Almodobar: Η διασκέδαση πατάει... Γκάζι

Ντεκόρ πολύχρωμο σαν παιδική ζωγραφιά, μουσική που ξεφεύγει από το ομοιόμορφο mainstream και κινείται σε freestyle ρυθμούς και χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα συνθέτουν την εικόνα ενός από τα ομορφότερα εναλλακτικά bars της Αθήνας. Το Almodobar γιορτάζει φέτος τα πέμπτα του γενέθλια και σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του.
Almodobar: Η διασκέδαση πατάει... Γκάζι

Παίρνοντας την εκδίκησή του από τη mainstream, πλέον, περιοχή του Ψυρρή, που συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια τη συντριπτική πλειοψηφία του αθηναϊκού nightlife, το Γκάζι εξελίσσεται, εδώ και λίγο καιρό, σε κοιτίδα της εναλλακτικής διασκέδασης, φιλοξενώντας κυρίως μικρά μπαράκια που, επιτέλους, έχουν κάτι να πουν.

Ένα από αυτά, και μάλιστα από τα πρώτα που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και ”άνοιξαν” το δρόμο στην εξέλιξή της, το Almodobar, γιορτάζει φέτος τα πέμπτα του γενέθλια, σε ένα χώρο γεμάτο χρώμα που δε θα μπορούσε να ταιριάζει περισσότερο με την upbeat ατμόσφαιρα της περιοχής.

Κάθε στοιχείο του χώρου, από την καμπυλωτή μπάρα και τα πλαστικά πορτοκαλί σκαμπό μέχρι τους κόκκινους καναπέδες, τα κίτρινα σκαμπό και τους πολύχρωμους τοίχους, είναι μοναδικό αλλά ταυτόχρονα αναπόσπαστο κομμάτι του όλου σκηνικού. Τα πάντα εδώ δένουν μυστηριωδώς μεταξύ τους, συνθέτοντας μία μαγική εικόνα, που θυμίζει λιγότερο patchwork και περισσότερο παιδική ζωγραφιά.

Οι αναφορές στον ίδιο τον Almodobar, του οποίου οι ιδιοκτήτες, όπως θα μαντέψατε, τυγχάνουν μεγάλοι φαν, συμπληρώνουν την εικόνα: ζωγραφισμένα μπουκάλια βότκας με το σκίτσο του Ισπανού σκηνοθέτη καταλαμβάνουν το κεντρικό σημείο της κάβας, ενώ το ίδιο σκίτσο, αυτή τη φορά σε γιγαντοαφίσα, κοσμεί τον τοίχο δίπλα από το μπαρ.

Η κονσόλα, υπό τον έλεγχο των resident DJs Panos D, ION (Klik Records), DJ Daniel και Panos Junior κινείται σε ευχάριστα εναλλακτικούς ρυθμούς, καλύπτοντας το ευρύτερο φάσμα της freestyle – electronica μουσικής. Καθημερινά, η ατμόσφαιρα είναι lounge, και προσφέρεται για χαλαρές ”παρεΐστικες” στιγμές, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα οι ρυθμοί ανεβαίνουν, για να κρατήσουν το κέφι σε υψηλά επίπεδα. Για το φετινό χειμώνα, έχουν προγραμματιστεί αρκετές μετακλήσεις DJs από το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο Joseph Malik, από το Κάιρο.

Δίπλα σχεδόν στην κονσόλα, ο προτζέκτορας θα σας αποσπάσει αναμφίβολα την προσοχή, με τις προβολές ακυκλοφόρητων video clips που πραγματοποιούνται τακτικά.

Το Almodobar είναι ανοικτό καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 22.00 μέχρι... νωρίς το πρωί. Το ποτό στο μπαρ κοστίζει 6 ευρώ.

Ηρώ Κουνάδη

Almodobar, Κωνσταντινουπόλεως 60, Γκάζι, τηλ.: 6946457442

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v