Cirque Le Masque:Ακροβατική προσγείωση στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη ομάδα Circus Dance Theater της Νέας Υόρκης, οι 30 performers του Cirque le Masque, προσγειώνονται στην Αθήνα και υπόσχονται να μας παρασύρουν, σε μια μαγική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με ακροβατικό θέαμα, γέλιο, εντυπωσιακά εφέ, γιορτινά σκηνικά και κοστούμια και υπέροχη μουσική.
Cirque Le Masque:Ακροβατική προσγείωση στην Αθήνα

Η Heaven Live αποχαιρετά το 2006 με μια μοναδική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Η νέα διασκέδαση και ψυχαγωγία σε όλο τον κόσμο είναι τα ακροβατικά θεάματα που στηρίζονται στην καταπληκτική σκηνοθεσία, σκηνογραφία και μουσική επένδυση. Το Cirque de Soleil (το διάσημο Τσίρκο του Ήλιου) έδωσε τα πρώτα μαθήματα και σιγά σιγά πολλές ομάδες δημιούργησαν αυτόν τον.. καλλιτεχνικό θεσμό. Οι Circus Dance Theater ομάδες είναι εντυπωσιακές αλλά και καλαίσθητες, προάγοντας ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό επίπεδο στην οικογενειακή διασκέδαση.

Το Cirque Le Masque (Σίρκ Λε Μάσκ) είναι η πιο μεγάλη ομάδα Circus Dance Theater της Νέας Υόρκης. Με ακροβάτες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο (Μεξικό, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία, Ταϊλάνδη, Καναδά, Γαλλία κ.α.) θα μας εντυπωσιάσει τα φετινά Χριστούγεννα και στην Αθήνα, με μια νέα παραγωγή που έχει τίτλο ”Carnivale”.

Ισορροπίες που αψηφούν το νόμο της βαρύτητας, χορευτές που κινούνται στον αέρα, μίμοι που μας φέρνουν γέλιο και ακροβάτες που κόβουν την ανάσα. Η πραγματικότητα και το όνειρο μέσα από την υψηλή τεχνική και στυλ. Ένα παραμύθι-πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους, αισθητικά ιδιαίτερο, που το διηγούνται η χάρη και η δύναμη του ανθρώπινου σώματος.

Δεκαέξι σπονδυλωτές ιστορίες σε snapshots σκηνοθετική λογική όπου τριάντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ενδεδυμένοι με κοστούμια εντυπωσιακά, θα εκτελούν περίτεχνα θεαματικά νούμερα καταργώντας τους νόμους της βαρύτητας και της ισορροπίας. Το θέαμα συμπληρώνουν πρωτότυπα οπτικοακουστικά εφέ, πλούσιες μουσικές συνθέσεις, πολύχρωμα κοστούμια, κλοουνερί, χορός και παντομίμα αλλά και παιχνίδι με το κοινό.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα δούμε αστρόσκονη και εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια σε ένα πανέμορφο θέατρο που στήνεται ειδικά για αυτή την υπερπαραγωγή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στο Μαρούσι. Θα δούμε τους ακροβάτες που έπεσαν από τα αστέρια στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Το Σίρκ Λε Μάσκ θα μας απογειώσει σε μια δίωρη παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Δημιουργός του είναι ο Dennis Schussel που έχει θητεύσει χρόνια στον κόσμο των ακροβατικών, δηλαδή στην τέχνη που καταργεί τα όρια ανάμεσα στις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ανθρώπινου σώματος. Έχοντας βιώσει και ο ίδιος την αδυναμία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα σκέφτηκε να ”βιώσει” τη δυνατότητα που στερήθηκε, μέσω των συναδέλφων του. Και εγένετο... Cirque le Masque, το δημιούργημα ενός ανθρώπου ο οποίος 20 χρόνια τώρα μας ξαφνιάζει με τις ακαταμάχητες καλλιτεχνικές συλλήψεις και παραστάσεις του ανά τον κόσμο.

Πότε: 13 Με 25 Δεκεμβρίου.

Πού: Πολιτιστικό Κέντρο Δαϊς-Εκπαιδευτήρια Δούκα, Οδός Μεσογείων 151, Μαρούσι.

Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210-6003537

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Τρίτη 19/12, Τετάρτη 13 και 20/12, Πέμπτη 14 και 21/12 και Παρασκευή 15 και 22/12 στις 21.00, Σάββατο 16 και 23/12, Κυριακή 17 και 24/12 και Χριστούγεννα 25/12 17.00 και 21.00.

Τιμές Εισιτηρίων: Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (15-Παιδικό, 25, 35, 50), Κάθε Σάββατο και Κυριακή (20-Παιδικο, 30, 40, 55)

Χωρητικότητα: 1.300 Θεσεις.

Προπώληση Εισιτηρίων: Virgin Mega Stores (Σταδίου, Μαρούσι, Γλυφάδα, Ρέντης), Village Cinemas (Μαρούσι, Ρέντη, The mall), Ticket shop τηλ. 211 9559900 και στο PMW στην Ομόνοια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v