Συναυλιών... συνέχεια!

Επειδή μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, κι επειδή με 40 συνολικά συναυλίες αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα ήταν βέβαιο πως κάτι θα... ξέφευγε. Διαβάστε τα τελευταία νέα σχετικά με τις συναυλίες που μόλις ανακοινώθηκαν, ή για λόγους συντομίας παραλείφθηκαν στο προηγούμενο αφιέρωμα, για να είστε πάντα ενήμεροι.
Συναυλιών... συνέχεια!

Ένα είναι βέβαιο: Το φετινό καλοκαίρι δε θα αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο. Το... μενού περιλαμβάνει μουσική για όλα τα γούστα, από κλασσικό ροκ μέχρι hip hop, r’n’b και latin. Νέες συναυλίες ανακοινώνονται διαρκώς, φήμες επιβεβαιώνονται, ημερομηνίες αλλάζουν και γενικότερα επικρατεί ένας... ”συναυλιακός” αναβρασμός.

Τα live φέτος ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και βέβαια το μοναδικό μελανό σημείο, να είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε μεταξύ δύο, ή και περισσότερων σε ορισμένες περιπτώσεις, εξαιρετικών καλλιτεχνών που εμφανίζονται την ίδια μέρα σε διαφορετικούς χώρους ήταν, δυστυχώς, αναπόφευκτο.

Ενημερώστε, λοιπόν, τις ατζέντες σας και επιλέξτε τις συναυλίες που θέλετε να παρακολουθήσετε έγκαιρα -οι προπωλήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

To πρώτο Urban Athens festival είναι γεγονός. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στιγμή για τη Hip Hop - R’n’ B σκηνή στην χώρα μας με τη συμμετοχή του superstar rapper, Busta Rhymes, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα, την Παρασκευή 26 Μαΐου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για την προώθηση του νέου του album, που φέρει τον τίτλο ”The Big Bang”. Μαζί με την πιο χαρακτηριστική φωνή της rap, στο Γήπεδο ξιφασκίας Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ελληνικό, θα εμφανιστούν και οι Flipmode Squad, με τους Splif Star (mc) και Scratchator (dj).

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ προπώληση, 40 ευρώ ταμείο

Προπώληση: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, Αθήνα, τηλ.: 210 3608366, και σε όλα τα δισκοπωλεία Metropolis και Virgin Megastores.

Οι πρωτοπόροι του trip hop, Massive Attack, ξανά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Μαζί τους αυτή τη φορά η εκπληκτική Λιζ Φρέιζερ, τραγουδίστρια των θρυλικών Cocteau Twins, με την οποία έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. Το οπτικοακουστικό super show που υποσχέθηκαν αναμένεται να μείνει αξέχαστο. Στο μεταξύ, οι fan τους δεν πρέπει να χάσουν το τελευταίο τους best of album, με τίτλο Collected και ένα νέο κομμάτι, το Live With Me, με τον Terry Callier στα φωνητικά.

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ αρένα, 40 ευρώ θύρες 1-9

Ώρα έναρξης: 21.30

Προπώληση: Ticket House, Στάδιο Καραϊσκάκη.

Ο 50 Cent, ο πρώτος και μοναδικός, μέχρι στιγμής, μαύρος καλλιτέχνης της rap /hip hop σκηνής, που πέτυχε να κάνει δύο συνεχόμενα album του χρυσά σε πωλήσεις στην Ελλάδα, έρχεται στην Αθήνα, για μια μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Το ντεμπούτο album του, Get Rich Or Die Tryin’ πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια παγκοσμίως και ο ίδιος δημιούργησε το δικό του label, με το όνομα G-Unit Records.

Τιμές εισιτηρίων: 45 ευρώ (προπώληση)

Προπώληση: Ticket House, Metropolis, Village Cinemas, Στάδιο Καραϊσκάκη.

Η μπάντα ορόσημο του garage rock των sixties, και πάλι μαζί, σε μια συναυλία γεμάτη θόρυβο, ένταση και δύναμη, που θα αφήσει εποχή. Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, οι Iggy Pop and the Stooges θα βρίσκονται στο Θέατρο ”Μελίνα Μερκούρη / Άννα Συνοδινού” (Θέατρο Βράχων Βύρωνα). Η βραδιά θα ανοίξει με την παρουσία δύο ακόμα special guests που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τιμές εισιτηρίων: 45 ευρώ προπώληση, 50 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 19.00

Προπώληση: Ticket House, Metropolis, Ticket Shop (τηλ. 801 11 60000 και 210 6786000)

Η μουσική τους αγαπήθηκε από εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη, επιβραβεύοντας τους με πολλά εκατομμύρια πωλήσεις και βραβεία. Οι μπαλάντες τους είναι αξεπέραστες και παίζονται ασταμάτητα εδώ και 20 χρόνια από την πλειονότητα των Ραδιοφώνων. Οι συναυλίες τους είναι μυθικές για την ποιότητα και το πάθος τους. Τώρα, οι Toto για πρώτη φορά και στην Ελλάδα, την Τετάρτη 12 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Γήπεδο Softball, στο Ελληνικό.

Τιμές εισιτηρίων: 35 ευρώ προπώληση, 40 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 21.30

Προπώληση: Odeon Cinemas, Βιβλιοπωλεία Ελευθερουδάκης, Ticket Shop και Virgin Megastores

Μπορεί να τους θεωρούμε ακόμα ”καινούργιο” όνομα, αλλά φέτος συμπληρώνονται ήδη 10 χρόνια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το Londinium. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που δεν παύει να πειραματίζεται ούτε στιγμή με μοναδικούς κερδισμένους τους ακροατές του, αφού ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι να περιμένεις από τους Archive. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εμφάνισή τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα τους βάλει οριστικά και αμετάκλητα στο club των μεγάλων. Για του λόγου το αληθές παρακολουθείστε τους την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Τιμές εισιτηρίων: 30 ευρώ αρένα, 35 ευρώ κερκίδες

Ώρα Έναρξης: 21.00

Προπώληση: Ticket House, Στάδιο Καραϊσκάκη

Την Πέμπτη, 27 Ιουλίου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο ζωντανός θρύλος της soul, Isaac Hayes, ένας από τους σημαντικότερους μαύρους μουσικούς όλων των εποχών, live, στο Θέατρο ”Μελίνα Μερκούρη / Άννα Συνοδινού” (Θέατρο Βράχων Βύρωνα). Εξηντατεσσάρων ετών σήμερα, ο Isaac Hayes ”κουβαλάει” πίσω του μία τεράστια καριέρα 40 και πλέον χρόνων, ενώ υπήρξε ο πρώτος Αφρο-Αμερικάνος συνθέτης που κέρδισε βραβείο Oscar, για το μουσικό θέμα της ταινίας Shaft, το 1971.

Τιμές εισιτηρίων: 45 ευρώ προπώληση, 50 ευρώ ταμείο

Ώρα Έναρξης: 21.00

Προπώληση: Ticket House, Metropolis

Οι Pearl Jam είναι ένα από τα λίγα σύγχρονα rock συγκροτήματα που μπορείς εύκολα να χαρακτηρίσεις ”μεγάλο”. Στις 30 Σεπτεμβρίου θα δώσουν την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α. Η εμφάνιση τους γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους με αφορμή την νέα τους κυκλοφορία.

Οι τιμές των εισιτηρίων πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα

Ώρα Έναρξης: 21.30

Προπώληση: Ticket House

Και ακόμη:

Η Holly Golightly στις 26 Μαΐου στο Underworld, ο Dio στις 6 Ιουνίου στη Ριζούπολη, ο James Brown στις 23 Ιουλίου στο Λυκαβηττό και οι Deep Purple την επόμενη μέρα στο Θέατρο Βράχων.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v