Τα πιο ψαγμένα μαγαζάκια στην Κυψέλη

Στην πιο κουλ γειτονιά της πόλης, ανακαλύπτουμε ψαγμένες διευθύνσεις για γλυκά, ποτάκια, βιβλία, μαγειρευτά και… φυτά.
Τα πιο ψαγμένα μαγαζάκια στην Κυψέλη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η αναβίωση της Δημοτικής της Αγοράς έδωσε το έναυσμα για να γίνει μια από τις πιο «τώρα» περιοχές της Αθήνας. Γνήσια γειτονιά, με δεκάδες μαγαζάκια που χρόνο να’χεις να επισκέπτεσαι και να δοκιμάζεις, η Κυψέλη κρύβει στα στενά της «διαμαντάκια» που οφείλεις να ανακαλύψεις.

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία, το Let it bee (Επτανήσου 13, 2108257110) θα το αγαπήσεις για τα χειροποίητα γλυκά και αλμυρά του εδέσματα, τα οποία θα σου σερβίρουν με χαμόγελο τα συμπαθέστατα παιδιά στο σέρβις. Ο καφές του είναι εξαιρετικό, ενώ διαθέτει και αρκετά αφεψήματα από έλληνες μικροπαραγωγούς.

Αγαπάς τα φυτά εσωτερικού χώρου; Στο Monstera Athens (Σποράδων 38, τηλ: 21 1715 2146) θα βρεις ψαγμένες επιλογές για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με πράσινο, αλλά και πολλές επιλογές υπέροχων μακραμέ. Αντίστοιχα, στον πανέμορφο χώρο του Παπιγιόν (Αγίας Ζώνης 13, τηλ: 21 0867 2040) με τους ροζ τοίχους θα ανακαλύψεις ότι ακόμα και τα φυτά αξίζουν μια δεύτερη ζωή, με δεκάδες second hand επιλογές από τα χέρια του Αχιλλέα Χαρίσκου. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Monstera Athens (@monstera_athens)


Για τους αθεράπευτα βιβλιόφιλους, ο Μετεωρίτης (Φωκίωνος Νέγρη 68, 11 1827 038) είναι ένα μικρό βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μια πράσινη γωνιά διανόησης, στην οποία ο ιδιοκτήτης Μπενουά Ντουραντέν έχει βάλει μεράκι και αγάπη. Εδώ θα βρεις  από μυθοπλασία, μέχρι φιλοσοφία, κόμικς, ξενόγλωσσα κυρίως γαλλικά, βιβλία τέχνης, ποιοτικά παιχνίδια για παιδιά, αλλά και μεταχειρισμένες επιλογές από 1€.

Δεν χρειάζεται συστάσεις, όλοι το ξέρουν, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε μιας και αποτελεί την επιτομή του oldschool ποτάδικου. Au Revoir (28ης Οκτωβρίου 136, τηλ: 21 0823 0474) το λένε, και από την μπάρα του έχει περάσει όλη η Αθήνα του τότε και του σήμερα. Αν είχαν μιλιά αυτά τα σκαμπώ, θα αφηγούνταν κάθε λογής ιστορίες. Είναι, άλλωστε, το πιο παλιό μπαρ της Αθήνας.



Για σεράνο, νουγκατίνες και κλασικές σοκολατίνες που θα κάνουν τις ενδορφίνες σου να βαρέσουν ταβάνι, ο Σκαφιδάς (Πλ. Αγίου Γεωργίου 9, τηλ: 21 0881 2743) είναι η μόνη λύση. Ένα ζαχαροπλαστείο από τα (πολύ) παλιά, επιμένει σε πείσμα των καιρών να ετοιμάζει παραδοσιακά γλυκά που σπανίζουν πλέον στην Αθήνα.

Οι Νοστιμιές της Μαίρης (Ύδρας 2-4, τηλ: 21 0821 3136) ετοιμάζουν καθημερινά νόστιμο, σπιτικό φαγητό το οποίο εκτίθεται παραδοσιακά στη βιτρίνα του εσωτερικού χώρου, όπως παλιά. Τα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο πλάθονται στο χέρι και γίνονται ανάρπαστα, ενώ το παστίτσιο της κυρίας Μαίρης θα το φας και θα πάρεις και πακέτο για το σπίτι. Οι τιμές άκρως οικονομικές, από 7€ για μια μερίδα μπιφτέκια.

Ο Φούρνος του Ρεμούνδου βρίσκεται στη γωνία Κυψέλης και Τήνου από το 1953 και μπορεί να μην προσφέρει τεράστια γκάμα όπως οι μοντέρνοι απόγονοί του, όμως ό,τι πάρεις από εδώ θα είναι εκλεκτό. Από το φρέσκο ψωμάκι που βγαίνει καθημερινά, μέχρι τα λαχταριστά πιροσκί που εξαντλούνται μέχρι να πεις «κιμάς».

Οι Σκληρές Ινδίες (Σπετσών 11Α, τηλ: 21 0883 6321) επαναφέρουν τη γοητεία του καφέ της γειτονιάς, έχουν ένα μίνιμαλ εσωτερικό με bauhaus αισθητική και ανοίγουν από νωρίς για να σου προσφέρουν την πρώτη δόση καφεΐνης για να πάει καλά η μέρα. Τα χαλαρά vibes κρατούν μέχρι το βράδυ, όταν σερβίρουν ωραία ποτάκια σε χαλαρό κλίμα με ωραίες μουσικές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v