Μπείτε στο club του... ξεσαλώματος!

Η χειμερινή νυχτερινή Αθήνα έχει ήδη αρχίσει να προβάρει τα καλά της για να υποδεχτεί τις γιορτές. Ασχέτως του αν είστε ο τύπος του club, μια... ακαδημαϊκή γνώση των hot spots της Αθηναϊκής νύχτας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Στο ευχάριστο αυτό ρεπορτάζ, χορέψαμε πολύ, ήπιαμε ακόμη περισσότερο και με νηφαλιότητα πλέον, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα.
Μπείτε στο club του... ξεσαλώματος!

της Έλενας Μπούλια

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, και όλο και κάποιες μέρες αδειούλας θα πάρετε, είναι μία πολύ καλή ευκαρία να κάνετε ένα update στις εξόδους σας και να επισκεφτείτε κάποια νυχτερινά μαγαζιά, που δεν είχατε καταφέρει να πάτε τόσο καιρό.

Εμείς ενημερωθήκαμε για τα πιο hot clubs του χειμώνα, για να μην πάτε ψάχνοντας. Οι παρακάτω πέντε προτάσεις ανταποκρίνονται σε πολλά γουστά, και τα προγράμματα των μαγαζιών είναι τέτοια ώστε να μπορείτε να επισκεφτείτε κάθε ένα από αυτά κάθε μέρα της εβδομάδας αντίστοιχα (το Σαββατοκύριακο το αφήνουμε σε σας!). Καλές διακοπές λοιπόν και καλή σας διασκέδαση!

Boutique

Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα

Τηλ. 210 32 31 315

Τι άλλο θα μπορούσε να έχει στη βιτρίνα της μία πραγματική boutique από το χαρακτηριστικό σύμβολο Burberry’s; Πρέπει μάλιστα να είναι κανείς ανάλογα ντυμένος γιατί στην είσοδο του μαγαζιού μας περιμένει σχολαστικός ”έλεγχος”, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο glam-posh clubs της Αθήνας.

Το boutique κυριολεκτικά πλημμυρίζει με upper class νεαρόκοσμο, με γυαλιστερά σακάκια, μαλλιά και χαμόγελα που προσθέτει λάμψη στον ήδη κομψό, minimal χώρο. Το team του Galea έχει φροντίσει δηλαδή να μετατρέψει το παλιό, στενόχωρο υπόγειο του ”Στράτου” σε πολυτελή ”γιάφκα” διασκέδεσης.

Τα τραπέζια του μαγιαζιού είναι αρκετά, αλλά όχι πολύ βολικά, εξ’ού άλλωστε και το τεράστιο κρεβάτι στη μέση του μαγαζιού για όσους ταλαιπωρηθούν! Ωστόσο μπορεί κανείς να εξυπηρετηθεί επαρκώς από τα δύο μεγάλα μπαρ που καλύπτουν επιθυμίες για κάθε είδους κοκτέηλ.

Η μουσική την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο είναι κυρίως mainstream ξένη, και λιγότερο ελληνική, ενώ τις άλλες μέρες, όπως συμβαίνει στα περισσότερα πλέον clubs της Αθήνας, διοργανώνονται ειδικές βραδυές r’n’b και hip hop από την ομάδα knockout κάθε Τρίτη, Disco την Τετάρτη. Μην περιμένετε όμως εδώ να δείτε ημίγυμνες χορεύτριες στο μπάρ, σε μία boutique κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο! Την Κυριακή και τη Δευτέρα το μαγαζί είναι κλειστό.

Η είσοδος στο boutique είναι 15€, ένω, για όσους δεν έχουν κουράγιο να περιμένουν στην ατελείωτη ουρά η φιάλη πάει στα 100€. Φροντίστε όμως να κρατήσετε τουλάχιστον άλλα 10€ πάνω σας αφού τόσο κοστίζουν τα δύο ιδιωτικά parking της γειτονιάς, γιατί για να παρκάρετε κάπου αλλού εκεί τριγύρω πρέπει να ξεκινήσετε να ψάχνετε από τώρα...

Hot Highlight: Στο boutique γυρίζονται αυτή την περίοδο σκηνές από την καινούργια ταινία του Σάκη Ρουβά, ’Alter Ego’.

Mao

Πλατεία Αγ. Αναργύρων & Αγαθάρχου 3, Ψυρρή

τηλ.: 210 3317646, 210 3317649

Όπως έχουμε πεί και άλλες φορές, το Mao δεν είναι ένα τυχαίο club. Σε μία Αθήνα που σφύζει από νυχτερινά μαγαζιά κάθε είδους, έχει καταφέρει, εδώ και τρία χρόνια, να χαράξει τη δική του επιτυχημένη πορεία, να καθιερωθεί στους θαμώνες του και να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα μαγαζιά.

Το décor του μαγαζιού, ζεστό και φιλόξενο είναι ιδιαίτερα επιμελημένο από την διακοσμήτρια Ισμήνη Κάραλη, και παραπέμπει σε ethnic και oriental στοιχεία. Το ροζ και το φούξια κυριαρχούν και φωτίζουν περισσότερο τον φλοράλ τοίχο και τα πολυτελή υφάσματα των επίπλων.

Το μαγαζί είναι τριόροφο, με έναν prive χώρο στο δεύτερο κάπως διαφοροποιημένο από τους υπόλοπους, και σαν αποτέλεσμα, με τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολλούς πιστούς.

Οι resident djs Γιώργος Καρακωνσταντόγλου και Ηλίας Μαλιάρας υπόσχονται βραδυές αμείωτου κεφιού, με mainstream, dance και r’n’b ήχους, ενώ το θερμόμετρο ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τα sexy dance shows πάνω στις μπάρες.

Και το Mao διοργανώνει εβδομαδιαία parties, όπως αυτά της Τετάρτης με καλή ελληνική μουσική και guests καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου, και της Πέμπτης με τα Essential parties και hot r’n’b μουσική.

Οι τιμές του Mao λογικές, καθημερινά η είσοδος είναι 10€, ενώ Παρασκευή και Σάββατο είναι 15€ και η φιάλη πάει στα 100€ η απλή και στα 120€ η σπέσιαλ. Το ποτό στο μπαρ είναι 10€. Προσοχή στην εμφάνισή σας γιατί λόγω του συνωστισμού το face control στην πόρτα είναι αρκετά αυστηρό.

Hot Highlight: Όντας ένα από τα πιο επιτυχημένα clubs της Αθήνας, όποια μέρα και να πάτε θα γίνεται χαμός γι’αυτό φροντίστε να πάτε νωρίς ή να έχετε κλείσει τραπέζι εγκαίρως!

Mercedes

Δηληγιάννη 50 & Γεωργαντά, Κηφησιά (Κεφαλάρι)

Τηλ. 210 80 18 304, 210 80 18 309

Ένα από τα παλιότερα και πιο αγαπημένα μαγαζιά των βορείων προαστείων, το Mercedes είναι και αυτό ένα από τα λίγα μαγαζιά της Αθήνας που κατέχουν το μυστικό της επιτυχίας. Αυτό είναι εμφανές από το γεγονός ότι όποια μέρα και να πάει κανείς, από αυτές που λειτουργεί (Δευτέρα και Τρίτη είναι κλειστά), το μαγαζί θα είναι κατάμεστο από άτομα κάθε ηλικίας.

Το Mercedes είναι ένα συμπαθητικό στυλιστικά, μεσαίου μεγέθους μαγαζί, με αρκετά τραπέζια στα πλάγια, και σε πιο prive μέρη για όσους έχουν προλάβει να τα κρατήσουν. Εξυπηρετεί με δυο μπαρ που καλύπτουν όλο το μαγαζί και με εξαιρετικό service.

Η μουσική εναλάσσεται ανάλογα με τη μέρα και την ώρα που θα βρεθεί κανείς εκεί, καλύπτει όμως μία μεγάλη γκάμα προτιμήσεων, ενώ και εκεί λαμβάνουν χώρα εβδομαδιαία parties. Τις Τετάρτες λοιπόν το μαγαζί λικνίζεται στους ρυθμούς του r’n’b, ενώ τις Πέμπτες τα dexx μονοπωλεί με dance ρυθμούς η Maggie Charalabidou. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα τρελαίνει το κοινό ο dj Giggli, ξεκινώντας με mainstream, bit και dance, κάνοντας ένα πέρασμα από disco και rock n’ roll και καταλήγοντας σε ελαφρο- και αργότερα βαριά λαϊκά.

Τις δε Κυριακές όμως, που το πρόγραμμα ξεκινάει από αρκετά νωρίτερα, τη διασκέδαση αναλαμβάνει σαν dj ο Νίκος Μουρατίδης με τη βοήθεια του dj Άγγελου, με ξένες αλλά κυρίως ελληνικές επιλογές, και τρελλό λουλουδοπόλεμο!

Το θερμόμετρο τότε ανεβαίνει με τα ημίγυμνα κορίτσια που χορεύουν στις μπάρες και αναλαμβάνουν να ξεσηκώσουν τον κόσμο.

Αυτό που εκπλήσσει στο Mercedes είναι ότι τα παιδιά στην πόρτα είναι πολύ ευγενικά και άνετα, δεν υπάρχει χρέωση στην είσοδο, παρα πληρώνει ο καθένας 8-10€ το ποτό τους στο μπαρ, ενώ το μπουκάλι στο τραπέζι στοιχίζει 80€. Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι ο κόσμος χορεύει! Κάτι που σπάνια θα δεί κανείς σήμερα σε club.

Hot Highlight: Αν αποφασίσετε να πάτε στο Mercedes προτιμήστε την Κυριακή, όχι μόνο γιατί είναι κάπως πιο άνετα από άποψη συνοστισμού αλλά κυρίως γιατί θα ρίξετε πολύ γέλιο με τον Μουρατίδη που πραγματικά τα δίνει όλα!

Plus X

Π. Ιωακείμ 37, Κολωνάκι

Τηλ. 210 72 21 558

Το Plus X έχει περάσει από τα σαράντα κύματα, και από κάτι λιγότερους ιδιοκτήτες. Όσα ονόματα και να άλλαξε, το παλιό Dragoste κατέχει τη μυστική, πολύτιμη συνταγή της επιτυχίας. Πέρσι ως Boca, φέτος ως Plus X και υπό την επιμέλεια του μετρ στο είδος Τάκη Κουβατσέα, υπόσχεται για μία ακόμη χρονιά να συνδυάσει την ελίτ της Αθήνα με την αφρόκρεμα της διασκέδασης.

Στο Plus X όμως περνάει κανείς καλά κυρίως λόγω των εκλπηκτικών μουσικών επιλογών των εκάστοτε djs. Κάθε Τρίτη τα dexx μονοπωλεί η ομάδα Desire, την Τετάρτη αναλαμβάνει σαν dj ο Δημήτρης Κοργιαλάς, με οικοδεσπότη τον Κώστα Μαρουσόπουλο, και την Πέμπτη ο dj Jefl με περισσότερο electro ήχους. Την Παρασκευή dj ο Σπύρος Παγιατάκης ενώ βασικός συντελεστής τις υπόλοιπες μέρες είναι ο dj Jojo. Πρόκειται δηλαδή για μία καθαρά dance πρόταση με έμφαση στην καλή electronic και progressive house μουσική, ιδανική γι’αυτούς που αποφεύγουν τα αμιγώς ελληνάδικα.

Χαρακτηριστικά του Plus X είναι η χαλαρή ατμόσφαιρα, η στυλάτη αλλά όχι στημένη διακόσμηση και το μυστικιστικό συναίσθημα που δημιουργείται σ’αυτό το δίπατο, καταφύγιο του Κολωνακίου. Εξίσου χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το Plus X διαθέτει την πιο αυστηρή ”πόρτα” της Αθήνας, τόσο που τις Τετάρτες, παραδείγματος χάριν, είναι σχεδόν απίθανο να μπεί κανείς χωρίς πρόσκληση.

Hot Highlight: Ακόμα και αν δεν μπορέσετε ή δεν θελήσετε να μπείτε στο Plus X, πρέπει να έχετε πάρει μία ιδέα αφού το έχετε σίγουρα δεί σε κάποιο από τα σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ώς αγαπημένο στέκι.

Rock & Roll

Λουκιανού 6 & Υψηλάντου, Κολωνάκι

Τηλ. 210 72 17 127

Μόνο και μόνο τα 20 χρόνια ζωής του είναι αρκετά για να αναγνωρίσουμε το Rock & Roll ώς ένα από τα πιο αξιοσέβαστα μαγαζιά της Αθήνας. Αυτή μας η πρόταση δεν αφορά τόσο αυτούς που αναζητούν το ξέφρενο clubbing μέχρι πρωίας αλλά τους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία, άνω των -άντα, που έχουν περάσει στη φάση ’καλό φαγητό-καλή μουσική-καλός κόσμος’. Πρόκειται δηλαδή για ένα hot restaurant, με καθαρά αμερικάνικο στυλ και γεύσεις, άλλωστε ο σεφ του μαγαζιού είναι γνωστός για το εξαιρετικό φαγητό και τη μεγάλη ποικιλία.

Ο χώρος είναι μικρός, το μαγαζί είναι διόροφο, ο κόσμος όμως, νέος-ωραίος-καλοντυμένος, σφύζει! Η διασκόσμηση είναι όμορφα λιτή, με χαρακτηριστικά τους κυκλικούς δερμάτινους καναπέδες, το ασπρόμαυρο φιλμ, σαν συνέχεια ταινίας, στους τοίχους και τους φοβερούς πολυέλαιους! Τα τραπέζια είναι λίγα αλλά πολύ άνετα, το service αρκετά καλό και τα 2 bar εύκολα προσβάσιμα. Σε γενικές γραμμές δημιουργείται στον πελάτη το συναίσθημα της άνεσης.

Η μουσική τώρα, θα περίμενε κανείς πως θα είναι ανάλογη του ονόματος του μαγαζιού. Η αλήθεια είναι πως θα ακούσετε αρκετό rock, κυρίως όμως, και δυστυχώς για κάποιους, το πρόγραμμα κυμαίνεται σε περισσότερο mainstream ξένους και λιγότερο ελληνικούς ήχους. Το κέφι ωστόσο είναι ανοδικό και όλοι περνάνε καλά, μέχρι τη 1: 30 (!) που κλείνει το μαγαζί.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως τις Δευτέρες το μαγαζί είναι κλειστό, τις Πέμπτες διοργανώνονται θεματικά parties, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή το μαγαζί είναι ανοιχτό από το μεσημέρι. Οι τιμές για το εστιατόριο κυμαίνονται στα 35-45€, η είσοδος για το μπαρ είναι 15€ και το μπουκάλι στα 110€. Επίσης, αν δυσκολευτείτε να παρκάρετε σας συμφέρει περισσότερο να αφήσετε το αυτοκίνητο στον παρκαδόρο, από το να προτιμήσετε τα τσουχτερά ιδιωτικά parking της περιοχής.

Hot Highlight: Όλο και κάποιον –λιγότερο ή περισσότερο- διάσημο θα συναντήσετε στο μαγαζί, αφού είναι στέκι πολλών νέων τριαντάρηδων ηθοποιών!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v