Τα καλύτερα ροκόμπαρα σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Πετρούπολη

Αν είσαι και ροκάς με την αράδα σου θα πας στα καλύτερα μπαράκια που παίζουν στις αγαπημένες μας γειτονιές των δυτικών προαστίων.
Τα καλύτερα ροκόμπαρα σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Πετρούπολη

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λέμε πάντα για τη μουσική αλλά μια αδυναμία παραπάνω στη ροκ την έχουμε κι είναι δεδηλωμένη. Για αυτό τιμούμε με την παρουσία μας αγαπημένα ροκ μπαράκια σε πρώτη ευκαιρία, μιας και το ιδανικό σβήσιμο μιας κουραστικής μέρας συνδυάζει ποτάρες και ροκ μουσικές που αγαπάμε. Στις γειτονιές των δυτικών προαστίων εδώ κι αρκετά χρόνια γίνεται σοβαρή δουλίτσα στο είδος από έμπειρους djs που ροκάρουν συνεχώς κι αδιαλείπτως στις κονσόλες και τα λάπτοπ των μαγαζιών ενώ τα ποτήρια γεμίζουν παγωμένες μπύρες, ψαγμένα ποτά κι ευφάνταστα κοκτέιλ. Όπως πάντα μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει.

Χρυσοστόμιο Rock Bar

Κερασούντος 4, Αιγάλεω τηλ.: 210 5989409



Από το 1979 όταν ξεκίνησε το ροκ ταξίδι του στον χρόνο το Χρυσοστόμιο έμελλε να γίνει σημείο συνάντησης για τους ροκάδες του Αιγάλεω αλλά και των γύρω περιοχών οι οποίοι απολάμβαναν τον υπέροχο χώρο του μαγαζιού με την τεράστια ξύλινη μπάρα. Ξύλο και πέτρα κυριαρχούν παντού μαζί με δεκάδες μπουκάλια διαφόρων διαστάσεων που δίνουν μια άγρια ομορφιά στο Χρυσοστόμιο. Οι djs τη δουλεύουν καλά τη φάση γκαζώνοντας όποτε χρειάζεται με επιτυχείς εναλλαγές από τις κλασικοροκιές στο πανκ και στο χέβι μέταλ όποτε χρειαστεί.

Το Χρυσσοστόμιο έχει μια μεγάλη συλλογή ουίσκι με πάνω από 30 ετικέτες και 32 ετικέτες μπύρας, στηρίζοντας την Ελληνική μικροζυθοποιία, ενώ στις σπεσιαλιτέ του συγκαταλέγονται παγωμένα σφηνάκια και απολαυστικά κοκτέιλ. Αν πεινάσεις μη διαστάσεις να παραγγείλεις κάποια από τις λαχταριστές πίτσες του μαγαζιού. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Old Habits

Πλ. Ελευθερίας 3, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0590 9850

Στην πολυσύχναστη πλατεία Ελευθερίας του Αιγάλεω το Old Habits κρατά τα ροκ σκήπτρα της διασκέδασης προσφέροντας στο κοινό του τις αγαπημένες του παλιές συνήθειες. Όπου παλιές συνήθειες βάλε ροκ μουσικές παλαιότερων δεκαετιών τότε που οι Led Zeppelin, Whitesnake, Doors, Scorpions και λοιποί ροκοπατέρες μας μεγαλουργούσαν. Ωστόσο επειδή το Old Habits αλέθει όλες τις ροκομουσικές μας διοργανώνει πολύ συχνά θεματικές βραδιές με indie rock, new wave, punk αφιερώματα καλύπτοντας κάθε μουσικό γούστο.

Την ίδια ώρα παγωμένες μπύρες και ποτά σερβίρονται στα τραπεζάκια του με τα τσουγκρίσματα να παίρνουν φωτιά ειδικά όταν ο dj βάλει τη σωστή παραγγελιά. Αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις και κάποιο από τα λαιβάκια που διοργανώνονται εκεί. Τα ποτά ξεκινούν από τα 6,5€.

Arch Beer House

Εθ. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 2992



Είσαι μπιρολάγνος και κινείσαι στα πέριξ του Περιστερίου και των δυτικών προαστίων; Γουστάρεις τη ροκ κι όλα της τα παρακλάδια; Θες να ανεβάσεις φωτογραφίες στους λογαριασμούς σου στα social media τρωγοπίνοντας σε τραπέζια που έχουν πάρει το όνομά τους από αγαπημένες ροκ μπάντες; Θες η κρεατοποικιλία σου να ναι βαρβάτη και τα λουκάνικα της εκλεκτά; Αν απάντησες θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι επαναλαμβάνεις πολύ συχνά τη λέξη Arch στην καθημερινότητά σου, κάνοντας την ένα από τα στέκια σου. Η τέλεια επιλογή για ένα βράδι με ανεβασμένα ντεσιμπέλ και μπυροκατάσταση μέχρι τελικής πτώσης.

Με μπίρα και ποικιλία κρεατικών στη μέση υπολόγισε περί τα 17-20 ευρώ το άτομο.



Green Rose

Αιμίλιου Βεάκη 72, Περιστέρι τηλ.: 21 0576 9580



Παραμένουμε εντός Περιστερίου και κατευθυνόμαστε προς την Green Rose γιατί είναι νόμος ότι οι Pub είναι ροκ και τούμπαλιν. Σε έναν πολύ ωραίο χώρο σε κεντρικότατο σημείο στο Περιστέρι η Green Rose μιξάρει ροκ τραγουδάρες από τη δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα, φτιάχνοντας το ιδανικό soundtrack για μια ονειρεμένη έξοδο. Όσον αφορά στις μπιροεπιλογές του καταλόγου, είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο γκρινιάρη ζυθολάγνο της παρέας

Σχετικά με το φαγητό, αξίζει να γνωρίζεις πως οι ποικιλίες κρεάτων και λουκάνικων είναι υπέρ-χορταστικές, αλλά αν είσαι μερακλής πρέπει να δοκιμάσεις τη χοιρινή πανσέτα Braize (σιγομαγειρεμένη πανσέτα φούρνου, με καπνιστή μπύρα Schlenkerla, γλυκιά σάλτσα ψητού και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας) το Green Rose Double Burger, την πατατοσαλάτα Βερολίνου και τα chorizo pies. Για μπυροκατάνυξη συνοδεία κρέατος υπολόγισε στα 17-20€ το άτομο.

Αλχημιστής Rock n Roll Beer Bar

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 697 629 2604



Ξέχνα τον Κοέλιο και το σύμπαν που συνωμοτεί για να κερδίσεις αυτό που θες. Στον Αλχημιστή στην Πετρούπολη τα πράγματα είναι απλά όσο τα βασικά τρία ακόρντα σε ένα αγαπημένο ροκ τραγούδι. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με μεράκι και μπόλικα μουσικά αφισάκια που πιστοποιούν ότι οι άνθρωποι του μαγαζιού σκαμπάζουν από καλή μουσική. Αντίστοιχα τα taps κι η καβά του ενημερώνονται συχνά προσφέροντας στους μπιρολάτρες που συχνάζουν εκεί τις καλύτερες δυνατές επιλογές για να γεμίσει το ποτήρι τους. Επιπλέον στην κουζίνα του μαγαζιού η σχάρα παίρνει φωτιά για να βγάλει θηριώδεις κρεατοποικιλίες, ενώ τα μπέργκερ κι οι πίτσες πετσοκόβουν δίαιτες καθημερινά.

Με ποικιλία κρεατικών και μπίρα, υπολόγισε περί τα 13 ευρώ κατ’ άτομο.



 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v