Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν: 9 exclusive προτάσεις

Εορταστικά μενού gourmet απολαύσεων και γλυκών πειρασμών, εκλεκτή σαμπάνια, καλή μουσική και το απαραίτητο touch πολυτέλειας συνθέτουν την εικόνα του ιδανικού χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν. Ιδού μερικές από τις δελεαστικότερες προτάσεις των καλύτερων ξενοδοχείων εντός και εκτός τειχών, για να επιλέξετε πού θα περάσετε τη δική σας glam night.
Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν: 9 exclusive προτάσεις

Η πόλη φορά τα γιορτινά της, οι εορταστικές ετοιμασίες σιγά σιγά ολοκληρώνονται και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει… Μόλις μία εβδομάδα απομένει μέχρι τα Χριστούγεννα –και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει πού θα τα γιορτάσουμε.

Για να διευκολύνουμε την επιλογή σας, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε εννέα από τις δελεαστικότερες προτάσεις των καλύτερων ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και ορισμένων από τα αγαπημένα μας εστιατόρια που ανανέωσαν το μενού τους ειδικά για τις γιορτές.

Gourmet απολαύσεις, γευστικοί πειρασμοί, εκλεκτή σαμπάνια, καλή μουσική και, βέβαια, το απαραίτητο touch πολυτέλειας συνθέτουν το τέλειο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν –και γιατί όχι το γεύμα που θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή γαλοπούλα ανήμερα των Χριστουγέννων.

Hilton

Μοναδικές εκδηλώσεις για όλη την περίοδο των εορτών έχει προγραμματίσει το Athens Hilton, τόσο στα εστιατόρια Aethrion και Βυζαντινό, όσο και στο ατμοσφαιρικό Galaxy Bar, με την πανοραμική θέα της στολισμένης Αθήνας.

Ειδικότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εορταστικό μενού του Aethrion, που περιλαμβάνει gourmet δημιουργίες όπως καπνιστά χτένια σε καβουροσαλάτα με κάρδαμο και λάδι από καπνιστό τσίλι και στήθος γαλοπούλας γεμισμένο με κάστανα, αλλά και γλυκούς πειρασμούς, όπως το mille feuille από σοκολάτα και σμέουρα με απόσταγμα καραμέλας και μπράντυ, στην τιμή των 105 ευρώ κατ’ άτομο. Το δείπνο θα σερβίρεται από τις 19.30 έως τις 2.00, συνοδεία διμελούς ορχήστρας με τραγουδίστρια.

Τις ίδιες ώρες, στο εστιατόριο Βυζαντινό θα μπορούμε να απολαύσουμε τα εκλεκτά εδέσματα του χριστουγεννιάτικου μπουφέ, συνοδεία τριμελούς ορχήστρας με τραγουδίστρια, στην τιμή των 125 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ από τις 21.00 και μετά το Galaxy Bar μας προσκαλεί για ένα ποτήρι Veuve Clicquot, με θέα τη φωτισμένη Αθήνα (είσοδος 40 ευρώ).

Οι… απολαύσεις συνεχίζονται και τις δύο επόμενες ημέρες, με μεσημεριανό μπουφέ και στα δύο εστιατόρια, καφέ και χριστουγεννιάτικα γλυκά στο Galaxy Bar και μπουφέ δείπνου στο Βυζαντινό, ενώ η ζωντανή μουσική υπόσχεται να κρατήσει το κέφι αμείωτο.

Παράλληλα, μία σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στους μικρούς επισκέπτες του Hilton, που περιλαμβάνει συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο και καραόκε, δε θα αφήσει τους μικρούς συνοδούς σας να πλήξουν ούτε λεπτό.

King George Palace

Την υπογραφή του Alain Ducasse φέρει το φετινό ρεβεγιόν του King George Palace στο εκθαμβωτικό Tudor Hall. Μέλος της αλυσίδας Classical Hotels, το… βασιλικής πολυτέλειας ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος σας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν, την παραμονή των Χριστουγέννων, όπου τον πρώτο λόγο έχουν τα gourmet εδέσματα και η fusion κουζίνα του διάσημου chef. Η τιμή κατ’ άτομο είναι 225 ευρώ.

Για τη συνέχεια, το King George προσφέρει δωμάτια και σουίτες σε τιμές που ξεκινούν από 169 ευρώ, ενώ το χριστουγεννιάτικο brunch δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 115 ευρώ το άτομο.

Ακριβώς δίπλα, το NJV Athens Plaza σας προσκαλεί σε μια μοναδική εορταστική βραδιά με καλή μουσική και άφθονη σαμπάνια στο ξεχωριστό εστιατόριο The Parliament, στην τιμή των 135 ευρώ το άτομο, και προσφέρει για τη διαμονή σας δωμάτια που ξεκινούν από 139 ευρώ. Το επόμενο πρωί, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το πλουσιοπάροχο χριστουγεννιάτικο brunch προς 75 ευρώ το άτομο.

Για κρατήσεις και στα δύο ξενοδοχεία, επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 801 11 20 420 και 210 3743590.

Vouliagmeni Suites

Τα πιο ρομαντικά Χριστούγεννα σας προσκαλεί να γιορτάσετε το Vouliagmeni Suites, με προσφορές και εκδηλώσεις φτιαγμένες για δύο. Αρωματικά κεριά, αιθέρια έλαια, DVD με ιστορίες αγάπης, CD με ερωτικές μπαλλάντες και εξωτικά κοκταίηλ μετατρέπουν τη σουίτα σας σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, ενώ το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν προσδίδει την απαραίτητη νότα πολυτέλειας στη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 109 ευρώ, ενώ η τιμή του ρεβεγιόν στο VS Restaurant ανέρχεται στα 70 ευρώ κατ’ άτομο. Για κρατήσεις και πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα 210 8964901 και 801 11 20 420.

Πεντελικόν

Πολυτέλεια και εορταστική διάθεση στο ξενοδοχείο Πεντελικόν. Και οι τρεις χώροι του, Vardis Restaurant, Ballroom και La Terrasse Restaurant, υπόσχονται να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο ”απαιτητικούς” επισκέπτες. Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα μενού με συνδυασμό παραδοσιακών, αλλά και πιο ”περίεργων” γεύσεων. Ξεχωρίζει το φιλέτο από ζαρκάδι σε σάλτσα μύρτιλλου και μαρμελάδα από πράσινο λάχανο.

Ειδικότερα, στο Vardis restaurant, το μενού διαμορφώνεται στα 195 ευρώ και περιλαμβάνει ιδιαίτερες νοστιμιές, όπως pave από φαγκρί με αυγοτάραχο, snow peas και κρεμώδη σάλτσα, καθώς και παρφέ σαμπάνιας με παγωτό βιολέτα και κόκκινα φρούτα. Στο Ballroom η παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα συνδυάζεται με βελουτέ από κολοκάσι με καραβίδες και λάδι από σπόρους κολοκύθας, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορευτικά shows με ευρωπαϊκούς και latin ρυθμούς από έλληνες και ξένους χορευτές (τιμή κατ’ άτομο: 165 ευρώ για τους ενήλικες, 80 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών).

Τέλος, στο La Terrasse Restaurant, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να δοκιμάσουν εκτός από την πατροπαράδοτη γαλοπούλα, χτένια ποελέ με blini καρότου, σπαράγγια και κόκκινη σάλτσα με κρασί spumante. Και όλα αυτά υπό τον ήχο του πιάνου (τιμή κατ’ άτομο: 135 ευρώ για τους ενήλικες, 65 ευρώ για τα παιδιά έως 12 ετών).

Για το μεσημέρι των Χριστουγέννων, το ξενοδοχείο έχει προγραμματίσει από τις 13:00 μέχρι και τις 16:00 μια ποικιλία γαστριμαργικών προτάσεων συνοδεία πιάνου στο La Terrasse Restaurant. Παράλληλα, θα υπάρχουν κλόουν και Άγιοι Βασίληδες για την ψυχαγωγία των μικρών φιλοξενούμενων (τιμή κατ’ άτομο: 125 ευρώ για τους ενήλικες, 60 ευρώ για τα παιδιά έως 12 ετών).

Athens Ledra Mariott

Στους στολισμένους χώρους του θα υποδεχτεί και φέτος τους επισκέπτες του το ξενοδοχείο Ledra Marriott. Τα εστιατόρια Zephyros και Kona Kai, με πλούσιους μπουφέδες με μοναδικές νοστιμιές και ατμοσφαιρικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό, μας προσκαλούν να περάσουμε τις εορταστικές αυτές ημέρες σε ένα περιβάλλον πολυτελές, με τη γνωστή, άψογη εξυπηρέτηση και ποιότητα, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο Σεφ Friedrich G. Hummel και η ομάδα του για τις εορταστικές ημέρες έχουν ήδη αποφασίσει να προσφέρουν στους καλεσμένους τα ωραιότερα, γευστικότερα αλλά και εντυπωσιακά τους εδέσματα.

Ειδικότερα, στο εστιατόριο Zephyros ο εορταστικός μπουφές της παραμονής των Χριστουγέννων διαμορφώνεται στα 92 ευρώ το άτομο, ενώ εκείνος των Χριστουγέννων στα 79 ευρώ το άτομο. Και στις δύο περιπτώσεις, η ζωντανή μουσική συμβάλλει στη διαμόρφωση της εορταστικής ατμόσφαιρας. Οι επισκέπτες του εστιατορίου Kona Kai θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εορταστικό μενού της παραμονής των Χριστουγέννων στην τιμή των 117 ευρώ το άτομο.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210 9300000.

Hyatt Regency Θεσσαλονίκης

Στην περίπτωση που επιθυμήσετε να βρεθείτε εκτός κλεινού άστεως για τις γιορτινές μέρες, το ξενοδοχείο Hyatt Regency για ακόμη μία χρονιά είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία και να φροντίσει τα φετινά Χριστούγεννα να σας μείνουν αξέχαστα!

Την παραμονή των Χριστουγέννων μας περιμένει gala dinner με το Inner Wheel του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Grand Ballroom με ξεχωριστές λιχουδιές, όπως γαρίδες ποσέ και καπνιστός σολωμός με σαλάτα αβοκάντο, πικάντικο dressing Wasabi και χαβιάρι, καθώς και ροδοψημένο χοιρινό φιλέτο και σάλτσα από φρεσκοτριμμένο κέδρο, μανιτάρια πλευρώτους, σπανάκι με φιστίκια Αιγίνης και τραγανό μπέικον. Η τιμή κατ’ άτομο διαμορφώνεται στα 80 ευρώ.

Εναλλακτικά, και αν είστε λάτρης της ζωντανής μουσικής, προτείνεται εορταστικό δείπνο... μετά μουσικής στο εστιατόριο Ambrosia. Η τιμή κατ’ άτομο διαμορφώνεται στα 125 ευρώ (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά). Η όμορφη βραδιά μας μπορεί να ολοκληρωθεί με ξέφρενο χορό και διασκέδαση με μουσικές επιλογές και ρυθμούς που επιβάλλει το κλίμα των ημερών στο Champagne party του Bar Aficionado (η τιμή κατ’ άτομο είναι 60 ευρώ).

Για την ημέρα των Χριστουγέννων το ξενοδοχείο προτείνει brunch με πλούσιο μπουφέ συνοδεία ζωντανής μουσικής στο εστιατόριο Ambrosia.

Το Hyatt Regency, ωστόσο, έχει μεριμνήσει και για τους ”νεαρούς” επισκέπτες που ενδεχομένως να συνοδεύετε. Από τις 23 Δεκεμβρίου έως την 1 Ιανουαρίου και στις 6 και 7 του ιδίου μηνός, δημιουργεί στην αίθουσα Ephesus του ξενοδοχείου έναν υπέροχο παιδότοπο, όπου οι ”μικροί” επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ”απασχολούνται” παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, κάνοντας χειροτεχνίες και ακούγοντας χριστουγεννιάτικα παραμύθια (για παιδιά 3 – 12 ετών, συμμετοχή 8 ευρώ).

Macedonia Palace

Λαμπερές στιγμές με μουσική και ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις επιφυλάσσει στους επισκέπτες του το ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας. Για το μεσημέρι της Παραμονής των Χριστουγέννων προτείνεται buffet με live μουσική (45 ευρώ) ενώ για τη βραδινή μας διασκέδαση προσφέρονται οι εξής επιλογές: ρεβεγιόν με ελληνικό ζωντανό μουσικό πρόγραμμα στο ”5 The Restaurant” (95 ευρώ με κρασί), καθώς και ρεβεγιόν με ξένο μουσικό πρόγραμμα στο ”9 Cloud Level”.

Για το μεσημέρι των Χριστουγέννων, το ξενοδοχείο έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακές γεύσεις (60 ευρώ), ενώ το βράδυ μας περιμένει ζωντανή ελληνική μουσική για γλέντι μέχρι το πρωί. Η τιμή ανέρχεται στα 95 ευρώ με το κρασί.

Larissa Imperial

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με μία μίνι απόδραση, χωρίς να χρειαστεί να πάνε μακριά, το στολίδι της Θεσσαλικής πρωτεύουσας προσφέρει μια ξεχωριστή βραδιά, με μοναδικές γεύσεις και μουσική στην αίθουσα Όλυμπος, στην τιμή των 60 ευρώ το άτομο. Για τη διαμονή σας, οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 89 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2410 687600.

Egnatia Grand

Με θέα το απέραντο γαλάζιο και μέσα στο πράσινο, το ξενοδοχείο Egnatia Grand διοργανώνει, ειδικά για τους επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης, μοναδικές εορταστικές εκδηλώσεις. Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων πραγματοποιείται στην Αίθουσα Ορφέας και κοστίζει 60 ευρώ ανά άτομο, ενώ τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από 89 ευρώ.

Και…

Για όσους θέλουν απλά να απολαύσουν ένα εορταστικό μενού, και μετά να συνεχίσουν κάπου αλλού για ένα περισσότερο prive ρεβεγιόν, ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας φορούν τα γιορτινά τους και δημιουργούν τα καλύτερα εορταστικά μενού σε τιμές έκπληξη. Σημειώστε:

Στο Piu Verde, στου Παπάγου, θα δοκιμάσετε ένα fusion μενού τεσσάρων πιάτων, από κονσομέ αγριόκοτας με τρούφες μέχρι φιλέτο ελαφιού με σάλτσα Πόρτο, συνοδεία εκλεκτής σαμπάνιας, στην τιμή των 60 ευρώ.

Στο Kitchen Bar στη Μαρίνα Ζέας το μενού των τεσσάρων πιάτων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κονφί αγριόπαπιας με σάλτσα από μυρτίλα και μονοράβιολο με κοτόπουλο, πικάντικα τυριά και άγρια μανιτάρια, και θα σας στοιχίσει 50 ευρώ το άτομο.

Στο Olympico, στο Νέο Φάληρο, θα απολαύσετε, μεταξύ άλλων, καρδιές σαλατικών με μάνγκο και προσούτο σε βινεγκρέτ φραμπουάζ και φιλέτο χοιρινό γεμισμένο με πικάντικα τυριά και βελουτέ μουστάρδας, προς 40 ευρώ ανά άτομο.

Στο Cubanita θα γευτείτε επτά διαφορετικά πιάτα, όπως αστακοουρά ψητή σε φύλλο μπανάνας, μενταγιόν από φιλέτο γάλακτος και δροσερό σορμπέ ντομάτας με θυμάρι και βασιλικό, υπό τους ήχους ζωντανής latin μουσικής, στην τιμή των 100 ευρώ το άτομο.

Επιμέλεια: Φωτεινή Καπαγιάννη, Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v