Openings: (Και) ο χειμώνας έχει κέφια!

Στις... έδρες τους επιστρέφουν σιγά σιγά τα αθηναϊκά clubs, καθώς η νυχτερινή ζωή της πόλης διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της. Ανανεωμένοι χώροι, κεφάτα parties, παλιοί γνώριμοι αλλά και ριζικές αλλαγές ”ανοίγουν” μία σαιζόν που προβλέπεται συναρπαστική, και υπόσχονται να μας κάνουν να ξεχάσουμε τη φθινοπωρινή μελαγχολία. Χορεύετε;
Openings: (Και) ο χειμώνας έχει κέφια!

Αντίδοτο στην περιρρέουσα μελαγχολία για το καλοκαίρι που τελείωσε και το χειμώνα που ξεκινά, η club σκηνή της Αθήνας διανύει παραδοσιακά στα τέλη Σεπτεμβρίου μία από τις καλύτερες εποχές της. Κάποιοι μετακομίζουν από την Παραλία στο κέντρο, κάποιοι παραμένουν στις… θερινές τους θέσεις, για όσο τουλάχιστον ακόμη το επιτρέπει ο καιρός και άλλοι ανακοινώνουν, ή βάζουν σε εφαρμογή, τα νέα τους σχέδια.

Εν ολίγοις, οι Αθηναίοι έχουν αυτή την περίοδο μία ποικιλία επιλογών όσον αφορά τη βραδινή τους έξοδο που σπάνια διατίθεται τους υπόλοιπους μήνες. Κάνει ακόμα ζέστη; Κατευθυνόμαστε στην Παραλιακή, για να παρατείνουμε το summer feeling δίπλα στις πισίνες των καλοκαιρινών club. Βρέχει; Ανηφορίζουμε προς το κέντρο, για να θυμηθούμε τα χειμερινά μας στέκια. Και βέβαια, υπάρχουν πάντα οι καινούριες αφίξεις και τα νέα που κάνουν ενδιαφέρουσα την αρχή κάθε σεζόν.

Σε μια προσπάθεια… εξευμένισης του καιρού, θα ξεκινήσουμε από τα club που κρατάνε, έστω και για λίγο ακόμα, το summer feeling ζωντανό. Έτσι λοιπόν, στις καλοκαιρινές τους έδρες παραμένουν ακόμη, και μέχρι περίπου τα μέσα Οκτωβρίου, τα Passa (Λ. Καραμανλή 14, Βούλα, τηλ.: 2108959645), Balux (Λ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, τηλ.: 210 8941620), Bebek (Λ. Εθν. Μακαρίου 10, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, τηλ.: 210 4834190) και Galea (Λ. Καραμανλή 4, Α΄πλαζ ΕΟΤ Βούλας (Ειρηνικός) , τηλ.: 210 8944990).

Στα χειμερινά τους πόστα, από την περασμένη εβδομάδα, βρίσκονται οι… παλιοί γνώριμοι του Ψυρρή, Candy Bar (Αριστοφάνους 11 και Κατσικογιάννη, τηλ.: 6937396616), Mao (Πλατεία Αγ. Αναργύρων & Αγαθάρχου 3, τηλ.: 210 3317646), Cubanita (Καραϊσκάκη 28, τηλ.: 210 3314605) και Motel (Ρήγα Παλαμίδη 9 & Σαρρή 11, τηλ.: 2103238970). Ανανεωμένα, με ευφάνταστα σκηνικά και νέα πρόσωπα, υπόσχονται έναν κεφάτο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, στα decks του Mao συναντάμε για μία ακόμη σεζόν τους resident DJs Γιώργο Καρακωνσταντόγλου και Ηλία Μαλλιάρα, ενώ τα εβδομαδιαία πάρτι που κατέκτησαν τους θαμώνες του δημοφιλούς club επιστρέφουν δυναμικά: κάθε Τετάρτη το club θα φιλοξενεί party με την καλύτερη ελληνική μουσική και guest εμφανίσεις από αγαπημένους καλλιτέχνες του πενταγράμμου, ενώ κάθε Πέμπτη ”Essential Party” με hot tunes της r’n’b & hip hop μουσικής και sexy χορευτικά shows από το πιο εκρηκτικό dance team της πόλης.

Το Motel θα φιλοξενήσει και πάλι τα επιτυχημένα D.I.R.T.Y. parties του, ενώ τα Σαββατόβραδα η ομάδα των Spirit of Love θα αναλαμβάνει τα decks. Το ανανεωμένο σκηνικό του club φέρει και πάλι την υπογραφή του σκηνογράφου Αντώνη Καλογρίδη. Ριζικά ανακαινισμένο και το latin Cubanita, στη σκηνή του οποίου θα εναλλάσσονται φέτος το χειμώνα τα κουβανέζικα groups, δίνοντας χρώμα και latin ρυθμό στις βραδιές μας.

Το έτερο latin club, Palenque (Φαραντάτων 41, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 7752360) εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα τη 13η σεζόν του, η οποία αναμένεται το ίδιο κεφάτη με τις προηγούμενες. Πολλά latin σχήματα αναμένονται για live εμφανίσεις, καθώς και DJ sets, ενώ συνεχίζονται και τα γνωστά, και πολυαγαπημένα, δωρεάν μαθήματα latin χορών.

Ανοιχτές από την προηγούμενη εβδομάδα και οι πόρτες του mainstream club restaurant Dekko (Κανάρη 24, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3630145) και του Club 22, το οποίο, μετά τις περσινές περιπέτειες μεταφέρθηκε σε νέα έδρα, στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, όπου παλιότερα στεγαζόταν το +Soda, όπου και θα γιορτάσει τα 22α γενέθλιά του.

Στο Club 22 κάθε Πέμπτη θα φιλοξενούνται τα δημοφιλή θεματικά parties Kitscherella και Sex & the City, καθώς και κάποια με νέο concept, ενώ κάθε Τετάρτη θα απολαμβάνουμε funk, ska, soul και reggae ήχους. Οι Παρασκευές είναι αφιερωμένες στη disco μουσική, ενώ κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται μουσικά ταξίδια σε περασμένες δεκαετίες. Resident παραμένει ο DJ Kimon, ενώ θα υπάρχουν και πολλοί guests –μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Απέργης, Άντζελα Παντελή και Θανάσης Γκαραβέλλας.

Σήμερα (28/9) ανοίγει τις πόρτες της χειμερινής του έδρας και το αγαπημένο μας Vinilio, το οποίο, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρθενική του εμφάνιση στην Παραλιακή μας υποδέχεται ξανά στο γνώριμο υπόγειο του ξενοδοχείου Εμμαντίνα (Λ. Ποσειδώνος 33, τηλ.: 210 9681056) για άλλη μία disco χρονιά. Ανοικτά καθημερινά εκτός Δευτέρας.

Η αδυναμία της… νέας γενιάς των clubbers, το Luv Club (Ερμού & Πλ. Ασωμάτων 1, Θησείο, τηλ.: 210 3224553) επιστρέφει στην έδρα του στις 6 Οκτωβρίου, με τους Marco Carola και DJ Mikee να εγκαινιάζουν μία ακόμη σεζόν γεμάτη dance, progressive και house ακούσματα.

Ψέμα θα ήταν αν λέγαμε ότι δε μας απογοήτευσε λίγο η είδηση ότι το πάλαι ποτέ Camel Club (Ηρακλειδών 74 & Πειραιώς 7, τηλ.: 210 3476847) το κατ’ εξοχήν ροκ στέκι της πόλης, μετατρέπεται από τις 20 Οκτωβρίου σε mainstream και μετονομάζεται Q Club. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην εμπειρία του δυναμικού team, για να ανακαλέσουμε το παράπονο.

Το έτερο θρυλικό club της Αθήνας, το Mad, επιστρέφει, μετά από πολλές δοκιμασίες, σε νέα έδρα, στην οδό Περσεφόνης 53 στο Γκάζι, η οποία υπόσχεται, εκτός από κεφάτες βραδιές με ”εναλλακτικό” ποπ χαρακτήρα, και πολλά events, συναυλίες και εκθέσεις. Resident DJ θα είναι ο Σπύρος Τρούσας, παλαιότερο μέλος της ομάδας του Mad, τον οποίο τα Σαββατοκύριακα θα συνοδεύουν στα decks οι Πάνος Γιαννακάκης και Κυριάκος Σπηριούνης.

Το stylish bar restaurant Mommy (Δελφών 4, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3619682) εγκαινιάζει την έκτη σαιζόν του με μία εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με το περιοδικό Όζον, ενώ οι φίλοι της Jazz και της world music θα επιστρέψουν στις 6 Οκτωβρίου, για 29η συναπτή χρονιά στο Half Note Jazz Club (Tριβωνιανού 17, Μετς, τηλ.: 210 9213310), το οποίο φιλοξενεί φέτος το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα στην ιστορία του, με 30 live εμφανίσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών του διεθνούς στερεώματος.

Τέλος, ποιοτικά ελληνικά live θα απολαύσουμε και φέτος στο Σταυρό του Νότου (Φραντζή & Θαρύπου 37, Ν. Κόσμος, τηλ.: 210 9226975) που γιορτάζει φέτος τα δέκα του χρόνια, με ένα πλουσιότατο πρόγραμμα εμφανίσεων, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μάνο Πυροβολάκη, Δέσποινα Ολυμπίου, Θάνο Μικρούτσικο, Γιάννη Κούτρα και Ζακ Στεφάνου. Έναρξη για την Κεντρική Σκηνή στις 29 Σεπτεμβρίου. Τα ”Club” και ”Απέναντι” έχουν ήδη ξεκινήσει το χειμερινό τους πρόγραμμα.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v