Και ο χειμώνας είναι... live!

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η ευχή ”καλό χειμώνα” φαίνεται να αποκτά, επιτέλους, νόημα για τους Αθηναίους -και όχι μόνο- μουσικόφιλους, που μετρούν ήδη περισσότερες από δέκα προγραμματισμένες συναυλίες για τους επόμενους δύο μήνες. Και η λίστα όσο περνούν οι μέρες επεκτείνεται. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τα live που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε την έννοια του όρου ”συναυλιακό καλοκαίρι”.
Και ο χειμώνας είναι... live!

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, οι εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών δε σταματούν να μας εκπλήσσουν. Ελάχιστα αφού κάναμε το συναυλιακό απολογισμό του καλοκαιριού που μόλις πέρασε, οι ανακοινώσεις για τα χειμερινά live άρχισαν να βγαίνουν η μία μετά την άλλη. Ήδη, έχοντας στα χέρια μας μόνο τις επιβεβαιωμένες συναυλίες μέχρι το τέλος της χρονιάς, πιστεύουμε ότι μπορούμε να μιλάμε για τον πιο ”γεμάτο”, συναυλιακά, χειμώνα. Ανοίξτε ατζέντες και αρχίστε να σημειώνετε.

* Σε συνέχεια της επιτυχημένης παγκόσμιας περιοδείας το 2004/5, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου με τίτλο ’Astronaut’ (Epic Records), τα πέντε αρχικά μέλη των Duran Duran, Simon LeBon, John Taylor, Andy Taylor, Roger Taylor και Nick Rhodes, που επανασυνδέθηκαν το 2002, πρόσφατα αποφάσισαν να κάνουν ένα σύντομο διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις του νέου τους άλμπουμ, με σκοπό να πραγματοποιήσουν μια σειρά από περιορισμένες επιλεκτικές εμφανίσεις, συμπεριλαμβάνοντας και την Αθήνα στο πρόγραμμά τους. Έτσι, το θρυλικό ποπ γκρουπ εμφανίζεται στις 22 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό.

Τιμές εισιτηρίων: 60 ευρώ Pitch A, 45 ευρώ Pitch B

Προπώληση: Τιcket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, Αθήνα, τηλ.: 210 3608366, Εθν. Aμύνης 20, Θεσσαλονίκη Τηλ: 2310 253630), PMW (Πανεπιστημίου 66 & 28ης Οκτωβρίου 2, Αθήνα, τηλ.: 210 3803030, Λεωφ. Κηφισίας 73, εντός ψυχαγωγικού κέντρου Cosmopolis, Μαρούσι, τηλ.:210 6197690)

Οι πόρτες ανοίγουν: 18.30

* Από τους σημαντικότερους εκφραστές της Intellectual Hard Rock σκηνής, οι αγαπημένοι του ελληνικού metal κοινού, Tool, θα δώσουν φέτος την πρώτη τους συναυλία επί αθηναϊκού εδάφους. Oι Maynard James Keenan, Danny Carey, Justin Chancellor και Adam Jones θα είναι εδώ στις 16 Δεκεμβρίου, για μια ”TOOL” εμπειρία στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας του Ελληνικού. Οι κριτικοί στο εξωτερικό μιλούν για μια από τις πιο καλοστημένες και εντυπωσιακές παραστάσεις. Η σύμπραξη των special effects και η σκηνική ένταση του συγκροτήματος παρασύρουν τον θεατή σε μια άλλη διάσταση, σε μια πρωτόγνωρη διαφορετική πραγματικότητα. Τη συναυλία θα ανοίξει το ”σκληρό” κουαρτέτο από την Ατλάντα, που ακούει στο όνομα Mastodon.

Τιμές εισιτηρίων: 52 ευρώ προπώληση, 60 ευρώ ταμείο

Προπώληση: Ticket House, PMW, ticketpro.gr

Οι πόρτες ανοίγουν: 18.30

* Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του διπλού best of album τους, που βαθμολογήθηκε από το Uncut με 5 αστέρια, οι garage punk heroes Dead Moon οργώνουν την Ελλάδα σε μια μίνι περιοδεία που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις: 26/10 στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, 27/10 στο B LIVE Music House της Λάρισας, 28/10 στο Underworld, στην Aθήνα και στις 30/10 στο Εν Πλω, στο Αγρίνιο. Ο ηγέτης τους Fred Cole είναι ένας βετεράνος του garage rock, από τις ένδοξες μέρες των Weeds και των Lollipop Shoppe στα ’60s, μέσα από τα ”σκοτεινά” ’70s με τους Zipper και τους Rats και μέχρι σήμερα με τους Dead Moon αντιπροσωπεύει όλη την αισθητική φιλοσοφία του rock με έναν τρόπο που φαντάζει ολοένα και πιο πειστικός παρά τα χρόνια του.

* H επιστροφή ενός πολύ σημαντικού συγκροτήματος της κλασικής ροκ σκηνής, του οποίου η αξία πάντα αναγνωριζόταν από το ελληνικό κοινό, ιδίως αν λάβουμε υπόψη την τελευταία sold out εμφάνιση τους στο Ρόδον προ διετίας, είναι γεγονός. Οι UFO επιστρέφουν, στις 2 Δεκεμβρίου στην Υδρόγειο της Θεσσαλονίκης και στις 3 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205, στην Αθήνα.

Τιμές εισιτηρίων: 28 ευρώ

Προπώληση: Ticket House

Ώρα Έναρξης: 21.30

* I Shot The Sheriff, Redemption Song, No Woman No Cry, Could You Be Loved, Is this Love, Get up Stand up, Buffalo Soldier, One Love... Είναι λίγα μόνο από τα τραγούδια του Bob Marley και της μπάντας του, των θρυλικών Wailers, που έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μουσικής, τα τραγούδια που έφεραν τη reggae στα ραδιόφωνα όλου του πλανήτη. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254), θα έχουμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε ζωντανά από τους ίδιους τους Wailers, την original μπάντα του Bob Marley σε ολόκληρη την καριέρα του, που συνεχίζουν με τις συναυλίες τους να διατηρούν ζωντανό τον μύθο του βασιλιά της reggae. Μαζί τους οι μουσικοί ακτιβιστές Asian Dub Foundation. Τη συναυλία θα ανοίξει ο Γρηγόρης Ψαριανός σε ένα μοναδικό DJ set.

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ προπώληση, 40 ευρώ ταμείο

Προπώληση: Ticket House, Metropolis, i-ticket.gr, 8011160000

Οι πόρτες ανοίγουν: 20.00

* Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, ο Παύλος Παυλίδης, παρέα με τους B-MOVIES, θα παρουσιάσει τη δεύτερη προσωπική του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο ”Άλλη μια Μέρα”, μαζί με παλιότερα αγαπημένα τραγούδια, παιγμένα με τρόπο εντελώς ξεχωριστό, από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών, ταξιδεύοντάς μας, από τη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space (Λιοσίων 205, τηλ.: 210 8547600) σε κόσμους ονειρικούς και μελωδικούς, γεμάτους εικόνες, χρώματα και μοναδικά πλάσματα της φαντασίας του, με τον τρόπο που μόνο αυτός γνωρίζει. Τη συναυλία θα ανοίξει ένας εκ των Επισκεπτών του Γιάννη Αγγελάκα, ο Ντίνος Σαδίκης, ένας μουσικός με τη δική του ξεχωριστή ιστορία τα τελευταία 20, περίπου, χρόνια.

Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ

Προπώληση: Ticket House, Metropolis, i-ticket.gr, 8011160000

* Η εκρηκτική μπάντα από το Leeds που έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό με το περσινό single ”Everyday I Love You Less and Less”, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, οι Kaiser Chiefs, θα βρίσκονται στις 30 Νοεμβρίου στο Principal της Θεσσαλονίκης και στις 1 και 2 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205. Λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων και τα σημεία προπώλησης αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένουμε από τις διοργανώτριες εταιρείες και σχετικά με τη συναυλία του Morissey στις 25 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου και στις 27 Νοεμβρίου, στην Πύλη Αξιού, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την εμφάνιση της Sophie Solomon στις 4 Νοεμβρίου στο Gagarin 205.

* Οι πρωταγωνιστές της θρυλικής τελευταίας βραδιάς του Ρόδον, James Taylor Quartet, επιστρέφουν στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο ολοκαίνουριο Fuzz Club (στο χώρο του πρώην Club 22) που θα φιλοξενήσει φέτος τις συναυλίες της Άνωσης. Acid jazz ρυθμοί και soul/funky μελωδίες από τους πρωτομάστορες του είδους, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που πρέπει να τη ζήσετε από κοντά. Οι συναυλίες τους εξελίσσονται σε πάρτι με τον κόσμο να χορεύει ασταμάτητα.

Τιμές εισιτηρίων: 30 ευρώ

Προπώληση: Ticket House

Ώρα Έναρξης: 21.00

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v