Beach bars: Σφηνάκια με μαγιώ

Χαλαρά ή στην... πρωτοπορία του mainstream lifestyle, τα beach bars της Αττικής σας περιμένουν για να σας βοηθήσουν να κάνετε υπομονή μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. Συγκεντρώσαμε πέντε από τα πιο ”ζωντανά” παραλιακά bars που φροντίζουν για τα κοκτέηλ ή τον καφέ που χρειάζεστε... ανάμεσα στις βουτιές!
Beach bars: Σφηνάκια με μαγιώ

της Ηρώς Κουνάδη

Πώς το γράφαμε στις σχολικές εκθέσεις με το ευφάνταστο θέμα ”τι έκανα στις διακοπές μου”; Ξενοιασιά, ανεμελιά, ραστώνη...

Αυτές είναι οι έννοιες που έχουν άμεσα συνδεθεί με τη- για πολλούς- καλύτερη εποχή του χρόνου και που (θα έπρεπε να) σχετίζονται και με την καθημερινή ψυχαγωγία της συγκεκριμένης περιόδου. Οχι μόνο επειδή πολύ συχνά η καλοκαιρινή άδεια δεν επαρκεί ή αργεί ακόμη, αλλά και γιατί η έννοια των διακοπών δεν εξαρτάται μόνο από το πού βρισκόμαστε αλλά πρωτίστως από τη διάθεσή μας.

Ευτυχώς, οι παραλίες της Αττικής προσφέρουν αρκετές επιλογές για να κρατήσουμε αυτή την καλοκαιρινή διάθεση ζωντανή μέχρι να φτάσει η... μεγάλη ώρα των διακοπών– ή μετά το πέρας τους. Πολύχρωμα beach bars, με χαλαρή ατμόσφαιρα, ζωηρή μουσική και ευδιάθετους θαμώνες βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε γωνιά του κλεινού άστεως και περιμένουν να σας προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις βουτιές σας.

Χωρίς ”στημένο” σκηνικό, πόρτα και dress code, τα beach bars δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την καλοκαιρινή σας έξοδο –αυτή που συνεπάγεται ανεπιτήδευτη διασκέδαση και γνήσιο κέφι. Φορέστε, λοιπόν, το μαγιό σας (δε θα χρειαστείτε πολλά άλλα) και ελάτε να σας ξεναγήσουμε σε πέντε από τα καλύτερα beach bars της Αθήνας.

Scuba: Η Βραζιλία στην Αθήνα

Περισσότερο δημοφιλές στους Βραζιλιάνους κατοίκους της πόλης, παρά στους Αθηναίους, κυρίως λόγω της θέσης του κάτω από το λόφο της Καστέλας που το κρύβει από τα αδιάκριτα βλέμματα, το Scuba συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο της λατινοαμερικανικής κοινότητας της πόλης.

Ειδικά αν (μέρες που είναι) τύχετε σε αγώνα της Εθνικής Βραζιλίας, θα νιώσετε ότι μεταφερθήκατε στην Copa Cabana, αφού εδώ τα γκολ πανηγυρίζονται με ξέφρενη salsa και caipirinhas. Κατά τα άλλα, upbeat μουσική, δροσερά κοκταίηλ και all day fun δίπλα στην καλύτερη παραλία της περιοχής, την πλαζ Λιμανάκια (δίπλα ακριβώς στο Κολυμβητήριο του Πειραιά).

Λιμανάκια: The all time classic

Το beach bar στα... άλλα Λιμανάκια, αυτά της Παραλιακής, μάλλον δε χρειάζεται συστάσεις. Αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, σταθερή αξία για την καλοκαιρινή ζωή της πόλης. Lounge μουσική για να μπείτε, αν δεν είστε ήδη, στο χαλαρό, καλοκαιρινό mood, ετερόκλιτοι θαμώνες όλων των ηλικιών, ξύλινα μπαλκονάκια που χρησιμοποιούνται και ως βατήρες για βουτιές στα καταγάλανα νερά, καφές και ποτό σε πλαστικά ποτηράκια γιατί, είπαμε, το beach bar δεν έχει ανάγκη από στημένο σκηνικό –επωφελείται του φυσικού.

Λαγονήσι: Βουτιές με beat

Ίσως το beach bar που θα σας θυμίσει περισσότερο τις διακοπές σας στα νησιά. Όσο η κονσόλα παίζει upbeat (mainstream κυρίως) μουσική, εσείς απολαμβάνετε τον καφέ ή το ποτό σας με την άμμο –κυριολεκτικά– κάτω από τα πόδια σας.

Στα βασικά του ατού, τα φυσικά υλικά που κυριαρχούν στη διακόσμηση του χώρου, με τις ομπρελίτσες α λα Χαβάη και τους φοίνικες να προσελκύουν περισσότερο την προσοχή μας. Αν βρεθείτε εκεί κοντά το βράδυ, κάντε μια στάση, καθώς έχετε αρκετές πιθανότητες να πετύχετε κάποιο beach party εν εξελίξει –και το βραδινό μπάνιο μετά μουσικής δε μοιάζει ποτέ κακή ιδέα.

Yabanaki: Το lifestyle της παραλίας

Εάν, παρ’ όλη την προπαγάνδα περί χαλαρής διάθεσης και ανεπιτήδευτης διασκέδασης, εσείς επιθυμείτε κάτι πιο οργανωμένο, η λύση ακούει στο όνομα Yabanaki, βρίσκεται στην ακτή της Βάρκιζας και περιλαμβάνει ό,τι μπορείτε να επιθυμήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία: beach bar με καλή μουσική και δροσιστικά cocktails, πισίνα, εστιατόριο, ουζερί, παιδότοπο, ακόμη και... περίπτερο. Στα συν η προσεγμένη διακόσμηση και το ευχάριστο περιβάλλον. Στα πλην η υπερβολική πολυκοσμία, ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Μόλος: Με θέα τον έναστρο ουρανό

Στο Ναυτικό Όμιλο της Βουλιαγμένης, στη θέση Λαιμός, βρίσκεται η άλλη λιγότερο... freestyle επιλογή σας. Με έμφαση στο εξωτικό ντεκόρ, και υπέροχη θέα στον κολπίσκο της Βουλιαγμένης, ο Μόλος ισορροπεί επιτυχημένα μεταξύ του αθηναϊκού lifestyle της παραλιακής ζώνης και της χαλαρής διάθεσης των αμιγώς ”καλοκαιρινών” beach bars.

Το ξύλινο μπαλκονάκι που ατενίζει τη θάλασσα συγκεντρώνει καθημερινά –και κυρίως τα βράδια, οπότε το σκηνικό είναι ακόμη πιο μαγευτικό– θαμώνες όλων των ηλικιών. Στα δυνατά χαρακτηριστικά του, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και οι σωστές μουσικές επιλογές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v