Cafe Mercedes: Διαχρονική αξία

Μετρώντας πολλά χρόνια λειτουργίας, αρκετά διαφορετικά ονόματα και αναρίθμητους φανατικούς θαμώνες, το Cafe Mercedes επιστρέφει στο αρχικό του όνομα και το original νεοκλασσικό του στυλ και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την αξία του, που το καθιέρωσε ως ένα από τα πλέον stylish clubs της Αθήνας. Το in2life επισκέφθηκε το... θρύλο των Βορείων Προαστίων και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.
Cafe Mercedes: Διαχρονική αξία

Ένας Άγγλος, μία Παλαιστίνια και τρείς Έλληνες ξεκινάνε για clubbing στη νυχτερινή Αθήνα. Όχι, δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για το βράδυ της Παρασκευής, θα καταλήξει όμως και αυτό σε πολύ γέλιο!

Οι δύο ξενόγλωσσοι φίλοι, από τα φοιτητικά μας χρόνια στο Λονδίνο, επισκέφτηκαν πρόσφατα τη χώρα μας και απαίτησαν να τους ξεναγήσουμε, μεταξύ άλλων, και στην περιβόητη ελληνική νυχτερινή διασκέδαση. Επειδή όμως τα μπουζούκια θα τους έπεφταν κάπως too much, επιλέξαμε ένα από τα all time classic αγαπημένα μας μαγαζιά στην Αθήνα. Και δεν το μετανιώσαμε!

Καταλήξαμε λοιπόν στο Cafe Mercedes, το μαγαζί που μετά από τα τόσα χρόνια λειτουργίας του, και τα τόσα ονόματα που έχει αλλάξει, επέστρεψε στο αρχικό του όνομα, στο αρχικό νεο-κλασσικό του ντεκόρ και μπορεί πλέον δικαιωματικά να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο vintage clubs της Αθήνας.

Από αυτά που παρατηρήσαμε εκείνο το βράδυ, μας έκανε πολύ καλή εντύπωση ότι το μπουκάλι στο τραπέζι που κλείσαμε κόστισε 80€ (για οχτώ άτομα), ενώ δεν υπήρχε εισητήριο στην είσοδο του μαγαζιού, συνεπώς ο καθείς πληρώνει το ποτάκι του, το οποίο κοστίζει 8€. Φανταστείτε λοιπόν τη χαρά του Άγγλου, ο οποίος ’κατέβασε’ τη μισή βότκα μόνος του, ενώ ’χτύπησε’ μετά και τρία ποτάκια! Η δε Παλαιστίνια φίλη μας, πιο συγκρατημένη, εντυπωσιάστηκε με την τακτικότατη ανανέωση των χυμών, των αναψυκτικών και του νερού στο τραπέζι μας.

Αυτό που μας άρεσε επίσης ήταν ο κόσμος, πολλοί νέοι άνθρωποι, πολύ χαρούμενες φατσούλες και όλοι έδειχναν να περνάνε καλά. Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραμελήσουμε αυτό, εξαιτίας του οποίου έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ σε άλλα μαγαζιά στο παρελθόν: ο εξαερισμός ήταν άριστος!

Η μουσική μας άρεσε, με μικρές εξαιρέσεις που θύμιζαν πατρινό καρναβάλι, αλλά διασκεδάσαμε πολύ με τον DJ Giggli ο οποίος πραγματικά τα έδινε όλα! Θα το προτιμούσαμε ωστόσο αν στις μουσικές επιλογές του έδινε λίγη περισσότερη έμφαση στα 60’s και 70’s, που είναι και της μόδας, όπως έκανε το παλιό καλό Mercedes που θυμόμαστε και αγαπάμε.

Αυτό που δε μας άρεσε ήταν οι σχεδόν γυμνές χορεύτριες στο μπαρ. Όχι δεν διαφωνούμε γενικότερα με την τάση αυτή, αλλά το μαγαζί είναι μικρό, η μουσική δεν είναι αποκλειστικά house/pop/funk αλλά εναλλάσεται συχνά σε rock ’n roll και new wave, με αποτέλεσμα το θέαμα δύο ημίγυμνων οπισθίων με νεγκλιζέ να είναι απλά κακόγουστο.

Ας μην παραπονιόμαστε όμως, περάσαμε πραγματικά καλά. Και ενώ θα περίμενε κανείς οι δύο ξένοι φίλοι μας να βαρεθούν όταν γύρω στις 3:00 εισέβαλαν τα τσιφτετέλια, αυτοί βρέθηκαν σύντομα ανεβασμένοι στο τραπέζι μας να χορεύουν καλύτερα ίσως και από τον υπόλοιπο κόσμο γύρω μας.

Και επειδή το Mercedes μας άρεσε και θα ξαναπάμε, σας ενημερώνουμε ότι κάθε μέρα στο μαγαζί συμβαίνει και κάτι διαφορετικό. Η εβδομάδα εκεί ξεκινάει την Τετάρτη, με βραδυά r ’n b, ενώ την Πέμπτη το θερμόμετρο ανεβάζει η Maggie Charalabidou. Την Παρασκευή και το Σάββατο τα dexx μονοπωλεί ο φοβερός Giggli και την Κυριακή αναλαμβάνουν ο Νίκος Μουρατίδης με τον DJ Άγγελο. Εκείνη τη μέρα το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 6 το απόγευμα και αποτελείται περισσότερο από ελληνική αλλά και ξένη μουσική. Τι καλύτερο για Κυριακή βραδάκι;

Έλενα Μπούλια

Cafe Mercedes, Δηληγιάννη 50 & Γεωργαντά, Κηφησιά (Κεφαλάρι), τηλ.: 210 8018304, 210 8018309

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v