεσηκώνουν, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που ”υπάρχει λόγος σοβαρός” να παρακολουθήσετε.
Νίκος Πορτοκάλογλου: Ένα βήμα πιο κοντά

της Φιλουμένας Ζλατάνου

”Παράξενος χειμώνας μπαίνει, παράξενη εποχή”... Στο Σταυρό του Νότου όμως, μας περιμένει να μας ταξιδέψει ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την παρέα του και μας καλεί να πάμε ”πάνω απ’ τα σύννεφα”.

Μια παρέα εξαιρετικά συγχρονισμένη και ενορχηστρωμένη. Τα παλιά, κλασσικά τραγούδια αντάμα με τα καινούρια, τα ντροπαλά, δένουν πετυχημένα, ενώ αποπνέουν νοσταλγία και φρεσκάδα παράλληλα.

Γιατί... ”δεν είναι η δόξα δεν είναι τα λεφτά” είναι η δύναμη του τραγουδιού και του παιχνιδιού επί σκηνής που κερδίζει τον κόσμο που παρακολουθεί το πρόγραμμα του Πορτοκάλογλου και όταν φεύγει νιώθει ανάλαφρος. Ένα πρόγραμμα αρκετά ηλεκτρισμένο, με νέες ενορχηστρώσεις που ξεσηκώνουν και δίνουν στα τραγούδια τα γλυκόπικρα αέρα αισιοδοξίας.

Ο Πορτοκάλογλου αιώνιος έφηβος, με πολύ ενέργεια και καλή διάθεση ”παίζει” με το κοινό και δίνει χώρο στους συνεργάτες του, η επιλογή των οποίων κρίνεται εξαιρετική. Από πίσω του στα τύμπανα, κλασσική αξία ο Οδυσσέας Τσάκαλος, με το ενεργητικό, δυναμικό παίξιμο του και την εξαιρετική ερμηνεία του, εκρηκτικός. Εκ των αριστερών του στις κιθάρες, ο παθιασμένος Απόστολος Βαλαρούτσος, που τραγουδά και παίζει πολύ δυναμικά. Εκ των δεξιών του, η βελούδινη φωνή και αέρινη παρουσία της Βασιλικής Καρακώστα, που ήδη χαράζει με σταθερά και μελετημένα βήματα την πορεία της. Χαρακτηριστικό της ότι κάνει ”δική της” τη σκηνή και αφήνει το στίγμα της στις επανεκτελέσεις των τραγουδιών.

Την ομάδα συμπληρώνουν στο βιολί, ο Μιχάλης Βρέττας, του οποίου το παρουσιαστικό ομοιάζει με ξωτικό και ταιριάζει στο αναγεννησιακό ντεκόρ της παράστασης. Από το βιολί του ξεπηδούν οι νότες ενώ η φωνή του ξαφνιάζει αφού μπορεί κάλλιστα να σταθεί και μόνος του στο πάλκο. Στα πλήκτρα, στο πιάνο και στο ακορντεόν, η ήσυχη δύναμη με έντονες στιγμές του Θανάση Τσαουσέλη, ενώ στο μπάσο κρατά τις ισορροπίες ο Δημήτρης Φροσύνης.

Ο ”Σταυρός του Νότου” συνεχίζει να είναι παραδοσιακά μία από τις πολύ καλές και προσεγμένες μουσικές σκηνές της Αθήνας, αφού και χωροταξικά είναι σωστά διαμορφωμένη αλλά και σέβεται καθήμενους και όρθιους. Το σέρβις γρήγορο και ευγενικό, ενώ η ύπαρξη εξαερισμού προστατεύει από την κάπνα που πνίγει τα μαγαζιά. Το μόνο αρνητικό η δυσκολία στην ανεύρεση πάρκινγκ. Συμβουλή: Πηγαίνετε νωρίτερα και ανακαλύψτε τα γύρω στενά.

”Υπάρχει λόγος σοβαρός”... να πάτε!

Σταυρός του Νότου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 11 μ.μ.

τιμή κρασιού ανά 2 άτομα 70 ευρώ(κομπλέ)

τιμή ουίσκι ανά 2 άτομα 140 ευρώ (κομπλέ)

τιμή ποτού 30 ευρώ

τιμή μπαρ 10 ευρώ είσοδος

ΥΓ. Ένα μπράβο για την ενδιαφέρουσα ρετρό διασκευή του ”Τούνελ” και την ερμηνεία της!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v