Τρώμε με μανία σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία

Οι δυο περιοχές έχουν ουκ ολίγες γευστικές στάσεις κι εμείς πιάνουμε θέση στα καλύτερα για να φάμε τον άμπακο.

Τρώμε με μανία σε Ηράκλειο και Νέα Ιωνία

Θες ψαρομεζέδες; Έχουν. Θες μοντέρνα κουζίνα; Έχουν. Θες κλασικά κρεατομεζεδάκια; Κι από αυτά έχουν. Νέα Ιωνία και Ηράκλειο έχουν από όλα και… συμφέρουν γιατί είναι και κοντινές περιοχές.

Ορμάμε λοιπόν πεινασμένοι προς τα εκεί, και πιάνουμε θέση στις καλύτερες διευθύνσεις για καλό φαγάκι.

Πέπερι

Μεσολογγίου 37 και Αγίου Βασιλείου, Νέα Ιωνία, τηλ: 2102711223

Σε αυτό το χαλαρό συνοικιακό all day cafe restaurant θα νοιώσεις οικεία σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Comfort διακόσμηση με ρετρό στοιχεία, όμορφες γεύσεις βασισμένες στην παράδοση με μοντέρνες πινελιές και ωραία μουσική υπόκρουση φτιάχνουν το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις ένα όμορφο γεύμα. Στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως σαλάτα με φασόλια, φακές, πλιγούρι και καπνιστή πέστροφα, τηγανόψωμο με φέτα, ξινομυζήθρα, μαρμελάδα ντομάτας και μπούκοβο, συκώτι σχάρας με καραμελωμένα αντίβ και κρέμα γλυκοπατάτας με φέτα, σεβίτσε γαρίδας με τρίχρωμη κινόα, ζυμαρικά καλαμαράτα με μοσχαρίσια στηθοπλευρά και χοιρινή σταβλίδια με baby καρότα, κουνουπίδι και γλάσο από σιρόπι σφενδάμου. Λογαριασμός στα 25€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Βαρκούλες

Αλαίας 2, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 3035 8767

Σε έναν φωτεινό χώρο με διακοσμητικά καραβάκια και νησιώτικη ατμόσφαιρα στην Νέα Ιωνία, ο σεφ Θεμιστοκλής Ζεάκης ετοιμάζει ποιοτική ψαροφαγία με έντονο το μοντέρνο στοιχείο σε προσιτές τιμές. Εκτός από φρέσκο ψάρι από την Ικαρία και τη Νάξο, εδώ θα δοκιμάσεις σασίμι τόνου ή κουτσομούρας- αναλόγως τι φέρνει η ψαριά, ταρτάρ ή καρπάτσιο τόνου, παστουρμά θαλασσινών, φρικασέ σολομού, κριθαρότο με γαρίδες και λαβράκι millefeuill με γέμιση από χόρτα εποχής, σταφίδα, καρέ ντομάτας, φρέσκο κρεμμύδι, ξερό κρεμμύδι, πούδρα λεμονόχορτου και dressing μοσχολέμονου με άνηθο. Φυσικά δεν λείπουν και οι παραδοσιακές γεύσεις, όπως το σαγανάκι γαρίδας ή τα ωραιότατα τηγανιτά καλαμαράκια. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού, στα 25-30€ κατ’ άτομο.

Διαχρονικό Μεζεδοπωλείο

Ελ.Βενιζελου και Αγίας Φωτεινής 48, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 0279 2917

Μεζεδοπωλείο βγαλμένο από τα παλιά, με παρεΐστικη ατμόσφαιρα και καλό φαγάκι, το Διαχρονικό έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες τα τελευταία χρόνια, χάρη στον απροσποίητο χαρακτήρα του. Στα τραπεζάκια του μαζεύονται παρέες για να τα πουν και να τα πιούν, αλλά και να τα… φάνε. Στον κατάλογο θα βρεις κλασικές μεζεδοπροστάσεις, όπως κολοκυθάκια τηγανιτά, τζατζίκι, τυροκαυτερή, πολίτικα κεφτεδάκια με μοσχαρίσιο κιμά, μπουγιουνρτί με παστουρμά και φέτα, αλλά και ψητά της ώρας όπως μπιφτέκια, συκώτι τηγανιτό, μπριζόλες και ψαρονέφρι. Κάθε Παρασκευή έχει και ζωντανή μουσική που δίνει έξτρα πόντους στην ήδη όμορφη ατμόσφαιρα, με ρεμπέτικες και λαϊκές κομπανίες. Λογαριασμός με κρασί στα 15-20€ κατ’ άτομο.

Αρχονταράκι

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Νέα Ιωνία, τηλ: 21 1406 4378

Στο πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα βρεις ένα ζεστό και φιλόξενο στέκι με δημιουργική ελληνική κουζίνα σε καλές τιμές για να αράξεις με την παρέα και να τσιμπολογήσεις. Το περιβάλλον στο Αρχονταράκι είναι χαλαρό, με τραπεζάκια έξω για τις ημέρες που έχει καλό καιρό. Πιάσε καρεκλίτσα λοιπόν και ετοιμάσου να παραγγείλεις κάθε λογής καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, όπως νιόκι με κοτόπουλο, μπέικον, μανιτάρια και μαστίχα Χίου, σκουφιχτά με μανιτάρια σε σάλτσα τυριού με λάδι λευκής τρούφας, ντάκο με κριθαροκούλουρο, κρέμα τυριού, καπνιστή μελιτζάνα, μαρμελάδα πιπεριάς και vinaigrette ντομάτας, μπριζολάκια με σάλτσα θυμαριού, μοσχαρίσια μπιφτεκάκια και λουκάνικο Καρδίτσας με γραβιέρα. Για ένα τίμιο μεζεδογεύμα, ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο, με κρασί.

Amandi

Πρασίνου Λόφου 4, Ηράκλειο, τηλ: 21 0284 2583

Αλλαγή περιοχής αλλά και θεματικής κουζίνας. Στο Ηράκλειο, το Amandi είναι ένας all day χώρος στον οποίο μεταξύ άλλων απολαμβάνουμε ωραιότατη μεσογειακή κουζίνα, ενισχυμένη με μπέργκερ. Στον κατάλογό του θα βρεις επιλογές όπως ψητό κατσικίσιο τυρί με σπιανάτα, καβουρδισμένα φουντούκια και βαλσάμικο, φλογέρες τυριών με κρέμα τυριών και μαρμελάδα ντομάτας, καλτσόνε με φρέσκια ζύμη πίτσας, γεμιστό με ζαμπόν και μπέικον, μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό, ψαρονέφρι παγιάρ με σάλτσα γιαούρτι και ρύζι, μοσχαρίσια φιλετίνια με κρέμα μανιταριών, γεμιστό τορτελίνι με τυριά σε λευκή σάλτσα, και κοτόπουλο σε κρούστα παρμεζάνας, με προσούτο, θυμάρι και αρωματικές πατάτες baby. Με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο.

Χοχλιός

Κανάρη 7, Ηράκλειο, τηλ: 21 3036 6117

Όπου και αν ψάξεις, δεν θά’ βρεις στον κόσμο σαν την Κρήτη και πλιο λεβέντικο βουνό από τον Ψειλορείτη. Δεν είναι ανάγκη να πας μέχρι εκεί όμως, ο Χοχλιός αναλαμβάνει να σου φέρει στο τραπέζι τα εκλεκτά εδέσματα της λεβεντογέννας, μαγειρεμένα παραδοσιακά και νόστιμα. Ξεκινάς με ρακές απαραιτήτως και συνεχίζεις με αρνί οφτό σε χορταστική μερίδα, χοχλιούς στιφάδο με ντομάτα, κρεμμύδι και κανέλα, στραπατσάδα με σύγκλινο, αμπελοφυλλοντολμάδες, απάκι χοιρινό με μανιτάρια και ανθόγαλα, κουνέλι κρασάτο τηγανιτό, μακαρόνια σύζουμα με ανθότυρο, βρασμένα με ζωμό κρέατος και ένα σωρό ακόμα νοστιμιές από τον πληθωρικό κατάλογο. Με ρακές ή ρακόμελα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Αφρόψαρο

Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 2102723000

Οι ψαρομεζέδες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο τραπέζι μας, πολλώ δε μάλλον αν είναι φρέσκοι, ιδιαίτεροι και ετοιμασμένοι με μεράκι. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στον χώρο του Αφρόψαρου, αυτού του παραδοσιακού ψαρομεζεδοπωλείου με θαλασσοπροτάσεις που θα σε ιντριγκάρουν. Πιάσε τραπεζάκι στο όμορφο εσωτερικό του και παράγγειλε φιλέτο μπακαλιάρου φρικασέ, τραχανόπιτα με γαρίδες,  αβοκάντο με καβούρι, σιρόπι από ginger και lemongras, λαβράκι σωτέ με φρέσκα λαχανικά και σάλτσα beurre blanc, τσίρος με φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, μυρωδικά και φρεσκοτριμμένα πιπέρια, μαριναρισμένος γαύρος πάνω σε μπρουσκέτα με αρωματισμένο βούτυρο, και μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, σκόρδο και μυρωδικά. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Ηφαιστία

Αποστόλου Ηλέκτρας 9, Ηράκλειο, τηλ: 21 0283 8871

Δημιουργημένο με μεράκι από ανθρώπους που αγαπούν το φαγητό, η Ηφαιστία είναι ένα χαλαρό στέκι για «ντόπιους» που το τιμούν σταθερά για τους νόστιμους μεζέδες, τις ελληνικές σπεσιαλιτέ αλλά και καφέ από το πρωί. Εδώ θα δοκιμάσεις λίγα πιάτα, αλλά κλασικά και καλομαγειρεμένα, όπως χοιρινή τηγανιά, κεφτεδάκια, ζουμερό μπιφτέκι και ψητό κοτόπουλο, σαγανάκι με μέλι, πορτοκάλι και καρύδι, φάβα παντρεμένη με κρεμμύδι και μαϊντανό, millefeuille λαχανικών, με πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, μελιτζάνα και χαλούμι ψητό, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι και μυρωδικά, αλλά και πιάτα ημέρας μαμαδίσια, όπως γίγαντες με λουκάνικα στον φούρνο, μοσχαράκι κοκκινιστό, και παστίτσιο. Λογαριασμός με κρασί ή αποστάγματα στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v