Στολίστε το σπίτι με κέφι και... παρέα!

Καλή παρέα, δυνατή μουσική, χριστουγεννιάτικα στολίδια, φαγητό και ποτό είναι τα βασικά συστατικά της... συνταγής για το πάρτι που δεν υπόσχεται μόνο να σας διασκεδάσει αλλά και να σας απαλλάξει από τη βαρετή διαδικασία του εορταστικού στολισμού. Διαβάστε όλα τα μυστικά που θα κάνουν το decoration party σας τόσο επιτυχημένο ώστε κανείς από τους φίλους σας να μην υποπτευθεί ότι απλά θέλατε να αποφύγετε το ξετύλιγμα γιρλαντών.
Στολίστε το σπίτι με κέφι και... παρέα!

Κατ’ εξοχήν ”αγαπημένος μήνας” διαφόρων ηλικιακών ομάδων, ο Δεκέμβριος είναι, για πολλούς από εμάς, ταυτισμένος με το εορταστικό κλίμα. Από τη μία τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από την άλλη οι ονομαστικές γιορτές που είναι, ίσως, περισσότερες από κάθε άλλο μήνα, προσφέρουν την ιδανικότερη αφορμή για ατελείωτα, καθημερινά πάρτι.

Ακόμη και αν ανήκετε στη μειοψηφία όσων δε βρίσκονται καθημερινά από τη μία γιορτή στην άλλη –πράγμα μάλλον απίθανο– ή δεν έχετε μπει ακόμη σε εορταστική διάθεση, λόγω της έλλειψης χρόνου και όρεξης που απαιτείται για τον ανάλογο στολισμό του σπιτιού –πράγμα εξαιρετικά πιθανό– δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταληφθείτε από τη γνωστή μελαγχολία των εορτών –τουλάχιστον όχι ακόμα.

Όπως είπαμε, οι αφορμές για πάρτι αυτή την περίοδο είναι αμέτρητες. Μία από αυτές ακούει στο όνομα decoration party, ή ελληνιστί πάρτι στολισμού, και αποτελεί την ιδανική ιδέα – λύση για όσους από εμάς βρίσκουν βαρετή την ετήσια ρουτίνα του στολισμού δέντρου, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του σπιτιού. Το concept της βραδιάς, η παρέα που μαζεύεται για να στολίσει το σπίτι, μπορεί να μην αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, προσφέρεται όμως για αρκετές διασκεδαστικές ώρες και υπόσχεται να σας βάλει με τον καταλληλότερο τρόπο στο κλίμα των ημερών.

Για να αποφευχθούν, βέβαια, τυχόν παρεξηγήσεις και σχόλια περί… αγγαρείας είναι απαραίτητα ορισμένα extras και, όπως πάντα, η σωστή οργάνωση που θα δώσει στο πάρτι σας την κατάλληλη ατμόσφαιρα και θα το καταστήσει επιτυχημένο. Στο τέλος της βραδιάς, όχι μόνο θα έχετε διασκεδάσει, τόσο εσείς όσο και οι φίλοι σας, αλλά θα διαθέτετε και το χριστουγεννιάτικο στολισμό που –ομολογήστε το– βαριέστε να αναλάβετε μόνοι σας.

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να προμηθευτείτε πρωτότυπα αντικείμενα για το στολισμό. Μονόχρωμες μπάλες, σε ένα ή δύο διαφορετικά χρώματα και λαμπάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο –όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο– από καταστήματα εποχιακών ειδών, καλικάντζαροι, Άγιοι Βασίληδες και ασημένια ελάφια από το κατάστημα Σύνθεση, στην πλατεία Δροσιάς, νεράιδες και ξωτικά από το ”Strawberry” (Σόλωνος και Θεμιστοκλέους 15) θα δώσουν το απαραίτητο χρώμα σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Όσον αφορά το φαγητό, αφήστε καλύτερα το φορτωμένο με κάθε είδους φαγητά μπουφέ για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και καταφύγετε στη δημοφιλή λύση του finger food, που θα δώσει το απαραίτητο glam touch χωρίς να σας καθηλώσει όλο το βράδυ στον καναπέ, καταστρέφοντας τον αρχικό σκοπό του πάρτι σας.

Τα… υποτιμημένα καναπεδάκια θα κλέψουν τις εντυπώσεις αν τα προσφέρετε με τους σωστούς, πλην πρωτότυπους, συνδυασμούς –δοκιμάστε κομματάκια χοιρινού με φέτες πορτοκάλι, σολομό με τυρί Philadelphia, τυρί κρέμα με γιαούρτι και άνηθο ή μελιτζανοσαλάτα γαρνιρισμένη με ένα φυλλαράκι δυόσμου– ενώ εξαιρετική λύση αποτελεί και η σπιτική πίτσα με αραβική πίττα αντί για έτοιμη ζύμη, σάλτσα ντομάτας, mozzarella, ρίγανη και αλλαντικά.

Ιδανική επιλογή για να αναδείξετε τα ωμά λαχανικά, όπως καρότα και αγγούρια που θα εμπλουτίσουν με βιταμίνες και γεύση τον μπουφέ σας είναι να τα προσφέρετε συνοδεία ενός dip που θα φτιάξετε μόνοι σας σε ελάχιστο χρόνο, ανακατεύοντας μαγιονέζα, ketchup, δύο κουταλάκια του γλυκού κονιάκ και ελάχιστο πιπέρι και Tabasco.

Και επειδή δε νοείται πάρτι χωρίς το απαραίτητο αλκοόλ, φροντίστε να μελετήσετε δύο τρεις συνταγές για κοκτέιλ που μπορείτε να ετοιμάσετε εκ των προτέρων, για να μην περάσετε όλο το βράδυ δίπλα στον πάγκο με τα ποτά, αλλά και να διαλέξετε το σωστό κρασί που θα εκτιμηθεί από τους καλεσμένους σας.

Αν αναζητάτε κάτι εντυπωσιακό, αλλά θέλετε να αποφύγετε την προφανή λύση της σαμπάνιας επιλέξτε το εντυπωσιακό κόκκινο αφρώδες Brachetto d’ Acqui (ενδεικτική τιμή 20 ευρώ). Αν έχετε αρκετούς καλεσμένους και αναζητάτε μία καλή και ταυτόχρονα οικονομική επιλογή που δε θα περάσει απαρατήρητη, μπορείτε να προσφέρετε το πάντα κλασσικό Αγιωργίτικο, ενώ για τους λάτρεις του λευκού κρασιού επιλέξτε Ρομπόλα ή Μαντίνεια.

Τέλος, η μουσική θα πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά, ώστε να είναι μεν κεφάτη και να παραπέμπει σε εορταστικό κλίμα, χωρίς όμως να υστερεί σε πρωτοτυπία –αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να βγάλετε το Last Christmas των Wham από την playlist. ”Ασφαλείς” επιλογές αποτελούν τα lounge και 80s, αλλά, καθώς οι μουσικές προτιμήσεις είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα καλύτερα να λάβετε περισσότερο υπ’ όψιν τα γούστα της παρέας και λιγότερο τις συμβουλές περί του τι θεωρείται trendy αυτήν την περίοδο. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι βασικός στόχος κάθε οικοδεσπότη είναι να περάσουν καλά οι καλεσμένοι του και η μουσική, είτε αυτή είναι κλασσική είτε hard rock, παίζει πρωταρχικό ρόλο σε αυτό.

Ένας εξαιρετικός τρόπος να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας για την πολύτιμη βοήθειά τους είναι να τους χαρίσετε μικρά δωράκια – ενθύμια της βραδιάς, όπως CDs με την playlist του πάρτι ή μικρά πρωτότυπα στολίδια για το δικό τους δέντρο, μαζί με την υπόσχεση ότι θα βοηθήσετε κι εσείς στο στολισμό του, διοργανώνοντας το επόμενο πάρτι στολισμού.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v