Fire of Anatolia: Η μαγεία της Ανατολής

Το διεθνούς φήμης χορευτικό συγκρότημα Fire of Anatolia έρχεται στην Αθήνα για μια και μοναδική πράσταση, την Παρασκευή 12 Μαΐου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μεταφέροντας στη σκηνή τη μαγεία των πολιτισμών της Ανατολίας, το Fire of Anatolia παρουσιάζει μια εικαστική πανδαισία ήχων, χρωμάτων και εικόνων, που εκφράζει τη μάχη μεταξύ καλού και κακού, ωραίου και άσχημου, ελευθερίας και σκλαβιάς.
Fire of Anatolia: Η μαγεία της Ανατολής

Την Παρασκευή 12 Μαΐου, στις 21.00, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, το Ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το διεθνούς φήμης χορευτικό συγκρότημα ”Fire of Anatolia” από την Τουρκία, το οποίο μεταφέρει στη σκηνή τη μαγεία των πολιτισμών της Ανατολίας (Μικράς Ασίας) μέσω μιας εικαστικής πανδαισίας, που εκφράζει τη μάχη μεταξύ καλού και κακού, ωραίου και άσχημου, ελευθερίας και σκλαβιάς.

Στο έργο αυτό, η Ανατολία, ενσαρκώνεται μέσα από τρεις χιλιάδες χορευτικές φιγούρες δημοτικών χορών και μελωδίες από τη δημοτική μουσική.

Γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, επέλεξαν σαν οδηγό τους την φωτιά που έφερε στη γη αυτή ο Προμηθέας και έμεινε άσβεστη μέχρι τις μέρες μας στην ψυχή και το σώμα όλων των ανθρώπων που έζησαν και ζουν στο κομμάτι αυτό της γης. Η φωτιά δεν έχει ηλικία, χρώμα, φυλή, εθνικότητα, θρησκεία. Έτσι είναι και η κίνηση της Ανατολίας, απαλλαγμένη από διακρίσεις. Αυτή την κίνηση και την έκφραση του σώματος μας παρουσιάζει επί σκηνής το μεγάλο αυτό συγκρότημα, που χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής που γέννησε η ίδια γη.

Οι λαοί της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως αυτοί που ζουν στις δύο όχθες του Αιγαίου, όταν παρακολουθούν την παράσταση αυτή, συνειδητοποιούν ότι τα στοιχεία που γέννησε ένας τόπος ταξίδεψαν έξω από τεχνητά όρια και σύνορα που χάραξαν οι άνθρωποι και έγιναν κοινά.

Οι ογδόντα χορευτές του σώου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Mustafa Erdogan, έχουν δώσει 850 παραστάσεις σε 32 χώρες, συγκεντρώνοντας μέχρι στιγμής έξι εκατομμύρια θεατές. Το υπερθέαμα ταξιδεύει με επιτυχία σε όλο τον κόσμο από το 2002, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι οι παραστάσεις προσαρμόζονται ανάλογα για την κάθε χώρα όπου παρουσιάζονται.

Εισιτήρια προπωλούνται τηλεφωνικά μέσω της Ticket Shop, στα τηλέφωνα 801 100 5000 και 211 9559900, στα υποκαταστήματα Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 25, τηλ.: 210 4110993) και Κυψέλης (Ευελπίδων και Κερκύρας 1, τηλ.: 210 8846211) και στα Virgin Megastores Συντάγματος, Αμαρουσίου, Ρέντη και Γλυφάδας.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 25 έως 50 ευρώ, ανάλογα με τη θέση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v