Μέρη για τζέρτζελο σε Εξάρχεια, Κολωνάκι και Νεάπολη

Τα καλύτερα μπαράκια για να περάσεις ωραία, να λικνιστείς και να δεις ωραίο κόσμο στο αθηναϊκό τρίπτυχο του κέντρου.
Μέρη για τζέρτζελο σε Εξάρχεια, Κολωνάκι και Νεάπολη

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κολωνάκι, Εξάρχεια, Νεάπολη. Τρεις γειτονιές κοντινές, γεμάτες μέρη που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στα νυχτοπερπατήματα με την παρέα.

Μέρη με κεφάτες μουσικές, μέρη με αρκετό κόσμο για να κοινωνικοποιηθείς, μέρη για «τζέρτζελο» που θα έλεγε και εκείνος ο θείος που αράζει με τη νεολαία.

Σε αυτά τα μέρη πιάνουμε τραπεζάκι και τα πίνουμε, ακούγοντας ωραίες μουσικές για κάθε γούστο.

Σκουφάκι

Σκουφά 47, Κολωνάκι, τηλ: 21 1422 0873

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Skoufaki (@skoufaki_bar)



Το αγαπημένο μπαρ της Σκουφά περνά τη δεύτερη νιότη του, ανανεώθηκε πλήρως πέρσι και διατηρεί ατόφιο τον κεφάτο χαρακτήρα που το έκανε να ξεχωρίζει στην περιοχή. Η ατμόσφαιρα είναι όσο χαλαρή πρέπει για να περάσεις καλά, ο κόσμος άνετος και οι μουσικές αναλόγως ημέρας φλερτάρουν με Garage, Indie, Dark Wave, Post Punk και Disco ρυθμούς. Η κάβα του είναι ενισχυμένη με ενδιαφέρουσες επιλογές σε spirits, ενώ τα κοκτέιλ καλοφτιαγμένα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Άγιος

Διδότου 31Α, Κολωνάκι, τηλ. 21 0364 7968

Μαγαζί με ταυτότητα από εκείνα που δύσκολα πλέον βρίσκεις στην Αθήνα, καινοτόμο και vintage συνάμα, ο Άγιος θα κάνει την ψυχούλα σου να… αγιάσει παίζοντας από αργά έως πολύ αργά το βράδυ βαριά και αγαπημένα ελληνικά λαϊκά κομμάτια. Ετοιμάσου δηλαδή για Νταλάρα, Καζαντζίδη, Παπαμιχαήλ ή ακόμα και Βέμπο ή Μαίρη Λίντα. Δύσκολα θα βρεις να κάτσεις μέσα μετά τις 2 τα ξημερώματα. Η επιτομή της ακομπλεξάριστης διασκέδασης. Το απλό ποτό στα 7€, ο νταλκάς δωρεάν, μέσος όρος ηλικίας τα 20 με 25.

Ruins

Τσακάλωφ 4, Κολωνάκι, τηλ: 6945740741

Στον hip πεζόδρομο της Τσακάλωφ το Ruins ξεχωρίζει για την κεφάτη του ατμόσφαιρα, το καλό φαγητό και τα δυνατά κοκτέιλ του. Τα βράδια στο εσωτερικό αλλά και στα τραπεζάκια έξω, οι mainstream μουσικές έχουν την τιμητική τους με τον Dj να κάνει πέρασμα από όλες τις εκκωφαντικές επιτυχίες των ημερών και τον κόσμο να χορεύει. Ο χώρος είναι μικρός και φινετσάτος, με όμορφη διακόσμηση, ενώ το μπαρ του είναι άρτια εξοπλισμένο με ψαγμένα spirits. Το απλό ποτό στα 8€. 

Skullbar

Ιπποκράτους & Λ. Κατσώνη 11, Νεάπολη, τηλ: 21 1183 8390

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alex Liveris (@alexliveris)



Εδώ θα βρεις όλες τις εναλλακτικές φυλές της Αθήνας οι οποίες έρχονται σε αυτό το underground after στέκι, τις ώρες που σχεδόν ξημερώνει. Οι μουσικές κινούνται αυστηρά σε dark/ambient ρυθμούς με ηλεκτρονικό πρόσημο. Το Skullbar ειδικεύεται εδώ και χρόνια στα after parties που ξεκινούν συνήθως στις 5 τα ξημερώματα και τελειώνουν… αργά το μεσημέρι, οπότε εξοπλίσου αναλόγως και κοιμήσου καλά. Είσοδος 10€ με ποτό.

Φάλαινα και Nabokov

Ασκληπιού, Νεάπολη

Μπαίνουν μαζί γιατί δεν γίνεται να μην πας στο ένα και να μην κάτσεις στο άλλο ή να μην ξεκινήσεις από το άλλο και να μην κάτσεις στο ένα. Δύο από τα πλέον αγαπημένα μπαρ των Εξαρχείων, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα, έχουν κάνει το πεζοδρόμιο ένα υπαίθριο street πάρτι σχεδόν σε καθημερινή φάση, παίζουν ωραίες μουσικές και σερβίρουν καθαρά ποτά στα 7€. Οι μουσικές τους φλερτάρουν με την electro και ενίοτε με την indie, ενώ το socializing δίνει και παίρνει.

Τσιν Τσιν

Κιάφας 6, Εξάρχεια, τηλ: 21 0384 1460

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Τσίν Τσίν (@tsintsinbar)



Στα σύνορα των Εξαρχείων προς την πλευρά της Ακαδημίας, το Τσιν Τσιν είναι το πιο δημοφιλές… μυστικό μπαρ της περιοχής. Θεατράλε, πάντα γεμάτο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μόνιμο κέφι στο όμορφο εσωτερικό του είναι ένας προορισμός για λίγους, και πολλούς ταυτόχρονα. Τον τελευταίο καιρό φιλοξενεί συχνά δωρεάν λάιβ από εγχώριους avant garde καλλιτέχνες – βλ. Nalyssa Green, ενώ δεν λείπουν και οι παρουσιάσεις βιβλίων, με αντίστοιχα θεματικά πάρτι μετά. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπη Σάιντ

Μαυροκορδάτου 6, Εξάρχεια, τηλ: 215 5452588

Κρυμμένο πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου έχει γίνει talk of the town για τις ψαγμένες μουσικές του, τα open air μουσικά events με ηλεκτρονική μουσική που φέρνουν κόσμο και κοσμάκη από κάθε γωνιά της πόλης και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σκηνικό του High Fidelity. Τα πικάπ του βγάζουν μελωδίες από αυτές που δεν θα ακούσεις συχνά – εξ ου και το όνομά του. Το απλό ποτό στα 6€. Παραμένει ανοικτό μέχρι τις 4.

Santarosa

Ασκληπιού 69, Εξάρχεια, τηλ: 2155101784

Ούτε ένα, ούτε δύο, δεκατέσσερα ολόκληρα μέτρα μπάρα σε περιμένουν στο μικρό εσωτερικό του, όπου επικρατεί χαμός ακόμα και τις καθημερινές - και τραβάει μέχρι αργά. Πάντα κεφάτο, πάντα ημιφωτισμένο, πάντα ιδανικό για φλερτ. Παίζει και ωραίες φασαίικες μουσικές, έχει και το ποτό στα 6€, μια χαρά.

Ένοικος

Καλλιδρομίου 70, Εξάρχεια, 

Στην πιο χαλαρή πλευρά των Εξαρχείων, φοιτητές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άλλοι… νυχτοπερπατητές, συγκεντρώνονται για ήρεμο ποτάκι στην μπάρα του Ενοίκου, αυτού του παλιάς κοπής ποτάδικου. Εδώ θα ακούσεις ψαγμένες μουσικές από τζαζ μέχρι… Nick Cave κάθε νύχτα. Το απλό ποτό στο ιστορικό αυτό μπαρ στα 6€. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v