Ξανάνοιξε το ιστορικό Green Park στο Πεδίο του Άρεως

Η επαναλειτουργία του θρυλικού café στο Πεδίο του Άρεως είναι αδιαμφισβήτητα το αθηναϊκό γεγονός του καλοκαιριού.
Ξανάνοιξε το ιστορικό Green Park στο Πεδίο του Άρεως
Το ιστορικό Green Park στο Πεδίο του Άρεως άνοιξε φέτος ξανά τις πόρτες του, και υπόσχεται δροσερές μέρες και νύχτες κάτω από τα αστέρια. Σε έναν πανέμορφο, καταπράσινο χώρο, το Green Park λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί για καφεδάκι μέχρι αργά το βράδυ για ποτό, συχνά με τη συνοδεία κεφάτων live, όπως αυτά του Στέφανου Κάκκου κάθε Πέμπτη του καλοκαιριού.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, το Green Park «λειτούργησε για πρώτη φορά πριν από τον πόλεμο (πιθανότατα το 1935), αλλά επεκτάθηκε και απέκτησε φήμη τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, μια περίοδο που η οδός Πατησίων και η Κυψέλη ήταν το επίκεντρο της καλής ζωής της Αθήνας».

Το ανακαινισμένο πλέον, θρυλικό μαγαζί στo 22 της οδού Μαυροματαίων, αποτελούσε κέντρο διασκέδασης και πολιτισμού τις δεκαετίες τις παλιάς καλής Αθήνας, καθώς από τη σκηνή του πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα. Τώρα, ανοίγει ξανά τις πόρτες του, προκειμένου να αναβιώσει με τον πλέον σύγχρονο τρόπο τις καλύτερες στιγμές τις πρωτεύουσας.

Τον σχεδιασμό του ανανεωμένου Green Park ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Delta Architects, των Νίκου Παπαπανούση και Τατιάνας Κούππα, ενώ την εντυπωσιακή κηποτεχνική μελέτη υπογράφει ο αρχιτέκτονας τοπίου Γιώργος Μαθιουδάκης.

Στα άμεσα μελλοντικά σχέδια, προβλέπονται η διαμόρφωση χώρου ζωντανών εμφανίσεων στο εσωτερικό του κτιρίου, η λειτουργία sushi bar στην ταράτσα, και ένας παιδότοπος στον κήπο.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v