Half Note: Αλλη μια ”all that jazz” σαιζόν!

Στις 6 Οκτωβρίου ανοίγει τις πόρτες του, για 29η χρονιά, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, το Half Note, υποσχόμενο μια εκρηκτική σαιζόν, με το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα της ιστορίας του club, γεμάτη από μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα της jazz και world music. Μεταξύ των φετινών προσκεκλημένων, οι Groove Collective, η Barbara Mendes, ο Benny Golson, ο Kevin Mahogany και ο συνεργάτης του James Brown, Fred Wesley.
Half Note: Αλλη μια ”all that jazz” σαιζόν!

Στις 6 Οκτωβρίου η νύχτα στην Αθήνα βρίσκει και πάλι το μόνιμο jazz στέκι της. Το Half Note Jazz Club ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί για 29η χρονιά τους φίλους της τζαζ και της καλής μουσικής.

Το Half Note Jazz Club, ”ώριμο” όσο ποτέ -στη συνείδηση του κοινού και όχι σε ηλικία- διατηρεί τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια των πρώτων χρόνων, μιας και τα 29 αυτά χρόνια δεν του αφαίρεσαν καθόλου από την αρχική του έμπνευση και γοητεία. Αντίθετα παραμένει επίκαιρο αφομοιώνοντας, ανακαλύπτοντας και παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις γύρω από την jazz και την ευρύτερη σύγχρονη σκηνή.

Έχοντας διανύσει μια επιτυχημένη πορεία όλα αυτά τα χρόνια, το Half Note Jazz Club έχει αναγνωριστεί από το κοινό ως ένα από τα πιο επιτυχημένα και συνεπή ως προς την πορεία και την ποιότητα του, club. Το Half Note Jazz Club ουσιαστικά δημιούργησε και συντήρησε την ελληνική τζαζ σκηνή, είτε μετακαλώντας σημαντικά ονόματα από το εξωτερικό είτε προωθώντας και αναδεικνύοντας την ελληνική τζαζ.

Ξεκίνησε από τον Δημήτρη Δεικτάκη στην Μιχαλακοπούλου, ανέβηκε στο λόφο του Στρέφη, για κάποιο διάστημα ήταν στους Αμπελόκηπους και κατέληξε τα τελευταία 11 χρόνια στην τωρινή γνωστή τοποθεσία, Τριβωνιανού 17, στο Μετς και λειτουργεί υπό την διεύθυνση των αδερφών, Γιώργου και Παναγιώτη Γεώργα, του Χρήστου Ξάνθου και της Υβόννης Δεικτάκη.

Κάθε περίοδο από τα μέσα Οκτωβρίου έως τέλη Απριλίου διοργανώνει στο χώρο του 250 συναυλίες με περίπου 30 διαφορετικά σχήματα από όλο τον κόσμο. Οι μουσικές που ακούγονται στο Ηalf Note καλύπτουν πια το πολύ ευρύ φάσμα, όλων εκείνων των ειδών μουσικής που κινούνται γύρω από την τζαζ και το μπλουζ, όπως είναι οι μουσικές του κόσμου, η latin, η soul και το funk και πολλά άλλα, κατορθώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο να ικανοποιεί ένα μεγάλο αριθμό μουσικόφιλου κοινού και κυρίως να προσφέρει στην Αθήνα ποικίλα μουσικά ερεθίσματα.

Αυτό που κάνει το Half Note να αποτελεί ένα χώρο αναφοράς στην αθηναϊκή νύχτα, είναι ότι και στους πιο δύσκολους καιρούς επιμένει στην ποιότητα και κατορθώνει να λειτουργεί κάθε βράδυ, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της σεζόν, με την καλύτερη live μουσική.

Τα 30.000 μέλη του club αλλά και όλο εν δυνάμει το αθηναϊκό κοινό έχουν δυνατότητα να έρχονται σε άμεση επαφή με πασίγνωστους ξένους καλλιτέχνες, που μπορούν να παρουσιάζουν την δουλειά τους σε ένα χώρο με πολύ καλό ήχο, ζεστό, φιλόξενο, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο και το ευγενικό service, που κατορθώνει να ενώνει κοινό και καλλιτέχνες σε μια μεγάλη παρέα. Μια συνύπαρξη, που αναζωογονεί τον πυρήνα ενός κοινού ανοικτού σε μουσικές προκλήσεις και πάντα σε εγρήγορση. Αυτού που είναι και το κοινό του Half Note Jazz Club.

Φέτος θα φιλοξενηθούν 30 διαφορετικά σχήματα -στο μεγαλύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα των 29 χρόνων λειτουργίας του club- για να ακούσουμε και να απολαύσουμε μουσικές από όλο το φάσμα της jazz και της world music, από τη Νέα Υόρκη και τη Νέα Ορλεάνη, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία και από εκεί στα Βαλκάνια.

Μαζί μας θα είναι ανάμεσα σε άλλους:

* Οι εκπληκτικοί Groove Collective από το Brooklyn με μοναδικό dance & acid jazz fusion.

* O ανεπανάληπτος funky τρομπονίστας Fred Wesley, για χρόνια συνεργάτης του James Brown.

* Η σύγχρονη ενσάρκωση του θρυλικού τσιγγάνου κιθαρίστα Django Reinhardt, ο Dorado Schmitt.

* Η αγαπημένη μας βραζιλιάνα τραγουδίστρια Barbara Mendes και τα χάλκινα του Markovic απ’ τις ταινίες του Kusturica.

* Oι υπέροχοι Pietrarsa - ένα εκρηκτικό γκρουπ από τη Νάπολι - που θα παρουσιάσουν μουσικές και χορούς της νότιας Ιταλίας.

* Εμβληματικές φυσιογνωμίες της τζαζ, όπως ο θρυλικός Benny Golson ή ο Archie Shepp.

* Πρώτου μεγέθους χορευτές όπως η Alicia Marquez.

* Και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο μοναδικός τραγουδιστής της jazz, Kevin Mahogany καθώς και δεκάδες άλλοι.

Ατέλειωτος αριθμός σπουδαίων καλλιτεχνών και performer σε αέναη κατάθεση ψυχής μέσα στα 29 χρόνια λειτουργίας, με 30.000 μέλη και τον ζεστό και φιλόξενο χώρο με την άρτια ακουστική να αποτελούν τα βασικά του στοιχεία, κάνουν το Half Note να ξεχωρίζει στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Η σταθερή αυτή πορεία του club στο χρόνο και το υψηλής ποιότητας και καλλιτεχνικής αξίας πρόγραμμα του, έχουν εξαπλώσει τη φήμη του πέρα από τα όρια της Αθήνας και της Ελλάδας.

Μείνετε μαζί μας... για άλλη μια all that jazz σεζόν.

Οι κρατήσεις μπορούν να γίνονται στο 210 9213310 και στο ticketnet.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v