Χορεύοντας στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Από τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου μέχρι τα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν και την... επόμενη μέρα τους, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα πάρτι των αθηναϊκών clubs και bars, για να ξέρετε ποιοι και πού θα σας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι το πρωί αυτό το τετραήμερο.
Χορεύοντας στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια νύχτα του χρόνου, περνώντας από τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και καταλήγοντας στα πιο κεφάτα Χριστουγεννιάτικα πάρτι, αυτό το τετραήμερο προβλέπεται από τα πιο… χορευτικά της φετινής σαιζόν. Κάποιοι γιορτάζουν γενέθλια, άλλοι περιμένουν τα Χριστούγεννα παίζοντας λουλουδοπόλεμο και χορεύοντας salsa και όλοι ανοίγουν σαμπάνιες, υποσχόμενοι πολλές εκπλήξεις και, βέβαια, χορό μέχρι πρωίας.

Πώς θα μπορούσε, άλλωστε να είναι αλλιώς; Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα, μεγάλα ή μικρότερα, clubs και bars της Αθήνας έχουν την τιμητική τους. Ιδιαίτερα φέτος, εν όψει του τετραημέρου, υπόσχονται ένα non stop party που θα μας βάλει με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα των ημερών, προετοιμάζοντάς μας κατάλληλα για τα ξέφρενα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν που θα ακολουθήσουν.

Ελπίζουμε, λοιπόν, να κοιμηθήκατε αρκετά αυτήν την εβδομάδα –γιατί πλέον δεν προλαβαίνετε– και να έχετε πολλή διάθεση για χορό και ξενύχτι. Θα σας χρειαστεί.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου: Χειμερινό ηλιο(χορο)στάσιο

Γιορτάζοντας τη μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, η Jose Cuervo διοργανώνει πάρτι με πολλές εκπλήξεις και happenings σε επτά αθηναϊκά clubs. Palenque, Μούσα, 45 Μοίρες, Corto Maltese, Alleycat, Jojo και Enzzo de Cuba φορούν νωρίς τα γιορτινά τους και… κάνουν υπερωρίες, για μια νύχτα που θα αργήσει να ξημερώσει.

Την ίδια μέρα, το Mad Club (Περσεφόνης 53, Γκάζι, τηλ.: 210 3462027) διοργανώνει το ”Old School Reunion -The Pure Retrospetiva”, με τους DJs της πρώτης περιόδου της ομάδας Pure να επιλέγουν τα καλύτερα της δεκαετίας του ’90 αλλά και των 50 χρόνων του Rock and Roll, από το 1956 μέχρι σήμερα. Mια freestyle indie εμπειρία με τους dj’s, Bampeace, Vags, Tony, Montana, Kazan, Zuga και special guest από τη Νέα Ζηλανδία τον Billy V-Rock.

Στο live music club Fuzz (Λ. Βουλιαγμένης 22, τηλ.: 210 9220802) η δημιουργική ομάδα White Room διοργανώνει το πρώτο White Room Party, ενώ στο Underworld η Kamelyan συνεχίζει την πορεία που χάραξαν τα shows του Torture Garden, με ένα Victorian Medical Show που, αν μη τι άλλο, θα προκαλέσει.

Στο Lab 22 (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής 3, τηλ.: 210 9222244) το electro pop ντουέτο των Gad (Ηρακλή Αναστασιάδη -Atria και Κώστα Αντωνιάδη -Narrow Paths) ερμηνεύει live τα τραγούδια του πρώτου του άλμπουμ, ”System May Fall”, και μερικές επιλεγμένες διασκευές που θα κάνουν αίσθηση. Tη βραδιά θα κλείσει ένα dj set από τον Ηρακλή Αναστασιάδη ολοκληρώνοντας μια βραδιά που αναμένεται εντελώς… festive.

Τέλος, οι George Apergis και DJ Gus αναλαμβάνουν τα decks του Stereo (Αριστοφάνους 11 και Κατσικογιάννη, Ψυρρή, τηλ.: 6977550246) υποσχόμενοι μια βραδιά με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η dance σκηνή, ενώ indie, alternative και electronica θα ακούσουμε από την ομάδα Planet of Sound, που φιλοξενείται στα πλατό του Earth (Αριστοφάνους 1, Ψυρρή, τηλ.: 210 3232515).

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου: Στην τελική ευθεία

Τα 27α γενέθλιά του γιορτάζει το Σάββατο το Mad Club, προσκαλώντας μας σε ένα πάρτι – αναδρομή στην ιστορία ενός από τα πιο χορευτικά indie dance clubs που γνωρίσαμε ποτέ, με resident DJs τους Πάνο Γιαννακάκη και Σταύρο Παπαχαραλάμπους.

Οι ανερχόμενοι Monitor παρουσιάζουν live το νέο, ακυκλοφόρητο ακόμα δίσκο τους, ”Τραγούδι του Υδρογόνου”, επιλογές από προηγούμενες δουλειές τους και… αιρετικές διασκευές σε αγαπημένα τραγούδια στο Lab 22.

Πιστό στο μηνιαίο ραντεβού του, το ”Slick as F..k” πάρτι του Motel (Ρήγα Παλαμίδη 9 και Σαρρή 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3238970 φιλοξενεί τους DJs Little Wonder και Bengoa, σε ένα electro clash και new wave house revival event, ενώ το αγαπημένο των φανατικών clubbers Luv (Ερμού και Ασωμάτων 1, Θησείο, τηλ.: 210 3224553) υποδέχεται τους αντιπροσώπους της deep-tech house Terry Francis και Nathan Coles.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου: The final countdown

Το θρυλικό Mercedes (Δηληγιάννη 50 & Γεωργαντά, Κηφισιά, τηλ.: 210 8018304) φιλοξενεί το Νίκο Μουρατίδη σε ένα DJ set γεμάτο εκπλήξεις, χορευτικά shows και, βέβαια, πολύ κέφι, ενώ στο Mad Club ο Τάσος Χρηστίδης του Rock FM αναλαμβάνει δράση και μαζί με τους residents Mad DJs, Πάνο Γιαννακάκη και Σταύρο Παπαχαραλάμπους, στήνει τα πιο χορευτικά alternative Χριστούγεννα της πόλης, (είσοδος 15 ευρώ).

”Christmas is here!” δηλώνει το Fuzz, και μας προσκαλεί σε ένα πάρτι με free champagne bar, special guests και πολλές εκπλήξεις να πλαισιώνουν τη live band και τους resident DJs του club που έχει γίνει το νέο μας στέκι.

Το Club 22 οργανώνει ένα από τα πλέον λαμπερά ρεβεγιόν της Αθήνας, με exclusive χριστουγεννιάτικα cocktail, κέφι και χορό μέχρι το πρωί και ένα πρωινό μπουφέ για να τελειώσει… χορταστικά η πιο γιορτινή νύχτα του 2006.

Το bar με την ωραιότερη θέα της Αθήνας, το Galaxy του Hilton, σας περιμένει για το πιο ατμοσφαιρικό ρεβεγιόν από τις 21.00 μέχρι… αργά, και σας κερνά ένα ποτήρι Veuve Clicquot για το καλωσόρισμα (είσοδος 40 ευρώ το άτομο), ενώ ρεβεγιόν κάτω από τη θρυλική ντισκομπάλα του διοργανώνει και το Vinilio (Λεωφ. Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9681056).

’60s, ’80s και disco μουσικές πλαισιώνουν και το πάρτι του Decadence (Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας 2, Λόφος Στρέφη, τηλ.: 210 8827045), ενώ ο Αλχημιστής (Χριστοκοπίδου 3 & Καραϊσκάκη, Ψυρρή, τηλ.: 210 3216240) προτείνει ένα ξεχωριστό σετ στο πνεύμα των ημερών.

Σε ακόμη πιο ξέφρενους ρυθμούς κινούνται τα δύο αγαπημένα latin στέκια, Palenque (Φαραντάτων 41, Γουδί, τηλ.: 210 7752360) και Cubanita (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, τηλ.: 210 3314605-8), με το πρώτο να φιλοξενεί στη σκηνή του τον Marco Vermudes, τραγουδιστή του διακεκριμένου συγκροτήματος Spanish Harlem Orchestra και το δεύτερο να λικνίζεται σε ρυθμούς salsa, merengue, timba, cha cha, reggaetone υπό την καθοδήγηση των Diadem’as.

Live θα δούμε και στο Lab 22, όπου η ομάδα The Glitter Band παρουσιάζει ένα show γεμάτο glam αισθητική, fun ατμόσφαιρα και live disco funk tunes, ενώ το Hard Rock Café υιοθετεί για την παραμονή των Χριστουγέννων τη λογική του open bar και σας προσκαλεί να πιείτε όσο θέλετε –και… αντέχετε– με μόλις 25 ευρώ το άτομο.

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου: The (Christmas) party is here

Μια από τις πιο διάσημες oμάδες της πόλης, υπεύθυνη για μερικά από τα πιο αξέχαστα dj sets και parties της περασμένης σαιζόν, κατηφορίζει στο χριστουγεννιάτικο Mad club. Ο λόγος για την ομάδα Velvet που σκοπεύει να επιβεβαιώσει τις φήμες που την συνοδεύουν, με ένα set που θα σας ξεσηκώσει και θα σας κάνει να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως. Από τα πλάτω τους θα παρελάσουν οι Smiths και ο DJ Shadow, oι Pulp και οι Franz Ferdinand, οι Κasabian και οι Radio Four, oι Κaiser Chiefs και οι Chemical Brothers.

Τόνους χρυσόσκονης και πολλά αγαπημένα τραγούδια υπόσχεται το χριστουγεννιάτικο πάρτι του Club 22, ενώ το Fuzz μας περιμένει με πολλές εκπλήξεις, για τη δικιά του εκδοχή των ”Fuzzy Christmas”, και το Inoteka της Πλατείας Αβησσυνίας φιλοξενεί τον George Apergis στα decks του. Ο DJ Mikee εύχεται χρόνια πολλά από τα πλατώ του Luv, ενώ το Earth μας υποδέχεται με ’70s, ’80s και ’90s classics, αλλά και super special ποτά στην τιμή των 10 ευρώ.

Είναι μάλλον περιττό να τονίσουμε πως η πλειοψηφία των αθηναϊκών clubs και bars, που σε μεγάλο ποσοστό παίρνουν ρεπό τις Δευτέρες, θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να γιορτάσουν μαζί μας ανήμερα τα Χριστούγεννα, ακόμη κι αν δε διοργανώσουν κάποιο special event.

Καλή διασκέδαση!

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v